esime karsi verdigim tepki cok mu fazla?

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
evet... konu acip acmamakta cok kararsiz kaldim fakat disaridan birilerinin fikirlerine de cok ihtiyacim oldugunu dusundum.. esimle surekli tekrarlayan tartismamiza neden olan konu su: birlikte oturup tv izledigimizde esim surekli uyuyup kaliyor ben de tek basima kaliyorum eger benim de gercekten cok uykum varsa hadi askim diye yalvar yakar yataga gidelim uyuyalim ben de uyuycam derim ya da uykum cok da yoksa ses cikarmam yataga gidecekken cagiririm... bu arada anlattigim kadar basit olmuyor tabi dil dokuyorum o koltuktan kaldirmak icin.. hayatta sevmem yataga tek girmeyi bunu cok iyi bilir...
Bir kac gecedir yine boyle hadi yerimize gecelim diyorum sen git ben gelirim diyor biliyorum kalkamaz pesimden tekrar derin uykuda.. 3. aksam yine bana sen git yat gelirim dedi tabi yanima gece 3 te geldi sokuluyo sirnasiyo sarilip uyuma derdinde ben de sartteller atik yalniz yattigim icin ve basladim soylenmeye neden ben bu yataga yalniz giriyorum neden sesledigimde kalkip beraber girmiyoruz diye... hos mu oluyor sen koltukta bense yataga yalniz geliyorum diye.. ne diyim ben sana?diye hakliymis gibi uste cikiyor.. bise soyle aciklama yap diyorum susuyor onun suskunlugu cileden cikariyor beni ve aldim bende yastigimi bu saate kadar ben yalniz yattim simdi de sen yalniz uyu dedim ne var bu koltukta ayriliyosun bakim dedim ve salona gectim... 1 saat hile yatamadim orda tekrar yatagima girdim sirnastim beni itiyo optum ayri yatamadim yine ben geldim dedim sarildikca kollarimi itti canim da acidi biraktim bende dondum kicimi yattim....(o da yatak ayirmaya cok kizar)
farkindayim kisa tutmaya calistim ama olmadi ...sabah da ise giderken yola koydum yarim bakti opmedi... eve geldi aksam gayet havasi yerinde beyimizin bu defa ben de inat ettim ve surduruyorum gayet sogugum peki benim yanlisim ne burda? lutfen soyleyin haksiz ben miyim?

Birakin bir kac gece yatsin salonda ustu acik. Pasa pasa gelecek nasilsa beni niye kaldirmadin diyecek keyfine bak . Biz de de vardi ayni sorun hala ara ara olur onu da anlamak lazim bekarken hep tv ile uyurdu esim. O aliskanligini surdurmek istiyor. alisiyorlar xunku nasilsa sen gidip kaldiracaksin

uyuyup kaldigi zaman hic seslemeden yerime mi gidip yatiyim? ben artik yoruldum seslemekten zaten oyle sesler selemez hemen kalkmiyorki yoruyor beni...

Hic orali olma birak ne hali varsa gorsun bak gor bikac kece sen hic cagirma seslenme git kendin yat nasil geliyor.kadinlarin ne cok derdi var yaa ewlen ewliligin yukunu al omuzlarina bide yetmiyo gibi adami yola getircem ewlilige alistitcam diye ugras.sanki kadinlar dogar dogmaz ewlilige hazirlaniyor biz neden onlara zorluk cikarmayip bekarken yaptigimiz aliskanliklari ewlenince birakip ewlilik moduna hemen giriyoruz.zaten isimiz gucumuz adamla ugrasmak ogretmenlik yapacaz ewlilikle ilgili egitilmemislere

Ben olsam yatağa gitmek yerine, kanepede onun yanına sıkışır yatardım. Burada püf nokta onu da iyice sıkıştırmak. Bir şey derse de, ben her gece ayrı yatalım diye evlenmedim, madem burada uyumak istiyorsun, bundan böyle ben de buradayım derdim. Ya vicdan azabından, ya da boynunun tutulmasından, sırt ağrısından elbette pes eder. Ahanda senaryoyu oluşturdum. Denemesi size kalmış.

peki suanda 3 gundur evimde soguk ruzgarlar esiyor o da alttan almiyor ben de... bu durumda ben mi haksizim asil merak ettigim o... kizmakta haksiz miyim? sarildim optum sevdim itti beni sabah kalktiginda da havaliydi... eee simdi bende devam ettiriyorum o alttan almali degil mi
yatak ayirdim diye kizdi biliyorum o da yataga gelmiyor zorla... sanki cok farkli seyler koltugu batsin cok hosuna gidiyomus orda uyuyup kalmak

asla uykuya gecemem bende koltukta uyuyamam cok rahatsiz olurum uykum azcik gelsin hemen yatagima kosarim

Haklisiniz tamam da tavir yapip gitmissiniz ( ki kizdiginiz birseyle cezalandirmak çok yanlış) ustune tekrar dönüp öpmeye calismissiniz.

Bunlar tutarsız hareketler. Elbetteki eşiniz çarkı kendine çevirecek. Siz zemin hazirlamissiniz.

hamilelikten önce uyukladığında ben de yanına girerdim salonda uyurduk birlikte. zaten yanımda olmadığında yatakta uyuyamıyorum (nöbetteyken salonda koltuğu açıp uyuyorum tv karşısında)
2-3 hafta önce bir akşam oyuna takıldı, ertesi akşam koltukla uyuyakaldı aynı şekilde geleceğim deyip gece uyandığımda uyandırdım geldi yatağa; 3. akşam yatağa giderken "bugün 3. gün burada uyumayı mı istiyorsun yanıma mı geleceksin tercih senin, bundan sonra yastığa sarılır uyursun" dedim. paşa paşa kalktı.
bizde de bende var o sorun şimdilerde tv başında uyukluyorum akşam o uyandırıp götürüyor beni yatağa

tavır yapıp döndüğünüz için nazlanma eşinize geçmiş sizden. tavır yaptıysanız arkasında durun...

Ne zamandir evlisiniz canim? Yaslariniz kac?

Canım sen olayın üzerine gittikçe sorun büyüyecek.

Varsayalım senin baskınla eşin her gece seninle birlikte yatağa gelmeye başladı , bu durum eşinin içinde bir yara olarak kalmazmı sonra birgün patlamazmı , sana karşı olan saygısında sevgisinde bir değişiklik olmazmı.

Evlilik demek sabır ve anlayış demektir.

Selim Soydan'ın bir söyleşisini dinlemiştim , anlatayım belki faydalı olur. Futbolculuk döneminde kumar alışkanlığı varmış , sabahlara kadar her gece kumar oynarmış. Eve her gelişinde karısı Hülya Koçyiğit'i uyumamış onu beklerken bulurmuş. Hülya Koçyiğit ona hoşgeldin kocacım dermiş ve hazırladığı sıcak çorbayı getirirmiş , çorbasını içtikten sonra birlikte yatarlarmış. Ertesi günde hiçbirşey olmamış gibi yaşamlarına devam ederlermiş. Kumar oynamasının ve eve geç gelmesinin karısı Hülya Koçyiğit'i üzdüğünü karısının yüzündeki o kederli ifadeden anlarmış , ama karısının konuyu hiç açmaması ve kendisine iyi davranmaya devam etmesi içini döküp rahatlamasına hep engel olurmuş. Karısının bu anlayışı karşısındada karısına olan saygısı ve sevgisi hergün biraz daha artarmış. Ama hep böyle devam etmiş. Şöyleki ; Kumar oynuyor eve sabaha karşı geliyor , karısı onu karşılıyor hoşgeldin kocacım diyor sıcak çorbasını getiriyor ertesi gün hayatlarına normal devam ediyorlar. Neyse bir süre sonra Selim Soydan yaptığının yanlış olduğunu anlamış ve kumarı bırakmış , sonraki hayatlarında karısını çok sevmiş ve çok saymış.

Hülya Koçyiğit'in yerinde biz olsak ne yapardık ? Büyük ihtimalle şöyle olurdu ; gece kumardan geç geldiğinde eşimizle kavga eder anasından emdiği sütü burnundan getirir iyice yüzgöz olup saygı ve sevgiye dip yaptırırdık :) Tabiki evliliği toparlayamaz boşanmaya doğru hızla yol alırdık :)

Bir tek ben haksiz buldum galiba
Yani insanlik hali olabilir ayni anda yataga girmek istemeyebilir bence yalvarmayin yani dil dokmeyin kalksin gelsin kendisi cok istiyorsa

uyuyup kaldigi zaman hic seslemeden yerime mi gidip yatiyim? ben artik yoruldum seslemekten zaten oyle sesler selemez hemen kalkmiyorki yoruyor beni...
E sen de seslenme yorulma bosuna zaten. Simdi ki tartismayi da cok uzatma madem ama bundan sonra kararli ol. Boyle yaparsan laflarinda tavirlarinda havada kalir konu farketmez sonra ciddiye alinmazsin. Kusmus dayanamamis ondan once gelmissin. Bence oluruna birak normal davran bosey yokmus gibi bundan sonrada birakirsin odada kendi gelir

Koltukta tv karsisinda uyumaya bayilir benimkide hic kizmam sadece uyur kalirsin dinlenemezsin derim uyandirir yataga gotururim cumartesi aksamlari ellemem uyur koltukta sen abartmissin tek yat ne olur tani

canm önce tavrını sürdürme ve kurallar koy..tam uzan sen ben uyuyorum ama sen orda olunca raht etmiyorum kesinlikle uyuyakalma sakın de ve eğer uyuyakaldıysa bakk yaa uyuyakalmıssın hadi yatağımıza geçelim de..ve söylenn ohh mis yatağım diee bak nevresinimimizi de yeni değişti tadını cıkaralım de bende yaşadım işe yaradı denemelisin canm..
Eşimle izinlerimiz farklı ve evden cıkarken yatağı toparlamaz kaçar gibi çıkardı hoşlanmadığımı söyledm alıştı artk
inatlaşmaya ısrar etmeye gelmiyorlar..

Amma abartmışsınız ya.
Yatağa aynı anda girseniz ne olur, girmeseniz ne olur... Uykunuz geldiyse gidin yatın, adamı ne zorla götürüyorsunuz. Asla yalnız gitmem, asla öyle asla böyle gibi incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kanun gibi kesin kurallarınız olursa böyle dumur bir durum çıkar ortaya işte.

Hatanın büyük kısmı sizde bence. Adam yatak ayırmak için kanepede yatmıyor ki, uyuyakalıyor sonuçta. Bunu mesele haline getirmek, bu kadar tepki vermek biraz geteksşz olmamış mı? Hadi onu geçtim madem tepki verdiniz sürdürün tepkinizi. Tekrar gidip sarılmanız dengesizce olmuş. Çocuklarına kızıp 5 dakika sonra öpen anne- babalar gibi. Trip hakkınızı daha ciddi durumlara saklayın ve taviz vermeyin. Bu şekilde hiç bir anlamı kalmaz, yaptırımlarınız işe yaramaz.

Bu adamların hepsi salonda yatmayı çok seviyor sanırım. Benim eşim de öyle. Her akşam olmasa da haftada 1-2 uyur salonda. Bir iki seslenir uğraşırım yatağa giderken. Kalkmazsa yazsa klimayı, kışsa kombiyi kapatır gider yatarım. Maksimum 15 dk sonra yatakta olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…