ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Evet acele olmak zorunda kaldı anneme söylemem lazımdı sanirim yuzukte setinin kutusunda olduğu için öyle sandı

Şimdi resimlere baktımda taşınız epey büyük, sette öyle incecik bir şey değil şu anda altın fiyatlarının ne kadar arttığıda düşünülürse çok ucuza girmiş
Kuyumcu kandırmış annenizi bence

O yüzük pırlanta değil eşiniz size sallamış gibi 2 bin verdim diye. 2 bin e o taşı alamaz pırlanta olsa ayrıca pırlantanın sertifikası olur karatı taşın cinsi kesimi yazar. Setiniz için birşey diyemicem ama benim bildiğim %35 işcilik düşüyor set bozdurmalarında kuyumcum demişti yeşil yada sarı altın olması fark etmez demişti. Kuyumcu ucuzada bozmuş olabilir bide siz alırken altın ne kadardı oda önemli geçen ay mesala 110 du gramı bu ay 100. Pahalı alınıp ucuzken bozduruluncada az para ediyor

Arkadaşlar pırlantanin sertifikası yok ve altınları kaç gram vs bilmiyorsunuz buna rağmen nasıl insanların günahı ni aliyorsunuz inanamıyorum gerçekten. Ve konu sahibi Eşiniz bir şey soylerse olduğu gibi anlatacaksiniz. Anneniz muneccim değil nereden bilsin onu satmamasi gerektigini? Ve eşinize şunu da soyleyin pırlanta sertifikasiz ol - maz.

Olduğu gibi anlattım eşime 5-6 saniye dusundu üzüldü ustune dusmedi sonra giden gitti geri getiremeyiz artık seninde elindekini kolundakini boşalttım çok üzülüyorum dedi uzatmadi koyun koyuna yatıyoruz şuan

Setimin altinda başka bir gumus set daha var karışıklık olmasin
Ya setler yarı yarıya değer kaybeder. Hatta yarıdan bile fazla kaybeder, çünkü iscilikten para tutulur. Nasıl desem 200tlye aldığın birşeyi 80 e felan taş çatlasin satarsınız. Çünkü eritip altınını kullanıyorlar diye biliyorum ben.
Yüzüğe gelince de tektas olmadığı belli bariz ama tek tas olduğunu varsaysak bile o büyüklükte çok çok cok daha pahalı olmalı 10000 liranın üstü gibi. O yuzüğün taşı kromdan yapılıyor sanırım, sadece yanları altın. Altın yüzük alyans olarak geçiyor bir nevi. Sadece o kısmı para etmiştir. 200 lira ettiyse ne ala.
Edit: gümüş olması imkansız. Gümusu tüm set satsan 200 lira etmez. Acaip degersizlesiyor. Mümkün değil. 100 liralık gümusu 5 liraya alıyorlar öyle hesapla.

Ohhhh miss tadını çıkarın

Ve aşk kazandı...

Ohhhh miss tadını çıkarın

Ay saka maka cok anlayislidir esim aslinda ama fiyatindan değil manevi hatira diye kizar mi acaba diye cok üzüldüm ,3 senelik evliligimde esimden gizli 1 kırık iğne bile atmadim ,kullanmadığı eşyaları bile verirken mutlaka sorarim o yüzden çok rahatsız oldum ama şimdi çok rahatim Allah kimseyi zorda birakmasin ,evinin huzurunu kaçırmasın...

Biz setimizi alırken kuyumcu 5 seneden önce bozdursam yarı yarıya belki daha fazla zarar yaparsınız ancak 5 sene sonra ederini oda belki tutturursunuz demişti. Birde pırlanta hiçbir zaman bozdururken para etmez. Ya almamali ya bozdurmamali.

Çok tatlı bence yok ama kuyumcularda tek tas adı altında satılıyor. Nerden bilsin ki ayrıca gereksiz derecede pahalı gerçekleri, daha güzelini alırsınız inşallah.

Dogru dediginiz gibide olmuş olabilir.Eşimin ,oğlumun sagligi yerinde olsun birde kendimize ait basimizi sokacak evimiz olsun ne para ne pul ne altın hiçbirşey de gözüm yok Allah hastalık vermesin ,verdiklerinede derman versin çok zor cok

Bende acidim kendime valla, sanirim öyle oldu

Canim benmde setim var bende yalan olmasin ya 3200 yada 3800e almistik ikisinden biri hatta pisman oldum sonrada keske onada bilezik alsaydim dedim
Gecenlerde hatta bundan 2 3 ay önce falandi sanirim esimle konstk dedimki satip bilezige cevirim dedim olur fln dedi kuyumcuya gttim sordum nekdra alirsin dedim 2500 2700 civari dedi tmm dedim o paraya blezik alrm dedim ama satmadim hala firsat olmadi.
Bitanede künyem vardi hediyeydi merakimdan fyatini sormak istedim btanesine grdim 250 dedi bi digeri 350 dedi bi baskasida 450 daha dolassam blmiyorum.
Kuyumcularda òyle ayni fyattan vermiyo altinda cok degisiyo inan bana denk getrbldklerine satiyo aliyolar.kandirmis olablirler annenizi.
Yüzuge gelince anlamdm satmismi kaca vermis ama beyaz altina benziyo pirlanta degil gbi cnku benmde tektasim var esim 300 almis. Satsam 50 100 lira etmez.
Onlardandir byük ihtimal.
Ayrica bigún cumhuriyet altini almaya gttim kuyumcunun birine grdim ozman 617 lira dedi tamam ddm aldm ciktik baska bi kuyumcuya sorim dedim cnkü internette ucuzdu baktigmda 605 dedi baskasina daha sordum oda 600 dedi yedirirmiyim parami gttim heryerde 600 siz bana 617den verdiniz dedim adam olrmu öyle sey fln dedi patronu geldi kuusura bakmyn hamfendi dedi 17 tlmi geri verdi :)))
Cok fena kuyumcular :))(

Canım bence taşı pırlanta değil çünkü taşı çok büyük böyle senin taşın boyutlarında yüzükler 25.bin civarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…