Eşim borç yapmaktan inanılmaz korkuyor?

Ben de esim de borçtan korkarız bunun tuhaf olduğunu sanmıyorum. Hatta böylesi daha iyi.
Hayatımızda hic kredi cekmedik çok şükür. Borcumuz yok.
Eşim kredi kartına çok karşıydı şuan iş sebepli kullanıyor. Ben hesap karti kullanıyorum.
Bana eşiniz normal geldi.

Şu an 22 bin borcunuz var zaten, adam normal olarak daha da borçlanmak istemiyor. Kredi kartı kullanmamak iyi yapmışsınız, çünkü şu an bile 22 bin borcunuz varken kredi kartınız olsa en az 50 bin borcunuz olurdu. Adam gayet akıllı davranıyor.

Bir üyeye " çalışıp çalışmaman sizi ilgilendirmiyor" yazmışsın ama mantıken senin şu şikayetin de bizi ilgilendirmiyor. Eğer 22 bin borç varken " kocam borctan korkuyor" diyorsan burada problem kocan da değil sende oluyor kusura bakma. İnsanlar borçsuz olmak ister ama sen ayrıca daha çok mu borca batmak istiyorsun anlayamadım. Ha ama " hayır, ben boçsuz bir şey yapılmadığı için öyle diyorum" diyorsan o zaman insanlar haliyle " o zaman sen de çalış" der. Yaşadığın yer küçük olduğu için çalışamıyorsam mecbur tek maaşla idare edeceksiniz. Adam 22 bin borçlu olduğu halde yediğinizden içtiğinizden kısmıyormuş, evi arabası var , daha ne olsun?

1 yıldır evliyiz eşim astsubay iyi bir maaş alıyor, nişanlıyken ev aldı arabasını sattı yarısına kredi çekti aylık 22 bin ödememiz vardı evi kiraya verdik 5 bin ödüyoruz sadece, dügün zamanı çok masraf yaptırmadım zaten ev almıştı yoktu parası annesinden istesem yine kocam yapacaktı, ben işten ayrıldım tazminatınla mobilya borçlarımız vardı onu bitirdik, altınlarlada tekrar araba aldık ama 7 ayın sonunda aldık çünkü eşim kredi çekmek istemedi altınların üstüne koymamız gerekiyordu istedigi araba alınmıyordu neyse asla kredi kartı kullanmıyor hiç kullanmamış benimkileride kapattırdı evlenınce bir tane banka kartı var benimde aynı şekilde 2 aydır eksiye düşüyoruz ve psikolojimi etkileyecek derecede hem kendini hem beni strese sokuyor şuan eksi 22 bindeyiz tatile çıkacaz tüh diyor bu ayda eksiye gireriz, ha asla cimri degil dolu dolu alışveriş yaparız ben istedigimi alırım gezmeye gideriz adamın tek sıkıntısı borcunun olması sizce saglıklımı benmi alışkın değilim hatta geçen kavga ettim yeter sıkıldım bu korkundan diye?
Borç yapmaya ben de, eşim de korkuyoruz valla. Bugünün yarını da var. Bak bi deprem oldu ,şehirler yıkıldı, insanlar hayatlarını kaybettiler. Hayatta kalanlardan birikimi olanlar onunla yeni bir düzen kurdu. Birikimi olmayanlar düzen kuramadi, ele muhtaç kaldilar. Hala çadırda konteynerde yaşıyorlar, hala yardım bekliyorlar. Mümkün olduğunca kıyıda köşede bir şeyler biriktirmek, borca girmemek lazım. Eşiniz gayet mantıklı düşünüyor, hakkını yemeyin

1 yıldır evliyiz eşim astsubay iyi bir maaş alıyor, nişanlıyken ev aldı arabasını sattı yarısına kredi çekti aylık 22 bin ödememiz vardı evi kiraya verdik 5 bin ödüyoruz sadece, dügün zamanı çok masraf yaptırmadım zaten ev almıştı yoktu parası annesinden istesem yine kocam yapacaktı, ben işten ayrıldım tazminatınla mobilya borçlarımız vardı onu bitirdik, altınlarlada tekrar araba aldık ama 7 ayın sonunda aldık çünkü eşim kredi çekmek istemedi altınların üstüne koymamız gerekiyordu istedigi araba alınmıyordu neyse asla kredi kartı kullanmıyor hiç kullanmamış benimkileride kapattırdı evlenınce bir tane banka kartı var benimde aynı şekilde 2 aydır eksiye düşüyoruz ve psikolojimi etkileyecek derecede hem kendini hem beni strese sokuyor şuan eksi 22 bindeyiz tatile çıkacaz tüh diyor bu ayda eksiye gireriz, ha asla cimri degil dolu dolu alışveriş yaparız ben istedigimi alırım gezmeye gideriz adamın tek sıkıntısı borcunun olması sizce saglıklımı benmi alışkın değilim hatta geçen kavga ettim yeter sıkıldım bu korkundan diye?
Canım borç yapmanız için sen de çalışıyor olman lazım şu an çalışıyor musun tek maaşla neye güvenecek

çalışmıyorum evet yeterince evlenmeden önce çalıştım ve artık istemiyorum özel sektörde çalışmak. ve yaşadıgımız yerde iş imkanı yok konumuz borçtan korkması borcu ödeyememek degil diger ay her türlü toparlanılır demek istedim çünkü evimizde kira degil.
Daha 1 yıl olmuş evleneli...Ev var araba var borç yok daha ne istiyorsunuz,bi ev alabilmek için totomuzu yırttık 5.yilda şansa pandemi öncesi aldık..Bence biraz bir sakinleşseniz mi şu an neye borç yapsın ki eşiniz,tatile olmadı seneye gidersiniz

İş bul demeyin arkadaşlar ona çok sinirleniyor
Çocuk yok, tek maaşla adam hem eve hem karısına güller gibi bakıyor. Ama kendisi çalışmak istemiyor. Çünkü piremses 👸 adam da borca girmek istemiyor değil bu arada, ev kredisi ödüyor. Adamın derdi olmayan parayı harcıyor olmak yani eksiye düşmek aslında. Mantıklı davranan her insan bu durumdan rahatsız olur, korkar.

Korkması çok normal çünkü o borçları kendi ödüyor. Bu durum hoşunuza gitmiyorsa işe girip eşinize destek olabilirsiniz.

Bizde Köksal keşke biraz borçtan çok ciddiyim bu konuda 🫣eşin en güzelini yapıyor bizede kredi kartı eskiler kredileri kapatmayi nasip et yarabbim 🤲 🫢🫢🫢

çalışabilecegimiz yerde yaşasak zaten çalışırım ayrıca hepte çalışmış biriyim ama çalışıp çalışmamam sizi pek ilgilendirmiyor.
O zaman paranızın doğal olarak yetmemesi de bizi ilgilendirmiyor. Konuyu kapattırıp evde ekside yatmaya devam edin. Aman incileriniz dökülür çalışırsanız koca görür görmez koştura koştura istifa edin. Eş de çok haklı hesap kitaptan anlamayan karısına kredi kartı mı versin

Sahsen bende borclanmaktan korkan insanim yarinim ne olur bilmedigimden. Telefon faturasi bile bana bir borc gibi.
Etrafimdakiler gunlere katilirlar ben korkumdan katilamiyorum onu kendime dert yapiyorum ya odemezsem ya goturemezsem o kisinin parasini diye. Bence esiniz gayet normal en azindan kafasi rahat yasar borcsuz tasasiz.

çalışmıyorum evet yeterince evlenmeden önce çalıştım ve artık istemiyorum özel sektörde çalışmak. ve yaşadıgımız yerde iş imkanı yok konumuz borçtan korkması borcu ödeyememek degil diger ay her türlü toparlanılır demek istedim çünkü evimizde kira degil.
Açık konusayim tek maaş olsak ve -22 binde olsam ben de stres yapardım, ev araba vs olmasınin size ek getirisi yok ki ?

sefan olsun kardeşim tabiki hatta daha çoklarını gör ama borçları birdahaki ayda toparlarız demek yerine her ay dengeli gitseniz daha doğru olmaz mı?
aslında amaç o ama hep iki aydır birşeyler çıktı mesela kurban paramızı ayırmıştık arabanın sigortası çıktı yada kedimizin masrafı bir anda ve yüklü miktar çıktı dügün için altını annesi alacaktı almadı falan derken toparlanılmadı

Yani madem bizi ilgilendirmiyor o zaman niye konu açıp fikir istiyorsunuz? Tek maaşla ev geçindiren bir dediğinizi iki etmeyen adamı gelmiş burda şikayet ediyorsunuz. Adam ev almış, araba almış daha bir senelik evlilikte. Ne yemekte ne içmekte ne de tatilde kısıtlamıyor. E o zaman size çalışmaktan başka çare kalmıyor değil mi?

+ evcil hayvanınız var, kurban da kesmişsiniz.
kız şikayet etmedim korkması bu kadar normalmi diye merak ettim bekarken ben korkmazdım çünkü

Ülke şartlarına bakınca eşiniz çok da haksız değil. İpin ucu bir kere kaçtı mı toparlanması çok zor olur çünkü.

Ayrıca eksiye girmişsiniz tatilede gitmeyin bu sene.
kayınvalidemde bir izin daha geçiremem valla evimde oturrum daha iyi kendisi tatil istiyor

aslında amaç o ama hep iki aydır birşeyler çıktı mesela kurban paramızı ayırmıştık arabanın sigortası çıktı yada kedimizin masrafı bir anda ve yüklü miktar çıktı dügün için altını annesi alacaktı almadı falan derken toparlanılmadı
bu durumda biraz korkması normal bence.

Hani bazen olur kredi çekmez ya da kredi kartı kullanmaz bazı insanlar, çoğu zaman da inançları gereği.

Ama eşinde öyle bir durum yok sen niçin borca girmek istiyorsun ki belki o şeyi gereksiz görüyordur.
hayır istemiyorum niye borca girsin isteyim çok fazla stres yapıyor o eksi 22 maaş yattıgı an ödeyecek zaten ama 1 ay onu kafaya takıyor

Back
X