• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime karşı haksızlık mı yapıyorum ?

like_jpn

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
49
0
286
İstanbul
Merhaba,
Ben eşime karşı haksızlık mı yapıyorum? bir erkeğin eşi dışında arkadaşlarıyla keyfi vakit geçirmesi ne kadar doğru sizce? Haftada 2 ya da 3 gün akşamları 9 a kadar vakit geçirmesi? Ben 10 aylık evliyim.Bu konu yüzünden tartışmamız tek tartışmamız oldu 10 ay boyunca ve 4 aylık hamileyim.
Belki abartıyormuyum bilmiyorum, Ama o dışarı çıktığı zaman hep evde onu bekliyorm gözüm saatte, Ve tek başıma sıkılıyorum evde.Biz ikimizin de mesleği öğretmen ve ikimizn de cuma günleri boş oluyor.O cuma günlerini gündüzden çıkarak akşam 9 a kadar değerlendiriyor.Bugn mesela cumartesi birlikte vakit geçircez diye umarken,yine arkadaşım aradı dedi saat 3 gibi ve çıktı.Yine 9u bulur gelmesi.Bunun gibi net bir zamanı da yok çıkmasının.Dün de gündüzden dışarıdaydı akşam 9 da geldi.Bazen de oluyor mesela sadece bir gün çıkyor.
Bu sebeple hep tartışıyoruz.Bir de burda forumda okuyorum.Benim eşim bensiz çıkmaz diyen insan da çok var.O çıktığı zaman ister istemez suratım asılıyor laf söylüyorum,kavga çıkıyor.Bana diyor ki sen nankörsün,ben sanki her gün mü çıkyorm,sana hiç mi vakit ayır mıyorm? Sürekli yapışık gibi yanında olmamı istiyorsun diyor.Böle gidecekse boşanalm diyor.Genelde 2 gün küs kalıyoruz sonra yine barışıyoruz ve yine bir dışarı çıkma esnasında aynı şeyler oluyor.Ama artık bu böle böle yıpratmaya başladı bizi.Bundan başka bi problemimiz de yok aslında.
Bir de şimdi hamileliğimden dolayı evin bi odasına çekilip orda oturmaya başladı akşamları sürekli.Sigara içiyorm ben çocuğa zararı olmasın diye.Sigara içtiği için yanına da yaklaşamıyorm.Çocuk doğunca çocuğa zararı olmasın diye, yine çocuktan uzak kalacak diye de korkuyorm.Akşamları ev içinde muhabbetimiz de azalmaya başladı yani.İkimizn de ailesi farklı şehirlerde.Kendimi çok yalnız his ediyorrm.Birbirimize karşı sevgimizi yitirmeye başladık sanki.Ne yapmalıyım sizce ? Haklı mıyım? Yoksa onun dışarı çıkışını fazla mı abartıyorum?

can sıkıcı bir durum ama bence akıllıca çözümler bulunmalı bir çok evli erkeğe göre akşam 9 da geri gelmesi çok güzel her gün çıkmaması güzel kavga edip ilişkinizi yıpratmayın eve gelirken 9 da değilde 10 da gideyim kavga edeceğiz düşüncesi oluşmasın ama onu beklediğinizide sezmesin sizi mutlu görsün hayatınıza devam ettiğinizi görsün sizden ayrı geçirdiğiniz vakti kayıp olarak görsün

Merhaba,
Ben eşime karşı haksızlık mı yapıyorum? bir erkeğin eşi dışında arkadaşlarıyla keyfi vakit geçirmesi ne kadar doğru sizce? Haftada 2 ya da 3 gün akşamları 9 a kadar vakit geçirmesi? Ben 10 aylık evliyim.Bu konu yüzünden tartışmamız tek tartışmamız oldu 10 ay boyunca ve 4 aylık hamileyim.
Belki abartıyormuyum bilmiyorum, Ama o dışarı çıktığı zaman hep evde onu bekliyorm gözüm saatte, Ve tek başıma sıkılıyorum evde.Biz ikimizin de mesleği öğretmen ve ikimizn de cuma günleri boş oluyor.O cuma günlerini gündüzden çıkarak akşam 9 a kadar değerlendiriyor.Bugn mesela cumartesi birlikte vakit geçircez diye umarken,yine arkadaşım aradı dedi saat 3 gibi ve çıktı.Yine 9u bulur gelmesi.Bunun gibi net bir zamanı da yok çıkmasının.Dün de gündüzden dışarıdaydı akşam 9 da geldi.Bazen de oluyor mesela sadece bir gün çıkyor.
Bu sebeple hep tartışıyoruz.Bir de burda forumda okuyorum.Benim eşim bensiz çıkmaz diyen insan da çok var.O çıktığı zaman ister istemez suratım asılıyor laf söylüyorum,kavga çıkıyor.Bana diyor ki sen nankörsün,ben sanki her gün mü çıkyorm,sana hiç mi vakit ayır mıyorm? Sürekli yapışık gibi yanında olmamı istiyorsun diyor.Böle gidecekse boşanalm diyor.Genelde 2 gün küs kalıyoruz sonra yine barışıyoruz ve yine bir dışarı çıkma esnasında aynı şeyler oluyor.Ama artık bu böle böle yıpratmaya başladı bizi.Bundan başka bi problemimiz de yok aslında.
Bir de şimdi hamileliğimden dolayı evin bi odasına çekilip orda oturmaya başladı akşamları sürekli.Sigara içiyorm ben çocuğa zararı olmasın diye.Sigara içtiği için yanına da yaklaşamıyorm.Çocuk doğunca çocuğa zararı olmasın diye, yine çocuktan uzak kalacak diye de korkuyorm.Akşamları ev içinde muhabbetimiz de azalmaya başladı yani.İkimizn de ailesi farklı şehirlerde.Kendimi çok yalnız his ediyorrm.Birbirimize karşı sevgimizi yitirmeye başladık sanki.Ne yapmalıyım sizce ? Haklı mıyım? Yoksa onun dışarı çıkışını fazla mı abartıyorum?

öncelikle hayırlı olsun canım. Allah kucağına almayı nasip etsin.

bu durum kimine göre normal kimine göre değil. bana göre normal bir durum. çünkü ben şunu farkettim. eşim ne zaman böyle haftada 2-3 gün arkadaşlarıyla görüşmeye başladı bana daha düşkün oldu. mesela şu an yine arkadaşlarıyla beraber. :) ama şöyle bir durum da var eğer yalnızsan yani ailen arkadaşların yoksa o yüzden normaldir sıkılman böyle hissetmen. arkadaşların varsa sende onlarla buluş beraber vakit geçirin.

ama burda önemli olan eşinin dengeyi ayarlaması. kendimden örnek vereyim. eşim dışarı çıkmaya başladığından beri birçok fedakarlık yapmaya başladı. mesela sürekli izlediği dizi vardı. kesinlikle hiç kaçırmazdı. ama şimdi hiç önemsemiyor ertesi gün netten izliyor. o günü bize ayırır. gezmeye gideriz, alışverişe gideriz. ne kadar sıkarsan o kadar kaçacaktır eşin. ha bu arada şanslısın saat 9da geliyormuş eşin benimki 12yi buldurur vallahi :)

burdaki yazılanlara takılırsanız olmaz. siz mutsuz olursunuz. bakın benim abimde eşi olmadan çıkmaz dışarı çünkü ne zaman çıksa mutlaka kavga ederler ve huzursuz olurlar. o yüzden öyle bir yol buldu. ama eşimle ne yapıp edip yine bir yolunu bulup çıkıyorlar mesela. o zaman eşi de birşey diyemiyor.

sigaranın kouksundan mı rahatsız oluyorsun da yaklaşmıyorsun yoksa bir zararı olur diye mi orasını tam anlamadım. eğer kokusundan rahatsız oluyorsan çözümü kolay. naneli bir sakız çiğnemesini isteyebilirsin eşinden. eğer dumanından çekiniyorsan yaz geldi artık nasıl olsa balkonda falan içmeye başlar. ki bu arada artık evin içinde içmesine de izin verme. balkonda olunca da dumanı rahatsız etmez diye düşünüyorum.

Bence esin sana haksizlik yapiyo.
Hem yanliz birakiyo hem sigaraya maruz birakiyo...
Birlikte ciktigi arkadaslarini taniyomusunuz peki??

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Eşimle tanıştığımızdan beri siarayı bırakmak istiyor.hamile kalınca bir ay bırakabildi ilk kez.Ama mide bulantılarm yüzünden serum takmışlardı bana.O esnada tekrar bi tane bişi olamz die içmiş ve sonuç yine aynen devam.Defalarca evde içmeme konusunu konuştuk.Bu gibi konularda kavga etmiyoruz.Evet evde içmesi üzüyor beni çok ama balkonda sevmediğimiz komşularımızdan dolayı içemiyor ve çok yoğun sigara içici olduğu için evde içmek biraz da kolayına geliyor.İçmediğ zaman krizlre girecek kadar çok içiyo çünkü.Evde onun siara içtiği odaya girmiyorum hamile olduğum için,bebek etkilenmesin diye..Başka bi sebebi yok bi de hamilelik kokulara karşı hassasiyetimi de artırdı o yüzden.
Hamilelikten önce ben de günde 5-6 tane sigara içiyordum bu nedenle bu sorun olmuyordu aramızda.Ev içerisindeki bi arada oluşumuzu engellemese yine sorun etmeyeceğim.O da rahatsız bu durumdan,bırakmak istiyor aslında ama başaramıyor. Bu başaramama şu nedenle de kızdırıyor beni: arkadaşlarıyla hafta içi buluşuyor buluşuyor, ondan sonra hafta sonu geliyo, tam çıkalm diye ümitleniyrm, bu hafta sonu eve kapanıp sigarayı bırakıcam diyor bu kez.Sabrediyorm bıraksın diye.Ama her seferinde başarısız oluyor,öğlene kadar zor dayanıyor ve olan yüne hafta sonunun benim için ziyan olması ile sonuçlanıyor. Hep düşünüyorm,çok mu bencil mi davranıyorum gerçekten ?

Sigara birakma konusuda bisi diyemem gercekten cok. Ama azaltabilir tabi.

Arkadaslariyla gezmeye gittiginde sende disari ciksan biraz gezip ondan daha gec eve gelsen. tepki verdiginde onun sana yarattigi psikolojiyi yuzune vurma sansin olur belki duzelebilir.

Sigara ve hamilelik bir arada zor bir konu, komşuları sevmese de bir sigara içimlik balkona katlanabilir diye düşünüyorum. Hatta ev sizinse balkonu pimapenle kapatıp ona küçük bir sigara odası haline getirebilirsiniz çünkü bu problem bebek doğduktan sonra daha büyük bir sıkıntı olacak. Bende sigara tiryakisiyim ama çocukların yanında içilmesini doğru bulmuyorum, ev içinde oda değil, mutlaka balkon kullanılmalı.

Dışarı çıkma durumu bence çok abarttığın kadar değil, akşam 9 da eve geliyorsa bu iyi bir şey, insanın biraz arkadaşları ile vakit geçirmeye de ihtiyacı var, belki başka uğraşların olmadığı için sana fazla geliyordur. Hafta sonu 3 e kadar evdeydi diyorsun, evde olduğu zamanları değerlendirmeye bakın bence. Aynı konu üzerinde çok fazla takıntı, kavga ilişkinizi yıpratır, hamileliğin getirdiği hassasiyetlerinde var, üzülmene sebep olacak tartışmalardan kaçınmaya gayret et.

Son düzenleme:
Ben de eşim dışında arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seven biriyim.
Bu nedenle eşinizi anlayabiliyorum.

Ama artık hamilesiniz. Biraz daha erken gelmeli bence.
Bunu güzelce konuşun. Belli günler çıkmasına ses çıkarmayın.
O da o günler huzurla çıksın, kavganız olmasın.
Haftada 1 gün arkadaşlarıyla olmasında sıkıntı yok bence.
Çok üstüne gitmeyin, burnundan geliyordur.
Benim eşim de çok bunaltır biliyorum.
İnanın o şekilde o gezmeden alınan tat bile olmuyor.
Öyle anlayışlı olun ki sizi özlesin.
Dır dırla değil tatli dille yaklaşın.
Büzün dudaklarınızı özledim deyin.
Çok sıkıldım sensiz deyin.
Sancım vardı çok korktum hamileyken sana daha çok ihtiyaç duyuyorum deyin.
Kazanırsanız böyle kazanırsınız. Dırdır la ancak kendinizden uzaklaştırırsınız emin olun.

Bu arada sigara içmek için sizden ayrı oturmak yerine artık azaltarak bırakmaya çalışsın bence.
Çocuğunuz için bunu yapmalı? Yapamıyorsa da çıksın balkonda içsin.
Hiç hoş değil bunun için ayrı odada oturmak.

Evli değilim ama bi'kaç şey söylemek istiyorum ben de.

Sanırım evliliğiniz daha yeni sayıldığı için biraz içgüdüsel davranıyosunuz. Haftada bir-iki gün 9a kadar arkadaşlarıyla vakit geçirmesi sizi rahatsız etmemeli. Sonuçta önünüzde Allah nasip ederse birlikte uzun bir ömür var sürekli yapışık ikiz gibi birlikte olamazsınız ki...
Bizim erkek arkadaşımla nerdeyse 2 yıl olacak ki biz bu süre zarfında okul-okul sonrası hep yapışık ikiz gibiyiz arada arkadaşlarımızla vakit geçirince açıkcası kafamız daha rahat oluyo vara yoğa birbirime sarmıyoruz.

-Misal sıkılıyorsan veya bi'can sıkıntın varsa ilk patlıycağın sevgilin/eşin oluyo ama arada dostlarınla görüşsen kafan dağılıyo kadınsan genelde anlatıp, dertleşiyosun ve boşuna canını sıktığını anlıyosun vs.

Bence birbirinizi bukadar bunaltmaya gerek yok, arkadaşlarınızla da oturup bi'kahve içeceksiniz eşiniz olmadan, içmelisiniz yani.
Ben arada kız arkadaşlarımla erkek arkadaşım olmadan görüşünce adeta deşarj oluyorum. :9:

Sigara konusuna gelince bebek doğduğunda da sürekli başka odada oturmayacak, size yardım edecek ve etmek zorunda ufak ufak tatlı dille konuşun bunları neticede tek başına dünyaya getirmiyorsun o bebeği.

Son düzenleme:
yeni evlisiniz elbetteki eşinize ihtiyaç duyacaksınız ama siz de kendinize güçlü ve kendine yetebiliyor görüntüsü verebilirseniz daha çok ilgisini çekersiniz.görüntüden ziyade siz de kendinizi oyalayacak başka işler üretin,ilk zamanlar taktik gibi görünse de daha sonra gerçekten meşgalelerinize dalıp kaygılarınızı unutacaksınızdır.işte o zaman hayat normale döner,eşiniz de kendisine bağımlı yaşıyormuşsunuz hissinin baskısından kurtularak sorumluluğunun bilincine varır.

Yorum yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum,evlenince ben bu şehre yeni taşındım,burda henüz oturmuş bir arkadaş çevrem yok.Bunun da etkisi olabilr. Sanırım biraz abartıyorm olanları.Umarım bebeğim doğduğunda herşey yoluna girer.

aynı sorun bende de var. bende 9 aylık evliyim eşimin dışarı tek çıkmasını istemiyorum .oda şimdilik bir şey demiyor ama arkadaşlarıyla vakit geçirmek de onun hakkı arada kalıyorum o olmayınca evde çok sıkılıyorum işten saat 2 de geliyorum 6 ya kadar patlıyorum o gelecek diye dakikaları sayıyorum bide arkadaşlarla planı olunca iyice bozuluyorum. dengeyi kuramadım bende Allah ikimize de yardım etsin ilerde eşim patlayacak diye korkuyorum.

Yorum yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum,evlenince ben bu şehre yeni taşındım,burda henüz oturmuş bir arkadaş çevrem yok.Bunun da etkisi olabilr. Sanırım biraz abartıyorm olanları.Umarım bebeğim doğduğunda herşey yoluna girer.

benimde arkadaş çevrem yok ailem 3 saat uzakta ikimizin de problemi bu sanırım.bebek doğunca umarım sorun olmaz onunla vakit geçirince çokta sıkıntı olmaz bu durum.

benim kocamda dışarı çok çıkar arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sever.ölçüyü kaçırınca bende söyleniyorum:23:bence bir erkeğin ara sıra bunu yapmasında bir sıkıntı yok ama eşini evini ihmal etmemek şartıyla:31:eşin en azından haftasonunu sana ayırmalı pikniğe sinemaya alışverişe yürüyüşe falan çıkın yada evde senin yanında dursun eğer bunu yapıyorsa ara sıra dışarı çıkmasına laf etme saat 9 da geliyormuş geç kalmıyormuş gözünde büyütme canım:31:bu arada sigara yüzünden ayrı odalarda oturmayın eşin sigarayı azaltsın balkonda içsin ama beraber oturun bu şekilde evde iki yabancı gibi olursunuz buna izin verme canım:50:

bir erkek ne olursa olsun hamile eşine böyle gidecekse boşanalım falan dememeli...
benim eşim çıkmıyor mesela arkadaşlarıyla dışarıya,evlenince pek bi arkadaşı kalmadı yoğun çalışma sebebiyle fırsatıda yok zaten...
ama meğilli olsaydı bile ben evde oturup saate bakarken onun dışarıda takılmasına tahammül edemezdim bu konuda çok haklısınız...

eşinizi fazla sıkmayın kaçırıyorsunuz elinzden sonra üstelikde hamilesin bence kendi haline bırak ve dışarı cıkıyor diyede surat yapma durum düzelcek zamnla daha yeni evlsiniz

beraber kaldıgımız 3.5 yıllık sure ıcersınde 1 defa olsun 1 saat olsun benı bırakıp bır yere gıtmedı esım hıcbır arkadasıyla gorusmedı her zaman beraberdık parmakla gosterılırdık sonra ne oldu yurtdısı gorevı cıktı oaraya gıttı gıdıs o gıdıs 2 yıl dıyen adam 7 yıl oldu kesın donus yapmadı...ben onu sıkmadım gıtme demedım onun oyle bır talebı olmadı hıc benımde omru hayatımda gorup gorecegım evlılık hayatı 3.5 yılmıs ne dıyelım
sıze tavsıyem makul saatlerde gıdıp gelıyorsa karısmayın sıkmayın onu sızde kendınıze o yokken yapabılecegınız seyler bulun kıtap okumak olsun fılm ızlemek olsun bebek ıle ılgılı alısverıs veya evı duzenlemek olsun mutlaka bulursunuz sakın suncacık sey ıcın huzurunuzu kacırmayın

aynı sorun bende de var. bende 9 aylık evliyim eşimin dışarı tek çıkmasını istemiyorum .oda şimdilik bir şey demiyor ama arkadaşlarıyla vakit geçirmek de onun hakkı arada kalıyorum o olmayınca evde çok sıkılıyorum işten saat 2 de geliyorum 6 ya kadar patlıyorum o gelecek diye dakikaları sayıyorum bide arkadaşlarla planı olunca iyice bozuluyorum. dengeyi kuramadım bende Allah ikimize de yardım etsin ilerde eşim patlayacak diye korkuyorum.

Allah size de kolaylıklar versin.Sanırım bir an önce bir arkadaş çevresi edinmek,iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek,ya da olmuyosa bi hobi kursuna katılıp orda çevre edinmek gerekiyor artık.Ama tabi çocuk olunca hobi kursları nasıl olur bilemiyorum..

eşimde çıkar arkadaşlarıyla hemde çok daha geç saatlere kadar...
bende başta çok kızıyodum ama zamanla takmamaya başlıyo insan..
bende arkadaşlarımla kuzenlerimle fln takılıyorum onsuz...
haksızlık yapmıyosun hatta haklısın bu konuda...
ama eşinin anlaması lazım bunu...

Back
X