Eşime tahammülüm kalmadı..

Benim babamda eşiniz gibi. Hani karışmadığı tek şey nefes alıp verme şeklimiz diyebilirim. Zamanında huzursuzluk olmasın diye annem sürekli susmuş babam ne derse yapmış ve şuan bize de aynı şeyleri yapıyor . Gerçekten çok zor insan kendi evinde fazlalık gibi hissediyor kendisini. Ama biz annem kadar pasif değiliz babama cevap veriyoruz ama bu cevaplar babamı tatmin etmek amaçlı değil biz o şeyi yapıyorsak bir bildiğimiz var gibisinden açıklamalar oluyor oda susup kalıyor .

İlk önce normal bir şekilde açıklayın rahatsız oluyorum geriliyorum diye. Olmazsa sağlam bir cinnet işi çözer gibime geliyor. :halay:

Mükemmel olmaya çalışmayın, canınız nasıl istiyorsa öyle davranın, söylendiğinde cevap vermeyin ya da sakince elin ayağın tutuyor hayatım o kısmı da sen hallediver diyin. Ne kadar dört dörtlük olmaya çalışırsan fazlasını beklerler tatmin olmazlar asla onaylamazlar böyleleri. Benim elimden bu kadarı geliyor diyeceksiniz. Ben bu kadarını akıl edebiliyorum diyeceksiniz. Sizi çok rahatsız etmeyecekse bir dönem hiçbir şeyi ellemeyin. En kötüsünü görsün ki evin temiz düzenli halinin kıymetini bilsin. Sevgiliyken eşim de böyleydi. Sürekli vırvırvır şurası tozlu burası dağınık diye söylenirdi. Bi gün gelmiş buzdolabının üstü toz içindeymiş. E senin boyun daha uzun sen sil dedim. Onu tatmin etmeye çalışmayın daha çok yorulursunuz bi şekilde görmezden gelmeyi ve takmamayı öğrenmelisiniz. Evet mükemmel bir ev hanımı değilim olmak zorunda da değilim diyin. Kapılara pencerelere erkekler dokunamaz yazmıyor değil mi ? Kendileri de yapabilir. Kim neyden rahatsızsa bi zahmet kendi düzeltsin.

Merhaba hanımlar.. Gecenin bu saatinde dert ettiğim şey bu.. Bu ara stresliyim ve eşim de üstüme geliyor ya ds bana öyle geliyor.. Sürekli konuşuyor, her konuda onay bekliyor. Ama ben bi beş fk konuşsam dinlemek istemez.. Evin her odasını her köşesini teftiş halinde. Şu niye şöyle, bunu niye buraya koydun. Sanki ben bilmiyorum. Cevabını veriyorum ama bazen de yorgun düşüyorum ve gergin oluyorum kendimi sürekli savunmak zorunda hissedince.. Evde bir kadın dahs var gibi. Çamaşır deterjanı nada karışıyot, dolap düzeninedr.. Ben rahat bir insanım ama gerçekten kirli değilim ya da pasaklı.. Bu adama artık tahammül edemiyorum ya bilmiyorum karantina da iyice psikolojimi bozdu.. Belki hep böyleydi yeni takıyorum
Evde erkek çok zor kardeşim benimkide herşeye karışıyo bazen yeter diye bağırıyorum sabır !!

İş bölümü yapın. Ben senin istediğin şekilde yapamam evin düzenini, çünkü bu evde hizmetçi değilim. Eğer bazı şeylerden rahatsızsan iş sorumluluğu al, işleri oturup bölüşelim ve kimse kimsenin alanına karışmasın diyin. Salondan mı şikayetçi, salonun temizlik ve düzeninden o sorumlu olsun siz karışmayın. Yapmıyor, kabul etmiyorsa asla izin vermeyin karışmasına. Biliyorum zor ama sessiz kalırsanız yaş ilerledikçe artıyor erkeklerin bu durumu.. Rahmetli babam emekli olduğunda temizlikten yemeğe her işe karışır, rahmetli anneciğim yemek yaparken bile başında bekler ve salçayı çok koydun, yağı az koy, tuzu şöyle yap vb gibi komutlar verir olmuştu. Yeniden bir işe başlayınca kurtulmuştuk o durumda Konuşarak yola gelmiyorsa Eşinize iş, uğraş, hobi, bir şeyler bulun birlikte.

Seni çok iyi anlıyorum eski eşimde de vardı bu durum çalışmadığı için sarıyor zannediyordum ama artık parlama noktasına getirmişti .ki çalışmama rağmen Gül gibiydi evim ama yine takacak birşey bulurdu tezgahı her bulaşıktan sonra siliyorum diye aşındırdın diyen bir adam banyoda çok çamaşır suyu kullanıyormuşum diye annesine şikayet eden bir adam vardı fazla tevazuu da iyi gelmiyor karşı tarafa .arkadaşların dediğine katılıyorum iş bölümü yapın kendisi yapsın bakalım

Her karıştığında tersleyin sert bi şekilde ya da buyur sen yap yapmıyorum diyin bir süre sonra terslemenizi duymamak için söylemeyi bırakır. Bayaa sinir bozucu.

Karakteri bu değil ya bu tarz erkeklere her seferinde cevap verirseniz bi süre sonra susuyorlar tecrübeyle sabit. Ama muhtemelen siz alttan alıyorsunuz hep. Birikip birikip patlamak çözüm değil çünkü o normal bişey yaptığını sanıyor. Her söylediğinde tepki vermek lazım

Merhaba hanımlar.. Gecenin bu saatinde dert ettiğim şey bu.. Bu ara stresliyim ve eşim de üstüme geliyor ya ds bana öyle geliyor.. Sürekli konuşuyor, her konuda onay bekliyor. Ama ben bi beş fk konuşsam dinlemek istemez.. Evin her odasını her köşesini teftiş halinde. Şu niye şöyle, bunu niye buraya koydun. Sanki ben bilmiyorum. Cevabını veriyorum ama bazen de yorgun düşüyorum ve gergin oluyorum kendimi sürekli savunmak zorunda hissedince.. Evde bir kadın dahs var gibi. Çamaşır deterjanı nada karışıyot, dolap düzeninedr.. Ben rahat bir insanım ama gerçekten kirli değilim ya da pasaklı.. Bu adama artık tahammül edemiyorum ya bilmiyorum karantina da iyice psikolojimi bozdu.. Belki hep böyleydi yeni takıyorum
Benim eşimde böyle belki karakterinde vardır sevmiyordur onu orda aynı evi paylaşıyorsunuz sonuçta ben bazen sus sesin çıkmasın diye şakayla karışık tersliyorum gülüyor bazende tamam diyorum bazende sen yap diyorum bazende bilerek ağlıyorum 😂😂

Back
X