Eşiniz tam bir manipulator, Allah kolaylık versin. Hareketleri biraz da okb'li gibi. Böyle insanlar bütün enerjinizi emer ve öz güveninizi günden güne azaltır. Pis ya da düzensiz biri olmadığınız halde sürekli bir şeyleri eksik yaptığınızı başınıza kaktikca, kendinizi "acaba haklı mi?" diye sorgular halde bulup, yetersiz görmeye başlarsınız. O sizi bastırmaya çalıştıkca alttan almayın.
Böyle insanlara yapılacak en büyük hata, söylediklerini dinleyip, yaptığınızın yanlış olduğunu, onun haklı olduğunu kabul etmiş gibi sorunu onun istediği şekilde düzeltmek olur. Sizin yanlış yapmadığınızi, onun anormal olduğunu hissettirin ona siz de tavırlarınızla. Hayat müşterek ev işlerine de yardım edebilir ama bunu evdeki huzuru kaçıracak şekilde, her şeyin sorumlusu sizmissiniz gibi size yıkacak şekilde yapması çok sinir bozucu. Eğer dolabın düzenine karışıyorsa, mesela burası neden dağınık gibi şeyler söylüyorsa, dağınıksa toplayabilirsin bu evde birlikte yaşıyoruz deyin. Deterjan bitmistir, fark etmemiş olabilirsiniz. Kim fark ettiyse o gitsin alsın. Sen erkeksin, ev işlerine karışma demeyin, çünkü o zaman "bunlar benim sorumlulugumda" durumunu kabul etmiş olursunuz.
Kadın olduğunuz için evdeki her şeyden siz sorumlu değilsiniz. Dolabın dağınık olduğunu düşünüyorsa buyursun toplasın. Deterjan bitmişse buyursun alsın ama neden diye size soru sormadan işin ucundan tutmayı öğrensin