Eşimden Para İstemek..

Valla çok zor seni anlıyorum, hayatta kimseden birşey istemedim sanırım isteyememde bu kişi eşim bile olsa. Çalışmasam ne yapardım bilmiyorum.

Ben bunları yazana kadar siz zaten yoluna koymuşsunuz, hayırlısı olsun.

Bizdeki düzende şu ; Öncelikle hiç nakit kullanmayız ekmek, su vs hariç :) eşim maaşını biraz kendine nakit bırakmak kaydıyla benim hasebıma EFT yapar, (allahım çok despot olduğum çıktı ortaya) bende her türlü ödemeyi (kendi maaşım + onun maaşı ) yaparım. Artmazda artan olursa genelde ben değerlendiririm.

Medya sektöründeyim. Bu sektör öyle illet bir sektördür ki... maaş alamazsın aylarca... Hiç vaktinde aldığını hatırlamazsın... Ama hobi gibi bir iştir işte... Bırakamazsın, ayrılamazsın... Aynı sektörde başka bir işyerine geçsen orada da gelir aynı şey başına... Patronla konuştum sabrediyorum... Ama ne kadar daha sabrederim Allah bilir... Ara sıra papaz oluyoruz bu konu yüzünden de şimdilik çok fazla ısrar etmiyor şükür :23:

Anladım canım Allah sabır versin valla ben hem çalışıp hem maasımı alamasaydım olay olurdu heralde isi sevmekte kurtarmaz patronla tartısırdım artık zaten esimden isteyemiyorum aaa fln :37: :9:

Bu düşünceler aile birliğini bozar..
Normal şartlarda kadın ve erkeklerin ayrılmış görevleri vardır ve herkes üzerine düşeni yapar.
Eşinizin normal olarak görevi para kazanmak ve evin geçimini sağlamak.

Çalışan kadınlar ya çok ihtiyaçları olduğu için çalışıyor ya da kendi insiyatifi olduğu için çalışma hayatını seçiyor; eve para getirme zorunluluğu yoktur.

Sizde eşinizden para isterken bu düşüncelere kapılmayın. İllaki çok zor geliyorsa, alışkanlıklarınızı aşamıyorsanız bu konuyu eşinizle tekrardan konuşun ya da bir mektupla düşüncenizi anlatın.
Bir yer belirleyin, eşiniz oraya belirli zamanlar para koysun ya da bir haftalık belirleyin ve her hafta o kadar para bıraksın size v.s. Size en uygun şekli kararlaştırıp istediğinizi eşinize iletin.

Haklsın aile briligini bozar ne kadar düsünürsem düsünyim olması gerekenler belli ama karakter heralde laf geciremiyorum kendime..Simdilik düzelcek gibi duruyor insallah yanılmam sagol canım (:

Valla çok zor seni anlıyorum, hayatta kimseden birşey istemedim sanırım isteyememde bu kişi eşim bile olsa. Çalışmasam ne yapardım bilmiyorum.

Ben bunları yazana kadar siz zaten yoluna koymuşsunuz, hayırlısı olsun.

Bizdeki düzende şu ; Öncelikle hiç nakit kullanmayız ekmek, su vs hariç :) eşim maaşını biraz kendine nakit bırakmak kaydıyla benim hasebıma EFT yapar, (allahım çok despot olduğum çıktı ortaya) bende her türlü ödemeyi (kendi maaşım + onun maaşı ) yaparım. Artmazda artan olursa genelde ben değerlendiririm.

Despotluk iyi aslında öyle olmak lazıımm :D

Tam anlamıyla sorunu cözdüm diyemem canım dün konusurken bile cok zorlandım kendimi degisik hissediyorum elimde degil..Cocukken bile babamla alısverise gitsek babam sunu alıyım kızım derdi " yok " cikolata alıyım " yok " bana para verirdi giderdim markete cocuk aklı abur cubur alırdım icim rahat etmez eve getirirdim her beraber yiyelim diye yani o zamandan var bsey alcaksam harclıklarımı biriktirdim isteyemezdim kardesimde tam tersi hayatını yasıyor valla (: Ben fazla düsündügümden mi böyle oldum yoksa pasiflik mi bilmiyorum ama bu konu dısında bambaskayım yani cekinmem herseyi konusurum cözemedim..

Esim düzen olunca eski haline dönerse sorun kalmayacak insallah :16:

Son düzenleme:
canını sıkma herkes ister kendi ayakları üzerinde durmayı olmayınca olmuyo işte
bende eşimden para istemek zorunda kalıyorum mecburum şu an ama zamanı gelince maaşını tek tek elime sıkıştıracak o zaman o benden isticek ben ona vermicem:1::1::1::1::1::1::1::1::1:

bende eşimden para istemek zorunda kalıyorum mecburum şu an ama zamanı gelince maaşını tek tek elime sıkıştıracak o zaman o benden isticek ben ona vermicem:1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Aynen canım..Hmmm güzel tablo yaksır :15: :9:

Son düzenleme:

kızlar ben harcamasını severim kocamsa aksine param cebimde kalsın der..gelecek kaygısı ceker..hep..biseylere yatırım yapayım derdi ceker..ör: markete gittiğimizde sunu alalım mı derim eğer o istemiyorsa hayır der ve almaz...bu huyundan nasıl vazgecirebilirim bi akıl verin :,((

Seni cok iyi anlyorum. Bir donem ucretsiz izindeydim esimden harclik aldim arasira

Ama cok garibime gitti ilk baslarda

Hatta bir kackere unutmus para birakmayi cok gucume gitmisti. Acayip kizmistim

İnsanin kendi parasinin olmasi baska birsey.

Sabret insallah calistigin gunlerde olur...

Canım anlamıyorum neden kendini ezik hissediyorsun ki. Onun kazandığı parayı kocanın olarak görürsen ezilirsin ama o parayı ikiniz olarak görmelisin. yani sana para verirken eşin bunu lütfedip de vermiyor zaten senin olan parayı veriyor. islami olarak da bu böyle. ikincisi de sen de onun sna verdiği paranın ev işi kısmını yapıyorsun. yemek hazırlıyorsun evi temizliyorsn. O da bunları yapmıyor o zaman onun da yemek yerken çekinmesi lazım :34: hiiçç üzülme sen senin olan parayı alıyorsuuunnn :34:

kızlar ben harcamasını severim kocamsa aksine param cebimde kalsın der..gelecek kaygısı ceker..hep..biseylere yatırım yapayım derdi ceker..ör: markete gittiğimizde sunu alalım mı derim eğer o istemiyorsa hayır der ve almaz...bu huyundan nasıl vazgecirebilirim bi akıl verin :,((

sende ona uymaya bak yani yatırım yapmaya bak eşin bi yandan haklı ama bu kadar cimri olmamasını söyle
o zaman seninde yatırım yapmak istediğini anlar ve herşeye yok demez

Back
X