çocuklarınızdan sonra mı böyle oldu eşiniz? genelde çocukların doğumundan sonra çiftlerde bir taraf ilgisini ve sevgisini kaybediyor.
eşinizle konuşma şeklinizi değiştirebilirsiniz bence, belli ki bu zamana kadar işe yaramamış. anlattığınıza göre eşiniz hislerini ne belli edebilen ne de açık açık konuşan biri gibi durmuyor ama bunları açık açık konuşmak gerek aslında. sorun ne? bana olan sevgini veya ilgini mi kaybettin? aramızda bir soğukluk hissediyorum, bunun bir sebebi var mı? gibi dümdüz sorun mesela. siz flört değilsiniz sevgili değilsiniz evli bir çiftsiniz bir yerden sonra net olmak gerek. ilgisini mi kaybetmiş sevmiyor mu artık neyse açık açık söylemeli. kalbi güzel her insan sevilmeyi hak eder. gerçekten evliliklerinde ilgi/sevgi görmeyen insanlar beni çok üzüyor.
baş başa vakit geçirme imkanınız varsa baş başa vakit geçirin. çocuklarınızı ailenizden birine bırakabilirsiniz bir kaç saatliğine mesela. romantizm yaşamayı deneyin. güzel bir yemek yiyin, beraber bir şeyler izleyin. artık ne yapabilirseniz, size kalmış orası.
özellikle çocuktan sonra evli çiftlerde cinsel hayat durgunlaşabiliyor. yeni şeyler deneyebilirsiniz, ön sevişmeyi biraz daha uzun tutabilirsiniz. aklıma da başka bir şey gelmedi şu an.
fakat en önemli nokta, sürekli çabalayan taraf siz olmayın. bir denersiniz iki denersiniz. eşinizin size tutumu hala aynıysa yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi gözüküyor. sizin de alnınızda enayi yazmıyor ki, karşı taraf hiçbir şey yapmasın ama siz görmeniz gereken sevgiyi görebilmek için kırk takla atın. olmaz öyle iş.