eşime karşı öfkemi kontrol edemiyorum

infanta

sabırla bekliyorum......
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
954
3
118
41
Ankara
aslında çok güzel bir evliliğimiz var birbirimizi seviyorum
bazen haksız yere hakarete uğruyorum karşılıgında da evi kırıp döküyorum
heksız yere derken tartışma dışı bi konuda konuşuyoruz mesela öylemi böylemi şöylemi derken ben tatlı tatlı fikir yürütürken eşim 'şaçmalama' dediğse beni fitilliyo ardından 'malmısın' dediğnde olay kopuyo ben o konuyu bırakıp bana ettiği hakaretten dolayı sinir krızi geçiyorum elime geçeni kırıp döküyorum.
eşim her seferinde bi daha demicem diyo ama yine diyo aynı olay yine oluyo
bu durum nesıl düzelir fikirlerinizi bekliyorum

Canim niye bu kadar sinirleniyorsun? Belliki seni sinirlendirmek icin yapiyor. Mal misin dediginde hayir sen malsin de gec. Sacmalama mi dedi sacmalayan sensn de. Asiri tepkiler gosterdikce o an seni sinirlendirmeye calisiyor. Hatta gul, ciddiye alma.

aman canım sende...
anlaşılan sende benim gibi takıntılısın
benim kardeşiminde böyle bi ağız alışkanlığı vardı bana mal falan dediğinde sende defolu malsın derdim bende gerçi ciddi değildi bizimki ama sinir bozucu ,bu durumlarda seviyeni karşı tarafın seviyesine düşürmezsen kendi kendini sinir edersin anca ,biraz pişkinliğe vur boşver

Genelde böyle olur zaten.
Fındık kabuğunu doldurmayacak bir mesele konuşulurken , arada edilen bir söz fitili çakar.Kavga büyür , başka boyutlara geçer.Günün sonunda ''bana neden mal mısın?'' dedin diye sorgularken , aslında kavganın ilk çıktığı mevzunun arada kaynadığı farkedilir.

Ne mi yapmak lazım ?

Bir kere eşler arasında , saçmalama vs. gibi sözlerin kabul görür bir kredisi olmalı ve hemen sinirlenilmemeli bence.Yani eşiniz o anda saçmaladığınızı düşünüyor olabilir.

Ama iş mal mısın ? boyutuna , hakaretlere geçmemeli asla...Kırıp dökmek yerine net ve kesin bir tavırla bu sözleri duymak istemediğinizi belirtin.

Kesinlikle, sen bu sekilde tepkiler gosterdikce karsi taraf bilincli sei o noktaya kadar suruklemek ister. Cunku o an iki tarafta birbirine sinir oluyor, ve karsisindakini sinirlendirmeye calisiyor.

Hic sinirlenme, sacmalama mi dedi ahahahah diyene bak ya dinime kufreden musluman olsa, aynaya bak, ben malsam sen kocakafanin onde gidenisin, hadi oradan altinin degerini sarraf anlar esek anlamaz vs vs :)))

Bence kendisini düzeltmesi gereken öncelikli olarak eşiniz..
Mal mısın sorusuna hangi kadın çileden çıkmaz?
Tartışmak da güzeldir tartışmayı bilenlere ama..
Ben olsam tartışma çıktığında git duvarla tartış ben
uğraşamam deyip odadan çıkardım..
Duvara etsin hakaretlerini sinir oluyorum bir dillerine hakim olamazlar
bizim ses tonumuz yükselse olay olur

keşke işi pişkinliğe verbilsem
benim yapım bu eşimde düşünce olarak beni yemedeği için hakarete başvuruyor çünkü ondan daha mantıklı ve akılcı konuşuyorum.
bi de iş yerinde çok seviyesiz insanlar var onlarla bütün gün vakit geçirince evde kendini kontrol edemiyor
her seferinde özür dileyip bi daha olmucak diyor ama yine oluyor
ya o bu huyunu değişitrecek yada ben
ama ben malesef değişitremem
çünkü herkese karşı böyleyim

Diyelim ki devlet dairesindesin, seni beklettiler haksizlik yaptilar sinirlendirdiler, ortaligi yikiyor musun? Yani ben icimizdeki duygularin kontrol edilebilecegini soylemiyorum ama tavir olarak sinirini esyalardan cikarmayi durdurabilirsin oncelikle. Sonra icindeki siniri baska sekillerde aktarmaya calisabilirsin, ornegin sivri bir dille

tabi dşıarda daha sakin olmaya çalışıyorum kendimi tutuyorum ellerimi dişlerimi sıkıp oradan uzaklaşıyorum
eger iş yerinde bir haksız yere bi laf söylesin çantamı alıp istifa ediyorum
ama eşime karşıda evi yıkıp döküyorum
bu hafta saksıları takı kutumu ve surahiyi alıp yere çarptım ortalıgı mahvettim ama sonrada kendimden korktum çünkü hızımı alamyıp cama falan yöneliyorum

Bence canim bunu bilincli yapiyorsun, kendin de ne yaptiginin farkindasin. Bu tip seyler ilgi cekmek icin yapilan seylerdir ve saglikli bir ruh halinin gostergesi degil.

ne yaşadınızda bukadar ateşleniyosun en ufak bişeyde?
bence bunu sorgulamalısın en başta

sadece eşine olan öfkeni değil, yazdıklarına bakılırsa sen genel olarak öfkeni kontrol edemiyorsun.
Kendine ve çevrene kalıcı bir zarar vermeden yardım almanı öneririm.
maksimum 3 seansta pamuk gibi, öfke anında kontrollü hareket eden biri olman büyük olasılık.

Öfkeyi kontrol etmek,tek başına başarabileceğin bişey değil...bir uzmandan mutlaka yardım almalısın..

Valla benim esimde tartisma esnasinda ayni kelimeyi kullaniyo yillardir ve ben her seferinde sinir oluyorum.artik oyle bir hal aldi ki artik malmiyim diye gercekten dusunmeye basladim :)) cok kotu bir durum.belli bi sure sonra bu kadar asalanmaya kendine guvenini. Kaybediyosun.ama en iyi yontem arkadaslarinda bahsettigi gibi o seni asagilayinca sende onu asagila ancak ozaman anliyo....

Eşler arasında ufak sorunlar genelde bu tür sözlerle alevlenip başka bir boyuta geçiyor.Aslında konuşurken karşı fikirlere saygı duymak işin en önemli safhası. Sizin fikrinizi gerçekten de saçma buluyor olabilir. Saçmalama lafına sinirlenmek yerine fikrinizin olur yanlarını öne çıkarın, mantıklı olduğunu açıklamaya gayret edin. Kaldı ki tam ters fikirlere sahip de olabilirsiniz eşinizle, bunların doğal olduğunu kabullenin. Öyle bir duruma getirmeden konu ilerlemeye yüz tuttuğunda o an konuyu kapatın, belki daha sonra yine konuşabilrsiniz. Ayrıca eşiniz sizi bilerek sinirlendiriyor olabilir, bu bazı erkeklerin huyu çünkü, siz sakin olmaya gayret edin, en çok kendiniz yorulursunuz. Bu tür öfke kontrolü sorunları için çok hafif bir antidepresan olan Lustral 50 mg kullanabilirsiniz. Doktora danışıp alabilirsiniz. Size faydası olacaktır.

elbette şiniz daha dikkatli olmalı ama sizde daha sakin olmaya çalışın bence, sinir anında soğuk su ile yüzü yıkamak inanaılmaz iyi geliyor tavsiye ederim.bende aşırı sinirliyim biri bişey söylese cvp yapıştıramazsam içim içimi yiyorki çoğu zaman insanarın büyüklerin kalbini kırmamak için kendimi tutuyorum sonra sinir küpüne dönüyorum.gün boyu evde saydırıp duruyorum

canım bence senin sorunun kelimelerle değil kendinle, kendini kötü hissediyorsun ve bahane arıyorsun, ha eşin de ağzını tutamıyor olabilir ama o senin yatağa girdiğin kendini teslim ettiğin adam sabırlı olmalısın bence.

canım bence senin sorunun kelimelerle değil kendinle, kendini kötü hissediyorsun ve bahane arıyorsun, ha eşin de ağzını tutamıyor olabilir ama o senin yatağa girdiğin kendini teslim ettiğin adam sabırlı olmalısın bence...

genel olarak tepkinizi kontrol edemiyorsunuz.
ben böyleyim, o değişsin, demekle olacak iş değil. siz bir uzmanla görüşün, öfke kontrolünü öğrenin.
Allah korusun, bir gün kendinize veya başkasına istemeden büyük bir zarar verebilirsiniz.
%100 haklı olsanız bile, sizin tepkinizi gören biri, karşınızdakine hak verir. bu davranıştan kurtulmaya çalışın bence...

eşinize gelince, size karşı kullandığı sözcükler hiç hoş değil. böyle konuşarak aradaki saygıyı kaybedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…