- Konu Sahibi cicekbocekim
-
kadın zaten oğlum beni umreye yolla dememiş ki adamcağız annesinin bir nebze hakkını ödemek istemiş ne var bunda bu kadar gaddar olmamak lazım neticede bir anne. illa ki o da düşünür evladını kendi de ödeyebilir ama benim de imkanım olsa annemi babamı hacca umreye yollamak isterdim paraları çok olsa bile sonuçta hediye yani.durumu iyiyse o kişiye hediye verilemez gibi bir sonuç çıkıyor ortaya
annesi fena olmayan bir para alıyormuş yalnız. Benim annemin emekli maaşıyla araba bile alınmıyordu, buda öyle birşey sandım.. Şimdi size daha çok hak verdim, hamileliğinizide göz önüne alırsak dha ön planda tutulabilirmişsiniz gerçekten. Ama daha ortada bile olmayan bir para için bu halde canınızı sıkmayın, herşey olacağına varır
Biliyorum 48 bin alacak.
Orta halli bir umre yaklaşık 4000 TL falan. Eşinizin alacağı paradan (hepsini aldığını varsayıyorum) bu kadar harcaya geriye 2000 kalıyor. Ama kendi toplu parasından 4 bin harcasa dokunmaz bile. Eşiniz gereksiz kahramanlık yapıyor bence.
Kızlar annesini umreye götürmesine bisey dediğim yok zaten.Götürsün beni ilgilendirmez.Ama bana sözünü verdiği birsey var ve bebeğimiz olacak bunlarda bir masraf.Umreye gitmek isteyen kendi parasıyla da gider.Kaldı ki kaynvalidemin öyle birşeye şimdi niyeti olduğunu hiç sanmıyorum.Bu kadar kırıcı konuşmasında ki amac neydi ben anlamadım.
kötü bir amacı olduğunu sanmıyorum bence sadece fazla hayalini kurmuş olabilir yani önceden de belki bahsetmiştir size işte durumum olsa annemi umreye yollardım vs gibi bir düşüncesi hayali var mıydı? eger böyle bir hayali vardı da siz karşı çıkınca ani tepki vermiş olabilir. bence üzülmeyin hamileliğin ilk dönemlerinde duygular daha da yoğun oluyor kendimden biliyorum herşeye ağlıyordum. küs kalmanızı gerektirecek bir sorun yok hem k.v. ile de bir sorun yok bu tamamen eşinizin arzusu sanırım :) bence onu can evinden vurun güzelce konuşun pişman olacaktır..
Hayır öyle bir hayali yoktu.Diyorum ya sonra dan söyledi.Onun hayalinin, parası oldugunda istediğm şeyleri bana alması olduğunu zannederken bunu kırıcı bir yanla söylemesi beni üzdü sadece.
erkekler bazen böyle yapabıliyorlar üzülmeyin bebeğinizde üzülür sonra :18: sizinde isteklerinizi alır hem belki k.v. derse oğlum sen kendi evinle ilgilen bnm durumu var eğer böyle derse inşaallah der o zaman eşiniz baya bir utanacaktır sizi kırdığından dolayı
Merhaba hanımlar.Hemen konuya girmek istiyorum.Eşimle iki gündür konuşmuyorum.Mesele ise şu, benim eşim mak.mühendisi.kendisi mak.mühendisleri odasına yazılacak ve yeni inşaatlarda attığı her imza başına 1.500 2 bin tl para alacak.Sadece 5 imza atma hakkı var 1 ylda.Bu da en fazla 6 bin yapıyor.bizim için iyi bir miktar yani.Neyse eşimle arabada bu mevzuyu konuşuyorduk.Bu arada hamileyim.önceden de almak istediğim birçok şey vardı.simdide bebek masrafı felan derken bu paraya ihtiyaç var anladığnz.Eşim, bu parayı alırsam annemi umreye götürücem çok istiyordu yazk dedi.Bu arada annesi memur iki ay sonra emekli olacak ve bildiğiniz üzere toplu para alacak.Bende, sen benim neler istediğimi gayet iyi biliyorsun ve bu paraya benimde ihtiyacm var dedim.kendisi basladı bağırmaya.Annemi mi kıskanıyorsun, annem o benim.onun hakkını ödeyemem vs.Bende bu sözlere çok darıldm ve kalbim çok kırldı.Benim alacaklarım arka planda ve annenin parası varken onu umreye götrmek istiyosun buna da anne hakkı diyorsun öyle mi dedim.senin isteklerin benm annemden daha mı arka planda kalıyor saçmala dedi beni azarlamaya devam etti.Şuan konuşmuyorum.Sizce kırlmakta haksız mıyım ? Benim isteklerm gerçekten basit mi kalıyor onun annesinin yanında ? Kendimi cok kötü hissetmeme neden oldu bu ithamları..
Belki annesi kabul etmeyecek, kıyamayacak onun parasını harcamaya ama ben gerçekten cok takdir ettim eşinizi. İnanın bana böyle pırlanta gibi evlat bulmak zor. Ben olsam sesimi cıkarmaz, bu işe fesat sokmazdım.
Evet benim eşim hem iyi bir eş hemde iyi bir evlat çok şükür.Fakat şu fesat sokma işini anlamadm.Kim fesat sokuyor ? Sanırm sen evli değilsin.Bazı şeylere birlikte karar verilir evlilikte.Eğer eve alınacak temel ihtiyaçlar varsa önce onlar halledilir sonra evlatlık vazifesi yapılır.Ki bu eşi kırarak değil düzgünce anlaşarak olur.Esimin daha önce böyke bir hayali olduğunu bilseydim yersiz hayallere kapılmazdım götür anneni derdim.Ama bir anda çemkirerek söyleyince neye uğradımı şaşırdm sadece :)
Haddinden fazla tecrübeliyim, evli değilim ama başımdan bir evlilik gecti merak etmeyin.
Kadının bu durumdan haberi bile yok, eşiniz de sizden izin almak yerine haber vermiş, evet yanlış kabul ediyorum ama para havadan geliyor ve bu bir hayır işi. Fesat derken bunu kastettim. İnanın bana bu iyilikten sonra Allah öyle birşey verir ki size ne alınacak seyleri dert edersiniz ne de masrafları.
Bende haddinden fazla tecrübeliyim zaten bu konuda sıkıntı yok.Para havadan geliyor olsa bile bu paraya benim ve bebeğimin ihtiyacı var.Kaldı ki annesi toplu para alacak.Umre sevdalısı biri olsa kendi çoktan gitmişti umreye durumu iyi cok şükür.Eğer birine iyilik yapıp bunun mükafatını Allahtan bekleyeceksem kendi annemi gönderirdim umreye.Onun buna daha çok ihtiyacı var ve o kaynvalidemden daha çok sevdalı böyle seylere.Parasız birine yardım etmek bana göre iyilik ve sadakadır.Parası bol olan birine yardım etmek değil.Yorumun için teşekkürler .
Sizin olmayan parayla annenizi mi gönderirdiniz umreye :) Güzelmiş.
Dileerim kadıncağız kabul etmez ve utandırır sizi.
Bir kadın bir evlat yetiştiriyor, evlat da eline gecen fazla bir parayla onu umreye göndermek istiyor(annenin paraya ihtiyacı olmasa bile) ama el kızı razı gelmiyor :)
Saygılar.
Senin olmayan para derken ? Olur ya diye mübalağa yaptm bak bunu bile anlamamşsn.Sen istersen tersinden anla umrumda bile değil canım benim.Eşimle aramdaki diyaloğu klavye başından analiz edemezsin.Anlasılan sende 50, 60 yasında gelin düşmanı tiplemelerdensin.Yetiştirdiğin evladın parasına oğlum oğlum diye konarsın veyahut.Allah senin gelinine sabır versin ne diyelim.Saygı duyulcak bir tarafın varsa o tarafına saygılarmla.hee ayrıca o kadıncağız dediğin varya hiçte o kadar kadncağz biri değil.Hadi selametle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?