- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.
Aradaki fark önemli. 200 liraya aldığımızı şimdi 50 lira ancak geri alırlar heralde.
Satmadan önce neden eşinizle konuşmadınız ki?
Butun bunlari esinizden habersiz mi yaptiniz?peki bunlari yaparken eliniz ayaginiz titremedi mi. ?yapcak bisey yok mecbur itiraf ediceksiniz.ama kaybettiginiz guveni nasil kazanirsiniz orasini bilemem.
alırken pahalı satarken neredeyse yarı fiyatına iniyo tek taşlar setler bilmemneler.İşçiliği için fiyat artıyor ama satarken altınına karatına göre kuyumcuya satıldığı için böyle çok düşüyor fiyat. Bilmemeniz çok garip.Ek olarak bazı yüzükler vardır o yüzden alırken 2 sene içerisinde satma durumunda alınan fiyata satabiliceğinizin garantisi verilen. Yani burdan anlayabilirsiniz alınan fiyatla satılan arasındaki uçurumu.
Satmadan önce neden eşinizle konuşmadınız ki?
yani setin 14 mü bide buna emin ol eger 8 ayar falan sa bide tek tas kesin pırlantamı esin sana hava atmıs olabilir mi baktırmaz diye hani bu pırlanta görünümlü tektaslar varka onlardan olabilir mi
konu sahibesi acidim sana her sayfada ayni seyi yazdiryolar sana
altindan anlamiyorum ama acil satildigi için ucuz gitmis olabilir
kismet
Arkadaşım gördüğüm kadarı ile yüzüğünüzün taşı baya büyük,eğer gerçek pırlantaysa o büyüklükte bir taş için 2000 den faZla ödemesi gerekirdi eşinin,belki gerçek pırlanta değildir,kaınların pırlanta merakı yüzünden blki eşiniz öyle demiştir size..
kaybettim de yuzugu :)
baslikda nasil esime soyleyecegim diye sormusun ya ondan oyle dedimAsla yalan söyleyemem ikimizin esyasiydi o ... Allah korusun sonucu ne olursa olsun olduğu gibi söyleyeceğim tabikide ben sadece az mi vermişler diye öğrenmek için açtım konuyu şuan eşim evde değil birazdan gelecek o zaman anlatacağım
Setimin altinda başka bir gumus set daha var karışıklık olmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?