Eşim borç yapmaktan inanılmaz korkuyor?

evet arkadaşlar bir siz çalışıyorsunuz insanlar hep hazır para yiyor biz hiç iş hayatı görmedik hiç zorluk yaşamadık şu kk de kibirden ölen ama mutsuz binlerce kadın var okulum bitti hep çalıştım hiçte zorlanmadım ama artık bıraktım istemiyorum bu kadar basit 90 bin maaş alan adam benim 22 binime kalmadı, hazır para harcamakta harika birşey özel sektörde milletin o deccal suratını çekecegime. 2 aya toparlanırız, şuraya sorulan soruya hiçmi adam gibi cevap verilmez anlamadım hepiniz mutsuz kibir depoları.
Hic çalışmadım evlendikten sonra 1 gün bile ama biliyor musunuz ev bag bahce hepsini benim yatirimlarimla aldık bütçeyi ben yönettim misal o ay sıkışık miyiz değil tatil markete gitmedim evde ne varsa erişte bulgur menemen vs yaptım yedik 5 kişiyiz paramız var Allaha şükür sizin deyiminizle maaş gelecek evet ama ben ne yaptım o süreyi eksiye düşmeden geçirdim ki gelen maaşta eksi olmasın
Olay çalışıp calismamaktan ziyade bütçe planlanmaktan geçiyor
Tatili kıştan alıp ödüyoruz
Kurban parasını bayram günü başlıyorum daha biriktirmeye elime geçeni atiyorum kurban kumbaram var
Bütçe planlarken maasimizin yarısını yok sayıyorum
Kredi kartım var ama taksitli alışverişte avantajlı oluyor mutlaka diğer aya dönmesini bekliyorum vs vs yani bunun gibi bir sürü şey bilmiyorum anlatabildim mi olay çalışmanız değil olay finansal okur yazarlık

evet arkadaşlar bir siz çalışıyorsunuz insanlar hep hazır para yiyor biz hiç iş hayatı görmedik hiç zorluk yaşamadık şu kk de kibirden ölen ama mutsuz binlerce kadın var okulum bitti hep çalıştım hiçte zorlanmadım ama artık bıraktım istemiyorum bu kadar basit 90 bin maaş alan adam benim 22 binime kalmadı, hazır para harcamakta harika birşey özel sektörde milletin o deccal suratını çekecegime. 2 aya toparlanırız, şuraya sorulan soruya hiçmi adam gibi cevap verilmez anlamadım hepiniz mutsuz kibir depoları.
kimin kibirli olduğu belli ben size girin bir işe çalışın demedim, zamanında çalışmış olabilirsiniz ama şu an eşinizin kazancı ile geçiniyorsunuz ve ona güvendiğiniz için çalışmamayı bir tercih olarak görüyorsunuz. Adam ister 60 ister 90 kazansın avansatan karttan harcama yapılınca ertesi ay bu durum zaten direk sizi eksiye sokuyor o nedenle gelirine göre düzen oturtmuş biri için eksideki 1 tl bile onu sıkıntıya sokar siz bunu anlamıyorsunuz. Şahsen şu da bir gerçek ki çalışan bir kadın olarak söylüyorum bunu isterse eşim trilyoner olsun kendi kazandığımı harcamanın lüksü hiçbirşeyde yok sizde bence evde oturup köreleceğinize madem bu kadar dertlisiniz girin bir işe yapın borç kendiniz ödeyin, böylelikle stresi eşiniz değil siz çekersiniz.

Çalışmıyorum demişsiniz , diğer konuda ise tarih öğretmeniyim haftada 3 gün çalışıyorum demişsiniz ? diğer konu da bir hafta önce ? ücretli öğretmen miydiniz ? anlamadım ben bu nasıl öğretmenlik.

Tam da sizin 22 bininize muhtaç belli ki :)
Neyse o isin şakası tabi. Ben bu evlenince işten çıkma kafasını anlayamıyorum ve bir çok kadın bunu yapıyor ilginç şekilde. Hani çocuk olsa neyse diyeceğim.

Hadi çalışmıyorsunuz, olabilir. Yoruldunuz, kötü şeyler yaşadınız, sağlığınız el vermiyor vs vs. Birden kendinize fazla yüklenmişsiniz. Ev, araba, kurban, tatil, dolu dolu alışverişler... Bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor bu durumlarda.
Şu an eksidesiniz, önümüzde ay daha da içeri girebilirsiniz tatil yüzünden, sonra kış geliyor ısınma masrafları katlı şekilde olacaktır. Yani toparlanmanız için dikkatli olmanız gerekiyor sonuçta eşiniz sabit maaşlı. Endişe etmesi de normal. Ama tatili o istiyor diyorsunuz, o da hesap kitap konusunda çok iyi değil belli ki. Birlikte oturup bazı kararlar almanız gerekiyor.

Üzgünüm ama 90 bin de hem dikkatsizce harcayabileceğiniz, hem ev araba alabileceğiniz bir maaş değil günümüzde malesef. Üstelik çocuğunuz yok henüz.
Umarım isleri yoluna koyabilirsiniz. Herkese geçim kolaylığı diliyorum.

Merhaba,
Eşiniz yatırım konusunda borçtan korkmuyor. Öyle olsa ev araba alma konusunda aşırı zorlanırdınız ki maşallah halletmiş... Allah daha iyilerini güzellerinide böyle kolaylıkla nasip etsin. Paranıza bereket versin...

Şu bir gerçek ki ufak tefek harcamalarla biriken ödemeler enflasyon ile birikikte artı maaştan kesilen vergi kesintileri ile zorlayıcı oluyor. Sonuçta eşiniz Kamu çalışanı belli bir geliri var. Exrta kazancı olmadığı için yapılan borcu kapatmak insanı strese sokabilir. Birde erkekler fıtrat gereği aileme yetemedim duygusu hissetmek istemez dolayısıyla borç yapmak istememesi çok mantıklı. Kredi kartı Eşya vs alırken taksit anlamında çok avantajlı fakat diğer sosyalleşme harcamalarında neredeyse maaşı alıp götürüyor ve bir bakmıssınız hep kredi kartına çalısıyorsunuz. İlla kartım olsun biraz özgür hareket etmek istiyorum derseniz de eksi bakıyeye gitmek yerine 20 bin tl limitli bir kartta mantıklı olabilir.

Konu başlığını okuyunca ilk sanki kocanız hiç borcun altına girmiyor risk almıyor ev araba bile yapamıyor gibi bir algı ile yazmıssınız :) bence kafa kafaya verin güzellikler olsun.
Sevgiler,

Senin tahmini maaşın 22 bin=-22 bindesiniz.
Şöyle ilaç gibi gelirdi deccal bi dersanede sürünmeceli iş 🤣

Back
X