eşime nasıl destek olabilirm

emelsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
125
1
96
43
Antalya
merhaba arkadaşlar
ben yeni katıldım aranza.ya ben 10 aylık evliyim.eşimle aynı yerde çalışlıyoduk orda tanıştık evlenmeye karar verdikten sonra patrona söledik evlilik olursa biriniz istifa etcek dedi tabş bizde etmedik 7-8 senemizi boşa vermedik her neyse tamiznatımı aldım çıktım eşim çalışmaya devam ederken 1 hafta sonra onuda çıkradılar tazmiantını verip.düğün eşya borçlarımız çoktu ödedik rahatladık tabş işsiz kaldık be ii kötü bir iş buldum çalışıyorum.eşimede bulduk ama hiç memnun değliz maaşı az gece 12 de felan geliyo uzun süre çalıişabileceğibir yer değil.8 sene eski işyerine bağlı çalıştı düz lise mezunu genelde eml mezunu arayo işverenler.eşim kendi işimiz kuralım iye aklından geçiryo ne kurcağıı belli değil ama bu bzim için zor olacağını bu riske girecek imaknımızn olmadığını düşündüğüm için pek sıcak bakmıyorum.ona da bişey de diyemiyorum yap yada yapma diye zaten morali bozuk iş yüzünden.napcamı şaşırdım.ailelerde hiç sıcak bakmıyo bu fikre.benimki böle riske girmeden hiç bişyein sahaibi olamıyacğı düşüncesinde. valla evlilik çok zormuş yaa

bence de ciddi bir sermaye olmaksizin ve kafanizda %99 basarili olacak bir proje yoksa kendi isinizi kurmak cok riskli... elinizdekini avucunuzdakini buna yatirinca stresiniz ikiye katlanicak zaten. bence is bakmaya devam edin. evinize gelince kafaniz dinc olsun. kendi isiniz olsa surekli battik mi ciktik mi, senetleri odeyecekler mi odemeyecekler mi... bir suru dert. kaldi ki is batirma luksunuz de yok. deneriz olmazsa is arariz yine deseniz. Allah yardimciniz olsun ne diyeyim...

Durumunuz zormuş ve cidden eski patronunuzun yaptığı çok ayıp bir şey.
Allah böylelerini ıslah etsin...
Size gelince;
Ek iş yapabilirsiniz belki?
Elinizden incik boncuk işleri geliyor mu mesela?

Arkadaşım iş falan kurmayın asla. O kadar ıvır zıvır masrafı var ki elinize hiç bir şey kalmaz. Vergisi ssksı stopajı bilmem nesi çok masraflı oluyor. Ayrıca da aklı hep işte olacak ve yine geç gelecek. Başkasının yanında çalışınca işten çıkınca aklını tamamen evine veriyor ama kendi işi olunca aklı hep işte olacak. İzin günü,bayramı vs. olacak mı belli değil. Asla tavsiye etmiyorum iyi düşünün derim ben...

ben esine katılıyorum canım hayatta risk almak gerek bazen imkanınız varsa en güzeli kendi isinin olması baskasının emrinde calışmaktan cok daha iyi canım ben dogum yaptıktan iki gün sonra esim isten cıkarıldı acımıyorlar adama hic benim esimde askere gidecek şimdi gelince insallah kendi işini kuracak bende arkasındayım onun riskli belki ama o riski göze almak gerek bence

bence de ciddi bir sermaye olmaksizin ve kafanizda %99 basarili olacak bir proje yoksa kendi isinizi kurmak cok riskli... elinizdekini avucunuzdakini buna yatirinca stresiniz ikiye katlanicak zaten. bence is bakmaya devam edin. evinize gelince kafaniz dinc olsun. kendi isiniz olsa surekli battik mi ciktik mi, senetleri odeyecekler mi odemeyecekler mi... bir suru dert. kaldi ki is batirma luksunuz de yok. deneriz olmazsa is arariz yine deseniz. Allah yardimciniz olsun ne diyeyim...

bencede. yeni iş alternatiflerine bakın bi.

İş kurmanın eldeki kısıtlı parayla yapılebileceiğini düşünmüyor.
Evet hayat bir risktir ama bir birikimin olması gerektiğini düşünüyorum; böyle bir işe kalkışmak için.
Dükkan kirası, sermaye, muhasebeci ücreti, eleman sigortası, KDV, stopaj, dükkan giderleri (elektrik-su-telefon vs..) düşündüğünüz çok daha büyük bir masraf kapısı oluyor.
bence eşinizi iyi kötü bir yandan iş baksın, ya da bir müddet daha dişini sıkıp idare etsin.
o eski patronun da yatacak yeri yok gerçekten..

Eğer elinizde bir birikim yoksa, nasıl iş kuracaksınız o kısmı anlayamadım.
Böyle bir şeye girmeye imkan yok zaten bu koşullarda.
Eğer belirli miktar birşeyler varsa, iyi düşünmek lazım,
ne getirir, ne götürür.
Kendi işinin sahibi olmak çok daha zor olabilir.
Umarım eşiniz en kısa zamanda bir iş bulur.
Allah yardımcınız olsun.

bence ne iş yapacağınıza bağlı, sende çalışırsın
iş kurmak riskli evet ama ne iş yapılacak, işin matematiği nedir, bunlar güzel planlanırsa neden olmasın, kredi imkanları araştırılır bulunursa olabilir,
iş kurmaktan bu kadar korkmamalı bence, henuz çocuğunuzda yoksa daha cesaretli olmalısınız

beni dinlediğiniz cevap verdiğiniz ve tavsiyelriniz için çok teşekür ederim arkadaşlar.Allah hepinizden razı olsun.birilerine derdini aktarmak çok güzel ama dinlendiğini görmek çok daha güzel birşey :) bu bile ii geldi bana

ben öyle incik bonuck işlerini becerememki :( bide akşamları çokda vaktim olmuyo

Siz zaten çalışıyormuşsunuz.
Bir de incik boncukla uğraşmanızı gerektirecek bir durum yok bence.
Eşinizde gereken gayreti gösteriyordur umarım.
Bir erkeğin evde oturmayı alışkanlık haline getirmemesi lazım.
Bir de incik boncukla uğraşıp, bütün yükü üstünüze almaya gerek yok ki bence.
En kısa zamanda bir iş bulur inş.
Ya da hayırlısı bir iş yeri açmaksa, oda olur inş.
Allah yardımcınız olsun.

Tecrübe yok, sermaye yok, ne tür bir iş kurulabileceğine dai herhangi bir fikir yok :sm_confused: neye dayanarak iş kurmayı düşünüyor ki eşiniz?
Kolay mı hemen iş kurup da kazanç sağlamak?
Her gün bir sürü iş yeri kapatılıyor.
En iyisi yine iş aramak bence.

Canım benim de eşim bilinen bir şirkette üst düzey yöneticiydi, geliri gayet iyiydi. Buna rağmen işyerindeki sorunlar nedeniyle kendi işimizi kurduk. İş kurmak inanılmaz masraflı. devamlı gider, hele ki sermaye yoksa aldığın aynen borca gidiyor. Bizim müşterilerimiz olmasına rağmen sermayemiz olmadığından ilk 1 sene çok çok zorlandık. Sermayemiz olsaydı yani para gelene kadar işi döndürebilecek kadar bu kadar zorlanmazdık. Ama eşim iyi kazanırken hiç birikim yapmamış, ona tasarrufu ben öğrettim diyebilirim. Aileler desen zaten hiç istemediler ikinizinde mesleği var iş kurmayın dediler haliyle yardım etmediler. Sonuçta ilk 1 sene sonunda yavaş yavaş rahata ermeye başladık. Şimdiye bakarsan çok şükür araba aldık, ev sahibi olduk, birikim yapmaya gayret ediyoruz. Ama o 1 senede çektiklerimiz, sıkıntılarımız aklıma geldikçe hala çok üzülüyorum.

Fikrimi sorarsan; İş kurmak için risk almak gerekiyor. Ama en önemlisi unsur sermaye. Eğer ki birikmişiniz yoksa öncelikle biraz birikim yapıp, birkaç müşteriniz garanti olsun o şekilde iş kurun. Yoksa sıfırdan başlayıp üstüne bir de giderler eklenince işin içinden çıkmak inanılmaz zor oluyor, insanı çok yıpratıyor. Bizim işlerimiz şu an çok şükür iyi ama en azından müşterilerimiz vardı. Eşim işi çok iyi biliyordu ve ben kendimi sürekli yetiştirdim. Bir de Türkiye'de ilk 1 sene içinde batan şirketler çok fazla. Bunun nedeni de canım sıfırdan düşünmeden iş kurup, sonrasına şirketin eksilere doğru gitmesidir. O nedenle ön hazırlığı yapılmalı, sermaye biriktirilmeli ve iş hakkında devamlı bir gelişme halinde olunmalı ki, bu risk alınsın. Tüm bunlardan sonra ilk bikaç sene çok koşturuyorsun, işleri kimseye emanet edemiyorsun ama şirket biraz oturmaya başlayınca biraz biraz rahata eriyorsun. Ancak tüm bu evrelerden sonra kendi işinde çalışmak güzel olmaya başlıyor. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler..

teşekür ederim nilaycansu.Allahım hepimiz için hakkımızda hayırlısını versin.Ne güzeldir sıkıntılar sonunda rahata kavuşmak. yined e şükürler olsun halimize

Ben iki insanın omuz omuza verdikten birbirine gerçek anlamda destek olduktan sonra üstesinden gelemeyeceği birşey olduğunu sanmıyorum daha çok yenisiniz..Birlikte el ele verince birçok işin üstesinden gelirsiniz...Eğer tazminat alıp çıktıysanız borçlarınızın büyük bir kısmını kapatmışsınızdır tabi tam anlamıyla bilemem ama tahmini bence birazdaha birlikte çalışın bu zaman esnasında hem yapacağınız işi bulursunuz hem birikiminizi yaparsınız Allah'ın izniyle kendi işinizide kurarsınız....

Back
X