eşimden ayrıyım :((

Hakikaten sok oldum, 8 yıllık evliyim, tabi ki evin giderlerine katılıyorum kimde varsa o harcar bizde, ama esim bir güne bir gün, maaşımın hesabını sormadı, ne aldığıma karışır, ne aileme yaptıgım yardıma, ne harcadığıma, şimdi kalkıp valla satılasın geldi adamın boynuna... Allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
Asıl soru: Seninle maaşın için evlenen, maaşın olmadan boşanmayı göze alan biriyle bu evliliği devam ettirebilecek misin?

benim eşimde çalışmadığım gün zil takar oynar heralde.bir buçuk yıldır evliyiz. bir gün sen ekmek al demedi. digitürkün parasını ödedim bi kere. ertsi gün bi baktım cüzdanıma 100 lira koymuş.benim paramlada bir gün iş yapsa helali hoş olsun derim.ama senin durumun bambaşka. iki durumdan biri eşinin ortaya para koy muhabbeti ikincisi ise karşı çıktığında yemeyip içmeyip bunu ailesine anlatması. yahu bu nasıl bi karakter. kadına mal gözüyle bakan zihniyetin modernize halimi bu.

Zorunlu odemeler yapildiktan sonra geriye kalan parayi ister harcarsin ister yatirim yaparsin. Esin ne kadar dusuncesiz. Ev hanimi olsaydin da sana kisisel harcamalarin icin para verecekti. Bayanlar olarak bizim ozel giderlerimiz oluyor.

Para konusunda esine sikinti veren adamlara kiziyorum. Mademki paraya ihiyaci var. Extra is yapsin kazansin.hic alttan alma bence. Yarin bir gun pisman olacagina niye kendimi ezdirdim diye. O pisman olsun.

şimdi bende çalışıyorum...yanlız bizde şöyle ödemelerimiz var o yüzden harcadığımız para önemli ben araba aldık onun parasını veriyorum o yüzden o parayı hemen ister bu normal....veremediğim zaman neden harcadığımı sorar ohaklı çünkü ona göre dengeler var biri olmayınca denge bozuluyor alt üst oluyor...kalan paranı bazı taksitlerim var onu ödüyorum...saolsun ona karışmaz...ama her zaman tutumlu olmamı ister....

gelelim senin mevzuya....daha çok tazeymişsiniz 9 ay şu an daha cicim ayları olmalıydı...eşinin bu şekilde davranması ailenin büyük etkisi var eğer akıllı bia anne babsı olsaydı zaten bu böyle düşünmezdi...olay büyütüpte 18 gün görüşmemek çok ayıp etmişler....alt tarafı para yaaa...
aklıma şu soru geliyor..senin parana güvenerek biryerlere borçmu yaptı..sen itiraz edince bi anda aslan kesildi....hiç araştırma yaptınmı???yada senin maaşın onun maaşından fazlamı???

Dengelerin bozulmasının canlı bir örneği daha işte..

Ne olursa olsun bu haddi ona vermeyin.

Hele hele bu konudan dolayı boşanmanın lafını eden insansa bu.

Allah islah etsin.

Arkadaşım artık devir değişti.Modern çağda kadınlarda erkek rolünü oynamak zorunda.Yeni yetişen erkek nesil artık kadınlara bakma zorunluğunu olmadığını düşünmekte.Ben kız tarafıyım diye bakma sizin aile tam Alman usulü olmuş benim param senin paran modu oluşmuş.Eşinle ortak aile olamamışsınız benim param senin paran olmaz.Sen evliyken bi ev bile alsan kendi üzerine kanunen ortak o mülk artık tamamen senin birikimin bile olsa.

Eşinin ailesi de maaşını vereceksin dediğine göre onların hayat tarzı bu değişmez..onlara göre kadın maaşının hesabını verecek.. ve ya onların dediğini yapacaksın yada büyük olay olur ki olmuş zaten..... zor:(

Artık kadınlarımız kocamın bana bakma zorunluluğu var modunu terk etmeleri lazım hayat ,herşey ortak.Fakat para konusu senin paran benim param olayı olursa iş biter.Bence boşanma düşüncesi yanlış.Paranızın artanını ortak hesap açıp beraber biriktirin.Daha sonrda bu parayla ortak yatırım yaparsınız.Eşinizin kumar,alkol ve fazla para harcama sorunu yoksa sizin için bu sistem iyi olur.Şunuda unutmayın asla benim param demeyin evlilikte.

Allahim bu para nelere kadir yahu daha 9 aylik evli bi kisiye bu yapilirmi hem katkida bulunuyosun hemde kendine alinanlardan hesap soruluyo ne bu terbiyesizlik !!! sinir oldum simdi kurusuna kadar o sana hesap veriomu acaba ? sakIn acele karar vermeyin, sakin kafayla konusun bu yuzdende bosanilmaz Allah baska dert vermesin. umarim araniz en kisa zamanda duzelir daha cok yenisiniz :(

Son düzenleme:
aslında şunu da belitmekte fayda var. biz evlenirken bütün düğün eşya masraflarını ortak karşıladık. yarıya böldük harcamaları o kendi payına düşeni borç aldı kredi çekti vs. ben birazını nakit verdim. bi de altını da o aldı. düğünden sonra da bu borçlarımız bitene kadar herkesin kazandığı kendine olacaktı. evin giderini de yine hesaplayım ortak ödeyecektik. öyle de oldu. fakat ben kredi çekmediğim için benim borcum daha az. şu an herkes kendi borcunu ödüyor. evin giderlerini de hesaplayınca benim biraz param kalıyor. ama herşeyi ortak ödedik ben baştan söyledim yarıdan fazla vermem çünkü ben erkek değilim. herneyse şimdi kendime elbise alsam ona batıyor. hele hele aileme en ufak bir yardımımda kıyamet kopartıyor. ki en son bu nedenden tartışma çıktı. ne yapacağımı bilmiyorum. şu an hesabımız ayrı olduğu halde bunları yaşadıysam ilerde aynı hesabı kullandığımızda ben ne yaparım

bu nasıl bir evlilik düzeni :S sizin evlilikte yaşıcaklarınız başta belliymiş böyle anlaşmamı olur. evlilik hayatı paylaşmak demektir hayatıda ortadan bölüp paylaşın he kimse kimseden daha mutlu daha üzgün olmasın herşey denk olsn :S:S

ne yorum yapayım bilemedim.

benzer durumda olan bir arkadaşım var. bu yüzden bir senedir boşanmak için mahkemelerde uğraşıyor.

eşi kendinden fazla kazandığı halde ev harcamalarına yardım etmiyordu, salon mobilyasını ben aldım borcum var diyordu, arkadaşın kişisel harcamalarına (saç boyatmak, ağda yaptırmak, kıyafet almak vb.) karışıyordu.
maaşını bana ver bütçeyi ben yapayım, saçını daha ucuz bir yere yaptır, kıyafet alışverişi şart mı? olanları giyin vb.... arkadaş indirimden alışveriş yapar, parasını savurmaz... ben iyi tanıyorum onu. ailesine bir kilo çikolata alsa, ne gereği var derdi eşi.

sonuçta 11 aylık evliliğini bitirdi.

Son düzenleme:
Eşinin tutumu elbette yanlış. Ama bence baştan hata yapılmış. Ortak bir hayatta senin borcun benim borcum, senin paran benim paran olmaz. Eşinin seni daha rahat bırakması lazım ama hesap sormaya da hakkı var. Senin hakkın olduğu gibi.

Borçlardan çok bunalmış belli ki, bir de sen üstüne destek olacağına ona göre lüzumsuz harcamalar yapıp ailene yardım edince ipler kopmuş. Önce ikiniz de elinizi taşın altına koyup borcu kapatmalı sonra hesaplarda ayrıma gitmeliydiniz bence.

yorumunuz ve anlayışınız için öncelikle teşekkürler... dini boyutunu araştırmıştım. hatta hukuki boyutunu da biliyorum. ikisinde de kazandığımı verme zorunluluğum yok. ama ben yine de karşılıklı anlayışla harcamaların yükünün altına girmeyi istedim. eşim de çok sıkıntı çekmesin diye... biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş çıkarıp vermedi. olabilir vermeyebilirler buna da bir şey demedim ama bu sebeple eşimin çok borcu oldu. ailesinin yüklenmediği yükü ben yüklendim eşime destek olmak istedim. ama bunun karşılığında yaptığımın kıymeti bilinmesi gerekiyordu. hem kendi hem ailesi tarafından. kendisi şahsi yaptığım çok yüksek olmayan harcamalarıma karışmamalıydı. ailesi ise oğullarının yuvasında beş kuruş katkı sağlamamışken beni tüm maaşımı vermeye zorlayamazdı. benim içim dinen de vicdanen de rahat. ben eşimin parasını evlenmeden de evlendikten sonra da kendi paramdan çok düşündüm ve harcamalarımı ona yüklememek için herşeyi yaptım. yine de olmadı olmadı olmadı... şimdiyse madem öyle bu para benim helal kazancım ailem beni ne zorluklarla okuttu benim parama karışma diyorum. o da bunu kabul etmiyor

Bizde düğününü kendisi yapangillerdeniz.(Çok şükür)
Düğün bizim düğünümüzdü,haliyle borçta bizim borcumuzdu.
Para ortaktı.Bütün giderler bu paradan karşılandı.
Ailelerin taktığı altınları bile biz alıp verdik.
Eşimin çok borcu oldu bende ona destek oldum demek yerine,
düğün borcumuz çoktu beraber ödemeye çalışıyoruz demek gerekli diye düşünüyorum.

Şahsi harcamalar kısmına gelirsek,aylık olarak kendime bir meblağ
ayırmam.Siz ayda 300 gibi tutuyor demişsiniz,belli olmazki bakarsın o miktarı
bir günde harcamışım ya da 3 ayda 300 harcamışım.
O paranın sahibi benim kendime niye harçlık ayırayımki.
Canım ister alışveriş yaparım,kuaföre giderim.

Kusura bakma arkadaşım ama bende evliyim ama eşim hiç bana
çalış bile demedi ben hep çalışmak istedim o hep ne zaman para istesem verdi
bana çalışırsan senin parana dokunmam kendin istersen biriktir istersen altın al dedi
boşanmak kelimesini parayla yanyana koyan bi adam zaten sevmemiş demektira

Bizde düğününü kendisi yapangillerdeniz.(Çok şükür)
Düğün bizim düğünümüzdü,haliyle borçta bizim borcumuzdu.
Para ortaktı.Bütün giderler bu paradan karşılandı.
Ailelerin taktığı altınları bile biz alıp verdik.
Eşimin çok borcu oldu bende ona destek oldum demek yerine,
düğün borcumuz çoktu beraber ödemeye çalışıyoruz demek gerekli diye düşünüyorum.

Şahsi harcamalar kısmına gelirsek,aylık olarak kendime bir meblağ
ayırmam.Siz ayda 300 gibi tutuyor demişsiniz,belli olmazki bakarsın o miktarı
bir günde harcamışım ya da 3 ayda 300 harcamışım.
O paranın sahibi benim kendime niye harçlık ayırayımki.
Canım ister alışveriş yaparım,kuaföre giderim
.

bizde düğünü kendimiz yaptık borcu ödedik çok sıkıntı çektik ama geçti gitti .sana aynen katılıyorum arkadaşım

kocan sana bakmakla yükümlü, sen ona bakmakla yükümlü değilsin. ancak geçinemeyecek kadar fakirler ise kadının da eve katkıda bulunması gerekir. iyi çocuk da yoktur öyle ise bence en kısa zamanda bundan kurtul. çok mu aradın bu kocayı.

"Maaşını vermezsen boşanırız" böyle birşey var mı?
Aynı şeklide eşinizin ailesinin de maaşını vereceksin demesi çok saçma
Bence maaşınızdan 1 kuruşu bile paylaşmayın. Eşinizin ve ailesinin sizi eve para getirmek zorunda olan biri olarak görmesi hiç hoş değil.

Ortadaki problem büyük ve alacağınız karar da çok önemli.

Back
X