Hepsi kader. Deli divane aşık evlenip kavuşabilmek için gün sayan insanlar boşanıyor. Bir evin içine girince huy suy değistiryor. Eşimle yıllarca tanidik birbirimizi. Evelnene kadar tek kavga etmedik 3. Günü girdik birbirimize. O sakin ortam sever ev kusu dur. Ben gezeyim tozayım bayılırım. Bir çok konuda birbirimize muhalefetiz. Oturup ta muhabbet acilsa genelde tartışma çıkar bu yüzden. Ama dediğiniz gibi 4 4 lük kimse yok. Evliliği iyi idare etmeyi bilen insanlar var. Ben eşimin huyunu suyunu anlatmasam herkes beni pamuklara sarar sanır. Arkadaş gezmesi yok. Çocuğu ile oynar zıplar. Espirilidir. Vs vsBayanlar merhaba,
Ben istanbulda buyudum, hem cok cekingen idim hem de muhafazakar sayilabilecek bir cevrede buyudum. (ailem orta halli bir aile). Universitede de asiri muhafazakar bir sinifimiz ve de arkadaslarim oldu, inanin siniftaki erkeklerle bile 4 yil boyunca muhatap olma sayim bir elin parmaklarini gecmez, bu durumdan sikayetci de degilim, cunku kiz arkadaslarimla cok guzel vakit gecirdik. Yani hayatimda hic platonik bir askim bile olmadi. Sonra mezun oldum esim olacak kisi cikti karsima. Ben tabi cekingenlikten, safliktan, bosluktan hemen onun ilgisine kandim. O kadar talibim oldu ama hicbiri ile asla gorusmedim. Sonradan tabi isteme, nisan, soz, kavga, dovus vs ite kaka esim kisisiyle evlenip ABD ye geldim. Kendisinin iyi yanlari olsa da bizim uyumsuzluk hat safhada. Bazen bakiyorum iyi iste, ilgili, sorumluluk sahibi biri, kimin mukemmel kocasi var ki diyorum. Bazen de kendi kendime uzuluyorum keske icimden gele gele sevecegim, sevilecegim biriyle evlense imisim mukemmel olmasa da olurmus diyorum. Tabi is isten gecti. Gonlumde, aklimda zaten hic kimse yok. Ama esimle uyumumuz sifir sifir sifir. Tek ortak noktamiz kizimiz ve de akademik hayatimiz. (kendisi beni ite kaka akademik hayata soktu.) Icimden gelerek aldigim hediyeleri bile giymez, kullanmaz, begenmez. Cirkin oldugundan degil zevklerimiz uyusmadigindan.
5. yilim evlilikte, esimle yapmak isteyip de yapamadiklarim, gitmek isteyip de gidemediklerim, soylemek isteyip de soyleyemediklerim icimde kaliyor. Bazen dusunuyorum acaba kafa dengim baska biri olsaydi esim, bunlari yapar miydik beraber, suralara gider miydik, su sozleri soyleyip de guler miydik beraber, sunlari alsam giyer miydi, su cumleleri icimden geldigi gibi soyleyebilir miydim diyorum. Sahi olabilir miydi boyle birsey? Var midir benim ruh esim, kafa dengim biri? Yoksa halihazirdaki kaderim en iyisi mi?
Zamanla insan anlıyor bir elmanin iki yarısı tabiri çok yanlış öyle görünen evlilikler dediğim gibi evliliği idare etmeyi bilen kişiler. Akademik kariyerin icin seni iteleyen bir eş var karşında. Mesela tam tersi yıllarca okuyup emek veren kadınların iş hayatına son veren adamlar var. Eşinin artılarını düşün. Aynı olmayabilirsiniz ama biraz sen ona benzersen birazda o sana benzer buda bir kural aslında.