Eşimden soğuyorum..

Kendisi gelmiyor.Bende tek başıma herşeyi üstlenmekten yoruldum

Eşiniz gibi adamları biraz dürtmek gerekir bazen
Bana baksana sen, iktidarsızsn da benim hastalığımı mı bahane ediyorsun, safa mı benziyorum diye biraz çıkış bak nasıl gidecek o doktora tıpış tıpış
Öte yandan evlilikte cinsellik olmaması insanları ister istemez değiştiren bir durum, nasıl sana önceden batmayan hareketleri batıyorsa ona da aynı şey oluyor olabilir, o yüzden önce cinsellikle ilgili sorunu çözmeniz gerekiyor

Beraber nereye gidebiliriz.Bi kere aile terapistne gittik o kadar özgüvenli ve rahattıki adam beni hasta gördü.Bacak bacak üstüne atarak konuşmalar falan.

Bide iktidarsız olduğunu nerden anlarım? Bana yanaşmasından mı yoksa sertlik durumundan mı?

2 senedir kendi kendinize ugraşmak yerine doktora gittiniz mi??? 2 sene cinselligin olmadigi evlilik evlilik olmaz zaten bu saatten sonra vajinismus duzelse bile siz duzelecek gibi durmuyorsunuz. Adam da soğumuş bence, karsilikli. Niye devam ettirmeye calisiyorsunuz ki

Sizinki evlilik değil ki ev arkadaşı gibi olmuşsunuz. Bu şekilde iki sene iyi dayanmışsınız. Daha ne kadar kendinize yazık edeceksiniz

Ben doktora gitmedim doktorların verdiği egzersizleri yaptım.Eşli denemede başarısız olduk.sonra bunun için doktora gittik doktor yüzmüş yüzmüş kuyruguna gelmişsin dedi başka birşey yapmadı.yine eşli olmadı.kendiside çok gelmiyor bunun için.yani frekansı tutturamadık.Benim istedgimde o yorgnm diyor onun istediginde ben.ve zaten isteklerde gayet az.böyle diye diye 2 yılı buldı

Eğer bir çift olarak yaşadığınız soruna ortak olmuyorsa, bencillik yapıyor.
İlişkiye giremiyorsanız, evliliğin temel taşlarından birine zarar geliyor.
Eşinizin, sizin bu durumunuza önem vermesi ve size yardım etmesi gerek, ki her şeyi tek başınıza halledemezsiniz.
Bu acıya katlanabilirsiniz ya da kendisine bir kırmızı çizgi çekersiniz. ''Ya bana yardımcı ol ve bir çift olduğumuzu, bir birim olduğumuzu anlayalım ya da ayrılalım''.
Eğer yapıcı bir konuşmada; yani suçlamalar ve ağır sözler olmayan konuşmalardan anlamıyorsa, yapacak pek bir şeyiniz yok. Zamanla düzelmesini beklemek de kumar oynamak demek.

Çok doğru.denicem dediklerinizi

İnsan güzeli sevmez, sevdiğini güzel bulurmuş, diye bir söz var. Doğruluğunu da inanırım.
Çocuğunuz yoksa bu kadar soğudunuz ve değer görmediğiniz ilişkiden sıyırın kendinizi. Terapi bile kabul etmeyen bir adam nasıl düzelecek? Bir mucize olup değişir mi sizce?
Zaten maddi konularda bile sen/ben olan bir evliliğin samimiyetinden şüphe etmek lazım, tek başına bu bile yeter.
Şİmdi zor dersen, çocuğun olunca imkansız dersin, aklında olsun.

Sevişmeyi "deneme, egzersiz" haline getirmek insanin hevesini, libidosunu baya bitirir yalniz. Vajinismus bir hastalik ve bu durum isteginiz disinda biliyorum ama herkesin rahat uyumlu olabilecegi bir surec degil bence.

Evliliginizin başindayken bu hastaligi çözüp, kisa surede bitirebilseydiniz daha iyi olurdu ama 2 seneye yayılmış artik bu, o sevişme degil deneme ve stress olarak goruyor muhtemelen.
Biraz fazla erkek yanlı baktım gibi olaya ama ben kendimi yerine koyarak dusundum sadece. Ben de devamli basarisiz oldugum ilişkiyi biyerden sonra denemeye devam etmek istemeyebilirdim.

Kendisi gelmiyor.Bende tek başıma herşeyi üstlenmekten yoruldum

Kusura bakmayin ama ben sizi de hatali buldum
Siz hic adim atmamissiniz ki iyilesmek icin
Simdi burada adama verip veristirmek kolay is ama sizin icin bir cozum degil

Empati yapin , kendinizi esinizin yerine koyun , evleniyorsunuz ve kocaniz sevisemiyor , bir suru hayal kurmussunuz , adami arzuluyorsunuz ve cinsellik yok ve kocaniz hic doktora bile gitmiyor
Nasil hissedersiniz? O evlilik nasil bir yola girer?

Sizin basta ilk is doktora gitmeniz gerekirdi , bunun icin kocanizin illa sizinle gelmesine gerek yoktu , siz ilk sefer giderdiniz sonra esinize durumu izah edersiniz doktor esinizi de cagiriyorsa sonra o da eslik ederdi size, neticede bu sizin vucudunuzla ilgili ve sizin çözmeniz gereken bir sorun , siz adim atmayarak iki senede evliligi bitis noktasina getirmissiniz

..Ne olduda bitti bilmiyorum....

seksin evlilikte ne kadar onemli oldugunu kavrayamamissiniz. hala ne oldu da bitti bilmiyorum diyorsunuz. buyuk olasılıkla bu nedenden evlilige katmak icin yeterli cabayi da gostermemissiniz. 2 yillik bir ev arkadasligi olmus bu. sıkılmışsınız birbirinizden. çift olmamışsınız. birbirine dokunmanin o yaklastirici etkisini sokamamissiniz iliskinize. yanlis anlamayin sizi hatali bulmuyorum. siz hastasiniz. esiniz de yeterli romantizmi gostermemis olabilir. ama acikcasi 2 yil sonunda artik caba gostermek istememesini anliyorum cunku kim bilir kac kez basarisiz oldu.

bana biriniz istediginde digerinizin istememesi de cok olumsuz geldi. cunku bizde esim her istediginde ben de istemeyebilirim ama istemiyorum diye reddetmem, bu esim icin de gecerli. yani birimiz istediginde digerimizin reddettigi zaman cok azdir.

yani evliliginizi toparlamak icin eksik olan seyi tamamlamaniz lazim. nasıl iyilesilir bilmiyorum ama bosanmayip, iliskinizi duzeltmek istiyorsaniz ev arkadasligini birakip kari koca olmalisiniz.

Eşiniz şu an hatalı görünüyor ama sürece baktığımda hatanın çoğu sizin bence. 2 yıldan bahsediyorsunuz 2 ay değil.
Ben kendimi eşinizin yerine koyduğumda çoktan boşanmıştım. Evlenmek ev arkadaşı olmaktan çok farklı bir şey. Küçük sorunların çoğu cinsellikle kayboluyor evlilikte. Misal biri yemek yaptı öbürü de diyor ki bu nasıl yemek? Ben yiyemeyeceğim daha fazla. Sonra sen yapsaydın diye başlayan tartışma iki sarılma bir öpüşme derken gülüşülür biter. Sonra da kimsenin aklına gelmez bile. Cinsellik olmazsa o konu sürer de sürer. Sonra da iki tarafında gözüne batar özellikler. Biri der yemek bile yapamıyor, öbürü der ne kadar kaba hatır için çiğ tavuk yenilir, beni sevmiyo falan.
Siz bence bir kere sevişirseniz toparlarsınız

Bence eşiniz sizin durumunuzda gayet memnun onun için cabalamiyor. Ne güzel onun gözünde kusurlu taraf sizsiniz, bunu da size açıkça söylüyor, siz kendinizi kusurlu hissedin ki ondan bişey beklemeyin, ezildikce ezilin diye, "ben diğer olumlu özelliklerini görmeye çalışıyorum, cinselliği sorun etmiyorum" diye lutfettigini belirtmeden de geçmiyor. Bu adam bilinçli olarak hem paranızı hem ruhunuzu sömürüyor, sizse hala nasıl soğumam, eskisi gibi olurum diye tavsiye istiyosunuz. Aman boşanmak kolay değil, aman kocam da kocam yaparsanız yıllar sonra kafanızı taşlara vuracaksiniz, haberiniz olsun

Niye vicdan azabi cekeceginizi düsünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…