eşimi affetim pişman mıyım değilim

Erkeklere güven olmaz ama her

erkek de mutlaka aldatır gibi sözlerle

bunu meşrulaştırmak da ne oluyor?

Aldatan aldatılır, aldanan yine aldatılır.

Zaten erkeklerden çok biz kadınlar bunu kanıksadıkça normalleştirdikçe bu aldatma olayları çığrından çıktı iyice iğrenç ,arsız bir hal aldı.

ben de seninle aynı fikirdeyim canım konu sahibi nedense mantıklı olarak sorduğum onun hangi düşüncede bunları yaptığına ve neden sorgulamadığına ilişkin sorduğum soruların çoğuna cevap vermiyo.işine gelenlere yanıt yazıyo sadece. demek ki verecek cevabı yok diye düşünüyorum artık. sadece birilerine cevap yetiştiriyo havasında ve doğru düzgün bi açıklama yapmıyo.

üzgünüm ama bu şekilde yargılarsanız ben size cevap vermem

madem affettım dıyorsunuz
dönüp arkaya bakmayın
onu yaptı, şunu yaptı demeyın
dersenız, yapamazsınız

unutmazsınız belkı, ama madem affettınız hatırlamamaya çalışın
zaten unutamadım, aklımdan çıkmıyor dersenız, affetmedınız anlamına gelır

yuva kolay kurulmuyo
hala seviyorum
herkes ikinci bir şansı hak eder
çocuklarım var...

iyi güzel de neden erkek bu yuvayı şeyinin hevesine yıkmayı bu kadar kolay göze alabiliyo?
neden kadınla erkeğin sevgisi aynı fedakarlıkları, acıları, sıkıntıları gerektirmiyo?
neden ikinci şans verilen sadece ve sadece erkek oluyo?
neden erkek çocuklarım varken böyle şerefsizlik yapamam demiyo?

neden arkadaşlar neden?

cevabı arayanlar en baştaki 4 maddeye bakabilir. kadınlar olarak hepimizin eline sağlık...

ben asla affetmezdim siz affetmişsiniz birşey diyemem ama ben aşkımdan ölsem bile affetmezdim ne olursa olsun aldatılmayı kendime hakaret olarak görürüm kendime yediremem affetmeyi eğer onu afedersem benim kendime saygım kalmaz allah inş. sizi pişman etmez .

Son düzenleme:
yuva kolay kurulmuyo
hala seviyorum
çocuklarım var...

iyi güzel de neden erkek bu yuvayı şeyinin hevesine yıkmayı bu kadar kolay göze alabiliyo?
neden kadınla erkeğin sevgisi aynı fedakarlıkları, acıları, sıkıntıları gerektirmiyo?

neden arkadaşlar neden?

cevabı arayanlar en baştaki 4 maddeye bakabilir. kadınlar olarak hepimizin eline sağlık...

Bu saydığınız nedenler aslında çoğunlukla "bahaneler". Ve erkekler bu bahaneleri kullanmıyorlar çünkü boşansalar da onlar için maddi açıdan pek bir fark olmuyor. Maddi açıdan eşinin eline bakmayan bir hanım için de bu yazdıklarınız boşanmaya engel olmuyor. Kadınlar (tabii ki kınamıyorum çünkü bu şekilde yetiştiriliyorlar) parayı getirenin erkek olmasını tercih ediyorlar ve çalışmak zor geliyor.

Çevremde boşanan kadınlar/erkekler oluyor, hiçbiri "çocuklar"ı bahane etmiyor. Zaten hangi çocuk annesinin onu aldatan adamla yıllarını heba etmesini ister? Ben olsam istemezdim, benim için kendi hayatından olsun asla istemezdim. Kaldı ki annesi babası ayrı diye çocuklar psikopat olmuyorlar. Ama onu aldatan adamın koynuna giren kadının ruh sağlığının normal kalabileceğini sanmıyorum.

"Yuva kolay kurulmuyor" bunu diyen kişi ortada bir yuvanın kalmadığını hala görememişse vah yazık. O adam başkalarıyla beraber o yuvanın içine zaten s*çmış, ortada yuva yok.

Son cümlenizde de çok haklısınız, hepimizin eline sağlık. Bu tiksindirici düzenin meşruiyeti bizlerin elinde ama "kraldan çok kralcı" o kadar insan var ki..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ambiane bir tabir olacak ama, vay anasına sayın seyirciler!

Yani adam tüm bunları yapmış, bayan yemiş, üstüne örnek olayım diye gelmiş konu açmış.

Gerçekten vay be! adam akşam sevgilisine gidecek evlenelim sözü verecek, akşam ben o adamla aynı yatakta yatacağım. Hadi arkadaşım boşanma, 2. şansı ver artık boşan bile denilemiyor da, en azından bir tepki ver bir şey yap.

Adam bunların hepsini yaparken yuva yıkmayı kafasına koymuş ben dışarlarda olmuşum beni kıskanmamış, ama ben bunları çekerek yuvamı mı kurtarmışım. Cidden kadın olmak rezillik.

yuva kolay kurulmuyo
hala seviyorum
çocuklarım var...

neden arkadaşlar neden?

Yazdıklarınız o kadar doğru ki hele ki çoluğu çocuğu olup da aldatan erkekleri hiç bir zaman anlamıyorum. İnsan şeyini uğruna evladını nasıl düşünmez hadi karını düşünmedin onu geçtim ama kendi canından olan bir canlıya nasıl yapar insan heleki o çocuğun en sevdiği varlık olan annesini nasıl üzer sonra düünmez mi bu aymaz bu çocuğun psikolojisi ne olur eşim beni terk etse ailemiz dağılsa çocuğumuz ortada ziyan olura nolur diye bir dakika bile zevkini uğruna erkek bunu düşünmez mi ya. Ben her zaman şuna inanıyorum sevgili iken yad a evli ama çocu kyoksa o adam belki sadece karşısındaki kadını üzüyor bu da umrunda olmuyor pek ama evli ve çocuğu olan bir adam eşini , çocuğunun annesini çocuğunun geleceği pahasına aldatıyorsa burda iki kişiye karşı bu yanlışı yapıyor Allah kourusun babam annemi aldatsa annem affetse bile ben affetmem beni düşündü mü acaba o baba bunları yaparken diye.

erkekler nasil yapar diyorsunuz ya?? neden bu kadar sasiriyorsunuzki? erkeklerin beyni bizlerden cok daha farkli calisiyor...onlar icin seylerinin keyfi cogu zaman coluktan cocuktan daha degerli oluyor. bu yuzdendirki cogu zaman baba olse bi anne cocuklarina kol kanat geriyor evlendiriyor barklandiriyor..ama egerki anne olurse baba evleniyor bi cici anne getiriyor ve cocuklar dagiliyor...ziyan oluyorlar...ana analik olunca babada babalik oluyor kisaca. bizden cok farklilar iste...Allah sasirtmasin.

bir de kadının işi affetmekle de bitmiyo, o affettiğin bir şans verdiğin adamın hergün yüzünü gör, yemeğini yap,her saniye yaptıklarını ve yapmış olabileceklerini düşün, bir de yatağına yat!!!!

belki aylar yıllar süren işkence...

bunun karşılığında erkeğin yaptığı ne peki? affedilmek...ya da eski haline dönmek...ne büyük marifet...

ölümüne pişman olan var diyolar da yahu yaparken hiç mi düşünmedi, saniyelik iş mi bu? bir anda oluverdi ??????

erkekler nasil yapar diyorsunuz ya?? neden bu kadar sasiriyorsunuzki? erkeklerin beyni bizlerden cok daha farkli calisiyor...onlar icin seylerinin keyfi cogu zaman coluktan cocuktan daha degerli oluyor. bu yuzdendirki cogu zaman baba olse bi anne cocuklarina kol kanat geriyor evlendiriyor barklandiriyor..ama egerki anne olurse baba evleniyor bi cici anne getiriyor ve cocuklar dagiliyor...ziyan oluyorlar...ana analik olunca babada babalik oluyor kisaca. bizden cok farklilar iste...Allah sasirtmasin.

Aslında bu dediğiniz de bize empoze edilen bir fikir. Erkekler aldatır, onların beyni bizimkinden farklı çalışıyor diye bir şey yok. Eğer bu gerçek olsaydı batıda aldatan kadınlar olmazdı. İnsanlar üzerine maddi manevi baskı yoksa o kişi rahattır, potansiyeli de varsa aldatır. Batı da şahane olmasa bile yine de bizden çok daha farklı bu konuda. Kadınlar çalışıyor, para kazanıyorlar ve cinsellik konusunda psikolojik baskı yok onlarda. Hatta erkeklerin takıldığı dansçı kızların olduğu mekanlar gibi kadınların da iş çıkışı takıldığı, erkek dansçıların olduğu mekanlar var. Yani kişiye baskı yapmazsan, kadın ya da erkek fark etmez, bu tarz şeyleri pek de dert etmez. Batıda kadınların aldatması da erkeklerinki kadar yaygın.

Bizim ülkemizde ne var, erkeklere alabildiğine özgürlük. Erkektir yapar, erkektir zaten yapmalı. Hatta "çapkın" erkek yüceltilir, kadınınsa aseksüel olanı yüceltilir. Kaldı ki kadınlara bunca psikolojik baskı yapılmasına rağmen yine de aldatan kadın sayısı az değil. Sadece aldatan kadın daha temkinli, ortaya çıkarsa adının lekeleneceğinin bilincinde olduğu için erkekler kadar vurdumduymaz değiller bu konuda.

Bu dediğiniz baba ölürse anne evlenmeden de çocuklara bakabiliyor durumu da aynen. Benim üniversite mezunu kuzenim 2. evliliğini yaptı diye annesi uzunca bir süre dışladı onu, çünkü ilk kocasından boşanmış bile olsa 2. bir erkeğin karşında (nikahlı olmasına rağmen) soyunacağı fikrini kaldıramadı halam. Erkekler öyle mi? Dul kalınca zaten annesi arıyor ona yeni gelin.

Ha her durumda illa ki bunlar geçerli değil ama çoğunluğun baskı yüzünden bu şekilde olduğuna eminim. En şahane ispatım da batıdaki gelişmiş ülkelerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben direk ahkam kesiyorum. İlişki yaşamak için, eğlenmek için, zevk almak için beni değil de başkasını tercih eden, ona değer veren, onun için beni kıran birini dakkasında boşarım. Değmeyen bir adamı affederek ömür boyu takıntılı, sinir hastası ve şüpheci biri olup çıkamam. Hele hele ailesi tepki gösterdi diye bana dönen kocayı hiiiiç tanımam. Eşiniz pişman değil ki ailesinin tepkisinden korkmuş sadece. "Kimseden destek alamadı eski haline geri döndü" bu söz size ait. Hala neyin ispatı bu? Yoksa pişmanlığı hafifletme denemeleri mi? üzüldüm adınıza.

siz eşinizin ekmeğine yağ sürmüşsünüz.zaten erkek onu ister ki dışarda gezsin tozsun.evdeki de kabullensin onu beklsin çocuk yapsın ona baksın.bu durum adamın pek bir işine gelmiş valla.şu anda buraya bu konuyu açmanız bile hazmedemediğinizi gösteriyor,iç hesaplaşmalar devam ediyor."çalışıyorum boşansam kendimi rahatça geçindiririrm" diyorsunuz. e o daha kötü ya.işi olmayan kadınlar bile bunu gururlarına yediremeyip boşanırken siz onu bile yapamamışsınız.üzüldüm adınıza,kendinizi buna layık görmenize.şimdi aldatsa yine umrumda olmaz gibisinden laflar etmişsiniz.ne deyim bilemedim.

''geçmişte yaptıklarım gelecekte yapcaklarımın garantisidir.'' diye bi söz vardı, nedense bu söz geldi drekt aklıma...

Bir kere yapan bir daha yapar gercekten zaten yaptıgını kabul eden bı karısı var evde nıye yapmasın ki

Allah hakkınızda hayırlı olanı versin..pişmanlığı içinde sönmesin...2.kez mutluluklar

üzgünüm ama bu şekilde yargılarsanız ben size cevap vermem

ama siz herşeye aynı tepkiyi veriyosunuz düşüncelerimizi yazınca yargılıyosun diyosunuz
bense sadece o anda ne düşünüpte tepkisiz kaldığınızı merak ettiğim bazı sorularımı hiç yanıtlamadınız ben de o yüzden tepki gösteriyorum kusura bakmayın ama ya sizinle aynı fikirde olanlara yanıt yazıyosunuz yada alındığınız şeylere yorum yapıyosunuz ciddi olarak merak ettiğimiz konulara cevap vermediniz
örneğin neden seçim yapmasını istemediniz öğrendiğiniz anda gibisinden birşey sormuştum ikinci yada üçüncü sayfada yani daha konunun başlarında cevap filan yazmadınız bense gerçekten nedenini merak ettiğim için sormuştum sizi kötü duruma düşürmek gibi bi niyetim yok ki
sadece inandığım düşünceyi savunuyorum herkes gibi ama bence siz olayları tam ayrıntısıyla anlatmadığınız için eksik kalıyo parçalar sorunca da alıngan bi tavır sergiliyosunuz

amaannn Allah aşkına dur bi okuyayım dedim baştan sona ama yok dayanamadım.. ii napalım kocası aldatmış konu sahibide kabullenmiş kırmış dizini oturmuş evinde bide aldatılma hediyesi olarak bebek doğuruvermiş kocasına ee tamam..
konu sahibini tamamen dışında tutarak söylüyorum bazı kadınların kocaları ne kadar aldatırsa o kadar kıymetli oluyo yeterki adam dışardakini bırakıp eve geri dönsün işte o zaman büyük zafer!!...
bi tanıdığım vardı kocası ayrılmak istedi bizimki diretti yok olmaz diye adam ne kadar söylediysede ayrılamadı bi türlü sonra öğrendik hayatında başka bir kadın var adamın karısı bunu öğrendiği halde boşanmak istemedi.çocuklarıyla malı mülküyle adamı tehdit etmeye başladı..sonuç adam sevgilisinden ayrılmadı kadın evde oturup adam yolu gözlemekten sinir hastası oldu ve hala boşanmamakta ısrarcı malesef...aldatan adam hiç bi zaman gözümde olmaz benimki böyle bişey yapsa :41: tek celseye bakar ne varki bazı adamlarada acımıyor değilim karısını hakkıyla boşamak istemesine rağmen gitmeyen asalak ruhlu hemcinslerimizde yok değil hani ne geçiyor ellerine ne düşünüp yapıyolar bunları bilmiyorum tenine başkasının kokusu sinen adamı ben dönsün diye beklermiyim yaa!!!...hayat çok kısa ve hiç kimse için harcanmayacak kadar da güzel ben bunu bilir bunu söylerim:24:....ayyy çok mu uzattım ne :1:

şimdi bunu yazarken beni arıyor bi taraftan da bişey istiyomusun marketten diye bilse bunu paylaştığımı.bence 1 şans verilmeli die düşünüyorum ne biliyim mücadele etmeli biz bu evliliğe kolay başarmadık ayrılmak 5 dk iş 14 yıllık mazimiz var acı tatlı

valla adam o 14 yıllık maziyi takmayıp malum yerinin sevdasına düşecek,gidip beni aldatıp elin kadınına dokunduğu bedeniyle bir de benim yatağıma girecek, benim pişirdiğim yemeği yiyip benim ütülediğim gömleği giyecek...benimle ilgiyi kesip alemi mutlu edecek,benm yaşamım zehir olacak sonra da herkes ikinci bir şansı hak eder diyeceğim öyle mi? böyle bir konuda ikinci şans diye bir şey yok...
ha aynı şeyi siz yapmış olsaydınız, muhtemelen şimdi toprağın altındaydınız. hadi eşiniz öldürmedi, büyük olasılıkla adınız o... şeklinde anılırdı. demeye çalıştığımı anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
ben aldatırsam eşim beni affetmesin o aldatırsa da ben affetmem.bir insana yapılabilecek en büyük saygısızlık bence.

Back
X