Eşime kızmakta haksız mıyım ??

anladığım kadarıyla eşiniz bilirkişilik yapacak ama o iş öyle kolay değil. çok fazla üye var odada sıra gelmesi erekiyor havuza para girmesi gerekiyor yıl soununda o paranın toplanıp görevlilere bölüştürülmesi gerekiyor vs vs.
yani o para sudaki balık

kendi fikrimce ben olsam annesini umreye göndermesine karışmazdım evin çocuğun yemesinden ihtiyacından kısmadığı sürece.

Hayır öyle birşey değil gayet basit bir işlem bu.odaya üye oluyor ve imza yetkisi alıyor.Arkadaşları var imza yetkisi olan.iyi para alıyorlar.Ben zaten annesini umreye götürmesine kızmıyorum ama önceliği neden annesine veriyor hemde paraya ihtiyacmz varken ona kızıyorum.

Öncelik her zaman eş ve çocukların ihtiyaçları olmalıdır.Sizin ihtiyaçlarınız varken annesini umreye göndermesi pek mantıklı degil.Ve bunu böyle kırıcı bir şekilde söylemeside çok yanlış

6bin lira kulağa az geliyo ama epey büyük bir miktar o evim şahanelerde 6bine koca salon düzülüyor. Kayınvaliden kendi biriktirse kendi gitse daha iyi olmaz mı? Bebeğin kontrolü hastane masrafları falan zaten 1 yılda sadece 6bin lira doğurmuş olacaksan hastane masrafları da eklenecek. Çok çok haklısın bence

4 aylık hamikelim ve sadece 4 ayda 1.500 bin tl para harcadm hastanelere.Ve kimse destek olmadı.Şimdi ikinci plana atılmış olmam beni gerçekten üzdü.o.para benim hakkm diye düşünüyorm.

Son düzenleme:
Annesinin 48 bini kenarda dursun, o çocuğunun rızkını ona versin. Hiç adeletli değil..
Tamam annesinin parası yoksa anlarım, yani biraz anlarım. Yani çocuğum doğacağı zaman evlatlık vazifesi falan yapamaz eşim. Yavrum doğar, maddi olarak toparlanırız sonra isterse Çin Seddi'ne gezmeye götürsün sorun değil.
Zamanlama hatası. Ayrıca annenin parası da olacak. Az para mı 48 bin ya..

bu 6 bine niye bu kadar umut bağladınız ki? odaya üye olmasa gelmeyecek. yani havadan gelen bir para.

Yani bende onu diyorum işte.Ben kendi anneme yapsam bunu eminim çok kızar bana.Benim ihtiyaclarım annesinden önemsizmiş.Peki öyle olsun dedim bende....

bence haklısın.ustelık hamıle halınle senı uzmeye hakkı yoktu.annesıde memurmuş zaten ne gerek var kendı odesın hayret bırşey ya...

Canım anlıyorum seni ne bileyim belki annesi kabul etmez. ..tabiki kırılmış olman birşeyi değiştirmiyor...inşallah hallolur herşey

kızcaksınız belkı ama sızınde cocugnuz olcak.. erkek olursa bırebır bu durumu yasasanız ne dusunursunuz? anne hakkı var.. 6 mılyarnız yok sadece esınız calısıyor 5 ımza ıle 6 mılyar alacaksa esınız gayet guzel kazanıyor demektır... cocugunuza da sızede gayet yeter bence... bu para ıcın aylarca calısanlarımız var.... bence annesıne boyle jest yapmak ıstıyorsa yapsın.. zaten kayınvalıdenız ıyı bır bayansa emın olun emeklı parası yıne oglunun olcak... yıne torununa harcayacak...

Eşimin kazandığı para anca bize yetiyor canım.Ayrıca kaynvalide toplu para alacak ve ben 1 yıldr hayalini kurduğum şeyi alamıycam bu durumda.ki eşimin bana alacağı konusunda vermis olduğu bir söz var.6 bin tl ya bana ya da annesine yeter.Erkek evlatlar ille de annesini memnun edecek eşini ikinci plana atacak die bir kaidr varsa benim oğlum önce eşini önemsesin beni değil.

Canım hamilelik döneminde olduğun için bebeğini düşünerek ani tepki vermişsin. Eşiniz bir erkek olarak annesinin ona karşı olan emeklerinin karşılığını bu şekilde vermek istiyor demek ki ben de annemi kendi kazandığım parayla umreye göndermek istedim. Annemin parası yok mu var Allaha şükür ama benim göndermem benim için çok büyük mutluluk olacak işte bu eşiniz içinde aynı. Yani konu kayınvalidenizin parasının olup olmaması değil. Tamam haklısınız bebeğiniz olacak masraflar çoğalacak ama şu var eşler arasındaki diyalog düzgün olmadan hiç birşeyin altından kalkamazsınız. O an eşinize deseydiniz ki aa evet hayatım çok güzel fikir hem annen de mutlu olmuş olur deseydiniz eşiniz annesine gösterdiğiniz saygı ve sevgiden dolayı mutlu olacak sizi daha bir sevecekti. Asıl konuyu unutmadım sizin ihtiyaçlarınız cümlenin devamında iyi güzel de bebeğimiz de olacak bunca masrafın altından kalkabilecek miyiz? diye sakince sorsaydınız muhtemelen eşiniz kafasında oluşturduğu sistemi size açıklayacak yada bir çare aramaya başlayacaktı ve belki de olsun azar azar alırız ihtiyaçlarımızı diyecekti. Maşallah eşinizin işi iyi size bakamayacak durumda değil. Şöyle düşünün iki ay sonra emekli olacak diyorsunuz peki şşunu unutmayalım kimin ne zamana kadar yaşayacağı belli değil bu sırada annesine birşey olsa en azından umreye gönderdim yada gönderecektim diye içi rahat edecek öbür türlü senin yüzünde gönderemedim diyerek bir ömür boyu yaşadığı vicdan azabını size bağlayacak. Veyahut herhangi birşey olduğunda eşinize şunu diyebileceksiniz: '' Hayatım son anlarında umreye yolladın üzülme o çok mutlu ve huzurlu senin gibi bir evlada sahip olduğu için'' bu cümle annesini yeni kaybetmiş biri için çok önem arz eder ve eşinize sizi daha çok bağlar. Kayınvalidenize birşey olmadı diyelim umreye gidecek bir insan sizce doğacak torunu için birşeyler yapmaz mı? Eminim ki umreye gönderdiği için sizinle daha sıkı bir bağı olacak teşekkür etmek için herşeyi yapacak maddi yardımcı olmadı diyelim yine de manen size teşekkür edecek arkanızda size dua eden bir yaşlı bırakmış olacaksınız. Düşünün böyle bir iyiliğin karşılığını Allah karşılıksız bırakır mı? İnanın iki katı kazanırsınız. Ama gönülsüz hiç bir iş olmaz gönülsüz veya engel olduğunuz an belki de eşinizden o imza yetkisi alınacak bırakın bir yıllık harcadığınız parayı -ki boşa giden bir para değil- diğer yıllarda hiç bir kazancınız olamayacak. Bu bakış açısından bakarsanız belki rahat edersiniz. Eğer sert çıktığınızı düşünüyorsanız durumu düzeltmek için hala geç değil eşinize özür dilerim hayatım hamilelik işte bir an bebeğimizi düşünmekten sert çıktım vs diyerek tatlı bir dille toparlayabilrsiniz. Karışmak haddime değil elbet benimki sadece olası senaryoları size göstermek eğer yanlış, kırıcı bir yorumda bulunduysam özür dilerim. Hakkınızda hayırlısı olsun...

bence bu kayınvalidenize bağlı biraz eğer anlayışlı biriyse oğluna oğlum bnm elime toplu para geçecek zaten eşın de hamile siz kendiniz güzelce geçinin beni düşünmeyin diyebilecek gönle sahip mi bilmiyorum. ama anne hakkı ayrı eş hakkı ayrı eğer haktan bahsedeceksek siz de hamilesiniz anne olacaksınız dokuz ay bir bebeği karında taşımak doğunca emzirmek büyükmet ahlakına herşeyine itina göstermek çok büyük hak ve emektir bunu hepimiz biliyoruz. ayrıca eşiniz zaten sizin isteklerinizi de karşılamaya çalışıyordur bebeğinizide hesaba katıyordur umre iki bin tl filan çok külfetli değil zaten bence ılımlı olun sonuçta eşiniz anneme bilezik alcam anneme şunu bunu alcam dememiş ki ne güzel annesini ibadete yollamaya niyetlenmiş sizde bu sevaba ortak olun bence gönül rahatlığı ile gönderin kayınvalidenizi :)

bence haklısın.ustelık hamıle halınle senı uzmeye hakkı yoktu.annesıde memurmuş zaten ne gerek var kendı odesın hayret bırşey ya...

kadın zaten oğlum beni umreye yolla dememiş ki adamcağız annesinin bir nebze hakkını ödemek istemiş ne var bunda bu kadar gaddar olmamak lazım neticede bir anne. illa ki o da düşünür evladını kendi de ödeyebilir ama benim de imkanım olsa annemi babamı hacca umreye yollamak isterdim paraları çok olsa bile sonuçta hediye yani.durumu iyiyse o kişiye hediye verilemez gibi bir sonuç çıkıyor ortaya

aslında kızmakta haklısınız ama şu açıdan çok sert cevap vermiş size daha açıklayıcı bi şekilde cevap verebilirdi.bana göre eşiniz sadece olaya para açısından bakmıyo.belki annesine bi söz vermiştir yani ne zaman umreye giderse onun parasını ben ödeyecem diye.siz de öyle söyleyince kızmış olabilir.ama ne olursa olsun bu size bağırmasını desteklemez.geçim sıkıntınız yokmuş gibi geliyo bana.yani mutlaka bebeğinizin de ihtiyaçlarını karşılar.

annesi fena olmayan bir para alıyormuş yalnız. Benim annemin emekli maaşıyla araba bile alınmıyordu, buda öyle birşey sandım.. Şimdi size daha çok hak verdim, hamileliğinizide göz önüne alırsak dha ön planda tutulabilirmişsiniz gerçekten. Ama daha ortada bile olmayan bir para için bu halde canınızı sıkmayın, herşey olacağına varır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…