Eşimden soğudum yardımcı olun.

okaliptus06

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
147
24
298
40
Eşimi 5 yıldır sevmiyorum. Karakteri, davranışları, konuşması herşeyi ağır geliyor. Çok sinirli, anlayışsız, eleştirmek, kusur bulmak için yaşıyor. Sinirlenince çok sert konuşuyor, hakaret ediyor. Sinirlenince dediysem herşeye sinirli zaten. Basit konularo bile sert ifade ediyor. Yanında rahat edememeye başladım zamanla, uzaktayken daha rahatım, dokunması öpmesi rahatsız eder oldu. Yıllardır kavga ediyoruz. Eşime göre de o normal bu davranışları normal benim hoşgörüsüz olduğumu söylüyor. Ne varmış o an takmasam uzatmasam. Karaktersiz ol, saygın kalmasın kendine demek değil mi bu? Birisi size bağıracak yersiz, siz de aman kocamdır 2 dk susayım düzelir mi dersiniz? Bağırır eder sonra bişi yok gibi gülelim canım cicim olalım ister. Yapıyordum eskiden artık yapamıyorum. O da sevgisiz kaldım diye şikayet ediyor. Evliliği ben bitirmişim bu huyum yüzünden. Terapiste gidelim diyorum senin uydurduğun sorunları gidip başkasıyla konuşmam diyor. Tıkandım gerçekten. Boşanmak istiyorum bi yandan da düzelse anlasa hatasını sevmesem de huzur versin zamanla severim belki diyorum.

Aldatma yok, fiziksel şiddet yok, kumar uyuşturucu yok, psikolojik şiddet var çift terapisi alabilirsiniz, denemeye değer. Başak burcu mu eşiniz
Kız bu Başak size ne etti?
Ben de başağım vallaha da böyle değilim yav.
Öyle miyim ki?

Eşinizle olan ilişkinizin sizi mutlu etmediğini ve hatta olumsuz etkilediğini söylüyorsunuz. Hislerinizin doğru olduğunu düşünüyorum. Eşinizin karakteri ve davranışlarıyla ilgili sürekli yaşadığınız sıkıntılar ve kavgalar, evliliğinizin sağlıklı bir temel üzerine kurulmadığını gösteriyor. Zıt kutuplar birbirini çekmiş fakat zamanla dengeler yerine oturmamış. Bir taraf hep diğer taraftan törpülenmesini beklemiş. Yani eşiniz sizden :/

Terapi öneriniz doğru bir yaklaşım, ama eşinizin buna sıcak bakmaması sorunun çözümüne yönelik bir adım atmaya istekli olmadığını gösteriyor.

Kendinizi ihmal etmeyin ve öncelikle kendi duygusal ve zihinsel sağlığınıza odaklanın.
Bir süre ayrı evlerde yaşayıp zamanın ne getireceğine bakabilirsiniz. Belki terapi çözümünüze olumlu yaklaşır sizi kaybetme korkusundan.
Boşanma kararı vermeniz de bir seçenek olabilir. Bu kararı almak zor olsa da, uzun vadede daha mutlu bir hayat sürdürebilmeniz için yapmanız gereken bir adım olabilir.

Ben bu dediğinizi eşimin ailesinde yaşadım. En ufacık şeyde trip atarlardı ben gorusmeyince en başta tamam, 2 aya kalmadan hiçbir şey olmamış gibi özür dilemeden görüşme talebi. İnsanlar tartışır konuşarak, özür dileyerek barışır. Konuş konuş sonra birşey olmamış gibi yilis. Kendimden şüphe ettiğim dönemler oldu. Çok zor hergun gördüğünüz kişinin bir sinirli bir yılışık olması. İnsanın tüm dengesi gider. Çocuk var mı?

5 yıldır sevmediğiniz adamla sevişirken kendinize saygınız kalmış mı oluyor?
neden boşanmıyorsunuz?

Öyle miyim ki?
Başak kadınları değil de erkekleri cidden leş ya
Konu sahibi eşim düzelir diye bekleme. Çabalamıyorsa iletişiminizi ve davranışlarını değiştirmeye çalışmıyorsa bırak 5 yılı 5 ay bile çok. Dünya başkasının kahrını çekip kendine hayatı zindan etmek için çok kısa, kaç kurtul şu hödükten.

Biz neyle yardımcı olak bacım eşin zıvanadan çıkmis sende 5 senedir cekmissin halende cekiyorsun bence bosanmazsin da sen cekmeye devam et ne diyek? Adamı bizmi degiştirek

Öyle miyim ki?
Başak kadınlarında problem yok,onlar öyle değil, erkekleri tam konu sahibinin anlattığı gibi ne yazıkki, çok ağır eleştiri yapıp insanın kendine özsaygısını yitirtmeye kadar götürürler

Üzgünüm ama hayatta düzelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…