Eşime hak vermeli miyim ,kararsızım!!siz olsaydınız ne yapardınız?

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
merhabalar..Acaba ben mi hatalıyım?çoğunluğun yorumunu merak ediyorum katılırsanız sohbete sevinirim gerçekten...Mümkün olduğunca objektif yazıcam emin olabilirsiniz...Eşim 9 kardeş,sefalet içinde yaşayan ailenin en küçüğü..erkeklerin 1 i hariç hepsi okumuş..herkesin maddi duurumu kendini geçirebilecek düzeyde..örneğin ev ve arabaları var..Köyde yaşayan kızkardeşleri neredeyse süt fabrikası kuracak..Ailenin en küçüğü ya hani abileri zamanında ara ara harçlık göndermiş biziki ünv de okurken...ama bizimki genelde burslarla yardımseverler sayesinde bugüne gelmiş,kendisi itiraf etti bunu zamanında...Herneyse...biz evleneli 4 yıl oldu..Evliliğimizin ikinci günü köyüne gittik tuvalete gidiyorum dedim eltimle eşime..odadan çıkmamla eltimin fısır fısır eşimden 2 milyar istemesi bir oldu..eşim ilk başta bende ev kurdum dese de ısrarlar devam etti eşim ikna oldu...evliliğimizin 3. ayı diğer eltim 40 yaşında teline mesaj attı..(bana ütü masası alacaktınya bimde gördüm 35 lira parasını gönder.) ben yine şokkk..ha bu arada ütü masası isteyen eltimin kocasına eşim ,biz nişanlıyken 30 milyar verdi adam gitti sıfır araba aldı,şuan oldu hala borcunu ödemediğ gibi üstüne 20 milyar daha istedi geçenlerde ev alacakmış(evi olmasına rağmen) ..ablası tarla davası açacakmış 500tl istedi verdi..köyden uzaktan akrabasına 1 buçuk milar verdi...dava açcak olan ablasının kredi kartı borcunu ödedi 1 milyar...ve başka abisi ev almak için 3 yıl önce 3 milyar istemişti bugün ödeyecekti ödeyemeyecekmiş çünkü karısı ısrarla araba istediği için adam borca girmiş yine araba aldı..o parada gittii.....VE BU PARALARIN HİÇ BİRİ 4 YILDIR ÖDENMEDİ..eşimle sakince knuştuğumda abilerinin kendisine harçlık gönderdiği için minnet duyduğunu söylüyor..peki ablaların ?dediğimde onlar da öder inşallah diyor:)))kavga ederek konuştuğumda onlar benim ailem veren el alan elden üstündür diyor sadakam olsun diyor:))Eşim okadar iyi biriki bana göre,hiç kavgamız yok bunun dışında..Ne yapacağımı şaştım!!!2 sene önce ben lazere gidicem dediğimde (çocuklrımızın geleceğini düşün çok para istiyorsun )demişti..ben de bu paraları başına kakınca lazere gitmeme,tüm isteklerimi yerine getirmeye hazır..Benim ondan birşey istediğim yk,insanlar bizi keriz yerine koyuyor,ben yiyemiyorum sen ye diyoruz sizce de öyle değil mi allah aşkına bir akıl verin

düğünden sonra o mutlu olsun diye balayına suyu olmayan köyüne gittim,Köyde bana dediki yeğenim 2 ay bizde kalıcak..Neden biliyomusunuz 2 ay kira parası ödemesin yeğeni diye..Bizimki yğeniyle kalmış 2 yıl.yeğeni öğretmen.kirayı hep bizimk i ödemiş..KALDIK beraber yeğeniyle adam eve ekmek bile almıyordu ekmek parasını bile eşimden istiyordu.Şimdi kendide evlendi çocuğumuz oldu görmeye gelmedi..bunun gibi okadar çok var ki eşimin enayi yerine konduğu davranıları..liseye giden yeğenleri vardı aynı apartmanda oturuyoduk eltimle.ilk yılımızda bana geldi dediki haftasonu amcam bizi sinemaya götürecekmş yupppiii yine amcamdan geçinicez....!!!!!! Bunlar bizimkini yolmaya alışmış ben daha ne diyeyim..konuşmakla değişmiyor eşim kahretsin...

elitleriniz neden eşinizden para istiyorki kocaları bişey demiyormu eltilerinize bide merak ettim kocanız ne iş yapıyor fabrikatörmü bunca para yedirip hala batmamışsınız

harbiden gülüm okuduktan sonra en merak ettiğim şey kocanın ne iş yaptığıııı.....
ama eşini iyi sömürmüşlerrr vallaaa....şöylede bişey var eşiniz bu paraların üstüne çok düşmediğine gçreeeihtiyacı yok demekki o paralaraaa
ama saçma bişeyyy

Cok ozur dilerim ama esiniz iyi niyetli falan degil harbi enayi.

Cevremde ornegi var, neyaparsaniz yapin, durum degismeyecektir.

okul zamanında onlardan aldığı yardımı fazlasıyla ödemiş artık..
bu konuda sen haklısın...
ama minnet o kadar lanet bi duygudurki dünyaları verse az sanar insan...
kocanda kendi açısından haklı..
çünkü uyuyo hala.....
uyanmayada niyeti yok gibi grldi bana..

Son düzenleme:
ayyyy benim eşime de ne benziyo.....sinir oldum valla.....bende eşime türünün son örneğinsin derdim hep......benim eşimede okurken abileri para yollamış ayda yılda bir,bi de kaynanam hiçbir iş yapmaz her işi aynı evde oturdukları eltim yapar...eşim başlar her seferinde ben okuldan geldiğimde kıyafetlerimi bile yengem yıkardı onun hakkını ödeyemem diye...harbiden bi türlü ödeyemedi onun hakkını...evliliğimizin ilk yıllarında ben öğretmn eşimde çalşıyo güzelde bir işi var ona rağmen ay başını getiremiyorz bi türlü,ne zaman eltimlere gidcek olsak eşim alıyoda habire...öyle yiyecek falanda değil bardak çardak vs...hanımefendi ha bire sipariş veriyo,cep telfnu istedi onuda aldı..ben salakta sanıyomki parasını geri eşime ödüyolar...sonra bir gün ben kendi maaşımı çektim dedimki eşime işin çoksa ödemeleri ben yapayım,eşimdende para aldım kredi kartlarını yatırcam,bi baktım benim maaşımın 5 katı kart borcu,deliye döndüm .....ekstrasını çıkarttım,her hafta market alışverişinden tutun kıyafete kadar herşey alınmış,sonrasındada 2bintl nakit çekim yapılmış havele edilmiş..........eve geldim eşime dedim ,alışveriş yapacam bana para lazım eşimde zaten yeni evliyiz borcumuz çok vs..evet dedim yeni ev açmışsın o belli dedim..ben burda hesap yapayım eşşek gibi çalışayım sen o paraları al onlara gönder ..haram olsun dedim.......o da bana yok üniverstede okurken onların desteğini gördğnü falan anlattı şimdide itiyolar yok mu diyeyim dedi.bende yooook de yoksa zaten yok olcan dedim....benimde ailem beni ne zor şartlarda okuttu şimdi ben alıp maaşımı onlaramı gönderiym dedim...haklısın dedi....o gün son kez konuştum eğer kazancımızdan birbirimizden habersiz biirilerine para vs.. giderse haram olsun...hakkımı asla helal etmem dedim...o gün bugündür eltimler bize tavırlı,sanırım bu da eşimin artık eskisi kadar yardım etmediğinin bir kanıtı.........salak kocalar:ssz:SİZDE EŞİNİZLE KONUŞUN ARTIK BORCUNU FAZLASIYLA ÖDEDİN BUNDAN SONRA 1 KURUŞ VERİRSEN HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM DE,ONLAR RAHAT Bİ HAYAT GEÇİRSİN DİYE BİZ SÜRÜNÜYORUZ DE...DIRDIRCI OL VALLA TEK ÇÖZÜM BU ..KONUŞMAYINCA DAHA ÇOK YAPIYOLAR..BEN ANLATSAM ROMAN OLUR EV ALMALAR ARABA ALMALAR NELER NELER...ADAMLAR SİZİN PARANIZA ÖYLE Bİ ALIŞIYOKİ KENDİNİZE BİŞEY ALSANIZ HESAP SORACAK KIVAMA GELİYOLAR...KURTAR EŞİNİ YOKSA ÇOOOK ÇEKERSİNİZ AÇ GÖZLÜLERDEN

merhabalar..Acaba ben mi hatalıyım?çoğunluğun yorumunu merak ediyorum katılırsanız sohbete sevinirim gerçekten...Mümkün olduğunca objektif yazıcam emin olabilirsiniz...Eşim 9 kardeş,sefalet içinde yaşayan ailenin en küçüğü..erkeklerin 1 i hariç hepsi okumuş..herkesin maddi duurumu kendini geçirebilecek düzeyde..örneğin ev ve arabaları var..Köyde yaşayan kızkardeşleri neredeyse süt fabrikası kuracak..Ailenin en küçüğü ya hani abileri zamanında ara ara harçlık göndermiş biziki ünv de okurken...ama bizimki genelde burslarla yardımseverler sayesinde bugüne gelmiş,kendisi itiraf etti bunu zamanında...Herneyse...biz evleneli 4 yıl oldu..Evliliğimizin ikinci günü köyüne gittik tuvalete gidiyorum dedim eltimle eşime..odadan çıkmamla eltimin fısır fısır eşimden 2 milyar istemesi bir oldu..eşim ilk başta bende ev kurdum dese de ısrarlar devam etti eşim ikna oldu...evliliğimizin 3. ayı diğer eltim 40 yaşında teline mesaj attı..(bana ütü masası alacaktınya bimde gördüm 35 lira parasını gönder.) ben yine şokkk..ha bu arada ütü masası isteyen eltimin kocasına eşim ,biz nişanlıyken 30 milyar verdi adam gitti sıfır araba aldı,şuan oldu hala borcunu ödemediğ gibi üstüne 20 milyar daha istedi geçenlerde ev alacakmış(evi olmasına rağmen) ..ablası tarla davası açacakmış 500tl istedi verdi..köyden uzaktan akrabasına 1 buçuk milar verdi...dava açcak olan ablasının kredi kartı borcunu ödedi 1 milyar...ve başka abisi ev almak için 3 yıl önce 3 milyar istemişti bugün ödeyecekti ödeyemeyecekmiş çünkü karısı ısrarla araba istediği için adam borca girmiş yine araba aldı..o parada gittii.....VE BU PARALARIN HİÇ BİRİ 4 YILDIR ÖDENMEDİ..eşimle sakince knuştuğumda abilerinin kendisine harçlık gönderdiği için minnet duyduğunu söylüyor..peki ablaların ?dediğimde onlar da öder inşallah diyor:)))kavga ederek konuştuğumda onlar benim ailem veren el alan elden üstündür diyor sadakam olsun diyor:))Eşim okadar iyi biriki bana göre,hiç kavgamız yok bunun dışında..Ne yapacağımı şaştım!!!2 sene önce ben lazere gidicem dediğimde (çocuklrımızın geleceğini düşün çok para istiyorsun )demişti..ben de bu paraları başına kakınca lazere gitmeme,tüm isteklerimi yerine getirmeye hazır..Benim ondan birşey istediğim yk,insanlar bizi keriz yerine koyuyor,ben yiyemiyorum sen ye diyoruz sizce de öyle değil mi allah aşkına bir akıl verin

Sabıredin ve dua edin.umarım eşiniz gerçekleri görür ve size hak verir.baktınız eşiniz devam ediyor.aillesine karşı siz tepki koyun gerekirse eltilerinizle,görümcelerinizle siz konuşun.

Allahım cidden bu erkek milletinde beyin yok :19:benim koca da sorumsuz kardeşine yardım eder enayilik damarı arada tutar ben buna bile tahammül edemiyorum ama senin eşin cidden abartmış.izin verme canım onlar resmen eşini kullanıyorlar vefa borcu da olsa eşin çoktan ödemiş artık daha fazlasını yapmasın :20:gerekirse rest çek sert konuş ama bu şekilde devam etmesine izin verme

ne yüzsüz eltiymiş onlar öle cidden eşiniz iyi niyeti abartmış iyilikten maraz doğar dedikleri bu olsa gerek!:31:

bize de 20.000 verir mi eşin?

bu ne ya? enayi kaptan önde, arkada da yolcular oh ne ala memleket.:41:

bu noktadan sonra iş sende bitiyor. gerekirse tüm aileden kocanı alıp çekecen. kendini öne sür, yapamıyor artık de. ama daha fazla sömürmelerine izin verme. yoksa 20.000 devede kulak kalır. siz de arkalarından bakarsınız.

Haklılık haksızlık meselesinden çok bundan sonra ne yapacağınızı düşünmeniz lazım.

Eşinizin eski borçları için bu kadar üstüne gitmenizi yanlış buluyorum.
Bir iki tartışma olur fakat artık eşiniz sizin düşüncenizi biliyor artık, bunu tekrarlama aranızdaki iletişimi zedeler.
Alabilse alır zaten eşiniz, demek ki alamıyor. Deneme yanılma yoluyla yaptığının yanlış olduğunu anlamıştır.

Bundan sonra vereceği borçlar için sizinle istişarede bulunmasını, bunun aksi olduğunda incineceğinizi söyleyin.

bencede bi onceki arkadsin dedigi gibi,eski mevzular kapansin

ne guzel iste tek sorunuz buymus masallh,gecip giden seyler icin huzurunuzu bozma

bidaha boyle kararlar aldiginda sana danismasini soyle

Bence sen çok haklısın eşin de çok saf.Onunla kavgacı değil yapıcı bir dille konuş,çocuk planları filan yap umarım yola getirirsin.Bariz kullanılıyor çünkü.

Haklısın ama ne yapsan değişmez

Sende bununla uğraşıp kendini harap etme, eşine yatırım yaptırt, borca sok ki geleceğiniz için birikiminiz olsun, en azından çocukların geleceğini garanti altına almış olursunuz.

Allah kolaylık versin

Back
X