esime nasil soylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinle dogru düzgün konus anlat sebeplerini söyle o genc bir adam zaten yengesiyle ayni evde durmasi gece yarisina kadar dogru bulmuyorum birde engelli evet herkesin başına gelebilir ama o bir kiz olsa yada kücük cocuk belki bir kac gün kalir degisiklik olur katlanilir bir kac gün ama o genc bir adam size herseyi yapabilir yalnizken ben korkardim acikcasi
bide kv kp nasil razi geliyor onlarin akli yokmu ya nasil insanlar cocugun kurulu bir düzeni vardir kesin onuda bozuacaklar. Bide esinizinde izini olsa o bütün gün ilgilense kardesiyle ozaman da belki olur ama böyle asla olmaz ya siz enayi misiniz esimisiniz belli degil (yalnis anlamayin onlar sizi öyle görüyor)

Yaa şimdi diyecekler ki ne kadar kötü düşünceli fesatsınız ama ben yine söyleyeceğim.
Bak canım o zihinsel engelli olsa da 23 yaşında bir yetişkin. Yani dışarıda gördüğün her erkek kadar cinsel anlamda sağlıklı bunun yanında, o benim yengemdir diyemeyecek kadar dürtüleriyle hareket eden, akli melekeleri yerinde olmayan bir erkek. Kimse yanlış anlamasın yani Allah da kimsenin başına vermesin ama ciddi anlamda bu çocuklarımızda hırçınlık oluyor her anlamda. Kendi tanıdıklarımdan biliyorum kimseyi dışlamak için değil.

Kocana şunu diyeceksin onunla aynı evde kalmam dinen de ahlaken de vicdanen de insanen de uygun değil. Kendine ve bana zarar verebilir. Annen bakmaktan yorulduysa gelsin birlikte bakalım, annen otursun ben ilgileneyim ama tek başıma olmaz..

Bunu da anlamayacak bir adamsa bir şey diyemem. Kayınpederim iki üç günlüğüne geldi kalmaya. Eşim evde olmadığı gün ben yatak odasına çekildim kapımı kilitleyip uyudum. Bu da tedbirdir adaptır

Ağzına sağlık yazının baştan sonuna kdr katılıyorum bende aynı düşünceleri yazmak istedim ama tepki alirim diye cekindim daha güzel yazılıp açıklanamazdı herhalde !

niye sizi boşasın ki annesi varsa bakmak zorunda değilsiniz ayrıca öyle sorunları varsa nası başa çıkacaksınız Allah şifa versin ona sizinde yardımcınız olsun

Ağzına sağlık yazının baştan sonuna kdr katılıyorum bende aynı düşünceleri yazmak istedim ama tepki alirim diye cekindim daha güzel yazılıp açıklanamazdı herhalde !
Canım Lafa gelince herkes hümanist olur ama gerçekten çok zor bir durum herkes kaldıramaz, tepki verecek de bir zahmet bayanın yerine kendini koysun. Bu kıza bir şey olsa kimden sorulacak hesabı. Ablası annesi dururken niye gelinde kalıyor. Bu düpedüz başından savmaktır. Şuna inanıyorum o annenin bir molaya ihtiyacı vardır Allahım sabır versin ama bunun yolu bu değil.
Dışardan konuşmak herkese kolay, iyilik meleği değiliz ki realist olmak gerekir.

konu sahibinden tam olarak konuyu öğrencem diye 6 sayfa okudum.. böyle bir duruma senin sokan bir aile varsa ve istemediğinde seni suçluor ve boşanmaya kadar götürmeyi düşünyorsa yol yakınken çoluk çocuk yokken ayrıl.. sen kazanırsın.. bence kaynın çok tehlikeli ortalık yerde kendini tatmin ediyorsa bu adamın başına tam anlamıyla vurmuş demektir. ilerde çocuğun olur neler duyuyor ve görüyoruz allah göstermesin senin çocuklarına bile hertürlü şeyi yapar cinsel anlamda da şiddet anlamında da.. aklını başına topla ve tavrını koy.. yoksa çok ama çok üzülürsın... bence kocanın nebzınde hiç değerin yok ben bunu anladım kendini böyle insanlar için ezdirme KULLANDIRTMA

Zaten bu kocalar ,önce baktırırlar
sonra sen yaşlanıp sana yapılan haksızlığı yüzlerine haykırınca dedikleri bakmasaydın kızım olur

bıze anlattgnz gbı duzgn bı sekılde anlatn bnce. bu konuda bosanacak ne var sanmam öle bı tepkı verecegnı. tedgrn olmaktada haklısınız

merhaba kizlar

23 yasinda kaynim var zihinsel ozurlu bizde yine yaza kadar kalacakmis gecende bir bucukay kalmisti. ama esim gece 00 kadar evde yok sabah cikiyo evden. ben sorumluluk almak istemiyorum esim evdeyken kalsin veya kaynanamla. benim zaten pisikolojim bozul yani sorunluluk hic alamam. kendini balkondan attigina sahit oldum bendede aynisini yaparsa suclu ben olucam. bugun esimle konusucam belkide cok kizacak bosicak beni. ne yapim ne edim bana fikir verin bunalima girdim resmen
Bunun için boşayacaksa hiç durmasın zaten!!

simle konustum sonuc kaynim yine burda....
Madem size zarar verme olasiligina karsi evde kalmasini istiyor.
Siz bosayin öyleyse cikip gidin evden.Bakacak kisiler varken siz kabul edip bakiyorsaniz ne diyebiliriz.
Esiniz ve ailesi bence anormal ahlăk yapisina sahip bilemiyorum ben mi fesat dusunuyorum.

simle konustum sonuc kaynim yine burda....
Hayır yani amaç ne? Annesi neden bırakıyor size?
Hastalık olur,başka bir mecburiyet olur anlarım ama keyfi şekilde bırakılıyorsa hoş değil.
Eşiniz uyumaya geliyor eve,size bir desteği yok bu konuda,nasıl kabul edebiliyor? Sonuçta siz ilgileneceksiniz tek başınıza. Annesine "Anne eşim tek başina bakamaz,bende geç geliyorum"demek çok mu zor?

Eşinin vicdan azabı üst gelmiştir seni niye düşünsün ki , birde annesini mutlu ve memnun etme görevi bu da ağır basmıştır artık ölünceye kadar bu böyle devam eder evlenmeden önce konuşulması gereken şeyler ki eğer aile bu tür hasta insanlar varsa ama genelde konuşulmuyor mevzusu dahi açılmıyor yine olan kadınlara oluyor ondan fedakarlık bekleniyor sorgusuz sualsiz

Annesi niye bakmıyor, konu sahibi daha açık anlatır mısın, neden sizde??

Nasıl bir aile yapısı, o durumdaki bir insanı abi-yenge evine nasıl yollar o kayınvalide! Kendisi de olsa neyse. Daha 7 aylık evli, evliliği oturmamış, üstelik görücü usulü olduğunuzu üstüne basa basa söylediğinize göre eşinizden de çekiniyorsunuz, olabilir normaldir..

Amaa hiç gerek yok düşünmeye, direkt söyleyin rahatsızlığınızı,boşayacaksa hiç durmasın, davransın...

Hiçbişeyden haberi yok belli ki bu insanların. Kaynı ile gece 12lere kadar yalnız bırakılır mı bir kadın. Üstelik akli melekler yerinde değil, Allah korusun bir şey yapar filan..

Görücü usulü evlenmissiniz sanırım. Bence bu iş için ücretsiz bakıcı alıyorlarmış resmen.sizin gibi ses cikaramayip kabullenecek birini de bulmuslar...e bi yandan eşiniz de sıcak yemek,yatak bulacak gece 24 00 da geldiğinde,sabah erkenden çıkıp gidecek. Arada onunda ihtiyaçlari görülmuş olacak. Bence ortada bir evlilik kurumu yok.size değer verseydi 7 aylık gelini karisini bukadar kenara atmazdı bu eş.Erkenden kaçın bence.ilerisi pek aydinlik görünmüyor. Çünkü siz sessizsiniz belliki.daha çok ezerler. Ben daha o kayın gelmeden önce evi bırakıp gitmiş olurdum sizin yerinizde olsaydım. Eşiniz sizi umursamamis getirmiş.sizde kabul etmişsiniz.

Kendi ailenize anlattınız mi konuyu?
Kabul edilebilir bir durum değil .

Bu sebeple boşanacaksan boşan yani.
Eş mi aldılar yoksa kadrolu hasta bakıcı mı ?
Elbette ki bakılır ama kendi annesi dururken 23 yasında ki yetişkin birisine sizin bakmanız çok yanlış.

evlenmeden once konusulmadi bunlar benim basima kalmicak denildi bosansam gidexek yerim yok. kaynanam sag gorumcemde var keyfi olrak burda kaliyo :( yatak odasindan cikmiyorum. esimle ben hic bi konuda rahat rahat konusamiyorumki cesaretimi toplip dedim sonuc olarak yine burda 1 veya 2 haftaligina gelse yine idare ederim ama temelli birakmak istiyolar basima

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X