Eşime Söylemeli miyim?


kayınvalide için el kızı.annemiz için elin oldun.Kalıyoruz ortada
 
Bence eşinize söyleyin bilsin.

Yarın bir gün lafı açılır, eşinizin yüzüne söylerler
daha çok zoruna gider o zaman.

Doğru soyluyorsun ama cok ağrıma gıttı konu kapanmıştı her sey duzelmişti.Tekrar kardesım geldi ozur dıledi.sasırdım zaten ona da bir suru laf soylemışlerdi.Nasıl affetti bilmiyorum kincidir tekrar eskıye dönmüşler desem zaten durumlar berbat
 
Ablamın ve eniştemin en büyük hayali beraber iş kurmak..ama hep içimde sonumuz böyle olur korkusu var..Yani ben olsam anında eşime söylerim ve ortaklığı bozarım..
 
Ortak ev, ortak araba, ortak iş, para alışverişi bunlar gibi şeyler ne akrabalarla ne de yakın eş dost ahbapla yapılmamalı.
Ortaklıklar, para alışverişleri akrabalık ve dostluk ilişkilerini zedelemiştir her zaman, bu tür girişimlere baştan sıcak bakmazsanız bir kere üzülür herkes ama geçer gider.

Kardeşinizle konuşmanızı eşinize uygun bir zamanda sakin kafayla anlatmalısınız, yarın öbürgün bu konu aileniz ya da kardeşinizce tekrar dillendirilirse eşiniz tüm köprüleri yıkmaya kalkabilir.

Zaman geçsin eşinizi alın karşınıza konuşun, onu sevdiğinizi, her daim onunla omuz omuza olacağınızı ama bu ortaklığın aile huzurunuzu kaçırmasından endişe ettiğinizi dile getirin, ailenizle ilişkilerinizinde bozulmasını istemediğinizi söyleyin.
Böylece herkes huzura erer, kişisel fikrimi soracak olursanız bu ortaklık kısa bir süre içinde tatlılıkla, kimse kırılıp üzülmeden sona erdirilmeli.
 
Ablamın ve eniştemin en büyük hayali beraber iş kurmak..ama hep içimde sonumuz böyle olur korkusu var..Yani ben olsam anında eşime söylerim ve ortaklığı bozarım..

İmkanları varsa ayrı iş kursunlar derim.Ama tabiki imkanları yoksa da bildikleri iş olsun ve iki tarafında tıcaretten anlaması sart.
 

Evet maalefes doğru zedeleniyor.Siz iyi niyetle yanasıyorsunuz karsı taraf anlamıyor ya da yanlış anlıyor.Benden cok esım istedi kardesımle ortak olmayı ona bir seyler kazandırmayı.İler ıyı gıtmeyınce boyle oldu iyi gıtseydı derler mıydı acaba enişte Allah razı olsun kazanıyoruz nerde hiç sanmıyorum...
 
nslhn84,
üzülmeyin, çevremde aile ortaklıklarına çokça şahit oldum, işler iyi giderken bile sorunlar oluyor, bir ortağın harcamaları diğerine rahatsızlık verebiliyor, çünkü ortada para mevzusu var, biri diğerinden az veya çok harcadığında bile sözü edilebiliyor o yüzden ortaklıklara sıcak bakmıyorum, paranın olduğu heryerde nefs çıkıyor ön plana.

Diğer mesajımda da söylediğim gibi kırmadan, kimse gücenmeden ortaklığı bitirmelisiniz, bu hemen olmayabilir zamanla halledin.
Daha yeni kayınbirader damat ortaklığını bozdu bir ahbabım, akrabalık ilişkileri zedelendi, anne baba oğlu ve kızı arasında kaldı, ağabey ve kızkardeş arasındaki ilişkiler sarsıldı, maddi manevi yara aldı herkes, bu örnekle sizi ümitsizliğe düşürmek istemem ama bir Allah'ın kulunuda görmedim ortağız ve mutluyuz diyen.

Siz daha başındasınız olayın, henüz hiçbirşey için geç değil o yüzden diyorum kısa bir süre içinde bu konuyu açıklığa kavuşturmalısınız böylece aileniz ve eşiniz arasında sorunlar büyümeden herşey düzelir.

Allah yar ve yardımcınız olsun...
 
inanmıyorsa gelsin başında dursun öyle söyleyin aç hesap kitaplarını bak de
 
Oğlumu bıraktım sabah anneme iş bası yaptım eşim diyor kres ıcın ayıramayız para annen beksın.Ama tabıkı durumları bılmıyor.Az once ıs cıkısı aradım annemı bır dunya laf saydı.
Oğlumun sesini duyuyorum anane adama nıye kızıyorsun dıyor.Telefondakı halbukı benım
 

Eşimi aradım dedim yaz sen dedim ne geldı ne gıttı hepsını o da sasırdı.Nereden cıktı dıyor dedim yaz boş ver.Az once kardesınle konuştum gayet normaldı dıyor.
 
bence de bir an önce eşinle paylaş canım bu durumu aynı durumda sen olsan eşin saklasa hoşuna gider miydi artı çocugun da arada kalmış bak ona da yazık. eşine sakin sakin anlat durumu durmunuz el veriyorsa su an için ortaklıgı bitirin ama maddi durum el vermıyorsa biraz uzak durun ailenden. iş görüşmesi dısında görüşmeyin pek olan sana oluyor arada sen kalıyorsun bak. cocugu da annene bırakma krese para ayırır eşin durumu anlatırsan hem yüce rab bir kapıyı kaparsa diğerini açarmış.sıkma canını hazar vardır hayır bunda da. fazla yüz göz olmak iyi olmuyo işte aileyle ne kendininkilerle ne de eşininkilerle.her tarafa uzak duracaksın. sen konuş eşinle ortak bir karar alın onu uygulayın sen pek tek görüşme eşin olmadan, bi de sana yüzleri tutunca daha cok yüklenirler.annen de bi garip sanki oğlunun hakkı gasp edilecek diye mi düşünür ki, senin kocan yüzünden cocuga bile bakmak istemıyormuşmuş. e o kazanırken senin oğlun da kazanacak. sıkma sen canını canım. eşinle konuş o da duruma ona tavırlarına davranışlarına göre bir fikir beyan edecektir.karı kocasınız bu işin üstesinden birlikte gelirsiniz
 
sirf bu sebeplerden dolayi esimle kardeslerimin is yapmasini istemem...is baska dostluk baska demisler yol yakinken yollari ayirin bana kalirsa, para bu...kizi anasina dusman eder.
 
Son düzenleme:
Aile ile iş yapılmaz bencede.
Siz ne kadar uğraşsanızda, hep problemler çıkacaktır.
Ailenizle aranız iyice açılmadan bu ortaklığı bozsanız belki daha iyi olacaktır.
 

evet ne varsa kocalarda var.ama gel gör aileler öyle demiyor ana,kardeş bulursun koca bulamazsın diyorlar kocadan yana oldunmu.ne yapmak gerek bilmem.
aile ile iş yapılmaz.aile ile aile olacaksın kocanlada karı-koca olacaksın.her iki tarafıda kırmamaya çalışacaksın.ben böyle yapmaa çalışıyorum.
 
Son düzenleme:

Doğru soyluyorsunuz biz mıllet yuzunden birbirmizi unutmuş durumdayız.
 
Doğru soyluyorsunuz biz mıllet yuzunden birbirmizi unutmuş durumdayız.

annem iyice işin boyutlarını bile değitirdi.Kendi kız alcak neyle alcakmış.Ya annemın parası da var altını da.Benim bir tek alyansım kaldı dukkan yzunden ona bıle ınanmıyorlar garıp ya sasırıyorum.He o da mı bedava(lafa bak baslık alsaydın barı) alsınmış kızı bana ne yapmışlar evlenirken.Onlara kadar saydı.Ben ıkı tarafa da yuk olmayayım dıye bir sey aldırmadım hele kendı aıleme hiç.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…