ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Cnm bak tek taşı unut ancak 200 300 ze zorla satmştr çünkü satarken taşa para vermiyolar hele bide beyaz altında malını öldürmek istemiyorm ama anca 100 tl diye dülünüyorm set de inanki çook düşüyo satarkn babam bana hint seti takdı evlenrkn bilekliğe yapışn üç tane yüzük ve komple gerdanı kaplayan bir gerdnlıkdı babm bana 8.500 tl aldı inanırmsn satarkn 5.600 tlye satıldı ben çok şaşırdm ama mecbur sattm yani anlayacağn kadıncağzn hiç bir suçu yok sende eşine güzlce anlat annem yanliş anlamş yzüüğüde satmş de canı saolsn anneciğimn de böyle korkmadn sakince basit birşeyi anlatırmş gibi anlat ama yinede kızacağınıda göze al cnm:?

Tektaş yüzük zaten pirlanta tektas yüzükleri için kullanılan bir tabirdi. Ne ara coronet, zirkon yüzükler tektas kisaltmasini sahiplenmiş anlamadım. 2000 e tektas olur mu demiş herkes. Zaten bu fiyatlarda olmasi gerekmiyor mu?

Arkadaşım yanlış anlamada keşke set yerine gramlı bilezik isteseydin en azından işine yarardı. Bir set sevdası var yıllardır ama çok gereksiz bir şey. Eşinizde maddiyatta sıkıntılıydı madem tek taşı daha uygun fiyata alabilirdiniz hemde satılmasına gerekte kalmazdı. Eşiniz nasıl olsa öğrenecek bence biran önce söyleyin güven sorunu yaşamayın.

resme baktım ve taşı gerçekten büyük o taşa 2000 az bence

şimdi minnacık taşlı yüzükler 3000 den başlıyo mücevher sitelerine grip bakınca çıkıyo zaten fiyatlar

Set satıldığında para etmiyor onu biliyorumda tek taş çok aza satılmış,daha yüksek olması gerekir

Fotoğraflara baktım da, setin ayarı baya düşük görünüyor birde çok taşlı alırken çok para edip satarken neredeyse hiç para etmiyor. Tek taşın taşı baya büyük, gerçek pırlantaysa 2 bin den çok daha fazlası olması lazım. Yüzüğün sertifikası yok sanırım, muhtemelen gerçek pırlanta değildir. Anneniz doğru diyordur bence kafanızı bulandırmayın.

İşçilik düştüğü için setler, yüzükler falan epey ucuza gidiyor satılırken.
Ama bu kadar ucuza mı gider onu bilemedim.
Yarı yarıya bile değil.

Arkadaşlar , 1.si tek taşın değeri sadece büyüklüğüyle ölçülmüyor. Rengi var, lekeli olup olmama durumu var. Fotoğrafa bende baktım. Evet taş büyük gözüyor. O büyüklükte bir tek taşın zaten 2000 olma durumu yok.Normalde 9-10 bin civarında. Siz kaç karat olduğunu bilmiyor musunuz ? Setler bozdururken zaten yok pahasına gidiyor. Hurda olarak alınır benim bildiğim. O da gramı 50 TL civarında. Aslında kuyumcu her zaman bir kart yazar altının gramını ve birim fiyatını bozdururken karta mutlaka. Bu işlere hiç karışmamak lazım aslında. Yazık kadıncağız ne bilsin ? Sat demişsiniz satmış. Ama insan taşının karatını altınının gramını bilir yani.

Öncelikle umarım yakın zamanda daha güzellerini tekrar alırsınız:)
Setinizi satarken değer kaybetmesi çok doğal 4'de 1 fiyatına satılan setlere şahit oldum ben maalesef.
Yüzük içinde gerçek pırlanta yüzük olsa 2000 liraya değil 20.000'e anca alabilirdi eşiniz ve sertifikası olurdu.

Yeşil veya beyaz altin (8 ayar veya 18 ayar) heleki isciligi coksa yari fiyatina satilir maalesef. .

AMİN

Alırken satacagim gözüyle bakmadigim için set alalım dediler bende tamam dedim ne yazıkki evlenmeden önce bu konularda hiçbir bilgi sahibi değildim zaten 8 tane bileziğin vardı bide set alalım dediler bende tamam dedim kendi isteğimizle gidip aldik tektasi eşim bana evlenmeden önce aldı ben gormedim alirken istemeden sonra soz olarak takildi evlendigimiz zaman borcuz evlendik ,daha sonra sağlıktan dolayı ,işte kirası hamileliğim filan derken sıkıştık haliyle esimin haberi

Eşime sormam mi lazımdı kaç karat kaça aldın diye ,almış sonuçta ben başka tabir bilmediğim için ve tek bir tane taşı olduğu için tek taş diyorum qlyans desem başka olacak taşının ne olduğunu da bilmem ,almış gelmiş adamcagiz Allah razı olsun dusunmesi yeter ,benim.derdim gerçek mi değil mi değildi,annemide asla suclamam annem o benim ben kuyumcu açısından sordum ,fikir almak amacıyla açtım konuyu

Evet benim yüzüğümün de fiyatı 2 bin TL ama bu kadar büyük değil. Hatta taşı orta büyüklükte olan pırlanta yüzüklerin fiyatı 6 bin' di bundan 3-4 sene önce.

tektaş ve setler bozdurulma durumunda çok değer kaybeder doğru, keşke anneniz bozdurduğu kişiden bir kart alıp üstüne yazdırsaydı ama kadıncağazda nerden bilsin kızının kendinden şüpheleneceğini

Benim hiçbir zaman esimi yalana itecek bir merakim olmadı Allah şahit tek taşım olmasada asla sorun etmezdim
Benim hiçbir zaman esimi yalana itecek bir merakim olmadı Allah şahit tek taşım olmasada asla sorun etmezdim
Yanlış ifade ettim kendimi sanırım,size yönelikbirşey değildi,genel olarak kadınlar pırlantaya meraklı diye erkekler de eşlerine üzmemek ya da sevindirmek adına bilerek ya da gerçekten bilmeden pırlanta diyebiliyorlar..Sorunun hallolduğuna sevindim

Anladım canım. Sete verilen paraya çok acıyorum ben o yüzden dedim

benim esim de 4200e imalathanesinden almis ama kuyumcuya goturdum 3000 i zor veriyordu. normalde atasayda ayni ozellikte tek tas indirimde 8000lira idi. sen dusun yani. velhasili tek taslar inanilmaz cok dusuyor. bence zaten hatira olarak kalmali, alirken pahali ama satarken bayaa dusuyor..
Setimin altinda başka bir gumus set daha var karışıklık olmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…