• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden şiddet görüyorum ne yapmalıyım?

hulya_ismail

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
79
0
36
Ankara
Eşimle 1 yıllık evliyiz, önceleri tartışmalarımız sadece sözlü olurdu, son aylarda neredeyse her kavgamızda fiziksel şiddet görüyorum. En son bugün de tartıştıktan sonra kapıyı çarptım diye beni saçlarımdan tutarak çok kötü bir şekilde sarstı ve hırpaladı. Bu durumun gittilkçe kötüye gidebileceğini düşünüyorum ve eşimi buna rağmen sevdiğim için kendime olan saygımı da yitirdiğimi hissediyorum. Çalışıyorum, işim hatta onun işinden daha iyi ekonomik olarak bağımlılığım yok ama onu bırakamıyorum da.. Tartışmalarımızın dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu durumu nasıl engelleyebilirim bilemiyorum. Lütfen yardım. nasıl üstesinden gelebilirim?

eşinizden şiddet görmeniz kötü bir durum.konuşarak ona bu yaptığının doğru olmadığını anlatmaya çalışın.sakin yaklaşın,kavga esnasında eğer kavganız büyüyecekse üzerine gitmeyin.İnşallah eşiniz düzelir..

eşinizden şiddet görmeniz kötü bir durum.konuşarak ona bu yaptığının doğru olmadığını anlatmaya çalışın.sakin yaklaşın,kavga esnasında eğer kavganız büyüyecekse üzerine gitmeyin.İnşallah eşiniz düzelir..

inşallah konuşarak halledebilirim.. inşallah düzelir. ama tartışma sırasında ben de sinirleniyorum çoğu zaman sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum ama olmuyor her zaman. ben de insanım..

bunun devamının geleceğini sende biliyorsun, darp raporu alıp savcılığa ver, hiç sabredeyim düzelir falan diye düşünme canım.

bitirmeye hazır olabilsem yapardım. bunu engellemenin bir yolu yok mu. ama büyükler her zaman haklı çıkıyor.. eşinin eli bir kez dayağa alıştı mı durmaz derdi canım anneannem..

Allah yardımcın olsun,kendine olan saygının gittiğini hissetmen de güzel,eğer tedaviyi kabul ederse bi yerde umut var ki ben hiç zannetmiyorum,darp raporu al ve boşan,ne demek şiddet..daha çok yenisiniz,lütfen kafanızı kırınca mı boşancaksınız? hastanelik mi etmesini bekliyorsunuz?? küçümsemeyin bunları noolurr...

Eşimle 1 yıllık evliyiz, önceleri tartışmalarımız sadece sözlü olurdu, son aylarda neredeyse her kavgamızda fiziksel şiddet görüyorum. En son bugün de tartıştıktan sonra kapıyı çarptım diye beni saçlarımdan tutarak çok kötü bir şekilde sarstı ve hırpaladı. Bu durumun gittilkçe kötüye gidebileceğini düşünüyorum ve eşimi buna rağmen sevdiğim için kendime olan saygımı da yitirdiğimi hissediyorum. Çalışıyorum, işim hatta onun işinden daha iyi ekonomik olarak bağımlılığım yok ama onu bırakamıyorum da.. Tartışmalarımızın dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu durumu nasıl engelleyebilirim bilemiyorum. Lütfen yardım. nasıl üstesinden gelebilirim?

Aradığınız cevap yazdıklarınızda saklı zaten..

1) Ekonomik özgürlüğünüz var.
2) Eşinizin uyguladığı şiddetin zaman içerisinde artabileceği ve bununla baş edemeyeceğinizin bilincidesiniz.
3) Bunu haketmediğinizi, bir kadın olarak böyle bir muameleyi kendinize reva görmediğinizin farkındasınız. ( Bunu eşinizin yaptıklarına rağmen onu sevdiğiniz için kendinize olan saygınızı yitirdiğinizi söylemenizden anlıyorum. )

Ee daha ne bekliyorsunuz boşanmak için?

Eşiniz düzelmeyecek, neden mi?

1) Eşiniz şiddete meyilli bir insan. Aksi olsaydı en büyük tartışmalarda bile, elini kaldırmazdı.
2) Bu durumu daha önce sineye çekmişsiniz. Ekonomik özgürlüğünüz olmasına rağmen ayrılmadığınız için eşiniz ona olan zaafınızı anlamış ve bunu size karşı kullanıyor.
3) Erkekler, yani şiddet uygulayan erkekler, eşlerini bu yolla sindirebileceğini düşünür.

Bu forumda yüzlerce, binlerce kadın eşinden şiddet gördüğünü paylaştı bizlerle. Ben forumda yeniyim, ama zaman zaman eski paylaşımlara bakıyorum, içim acıyor. Birçok kadın ev hanımı, çocuklu, ailesinden destek görmeyeceği için de boşanamıyor. Ama sizin durumunuz boşanmanıza engel değil ve hala ayrılmıyorsunuz, inanın anlayamıyorum bunu.

Belki bana kızacaksınız, inanın kalbinizi kırmak gibi bir niyetim yok, hislerinizi az çok anlıyorum ve kabullenemediğinizi, ne kadar kırgın olduğunuzu biliyorum. Ama sizin seviyorum demenizi (yaşadıklarınızdan kurtulma şansınız varken ve bunca hatanın farkındayken) anlayamıyorum. Bu en başta size haksızlık, sizi bu yaşa getiren ailenize haksızlık, ve bana katılmayanlar olacak belki ama imkansızlıklar yüzünden kocalarının şiddetine boyun eğen, ezilen tüm kadınlara haksızlık.

Eşinizin size kıyamaması, saçınızın teline zarar gelmesinden korkması lazım. Sevgi, aşk, evlilik, sadakat, güven ve saygı bunu gerektirir. Sizi gözünden kıskanması gerekir. Ya eşinizin sevgi anlayışı farklı, ya psikolojisi bozuk, ya da üzgünüm ama sizin hissettiğiniz duyguları hissetmiyor. :(

Lütfen kendinize olan saygınızı yeniden kazanın, bunu kabul etmek yerine boşanın ve kurtulun. Sizi seven, gözünden sakınacak birini alın hayatınıza. Sizi hak eden birini...

Tabi bu benim fikrim.. Eğer eşinizi düzeltebileceğinizi düşünüyorsanız ve şans vermek istiyorsanız da laf söylemek bana düşmez.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Son düzenleme:
bitirmeye hazır olabilsem yapardım. bunu engellemenin bir yolu yok mu. ama büyükler her zaman haklı çıkıyor.. eşinin eli bir kez dayağa alıştı mı durmaz derdi canım anneannem..

aranızda geçen konular, kavgalar ne olursa olsun daha 1 yıllık evliyken dayakların başlaması bana pek sağlıklı gelmedi,
dediğin gibi büyükler hep doğru söyler,sonuçta onların hayat tecrübesi var.
çocuk falan yoksa yapma derim, eşinle problemlerinizi sakince konuşun ve iki taraflı olarak düzeltmeye çalışın.
birdaha şiddet görürseniz,kesin tavrınızı koyun ve geri adım atmayın,unutmayın siz değerlisiniz,ömrünüzü tüketmeyin.

Önünüzde iki seçeniğiniz var...
İlki eşinizle bunu sadece konuşarak halledemeyeceğinizi kabullenmeniz.Bir evlilik uzmanından ya da öfke kontrolü programlarından yararlanmanız gerekir.
Eğer kendi de pişmansa bu durumdan beraber yardım almaya ve bunu bitirmeye çabalayın.
İkincisi ise evliliğinizi bitirmeniz.En başta darp raporu alıp savcılığa gitmeniz gerekiyor.Sonra da uzaklaştırma kararı çıkarttırın.Zaten şiddet eğilimi olan birinin ne zararlar verebileceği kestirelemez.
Durumunuza çok üzüldüm...Allah'ım düşmanın başına vermesin.En çok üzüldüğüm şey de hala onu seviyorum demeniz oldu:(Eşiniz kadar siz de değerlisiniz, sizin saçınızın bir teline dokunamaz gerçekten seven insan.Bu kadar sevginizi hakediyor mu acaba???Bunların hepsini güzelce düşünün.
Allah'ım sabırlar versin...Çok çok geçmiş olsun...

çok özür dileyerek soruyorum,inanın kırmak için değil..bende evliyim ama eşim bana tek tokat atsa nefret edermişim gibi geliyor..

şiddetten sonra hala onu sevdiğinizi düşünüyor musunuz?? ne yapıyor size yalvarıyor mu bidaha olmacak mı diyor??

nasıl nefret etmiosunuz,ona aşkla nasıl bakıyorsunuz?? inanın anlamıyorum,algılayamıyorum...

sizin kendinize olan güveniniz gitmiş,bence psikoloğa gidin ve size sizin çok değerli olduğunuzu hatırlatsın...

eşinden madem şiddet görüyorsun ve madem boşanmakta istemiyorsun ( bence boşanma yoluna gitmelisin bunun arkası dahada şiddetli ve ağır gelecek çünkü meslek icabı çok tebrübeliyimdir vakıalarımdan neler olacağını ve seninde başına neler geleceğini çok iyi biliyiroum) bulunduğun yerin aile mahkemesine bir dilekçe ile hiçbir masrafı olmaksızın koruma tedbiri talebinde bulunabilirsin. eğer bulunduğun şehirde aile mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine başvurmalısın ve bu konuda yine bulunduğun yerdeki baro kadın hakları merkezi ile görüşerek ( adliyede kadın hakları merkezi olduğunu düşünüyorum ki genelde vardır)yardım almalısın en azından bilgi açısından.. y
ne eşinden şiddet gördüğün taktirde 183 şiddet hattını 155 polis hattını arıyarak yardım isteyebilirsin.
koruma tedbiri için eşinden boşanmana gerek yok ; eşinin şiddet göstermemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını e kontrol mekanizmasının devlet eliyle sağlanmalısını talep edersin. bu eşinin evden uzaklaştırılması olabilir eşinin evden uzaklaşmasını istemiyorsan ev içi şiddet önleyici koruma tedbirleri isteyebilirsin .. bu konu ile ilgilide 6284 sayılı yasaya gözatmanı tavsiye ederim ama kesinlikle bunların yanında yardım talep edebilirsin..daha fazla bilgi ve yardım almak istersen bana ulaşabilirsin elimden geldiğince sana yardım ederim..

belli ki eşin öfkesini kontrol edemiyor eşini sevdiğin için söylüyorum öncelikle tedavi olması için ikna et eğer yanaşmıyorsa yol yakınken çocuğunda yokken ayrıl canım hiç katlanma.ekonomik özgürlüğünde varmış seni döven insanla bir ömür nasıl geçer ki.kendini boşuna yıpratma:50:

çok özür dileyerek soruyorum,inanın kırmak için değil..bende evliyim ama eşim bana tek tokat atsa nefret edermişim gibi geliyor..

şiddetten sonra hala onu sevdiğinizi düşünüyor musunuz?? ne yapıyor size yalvarıyor mu bidaha olmacak mı diyor??

nasıl nefret etmiosunuz,ona aşkla nasıl bakıyorsunuz?? inanın anlamıyorum,algılayamıyorum...

sizin kendinize olan güveniniz gitmiş,bence psikoloğa gidin ve size sizin çok değerli olduğunuzu hatırlatsın...

haklısınız belki de.. eşimin sorunlu davranışlarını sanki ben sorunluymuşum gibi görmezden gele gele bu hale geldik işte. taviz taviz üstüne, sonunda eşim beni dövme hakkını bile kendinde gördü.
bu arada eşim ne yalvarır, ne de kendi gururunu incitecek birşey yapar. her kavgadan sonra illa ayağına bekler, gidilmezse barışmaz konuşmaz. bence ailesinden kaynaklanan problemler yüzünden böyle bir kişiliği oluşmuş. ama artık bende ona kendi değerimin farkında olduğumu göstericem. bu sabahtan beri kavgalıyız ve o hala benim onun yanına gitmemi bekliyor. daha çok bekler. bende de bazı şeyleri tüketti artık. bu küslüğümüz günler sürse de fark etmez.. arayı düzeltmeye çalışan ben olmıcam artık.. inceldiği yerden kopar.

bu arada benim için yazılan tüm yorumları okudum ve hiçbirine alınmadım, aksine teşekkür ederim.. ama ayrılma konusunda ayrılmam için içimdeki her şeyin tükenmiş olması lazım, bütün umutlarımın sevgimin ve duygularımın.. yani boşanma kararı alırsam bir daha ne kadar uğraşsa da dönmeyecek kadar içimdeki her şeyin tükenmiş olması lazım.. bilmem anlatabiliyor muyum.. hani bazı bayanlar olması için bütün fedakarlıkları yapar ama bitirdiğinde de bir daha dönüp bakmaz ya.. ben onlardanım işte. o yüzden her şey tükenmeden gidemiyorum. geri döneceğim yerden gitmemem lazım. ama sizi anlıyorum. dışardan bende olsam ben de benim iyiliğim için sizinle aynı yorumu yapardım..

Çok üzücü bir durum.

Boşanmak istememenizi anlıyorum ama yarın öbürgün siz boşanma davası açmaya karar verdiğinizde bu adamın size

uygulayacağı en büyük şiddetten sonra söylediği tek söz " namusumu temizledim" olacaktır.

Sana boşanmanı öneririm, evet sevdiğini söylüyorsun ama oda seni sevseydi sana şiddet uygularmıydı? Hayat devam ediyor. O sana şiddet uygulamayı uygun gördüyse sende pek tabi boşanmayı uygun göreceksin. her güçlü kadın gibi.

Düzelecegine inanciniz varsa, söyleyin tedavi olsun yoksa onu daha fazla cekmiyeceginizi söyleyin,
Ayrica birdaha döverse, yada hirparlarsa hemen acilen doktora gidin ve darp raporu alin
Yeterki elinizde delil olarak bulunsun, mutlaka lazim olabilir sonucta.

Tedavi olmayi kabul etmesse, gercekten zor görünüyor cünkü dayak kabul edilebilecek bir durum degil,
biz kadinlarda ana kuzusuyuz, agac kovugundan cikmadik!

Bu sirada gizli gizli birikim yapmayi unutmayin, esinize söylemeden tabiiki,
cünkü inanin cok yarari olcak size..

Allah yardimciniz olsun, insallah düzelir

Uzaktan nasihat vermek kolaydır...
İnsanlar başına gelmeden ahkam keser ben olsam hayatta durmam o evde hemen ayrılırım der ve karşı tarafada her şey çok kolaymış gibi git ayrıl boşan bi dk durma o evde der...
Der de...
Yaşayan bilir dimi gitmeninde kalmanında ne kadar zor olduğunu...
Hakkında hayırlısı olsun ne desek boş bu yolda sen karar vericeksin çünkü sen eşini biliyorsun..
Değişip değişmeyeceğini sen biliyorsun ...

Bizde 10 aylık evliyiz çok uzun seneler flört ettik evlendiğimden beri 5 kez falan olucak nerdeyse beni olur olmaz şeylere hırpalıyor boğazımı sıkıyor itiyor ve bir kaç kezde tokat attı öfke kontrolu olmayn biri çok çabuk sinirleniyor sanki karşısında bir erkek varmış gibi davranıyor ve ben çıldırıyorum.ailem bilse onu anasından doğduguma pişman eder ama bilirsiniz işte insan anlatamıyor.Onun bir dediğini iki etmem yani insan olmucak bir şeyden nasıl eşine el kaldırır bilmiyorum bir kaç kez dedim ona sakın bir daha bana vurma dedim hep özür diliyor ama öyle bşr an geliyor ki bir anda gözü dönüyor ne yapmam gerek sizce?

Bizde 10 aylık evliyiz çok uzun seneler flört ettik evlendiğimden beri 5 kez falan olucak nerdeyse beni olur olmaz şeylere hırpalıyor boğazımı sıkıyor itiyor ve bir kaç kezde tokat attı öfke kontrolu olmayn biri çok çabuk sinirleniyor sanki karşısında bir erkek varmış gibi davranıyor ve ben çıldırıyorum.ailem bilse onu anasından doğduguma pişman eder ama bilirsiniz işte insan anlatamıyor.Onun bir dediğini iki etmem yani insan olmucak bir şeyden nasıl eşine el kaldırır bilmiyorum bir kaç kez dedim ona sakın bir daha bana vurma dedim hep özür diliyor ama öyle bşr an geliyor ki bir anda gözü dönüyor ne yapmam gerek sizce?
polise git.

Daha çok yeni evlisin canım ama bukadar erken evlilik bu haldeyse ben düzeliceğini sanmam.sen yine de sakin ve tatlı dille konuşmayı dene baktın olucak gibi değil bir dakikanı dahi harcamaya değmez...bu dünyaya şiddet görmeye gelmedin sen.

Back
X