Doğuma Hazırlık Esime kiz olursa adini sen koy dedim ama...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
Dogumuma 3 ay kaldi, kizimin ismine karar veremedim.
Daha dogrusu, esimle anlasmistik erkek olursa ben kiz olursa o koyacakti.
Oglumuzun adini ben koydum, turkceye uygun sekilde arapca kokenli bir isim, lakin duyan herkesin turk oldugunu anlayacagi bir isim. Esim hic sorun yapmadan kabul etmisti.
şimdi ise koydugu ismi begenmiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaslar, ozentilik falan degil, nasil alif bize tuhaf geliyorsa turk olmayan bir muslumana da elif koymak tuhaf geliyor.

Olmaz, absurd olur.

O ismin Turkcesi Elif.

Turkce yazimda sapka artik yok. Bakinca siz daha once Elif yazmamis olsaydiniz Alif nedir diye dusunurdum , Elif oldugunu anlamazdim.

Arap degilse, Arapca isim koyma sevdasi nedir ?

Elif yazdirin, kendisi Alif desin isterse.

Olmaz, absurd olur.

O ismin Turkcesi Elif.

Turkce yazimda sapka artik yok. Bakinca siz daha once Elif yazmamis olsaydiniz Alif nedir diye dusunurdum , Elif oldugunu anlamazdim.

Arap degilse, Arapca isim koyma sevdasi nedir ?
Ikimiz de musluman oldugumuz icin ikimizin de ulkesinde arapca kokenli isimler kullaniliyor. Bu sebeple arapca da karar kildik.
Ayrica arapca yabancilar tarafindan cok kolay telafuz ediliyor.
Benim adim oz turkce, ve 10 dan fazla degisik sekilde cagirildim su ana kadar.

Çocuklar derken çocukla yazmak istedim.. sadece küçükken değil büyüyünce de arif derler..

Valla sırf kocam darilcak yada oyunbozanlik olcak diye aslaaaa alif malif koymazdım ömür boyu o isimle hitap edilcek yavruma dalga geçilsin istemem

X