- 7 Haziran 2012
- 5.058
- 1.644
- 398
- 41
- Konu Sahibi bademmelek
-
Tam bunu diyordumCanım eşin eğer 12 senedir orada ise emeklilik hakkını kullanıp 3600 günden tazminatını alıp çıkabilir fakat SGK giriş tarihi 1999 dan önce olması lazım ...onu bir araştırın vermemesi mümkün değil iş verenin eşim aldı cunku
Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Başka türlü ispatlanamayacak ögelerin ses kaydı ile kanıtlanması delildir. https://buken.av.tr/etiket/mobbing-ses-kaydi/Ses kaydı hukuka aykırı delil. Ancak mesajlar ve tanıkla mobbingi ispatlayabilirsiniz.
Şimdi istifa da etse tazminat alabiliyorsun yanlış bilmiyorsam bir araştırın isterseniz SGK ya danışın
Malesef 2000 girişli canim ordanda tutmuyor malesef yoksa bir gun bile durmaz amacimiz tazminati yanmasin diye zatenCanım eşin eğer 12 senedir orada ise emeklilik hakkını kullanıp 3600 günden tazminatını alıp çıkabilir fakat SGK giriş tarihi 1999 dan önce olması lazım ...onu bir araştırın vermemesi mümkün değil iş verenin eşim aldı cunku
Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Başka türlü ispatlanamayacak ögelerin ses kaydı ile kanıtlanması delildir.
Ah canim benim patron şirketi olsa adı kurumsal binlerce çalışanı olan bi firma kraldan cok kralcılar var malesef nerden biseyler bulsakda tazminatsiz cikarsak diye dusunuyorlar tuttutrabildiklerini kovuyorlar mahkeme de uğraş dur sonra en az 1 sene sürüyor mahkeme surecideIşten cikarildigi anda seve seve oteyecek patron tazminati
Valla eski isyerimdem benim ustum 5 yila yakin kendilugimden cikmam icin neler yapmadi sukur evlendim tazminatimi essek gibi odedoler oylelikle ciktim. Ve 6 ay sonra iflas ettiler onlarda cok kisiye boyle haksizlik etmislerdi. Allah buyuk kimse sultanligina guvenmesin uzulmesin eşinde sende dogru calisana Allah mukafatinu veriyorAh canim benim patron şirketi olsa adı kurumsal binlerce çalışanı olan bi firma kraldan cok kralcılar var malesef nerden biseyler bulsakda tazminatsiz cikarsak diye dusunuyorlar tuttutrabildiklerini kovuyorlar mahkeme de uğraş dur sonra en az 1 sene sürüyor mahkeme surecide
Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Başka türlü ispatlanamayacak ögelerin ses kaydı ile kanıtlanması delildir. https://buken.av.tr/etiket/mobbing-ses-kaydi/
Whatsapp mesajları delil sayılmıyor diye söyledi yakın bir avukat arkadaşım yakın zamanda.
Uc kisi arasinda gecen bi telefon görüşmesi var esim ve iki kisi arasinda ikiside esimin ust yoneticisi ve esime is ile ilgili konusurlarken baski uygulaniyor ve sana oyle bi oyun oynayacagiz ki aklin sasacak deniyor en sonda telefonu kapatirken affedersiniz ama seninle calisan kendimin azina sicayim diyor ve kapatıyor gorusme olarak elimizde bu var gercekten onur kirici malesef vatsaptan ses kaydi atmiyorlar yanlizca mesaj oda isle ilgi avukata danisip kullanabilirsek ne ala yoksa yaptiklari yanlarina kalmasin istiyorum.Asıl siz yanlış bilgi vermeyin lütfen. İzinsiz olarak ses kaydı alınması Türk Ceza Kanunu kapsamında suçtur. Hangi durumda suç olmaz ve yapılan ses kaydı hukuka uygun bir delil olarak kullanılabilir? Buyrun güncel tarihli bir Yargıtay Kararı bırakıyorum buraya.
“Kişinin kendisine karşı işlenmekte olan bir suçla ilgili olarak, bir daha kanıt elde etme olanağının bulunmadığı ve yetkili makamlara başvurma imkanının olmadığı ani gelişen durumlarda karşı tarafla yaptığı konuşmaları kayda alması halinin hukuka uygun olduğunun kabulü zorunludur” (T.C. Yargıtay 18. Ceza Dairesinin 2015/33931 E. 2017/5905 K.)
Hakaret, tehdit, küfür, şiddet vs varsa ve o esnada yetkili makamlara başvurma imkanı bulunmuyorsa ses kaydı alınır, ancak buradaki olay fazla çalışmaya ve psikolojik baskıya ilişkin. Bu nedenle ses kaydı delili hukuka uygun olmayacak, hatta cezai sorumluluk dahi doğurabilecektir.
Uc kisi arasinda gecen bi telefon görüşmesi var esim ve iki kisi arasinda ikiside esimin ust yoneticisi ve esime is ile ilgili konusurlarken baski uygulaniyor ve sana oyle bi oyun oynayacagiz ki aklin sasacak deniyor en sonda telefonu kapatirken affedersiniz ama seninle calisan kendimin azina sicayim diyor ve kapatıyor gorusme olarak elimizde bu var gercekten onur kirici malesef vatsaptan ses kaydi atmiyorlar yanlizca mesaj oda isle ilgi avukata danisip kullanabilirsek ne ala yoksa yaptiklari yanlarina kalmasin istiyorum.
Orası öyle. Benim söylediğim mahkeme süreci zaten.Ah canim benim patron şirketi olsa adı kurumsal binlerce çalışanı olan bi firma kraldan cok kralcılar var malesef nerden biseyler bulsakda tazminatsiz cikarsak diye dusunuyorlar tuttutrabildiklerini kovuyorlar mahkeme de uğraş dur sonra en az 1 sene sürüyor mahkeme surecide
Konu sahibi ilk mesajında hakaret olduğunu belirtmiş.Asıl siz yanlış bilgi vermeyin lütfen. İzinsiz olarak ses kaydı alınması Türk Ceza Kanunu kapsamında suçtur. Hangi durumda suç olmaz ve yapılan ses kaydı hukuka uygun bir delil olarak kullanılabilir? Buyrun güncel tarihli bir Yargıtay Kararı bırakıyorum buraya.
“Kişinin kendisine karşı işlenmekte olan bir suçla ilgili olarak, bir daha kanıt elde etme olanağının bulunmadığı ve yetkili makamlara başvurma imkanının olmadığı ani gelişen durumlarda karşı tarafla yaptığı konuşmaları kayda alması halinin hukuka uygun olduğunun kabulü zorunludur” (T.C. Yargıtay 18. Ceza Dairesinin 2015/33931 E. 2017/5905 K.)
Hakaret, tehdit, küfür, şiddet vs varsa ve o esnada yetkili makamlara başvurma imkanı bulunmuyorsa ses kaydı alınır, ancak buradaki olay fazla çalışmaya ve psikolojik baskıya ilişkin. Bu nedenle ses kaydı delili hukuka uygun olmayacak, hatta cezai sorumluluk dahi doğurabilecektir.
Arkadaslar merhaba, esim ozel bi sirkette yonetici olarak çalışıyor isi masa basında degil saha da 1,5 yıldır bu pozisyonda ve bu sirkette 12.yili isini iyi yapiyor fakat muduruyle arasi hic iyi degil gözünün ustunde kasin var hesabi cok uğraşıyorlar hakaretler baski ne ararsaniz var gunde 250 km yol yapiyor en uzak noktalara esim gidiyor amaclari yıldırip istifa ettirmek ama 12 senesi var bosa gidecek ve borcumuz cok en son geçen gun aramis ve seni isten cikaracagim is bak tazminatinida vermiyecegim mahkemede sürün demis bu konuslanin ardından telefona ses kayıt kurduk ne gecesi var ne hafta sonu hep ariyorlar vatsapdan surekli yazisma halinde benim merak ettiğim konusmalar ve vatsap gorusmeleri ilerde mahkeme de mobbing icin delil olarak sayilir mi henüz isten cikarilmadi o yuzden delil topluyoruz bilgisi olan varsa destek olur musunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?