Eşimden gördüğüm şiddeti kimseye anlatamıyorum

salkimsogut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
17
0
36
İstanbul
Merhabalar,

4 ay kadar önce eşimden yediğim dayak neticesinde burnum kırıldı ve şu an 6 aylık hamileyim Bazen kendimi haklı görüyorum bazen ise bana yaptıklarına rağmen onu haklı görüyorum.Bu yaşadıklarımdan sonra anladım ki şiddetin eğitim düzeyiyle hiç bir alakası yokmuşDoğumuma 3 ay kala yaşadığım bu acı çocuğumun gelişimini de etkiliyor.Aileme hiç bir şey anlatamıyorum çünkü bütün karşı çıkmalarına rağmen ben istemiştim bu evliliği.Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.Arkadaşlarıma anlatamıyoruym derdimi.Çünkü onların gözünde okumuş,yazmış, hiç bir sıkıntı çekmeyen , eşi tarafından sevilen (!) biri rolündeyim.Bazen başımı alıp gitmek istiyorum, bazen de ölmek.Ama minik bebeğime bunu yapmaya kıyamıyorum.Lütfen bana yardım edin ne yapmalıyım yoksa aklımı kaçıracağım

canım sen nasıl onu haklı görürsün ? haklı olsa bile şiddet uygulaması anlamına gelmiyor. insanlar konuşa konuşa dimi..
hiç çekinme anlat ailene eşine dostuna bırak bilsinler onun ne mal olduğunu..
herkes sana destek olacaktır.

6 Aylık hamilesiniz ve eşiniz size 4 ay önce şiddet gösteriyor burnunuz kırıyor ve siz insanların gözündeki rolunuzü düşünüyorsunuz..BEn 5 aylık anneyim ve çok sinirlendim eşinize de size de o bebeği siz taşıyor olabilirsiniz ama Rabbimin size lütfettiği emaneti..Ne olursa olsun ailenizin bunları bilmesi gerekliyor..Aİleniz yanınızda olacaktır..Eğer olmaz ise emi,n olun devamı gelecektir..

Ne olursa olsun namusuna leke getirmediğiniz sürece kimse ama kimse size el kadıramaz..Hemde Hamile iken..!!!!!!

canım onu neden haklı gördüğünü anlamadım
sucun neydiki seni dövdüğü halde sen onu haklı görüyorsun
umarım gerisi gelmez ama sana tavsiyem tavrını koy kendini ezdirmemeye çalış
ailen ne olursa olsun yanında olur bence bunu unutma hiçbir aile çocuğu dayak yediği halde onun döven birinin yanında bırakmaz yanlız bırakmaz
allah yardımcın olsun sabır versin

İnsanların üzerime gelmesinden bıktım artık.Yakın bi arkadaşıma açtım konuyu ve bana sessiz kalıp yuvamı dağıtmamamı söyledi ama dayanamıyorum artık.Psikolojim darmadağın.Aile desteği göremiyorum.Çünkü konuyu onlara açamıyorum bile.Şimdi tek dayanağım çocuğum.Ama bu psikolojiyle ona nasıl annelik yaparım bilemiyorum.Hele hele doğumdan sonrada bu gerilim devam ederse ne yaparım onu hiç bilmiyorum

eşini haklı görmenin mutlaka sebepleri vardır ama bunu sana yapma hakkını da normal görmüyorsundur inş. ailenden bunu saklaman hiç normal değil burnun kırılmı ş sence normal mi hamile bir bayana eğer eşin bunu yapabiliyorsa üzgünüm bunun eğitimle kültürle hiç alakası yok yapan yine yapıyor al ailenden birini karşına konuş anlat

Tartışmalarımız oluyor ama ilk defa şiddete uğradım

canım kaç yaşındasın..?

Şuan hamilesin bizim yaptığımız yorumlardan etkileneceğini çok iyi biliyorum..Bu yüzdne yazarken 2 defa düşünüyorum..Sen hamilesin..Bu kadar üzüntü ile stres ile korku karnındaki minik meleğin ne halde düşünmek istemiyorum..Lütfen ailene söyle bilsin..Emin ol destek olurlar..Hem sen onların bir parçasısın hemde hamilesin..

ayrılmak öyle söylenildiği gibi kolay olmuyor..Sıkma canını ama ne olur ailene söyleeee..Sen böyle olur isen yardın öbür gün meleğini kucağına aldığında emzirecek sütün olmayacak emin ol olmayacak..Çünkü üzüntü ile süt kesiliyor ben kaç gün mama vermek zorunda kaldım..

24 yaşındayım ben.3 yıl önce evlendim.Üniversite son sınıf öğrencisiydim o zaman.Okulum bitmeden apar topar evlendik.Bebeğim olsun çok istiyordum ama 1 yıldan sonra sorunlar baş göstermeye başladı.Hep kavga, hep tartışma.Ve bi ay baktım ki hamileyim. Ve bebeğimi aldırmayı bile düşündüm yapamadım kıyamadım ki ona

Benimde evliliğimde çok sorun vardı..Kayınvalidem yüzünden boşanmayı da konuştuk bebeğimizi aldırmayı da..Bende 24 yaşındayım ve seni emin ol çok iyi anlıyorum..Anlattıkça rahatlar insan tutma içinde..Şuan sana yaklaşımı nasıl ve neden sana şiddet gösterdi hamile olduğunu biliyordur illa ki..

zaten biz kadınların yaptıgı en büyük yanlış dışarıya hep iyi görünmeye çalışmak.Bu durumu yanlız atlatmam inan çok zor birileriyle paylaşmak zorundasın artı anlattındada sana destek olacak en azındn seni dinleyecek birileri vardır unutmaki hiç kimse mükemmel evlilik yaşamıyor sadece öyleymiş gibi gösteriyor.sakin olmaya çalışmalısın bu durumda kenini bebegine konsantre et acele alınan kararlar genelde daha kötü durumlar dogurur şunuda asla unutma dayak yiyen aldatılan bi çok kadın var kendini bunun için kötü hissetme keşke hiç olmasaymış geçmiş olsun diliyorum.

arkadaşım konuyu açtın ama hala sorulara cevap vermedin bi de ben sorayım bari.Eşin sana neden şiddet uyguluyor ve sen buna hak verebiliyosun onu çok merak ettim

Teşekkür ederim evet keşke hiç olmasaydı ve bu kadar üzülmeseydim bu dönemde. Keşke aileme karşı gelmeseydim. Yada hiç evlenmeseydim yada bilemiyorum.aklımı başıma toplayamıyorum :S:S

arkadaşım konuyu açtın ama hala sorulara cevap vermedin bi de ben sorayım bari.Eşin sana neden şiddet uyguluyor ve sen buna hak verebiliyosun onu çok merak ettim

Bunun belli bir nedeni yok.Aile içi tartışma.Evet ben sinirli bi insanım kabul ediyorum ama hiç bir zaman tartışırken onun gururunu zedeleyecek bir şey söylemedim.Ama sanırım onun geçerli sebepleri var:S

Bunun belli bir nedeni yok.Aile içi tartışma.Evet ben sinirli bi insanım kabul ediyorum ama hiç bir zaman tartışırken onun gururunu zedeleyecek bir şey söylemedim.Ama sanırım onun geçerli sebepleri var:S

Ben şunu söylicem sana.Eşin sinirlerine hakim olamıyo anlaşılan sana öyle vurmuş ki burnunu kırabilmiş yani.Bunu sen hamileyken yapmış anlattıklarına bakarsak.Şu kadarını söylim sana seni bu hamile halinle bu dereceye getirebiliyorsa ciddi bir sinir sorunu var eşinin.Üzgünüm ama sen müdahale etmezsen bunun devamının geleceği aşikar.Ve bir de şu var dikkatimi çekti eşin sana şiddet uygulamış canını yakmış ama seni eşine karşı öyle kızgın sinirli küsmüş kırgın bi hal hissedemedim sürekli etraf civar işte ben naparım filan diyosun.eşini bile haklı çıkarabildin yani.allah yardımcın olsun:44:

Eşimi haklı çıkarmıyorum sadece yolunda gitmeyen şeyler var ve ben nedenini bilemiyorum çünkü biz birbirimize çok aşıktık çok da severek evlendik.Bunun geçici bi dönem olmasını istiyorum çünkü ben onu hala seviyorum.Etraf civar diyorum çünkü ailemden destek alabilir miyim bilmiyorum.Etrafımdan destek görebilir miyim bilmiyorum.Kendimi daha da yalnız hissetmekten korkuyorum.Evet galiba bebeğimle yapaylnız kalmaktan korkuyorum:S:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…