- Emoji Skoru
- 76.576
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi melek93masal
İyi de canimcim karşıma çıkan üç kişiden ikisi bende okb var diyor. Valla ben de ciddiye almıyorum açıkçası ciddi vakalar olmadığı sürece. Moda gibi bişey oldu çünkü. Resmen hastalık akımları var ülkede. İki sene önce herkeste reflu vardı mesela. Bir ara da panik atak moda olmuştu.
Bu bağlamda hepimiz okb'liyiz o zaman. Hepimizin belli rutinleri, takıntılı olduğu durumlar var. Dünyadaki her insanın var. O zaman bütün dünya obsesif..
Ben bu alanda yetkin değilim, konuşmam ne derece doğru olur bilmiyorum. Ama çok doğru bulmuyorum herkese ruhsal hastalık tanısı yapıştırılmasını. Muhtemelen şimdi psikoloğa gitsem bana da okb tanısı konacak. Diyorum ya bu hastalık işleri moda. Hastaların yarattığı değil ama doktorların yarattığı bir moda. Kolaylarına geliyor bence herkese aynı teşhisi koymak. Sadece ruhsal hastalıklarda da geçerli değil bu tezim. Bizim burda 60 yaş civarı bütün teyzeler patır patır diz ameliyatı oluyor mesela bu ara. Yeni bir ortopedist gelmiş yakındaki hastaneye, önüne gelene ameliyat diyor. Bu aralar modamız diz implantları. Gelecek sene başka bişey çıkar.
Konu sahibinin tutumu çoğunluk tarafından gayet normal, olumlu karşılanmış. Hatta az bile bulunmuş. İki iş arkadaşının sohbet etmesi çoğu kadın tarafından hoş karşılanmıyor demek ki. Kendi başlarına gelse konu sahibi gibi hatta belki daha fazla tepki verecekler, o zaman hepsi okb'li bu hatunların.
Ya menopozun bile hastalık olarak ele alındığı bir çağda yaşıyoruz. Bunlar ne ki? :)