- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.934
- 408
- Konu Sahibi bendeuyeolcam
-
evlilik fedakarlık ve sabır işi, kendine de eşine de zaman ver (ama çoçuk yapmadan )bakalım nasıl bir gelişme olacak
6 aylık evlilik demişsiniz. Sizde de muhakkak değişimler uyumsuzluklar oluyordur tıpkı eşinizin de size karşı olduğu gibi.
Zamana bırakın. Tartışmak yerine, susmayı ve sakinleşmeyi uzaklaşarak düşünmeyi deneyin.
Zamanla aşacağınızı düşünüyorum. Hemen hemen tüm çiftlerde olurmuş bu durum.
erkeklerin çoğu köprüyü geçene kadar güzel davranıyor malesef.seninkinden bir tanede bende var.
4.5 yıldır evliyiz düzelmedi düzelmeyecek.benim hatam çocuk yapmaktı o yüzden gidemedim.
sen benim hatama düşme korun lütfen.sana tek tavsiyem bu malesef.evlilikte tüm sorumluluk kadının üstüne atılmış.
kadın idare ettiği sürece evlilik yürür,itiraz ederse biter.bazen eşimi günahlarıma kefaret olarak görüyorum.
biliyorum böyle düşünmemem gerekir ama çaresizlik işte.benim eşimde evlenmeden önce tartışmöaz lafımın üstüne laf söylemez ,ağlayınca çok üzülürdü.şimdi sesi benden çok çıkar hiç alttan almadığı gibi sündürürde sündürür konuyu.ağlayınca aciz gibi görür.
ağlak der...daha neler neler..bunları yazdım ki kendini yanlız hissetmesenden çok var çünkü ,erkekler aynı terane...
Evliliğin ilk yılları olur öyle, bende çok zorlanmıştım. zaman gerekiyor. asıl şimdi birbibirinizi tanımaya başlıyorsunuz, ikili hayata alışmaya. Ay ben anlatsam ilk yılları bitiremem, şoklardaydım ama allaha şükür 5 yıllık evliyim, zamanla herşey yoluna giriyor.
ister 4 yıldır tanıyın ister 5 ister 8 yıl..
aynı evin içine girince çok ama çok farklı oluyor.
bende yeni evliyim bende çok bocaladım bocaladık. hatta evlilik bu muymuş ben yürütemiyorum bana göre değil demek ki dedim..
şuan ise keşke daha önce evlenseymişim diyorum.
belli bir süreç var herşeyin oturması için.
kolay değil. tüm sorumluluklara ev,eş ve ailelerde ekleniyor.
biriktirmeyin. sakince konuşun. biri bağırırken diğeri sakin kalsın.
sonra güzelce sohbet havasında konuşun.
bir elin 5 parmağı bir değil kaldı ki iki farklı birey aynı evde bir olsun.
sadece sabır.
amin hepimizin inşallahTesekkur ederim.
Duygulandim.
Sanirim tam olarak evlilik bana gore degil kismini genel olarak yasayabiliyoruz.
Sabrediyorum ama umarim iyice rayindan cikmaz.
Keske daha once evlenseydik demeyi ve dedirtmeyi isterdim.
Allah mutlulugunuzu artirsin
amin hepimizin inşallah
sadece biriktirmeyin.herkesin hatası oluyor. önemli olan onu tölare etmek. size isterseniz kitap da önerebilirim.
Hata olsun da..
Hatanin kisilige yapismasi korkunc.
Kitabi merak ettim, sevinirim :)
ümidinizi hemen yitirmeyin arkadaşım, lütfeeen:)
4,5 ay oldukça kısa bir süre, biz geçen sene mayıs başı evlendik ilk 6 ay aynı sizin anlattığınız gibi geçti...hem de 10 yıllık sevgilimle evlenmiştim ama şoktaydım ama herşeyin bir alışma süreci var aynı evde yaşamak bambaşka hem biz haftanın 4-5 günü birlikte olan, beraber defalarca tatile gitmiş bir çifttik ama aynı evde yaşamaya başlamakla sevgiliyi tanımak arasında ilişki yok..
ha diyorsan ben bu adamı tanıyorum ve de seviyorum zamanı gelince kıvamınızı alırsınız, biz şimdi bal-kaymak olduk tekrardan çok şükür:))
inanın sizin bocaladığınız gibi o da bocalıyor ve ilişkinizin eski halini özlüyor....ama geçecek inanın, sabırla ve özveriyle tabi...
mutluluklar dilerim:))
evlilige alisma sürecindesiniz
daha aylik evlisiniz
uzmanlar 2 yil diyorlar
benzeri sorunlar yasadik bizde
cok zit insanlariz
simdi olamaz dedigim seyler oluyor
bence biraz zaman verin ve ilimli olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?