• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok yüz verdim.

bende bu evlilikten istiyoruuum :KK9:

Zor değil. Ben baba evinde yemek, ütü nedir bilmezdim.. Şimdi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Evliliğimiz in en başında '' ben çamaşır makinesinden anlamam'' dedim, 3 ay oldu elimi makineye sürmedim. Öğrenilmeyecek şey değil bu. Ama istiyorum ki o da evin işinden bi haber olmasın. O yıkıyor ben asıyorum. Ben bi kısmını ütüleyebiliyorum. Yapamadığımı o yapıyor. Yemek yapabildiğim kadar yapıyorum. Sofra yine ikimize ait oluyor. Ben bi gün dışarı çıkmıştım. Ben gelene kadar evi silip süpürmüştü mesela. Yapma demen.

İşi ağır ya da değil
Siz memur o işçi vs.nolursa olsun farketmez
O ev ikinizin o da yapacak tabi
Sürekli her işi aman yorgun aman bilmem ne diye siz ustlenirseniz alışır ve bir sürü sonra o evde kenar süsü olur
zaten alışmış da
Eşini çok sorumsuz hem işsiz hem de size memursunuz diye asagiliyor
İnsan biraz utanır bu kadın ne kadar yoruluyor bir de gelip evde is yapıyor diye düşünür
Eve elinizi surmeyin de görsün bakalım hanyayi konyayi

Ben erkek milletiyle zitlasipta istediğini alanı daha görmedim
Bende ilk evlendiğim Zaman'lar kendimi yiyordum ama daha kotu olmaktan öteye gitmedi
Ve ne zaman ben söylenmeyi bıraktım
Esim yardıma başladı
Simdi çamaşır yıkama asma katlama isi onda
Bunların dışında bi misafir geleceği Zaman evi süpürür ben silerim ve hep yardım eder masayı kurar kaldırır
Bunları ben mi söyledim
Hayır
Sadece o benim söylenmeden fedakarca yaptığımı gördü ve utanmaya başladı
Şuan ev isleri konusunda dua ettiğim bir eşim var
Sana tavsiyem zıtlaşma Sevgi'yle yogurmaya çalış ancak öyle olur çocuk gibiler çünkü
Geçen hafta ter içinde kaldım kalk şunu yap demedim. Battaniye getireyim mi üşüdün mü falan dedim. Ay ben bi yardım edeyim bari demedi.

Ben erkek milletiyle zitlasipta istediğini alanı daha görmedim
Bende ilk evlendiğim Zaman'lar kendimi yiyordum ama daha kotu olmaktan öteye gitmedi
Ve ne zaman ben söylenmeyi bıraktım
Esim yardıma başladı
Simdi çamaşır yıkama asma katlama isi onda
Bunların dışında bi misafir geleceği Zaman evi süpürür ben silerim ve hep yardım eder masayı kurar kaldırır
Bunları ben mi söyledim
Hayır
Sadece o benim söylenmeden fedakarca yaptığımı gördü ve utanmaya başladı
Şuan ev isleri konusunda dua ettiğim bir eşim var
Sana tavsiyem zıtlaşma Sevgi'yle yogurmaya çalış ancak öyle olur çocuk gibiler çünkü
Size kesinlikle katılıyorum bunu yap şunu yap diye bir şeyleri yaptırmaya çalışınca olmuyor. Ama mesela temizlik yapmaya başlayınca ben ona hiç ses etmeden utanıp o da toz alayım ben de diyor.

İşi ağır ya da değil
Siz memur o işçi vs.nolursa olsun farketmez
O ev ikinizin o da yapacak tabi
Sürekli her işi aman yorgun aman bilmem ne diye siz ustlenirseniz alışır ve bir sürü sonra o evde kenar süsü olur
zaten alışmış da
Eşini çok sorumsuz hem işsiz hem de size memursunuz diye asagiliyor
İnsan biraz utanır bu kadın ne kadar yoruluyor bir de gelip evde is yapıyor diye düşünür
Eve elinizi surmeyin de görsün bakalım hanyayi konyayi
İlk böyle değildi. Yani bilir bizde ataerklik yok. Benim babam 50 yaşında toz alır. Gördü de biliyor.
İlk zamanlar yapardı o zaman da işsizdi. İşe bi girdi şimdi elini sürmez oldu

kardeş bize de deyiver hele nasıl yaptın yaa bu işi :KK70:. iki senede demin yazdıklarımı yaptırana kadar göbeğim çatladı :)

Başka bi yorumda bir arkadaşa yazdım. Ordan okuyabilirsiniz :KK45: ama sanıyorum ki iş yine eşin kendisinde bitiyor. Kesinlikle istemiyorsa bilemiyorum.

Geçen hafta ter içinde kaldım kalk şunu yap demedim. Battaniye getireyim mi üşüdün mü falan dedim. Ay ben bi yardım edeyim bari demedi.
Bir kerede olmaz ama ben bir yıl sonra kavuştum şuan ki kocama :KK69:
Sorun yapmayı bıraktıktan sonra sorun olmaktan çıktı
Birde esine annesi yaptırmış yanı içinde var bu duygu bi şekilde ortaya çıkar ama sabır ve fedakarlık gerekiyor
Kadın olmak cok zor :mad:

O başının çaresine bakıyorsa siz de bakarsınız dert etmeyin. O yansın derdine.

Size kesinlikle katılıyorum bunu yap şunu yap diye bir şeyleri yaptırmaya çalışınca olmuyor. Ama mesela temizlik yapmaya başlayınca ben ona hiç ses etmeden utanıp o da toz alayım ben de diyor.
Aynen öyle canim
Zaten yap et deyince bi sure sonra sen bana emir mi veriyorsun diyor

madem ikinizde çalışıyorsunuz. neden temızlemek ıcın birini bulmuyorsun, boşa kendını yoruyorsun?
şartlarınız eşit, ama yıpranan sensın maalesef ;)

İlk böyle değildi. Yani bilir bizde ataerklik yok. Benim babam 50 yaşında toz alır. Gördü de biliyor.
İlk zamanlar yapardı o zaman da işsizdi. İşe bi girdi şimdi elini sürmez oldu

Bence siz alistiriyorsunuz farketmeden
Birazcık da iş sizde bitiyor
Yemek için bile dayanamam tek çeşit yapamam bana yakışmaz diyorsunuz
Ama bir süre sonra çok ağır gelecek
Hele bir de çocuk olursa benim çocuğum ben en iyi yetiştirilir diye tüm yükü yine almak isteyeceksiniz adam yine rahat
Yavaş yavaş bağırmadan sinirlenmeden
Yoruldugunuzu anlatarak alistirin
Mesela hadi ben şunu yaparken sen de bunu yap çabuk bitsin işimiz başbaşa şunu yapalım ya da buraya gidelim vs vs davranabilirsiniz

Zor değil. Ben baba evinde yemek, ütü nedir bilmezdim.. Şimdi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Evliliğimiz in en başında '' ben çamaşır makinesinden anlamam'' dedim, 3 ay oldu elimi makineye sürmedim. Öğrenilmeyecek şey değil bu. Ama istiyorum ki o da evin işinden bi haber olmasın. O yıkıyor ben asıyorum. Ben bi kısmını ütüleyebiliyorum. Yapamadığımı o yapıyor. Yemek yapabildiğim kadar yapıyorum. Sofra yine ikimize ait oluyor. Ben bi gün dışarı çıkmıştım. Ben gelene kadar evi silip süpürmüştü mesela. Yapma demen.
İdolüm :KK9:ben bunlari dogaclama bilmiyorum zaten hic zor olmayacak :KK70:

Yüz verme deliye gelir bip yapar halıya demişler
Madem yardım etmiyo yardımcı tutun 15 günde bir bari gelsin
İş paraya gelince belki kıymetlisini kaldırmayı dener

Bende 2.5 aylık evliyim önceden de yapardım temizlik yemek vs. ama tabi şimdi çoğu iş bende. Bazı arkadaşlar yazmış 2 kişinin evi nasıl kirlenir diye gerçekten kirleniyor çoğunlukla kıl oluyor, mutfakta kırıntılar salonda çekirdek meyve ufak çöpler oluyor, mobilyalarım beyaz 2 gün tozu alınmazsa 1 karış toz görünüyor vs.

Haftasonları genelde pazarları iyi bir temizlik yapıyorum ya da annem gelirse o el atıyor hemen işim bitiyor ama eşimi uyarıyorum ilk zamanlar kıyafetini çıkarıp yere atardı, kirlileri sepete atmazdı. Tuttum elinden bak bu kirli sepeti bundan sonra kirlilerini buraya atıcaksın dedim bir çocuğa anlatır gibi...

Ben bulaşıkları makineye atarken o dolaba kaldırılacak eşyaları dolaba koyar ocak yağlanmışsa onu siler yerler kırıntıysa hemen süpürür ama bunları tek tek anlattım şuan bile söylemesem bunu yap diye eminim yapmaz çünkü evde elini bir işe sürmemiş. Hala dağınık zamanla başarıcağımı umuyorum :D

evliliklerin en zor yanı bu sanırım bence kesinlikle eş yardım etmeli sonuçta her 2 tarafta çalışıyorsa ikiside eşit yoruluyordur bence anlayış gösterilmeli ama bunun için ne gereklii... daha 3 aylık bir evlilik barışıınn konuşun anlaşın bence

madem ikinizde çalışıyorsunuz. neden temızlemek ıcın birini bulmuyorsun, boşa kendını yoruyorsun?
şartlarınız eşit, ama yıpranan sensın maalesef :KK66:
Esim suan calismiyor. Bayan alcak durumda degiliz

Back
X