anne ogul arasina girme. sen sana ve evliligine ucu dokunuyomu ona bak. dokunuyosa izin verme
Kizlar sorun esimin ailesi. Sürekli annesi babasi yarin ölecekmis gibi yasamasindan biktim.
Ailede aile olsa... ogullarini yerden yere vururlar para isterler laf sokarlar can sikarlar daha neler neler. Esim bunlari kendiside söylüyor aile olmadiklarinin oda farkinda herseyi görüyor. Ama kötüde olsalar ilerde pisman olmak istemiyorum diyor.
Ben esime ailesini atmasini söylemiyorum ama kocaman adamin kendini ezdirmeside neymis. Ilerde cocugumuza böylemi örnek olacak bu adam. Inanin ailesinden hicbirisinin esime saygisi yok. Herkes agizina geleni söylüyor bizimki yutuyor. Dilleri bana bile uzuyor yeri geldiginde. Ama sasirmiyorum esime saygisi olmayan banami olacak.
Esimle bu aksam tartistik bana net bi sekilde naparlarsa yapsinlar onlara herzaman ayni sekilde olacagini söyledi. Yattik kafamda bin tane cümle kurmaya basladim. Esim uyudu. Girdim Whatsappta aklimdakileri yazdim ona.
Anlayis gösteriyorsa bunu karsisindakindende beklemesi gerektigini onun ailesinden önce ölmiceginin garantisi olmadigini yazdim. Cocuguna bu sekilde örnek olmamasi gerektigini onun bile babasina saygisi olmicagini söyledim (kimseden saygi görmeyen adam cocugundan da görmez)... ve asla köt kalpli olmadigimi ve sadece onu düsündügümü belirttim. Kizlar inanin onu benden fazla kimse ama hickimse düsünmüyor... yazik valla yazik
Ucu söyle dokunuyor bos vakitlerimizde esimle kücük tatiller planlarken o ailesine gitmeyi tercih ediyor hani yarin öleceklerya....
ailesi bunları sizin gözünüzün önünde yapıyorsa gitmeyin siz de
bırakın eşiniz nasıl yürütüyorsa yürütsün ilişkisini
o sizin bebeğiniz, çocuğunuz değil, eşiniz
kendi ilişkilerini kendisinin yönetmesine izin vermelisiniz
size laf ediyorlarsa da cevabını kendiniz verin
çocukların babaya saygısı babaanne dede ile değil, en çok sizin eşinize nasıl davrandığınızla, sizin çekirdek ailenizin birbirinize nasıl davrandığınızla gelişir
siz çocuğunuzun yanında, sana saygı duymuyorlar vs vs söylenirseniz, dır dır ederseniz olmaz
aile içinde birbirinize saygı gösterirseniz çocuk da babasına saygı duyar
iyi de bunun, ailesinin ona laf sokması veya yerden yere vurmasıyla ne alakası var?
bu tamamen eşinizle sizin aranızda
Eşinizin ilişkilerini kontrol etmeye çalışmayın. Bu çok kötü bir durum. Bana yaşatılsa hiç hoşlanmazdım.
Ayrıca " sana kimse saygı duymuyor " diyerek eşinizin onurunu zedeliyorsunuz, ne kırıcı.
Bir başkasına bakarak babasına saygı duymayacak evlat , tam evlat olamamıştır zaten.
Gercekleri esi olarak ben söylemezsem kim söyleyecek peki? Aklini kim basina getirecek? Kimse saygi duymuyor evet. Bu konuda ben uyarmicamda kim uyarcak? Biz gönül eglendirmeyemi evlendik. Gercekler bazen agir olsada dile getirilmeli, heleki en yakininsa.. oda böyle düsünüyorsa anlayacaktir. Yok düsünmüyorsa zaten evliligimizde bi problem var demektir.
Evlat dedigin cocuk. Dogrulari anlatirsin ama nekadarini duyarak kapar nekadarini görerek, bunu kontrol etmek elinde olmaz (benim fikrim)
Sussak ve çenemizi tutsak her şey daha kolay olucak bizler için. Ailesi terbiyesizlik ediyo diye evlatları da onlara mı etsin? Anne babayı kırmak istemiyo ne güzel.. siz aralarındaki ilişkiye karışmayın. Ucu size dokunduğu yerde müdahalenizi edersiniz.
Eşim de ailesi de yenilir yutulur cinsten şeyler yaşatmadılar bana. Adamın ailesi edepsiz.. bencil.. zalim.. artık sustum çünkü konuşsam da karşımda zır cahil bi güruh olduğu için çatlıycak kuvama gelmektense Allah a havale edeyim dedim. Her türlü ben kötü oluyorum çünkü. Eşimle de berbat oluyoduk falan..
Ara ara muhabbetlerimizde eşim der ki sana ettiklerimi aileme etsem onlar benim yanımda olmazdı.. sen beni annemden bile çok seviyosun düşünüyosun.. başkası olsa benim evliliğim yürümezdi böyle.. o yüzden hakkını ödeyemem Allah razı olsun senden diyor.. ki benim eşim hayatta farkına varmaz derdim böyle şeyler duymaya ihtimal vermezdim.
Zamanla kimin ne olduğunu görüyolar. Benim eşim gibi bi adam bile gördüyse herkes görür diyorum ben artık. Ama şikayet etmeyi keser ve aile ilişkilerine karışmayı bırakırsak.. 7 yıl oldu evleneli hala etraftan helal olsun sana bu aileyle nasıl geçiniyosun sen diyor eşimin akrabaları komşuları.. ve istisnasız "yazık oldu kıza 1 sene dolmadan dul kalcak. Yerler bu kızı bunlar " diye apayrı alakasız çok kişiden duyduk..
Siz düşünün artık. Benim kocam bile ayıktıysa sizinki neden ayıkmasın?
He arada olmuyo mu cozuttuğu ailem diye dellendiği oluyo.. ama çok şükür nerdeeeee o ilk zamanlar nerde bugünüm. Eşinize destek olun yanında olun. Karşısında durmayın ki size bağlanıp sizle bütün olsun..
Anlatıp rahatlamak için konu açtın zaten kusura bakılmaz..Dikkatlice okudum cok tesekkür ederim. Keske esimde görse bi anlasa cevresinde kim daha yakina ona, ailesimi yoksa "el kizimi". Öyle zorki evlilik yürütmek... ne oluyorsa esimi en az kendim kadar sevdigim icin oluyor. Ona yapilan bana yapilmis gibi oluyorum. Kv okadar igrenc bir insanki dügünde ablasinin (esimin teyzesinin) bana taktigi 200€yu ve bizim onla yemek masamizi aldigimiz parayi 2 yil sonra hala konusuyor. Esime takilsaydi onlara gelecekti para, bana takildigi icin bende kaldi. Kadin iki yildir buna yaniyor. Allah belasini versin. Sanki kafami göre yedim parayi. Para Ogulunun evine masa oldu diye kadini rahatsiz etti. Cok doluyum kusura bakma
E yarın sen de ölebilirsinUcu söyle dokunuyor bos vakitlerimizde esimle kücük tatiller planlarken o ailesine gitmeyi tercih ediyor hani yarin öleceklerya....
Ne kadar haklı olursan ol dava ve konu ne olursa olsun erkeler asla ailesine laf söyletmeyi sevmiyorlar sende söyleme politik ol her bildiğini gördüğünü söylersen eşini kaybedersin şöyle düşün etki tepki ve empati kur gerisi boşKizlar sorun esimin ailesi. Sürekli annesi babasi yarin ölecekmis gibi yasamasindan biktim.
Ailede aile olsa... ogullarini yerden yere vururlar para isterler laf sokarlar can sikarlar daha neler neler. Esim bunlari kendiside söylüyor aile olmadiklarinin oda farkinda herseyi görüyor. Ama kötüde olsalar ilerde pisman olmak istemiyorum diyor.
Ben esime ailesini atmasini söylemiyorum ama kocaman adamin kendini ezdirmeside neymis. Ilerde cocugumuza böylemi örnek olacak bu adam. Inanin ailesinden hicbirisinin esime saygisi yok. Herkes agizina geleni söylüyor bizimki yutuyor. Dilleri bana bile uzuyor yeri geldiginde. Ama sasirmiyorum esime saygisi olmayan banami olacak.
Esimle bu aksam tartistik bana net bi sekilde naparlarsa yapsinlar onlara herzaman ayni sekilde olacagini söyledi. Yattik kafamda bin tane cümle kurmaya basladim. Esim uyudu. Girdim Whatsappta aklimdakileri yazdim ona.
Anlayis gösteriyorsa bunu karsisindakindende beklemesi gerektigini onun ailesinden önce ölmiceginin garantisi olmadigini yazdim. Cocuguna bu sekilde örnek olmamasi gerektigini onun bile babasina saygisi olmicagini söyledim (kimseden saygi görmeyen adam cocugundan da görmez)... ve asla köt kalpli olmadigimi ve sadece onu düsündügümü belirttim. Kizlar inanin onu benden fazla kimse ama hickimse düsünmüyor... yazik valla yazik
aklı başına gelmezGercekleri esi olarak ben söylemezsem kim söyleyecek peki? Aklini kim basina getirecek? Kimse saygi duymuyor evet. Bu konuda ben uyarmicamda kim uyarcak? Biz gönül eglendirmeyemi evlendik. Gercekler bazen agir olsada dile getirilmeli, heleki en yakininsa.. oda böyle düsünüyorsa anlayacaktir. Yok düsünmüyorsa zaten evliligimizde bi problem var demektir.
Evlat dedigin cocuk. Dogrulari anlatirsin ama nekadarini duyarak kapar nekadarini görerek, bunu kontrol etmek elinde olmaz (benim fikrim)
Eşinizle ailesinin arasına girmeyin lütfen!Kizlar sorun esimin ailesi. Sürekli annesi babasi yarin ölecekmis gibi yasamasindan biktim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?