• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime bosanma davasi actim ama deliller aleyhime olabilirmis var mi bunu yaşayan

Görüştüğü kadınlara dava açılabileceğini sanmıyorum, eşinize açabilirsiniz sadece. Size sadakat yükümlülüğü olan eşiniz.

Dün esime ihanete uğradığındam dava açtım önceki konularda belirtmiştim instigramda evli bir bayanla cinsel içerikli mesajlarının ekran resimlerini almıştım ve başka kadınlarla whptan mesajlarını aldım resim atmışlar birbirlerine özellikle ordan o mesajların kendisine ait olduğu belli oluyor. Avukatima ciddi para ödedim kesin kazanırım diye ama tesadüf esimin hukuk okuyan bir bayan arkadaşı ile konuştum whaptan bugün meğer eşim ona da yalan söylemiş hatta asılmış mesajlarda kız reddetmiş sevgilim var evleneceğim lütfen böyle konuşma diye sonra görüşmeyi kesmiş devamında eşimden bosanacagimi ispatlı mesajları var hatta senin resimlerinde vardi eşimin telefonunda dedim gorustugu bayanlara dava açacağım dedim bu bayan hukuk okuduğunu kesinlikle bu mesajlarla bu davayı kazanamayacagimi hatta özel hayata suç işlemiş olursun mesajları mahkemeye susarsan dedi tam tersi eşin dava açarsa kazanır dedi sizce böyle birsey mümkün mü avukatin yalan söylüyor para koparmak için dedi bana. İyi dedim o zaman evli herkes birileriyle yazisip flört etsin bizde görelim buna karismayalim ihanet sayılmasın var mı boyle birsey Sizce??

Evet, bunları delil olarak mahkemeye sunamıyorsunuz maalesef. Özel hayatın gizliliği sebebiyle suçlu sayılırsınız. Benzer bir dava arkadaşım açtı. Sadece sizi o kadınlarla vs konuşursanız kendi konuşmalarınızı koyabilirsiniz ancak buna bile hakim itiraz edebilir.
Mahkemede gerek görülürse geçmişe yönelik döküm isteniyor ve yasal olarak görüşme kayıtları çıkarılıyor ama siz delil olarak sunamazsınız
Ayrıca görüştüğü herhangi bir kadına dava açamıyorsunuz

Eşinize boşanma davası açıyorsunuz haklısınız da ama görüştüğü kadınlara neden dava açıyorsunuz ?
Kadınların görüşmelerini fotolarını vs onların izni olmadan kullanamazsınız, eşinizin arkadaşı bunu kastetmiş olabilir, elinizdeki delilleri gizli saklı elde ettiğiniz için özel hayatın gizliliği ve haberleşmenin gizliliği ihlali suçlaması olabilir gerçekten.
Ben sadece konuştuğu evli bayana dava açacağım esimle gece yarısına kadar rahat rahat mesajlastigi için sözde eşim ona boşanmış olduğunu söylemiş ondan konuşmuş ve dalgaya almış ciddiye almamış

Dün esime ihanete uğradığındam dava açtım önceki konularda belirtmiştim instigramda evli bir bayanla cinsel içerikli mesajlarının ekran resimlerini almıştım ve başka kadınlarla whptan mesajlarını aldım resim atmışlar birbirlerine özellikle ordan o mesajların kendisine ait olduğu belli oluyor. Avukatima ciddi para ödedim kesin kazanırım diye ama tesadüf esimin hukuk okuyan bir bayan arkadaşı ile konuştum whaptan bugün meğer eşim ona da yalan söylemiş hatta asılmış mesajlarda kız reddetmiş sevgilim var evleneceğim lütfen böyle konuşma diye sonra görüşmeyi kesmiş devamında eşimden bosanacagimi ispatlı mesajları var hatta senin resimlerinde vardi eşimin telefonunda dedim gorustugu bayanlara dava açacağım dedim bu bayan hukuk okuduğunu kesinlikle bu mesajlarla bu davayı kazanamayacagimi hatta özel hayata suç işlemiş olursun mesajları mahkemeye susarsan dedi tam tersi eşin dava açarsa kazanır dedi sizce böyle birsey mümkün mü avukatin yalan söylüyor para koparmak için dedi bana. İyi dedim o zaman evli herkes birileriyle yazisip flört etsin bizde görelim buna karismayalim ihanet sayılmasın var mı boyle birsey Sizce??
Kadının da ilişkisi varmış da eşinizle, etekleri tutuşmuş gibi 😑

Zaten avukatınız yok mu, neden eşinizin arkadaşına gidip elinizdeki kanıtları gösteriyorsunuz?? Kadın gider eşe söyler şimdi. Davanızdan da vazgeçmeyin buz gibi aldatmış.
Ben bir kanıt birsey göstermedim sadece numara ve resimleri vardi eşimle muhabbetiniz nedir diye sordum resminiz var numaranız var diye esimde dedim gerçeği öğrenmek hakkım neyin içinde olduğumu neler yaşandı benim haberim olmadan bilmek istiyorum mesela bu kadına bosaniyoruz mecburiyetten evlendik evleri ayırdık demiş

Ben bir kanıt birsey göstermedim sadece numara ve resimleri vardi eşimle muhabbetiniz nedir diye sordum resminiz var numaranız var diye esimde dedim gerçeği öğrenmek hakkım neyin içinde olduğumu neler yaşandı benim haberim olmadan bilmek istiyorum mesela bu kadına bosaniyoruz mecburiyetten evlendik evleri ayırdık demiş
Ve kanıtları birsey göstermedim kendi direk bu konularla dava açarsanız kazanamazsın bayan görüşmelerinin resmini attı bana whptan

Evet, bunları delil olarak mahkemeye sunamıyorsunuz maalesef. Özel hayatın gizliliği sebebiyle suçlu sayılırsınız. Benzer bir dava arkadaşım açtı. Sadece sizi o kadınlarla vs konuşursanız kendi konuşmalarınızı koyabilirsiniz ancak buna bile hakim itiraz edebilir.
Mahkemede gerek görülürse geçmişe yönelik döküm isteniyor ve yasal olarak görüşme kayıtları çıkarılıyor ama siz delil olarak sunamazsınız
Ayrıca görüştüğü herhangi bir kadına dava açamıyorsunuz
Delil olarak sunamazsam instigramdan yazışmaları whptan yazışmaları çıkarıp aldatildigimi nnasıl ispatlayabilirim yasal görüşme kayıtlarından bu mesajlara ulaşılamaz ki artı

Yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılında Yargıtay kararıyla artık 3. kişiye dava açılamıyordu onun sorumluluğu yok diye.
Değişmiş olabilir tam bilmiyorum ama duyduğumda çok şaşırmıştım
Ablam 2020 de açıyordu ..
Sonra boşanmak istemesi vazgeçti ama ablam adliye mensubu
Yanildigini sanmıyorum ama huylandim bak simdi

Sayılmıyor dedi aslında eskıden sayılıyordu dedı ama artık suc degıl dedı yanımdaki avukat arkadas ben de anlamadım

Delil olarak sunamazsam instigramdan yazışmaları whptan yazışmaları çıkarıp aldatildigimi nnasıl ispatlayabilirim yasal görüşme kayıtlarından bu mesajlara ulaşılamaz ki artı

Maalesef aldatma üzerine açılan davaların sorunu da bu. Şahitleriniz olmadan bir sonuç alamıyorsunuz.

Avukatım gorustugu bayana maddi manevi dava açılabilir dedi ama
Kadına dava açamazsınız. Kadın size tehdit hakaret vs birşey yapmadıysa kadına dava açmanızın imkanı yok.

Bir hukuk sitesinden alıntı;

Bu konuda Yargıtay İçtihatları Birleştirme Genel Kurulu tarafından aldatma eylemine katılmış olan üçüncü şahıslar hakkında karar açıklanmıştır. Aldatılan eşin kişilik haklarına, şahsi çıkarları nedeniyle tehdit, şantaj ve şiddet gibi davranışlar sergilendiyse eşinin sevgilisine veya kız arkadaşına manevi tazminat davası açma hakkı ortaya çıkar.

Ancak aldatan eşin sevgilisi yani üçüncü şahıs herhangi bir şekilde aldatılan eşi tanımıyor veya hiçbir şekilde temasa geçmemişse, kişilik haklarına saygı sınırlarını da aşmamışsa bu tür durumlarda davanın herhangi bir tarafı olmaz. Bu nedenle dava edilemez.

Sordum simdi
Açabiliyormuşsunuz
Sadece şundan emin değilim seninle seviştiğimi vs hayal ediyorum yazmış bayana o da gülmüş sacmalagg demiş sonra kadına eski sex konulari açıyor kimlerle birlikte olduğunu vs bayanda gülüyor nasıl düşüyorsun vs fiziğim nasıl diyor kadına güzel doğru doğru diyor cevap veriyor kadın karşılık vermiyor ama kurr yapiyor muhabbeti sürdürüyor eşiyle birlikte olmadıklarını muhabbeti geçmiş sonra evine gitmek istemiş kadın kabul etmemiş olmaz d3mis tatlı tatlı eşim sürekli cinsellik konusu açmış üniformalı fantezisi olsa nasıl olurdu gibisinden sonra motorlu üniformalı resmini atmış kadın gülmüş sen senarist olsaydın bari demiş konuşmalarda istemiyorum yan cep te kal yapmış kadın hatalı sayılmaz mı sizce

Maalesef aldatma üzerine açılan davaların sorunu da bu. Şahitleriniz olmadan bir sonuç alamıyorsunuz.
Şahitlerim kardeşim vs olsa olurdu demişti çünkü tasındığım yerde daha arkadaşım olmadı yeni taşınmıştık ve orda öğrendim aldatildigimi taşındığımız yerde ikametgah eden kişilerle hep görüşülmeye çalışılmış

Avukatınıza para öderken şundan dava açacağız diye bildirimde bulunmadı mı size parayı ödeyip dava içeriğini öğrenmeden mi ayrıldınız yanından? İyi bir boşanma avukatıysa hangi sebepten eşi donuna kadar almayı bilir zaten..

Son düzenleme:
Kadına dava açamazsınız. Kadın size tehdit hakaret vs birşey yapmadıysa kadına dava açmanızın imkanı yok.

Bir hukuk sitesinden alıntı;

Bu konuda Yargıtay İçtihatları Birleştirme Genel Kurulu tarafından aldatma eylemine katılmış olan üçüncü şahıslar hakkında karar açıklanmıştır. Aldatılan eşin kişilik haklarına, şahsi çıkarları nedeniyle tehdit, şantaj ve şiddet gibi davranışlar sergilendiyse eşinin sevgilisine veya kız arkadaşına manevi tazminat davası açma hakkı ortaya çıkar.

Ancak aldatan eşin sevgilisi yani üçüncü şahıs herhangi bir şekilde aldatılan eşi tanımıyor veya hiçbir şekilde temasa geçmemişse, kişilik haklarına saygı sınırlarını da aşmamışsa bu tür durumlarda davanın herhangi bir tarafı olmaz. Bu nedenle dava edilemez.
Dava acarim kazanamasamda olur ama bu dava açılsın istiyorum

Avukatınıza para öderken şundan dava alacağız diye bildirimde bulunmadı mı size parayı ödeyip dava içeriğini öğrenmeden mi ayrıldınız yanından? İyi bir boşanma avukatıysa hangi sebepten eşi donuna kadar almayı bilir zaten..
Bana o kadına dava acabilir8z demişti

Kimbilir oyunda da hatun görünce nasıl böyle yürüdü 😒

Back
X