• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime acıyorum..

Kv istedigine borc verir sizene diyenlere soyluyorum kv durumlari iyi isteseler bir kerede mobilya borclarini oderler 14 milyardi suan 5 milyar kaldi esim her ay maaşının tamamini mobilyaya verdi.onceligi oğlu olacagina gidip baskalarina yardim etmesi sacma deilmi?
Baştan o kadar plansız evlenmişsiniz ki.
Madem ev almaya karar verecektiniz, kv evine geçecektiniz niye mobilya aldınız?
Hadi mobilya aldınız, niye bütçenize göre maaşınıza göre almadınız, bir insanın mobilya taksidi maaşının tamamına denk gelir mi ya, yazık günah?
Bir de siz niye çalışmıyorsunuz?
Kv belki de sizin bu plansızlığınız yüzünden kendini riske atmak istemiyor, zaten evini açmış desteğini göstermiş.

Esiniz kirada oturmayi sevmiyordu ama evlenirken o kiraik eve gore mobilya secti ve su an o evden de ciktiniz ama mobilyalarin borcunu oduyorsunuz. Kaynana size evini acmis ama siz para biriktirmeyi birakin hala uste para versin istiyorsunuz. Cok mantikli. Bu kafayla ev alinmaz
Ben de istemsiz olarak kaynananiza acidim su an.

esiniz ne is yapiyor ?
bir maasi mobilya esya borcuna yatiracak kadar ne aldiniz evlenirken esyalari alacak azda olsa birikiminiz hic mi yoktu ?
butun maas esyaya giderken nasil ev alacaksiniz

Zaten size evini açmış. daha ne yapsın. bütçenize göre eşya alsaydiniz. biz evlendik ne nişan ne düğün alışverişi yapmadık. Altın setler falan da almadık. kredi çektik 5 yıllığına ödedik bitti. şimdi ben kayinvalideme ne diye bize para ver diyeyim. beraber mi kazandık parayı. onun parası ne isterse onu yapar. ister borç verir ister bağışlar ister balkondan atar. banane. birlikte kazanmadik sonuçta.

Ev almadan esya niye aldiniz ki borcunu oduyorsunuz?
Ne gerek var yardimla ev almaya gecin kiraya maddi durumunuz musade ederse alirsiniz evi

Çalışın, ya da kiraya çıkın. Eski insanların hemen evi mi oluyordu?

İlle de ev alıcam diye, evliliklerinin en güzel geçmesi gereken ilk yıllarını, borç harç stresiyle, ve bunun doğurduğu tartışmalarla geçiren zamane çiftlerini hiç anlamıyorum.
Bu yorumun üstüne diyecek hiçbir şey yok. Eviniz olacak da ne olacak? Huzurunuz yok. 10 yıl besleme gibi mi yaşayacaksınız? Ne gerek var? Azıcık aşım kaygısız başım.

Ne kadar yüzsüzsünüz. Başkasının parasına göz koyuyorsunuz resmen. Kadın istediğime borç verir yahu size neee? Zaten evine çöreklenmişsiniz. Kocana çok acıyorsanızbiraz kaldırım totoyu çalışın destek olun. Ama yok bu kadar borcun sıkıntının arasında kesin bi de çocuk doğurursunuz. Hep öyle oluyor zaten

kayınvalideniz evini açmış daha ne yapsın,sizin borcunuzu ödemek zorunda mı ?
eşinize acıyacağınıza bir zahmet işe girin çalışın da bir katkınız olsun.
istediğine borç verir sizi ilgilendirmez,hesap soramazsınız.
Ne kadar yüzsüzsünüz. Başkasının parasına göz koyuyorsunuz resmen. Kadın istediğime borç verir yahu size neee? Zaten evine çöreklenmişsiniz. Kocana çok acıyorsanızbiraz kaldırım totoyu çalışın destek olun. Ama yok bu kadar borcun sıkıntının arasında kesin bi de çocuk doğurursunuz. Hep öyle oluyor zaten
Nasl bi konuşma tarziniz var .evet kaynana evine çöreklendim okadar rahatim ki kalabalik bir aile icinde yaşamaya çok merakliydim sanki kaynana evinde oturmaya.

Kızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..
kv nin yanında yaşıyorsunuz.
yemeye ekmeğiniz yok ama çocuk doğurmak için aceleniz var.
daha evliliğin ne olduğunu anlamadan etmeden, kızınca seni annene gönderen koca ile ev ve bebek telaşı neden?

hiç mi akıl veren yok çevrenizde?

Back
X