eşimi aldattım, unutamıyorum

Canim oncelikle sunu soyleyim her yazimda soylerim bir insani yargilamak niyetinde degilimdir kimi zaman duygular mantiktan cok agir basar insana yanlis seyler yaptirir ki bendede duygularimin agir bastigi zamanlar oldu sukur ki su zamana kadarda hata yapmadim Allah im hep yanimda olsun ve yapmayim diyede dua ederim. Sana simdi sunu sorucam esin bunu yapsa senin dusuncen ne olurdu empati yap ona gore hareket et. Unutma suanda hakka giriyorsun yukardaki yaradanin soyledigini unutma karsima kul hakkiyla gelmeyin! Demistir. Karar senin sana hakaret etme gibi bir yetkim yok benim her insan hata yapar ve en agir sekildede bedelini oder bunuda bilerek hareket et..

Kadıncağız gelmiş anlatıyor. Ne derseniz haklısınız diyor. Bunlar da başlıyor saydırmaya. Memleketin en garip noktası burası yahu.
bir gaflet anıdır şeytana uymuş yapmış bir hata.. ama ne densin ki burada ona ..yapılması gerekilen eşinden ayrılmasıdır erkek olsa ondan da bunu bekleriz değil mi .. ama konu sahibi kendine hakaret edip ne derseniz diyin diyor. şimdi ne diyelim biz siz söyleyin o zaman aferin boşver canım zaten erkekler yapıyordu bi kere de sen yap mı diyelim..inancını bilmiyorum,inançlı biriyse tövbe etsin rabbim af etsin,,hatalardan ders çıkarmak önemlidir..ama konu sahibi kendini ömür boyu eşine karşı suçlu hissedeceğinin sinyallerini veriyor yazık değil mi kendisine, o zaman yollarını ayırsın.. yani anlamıyorum afferim kız mı densin istiyorsunuz gariplik nerede

söylenecek bir şey yok,siz kendinize hakaret ediyorsunuz zaten.yalnız bir şeyi merak ediyorum.aileniz dini anlamda nasıldı yetiştirilme sürecinizde?
Aile belki çok dindar belki zorlayarak baskı kurarak yetiştirildi. Bilemeyiz ama ;
Bunu dine bağlamak doğru mu sizce ?
Yada aileye ?

yaptığınızın ne derece yanlış bir şey olduğunun bilincinde olmanız da iyi bir insan olmak adına attığınız bir adımdır...

eşinizden boşanın...
yaptığınız hatanın bedeli olarak, sizi gerçekten sevmiş olan eşinizden ayrılın ve ondan ayrılmak zorunda olmak en büyük cezalarınızdan birisi olsun..

Allah affetsin...

bir gaflet anıdır şeytana uymuş yapmış bir hata.. ama ne densin ki burada ona ..yapılması gerekilen eşinden ayrılmasıdır erkek olsa ondan da bunu bekleriz değil mi .. ama konu sahibi kendine hakaret edip ne derseniz diyin diyor. şimdi ne diyelim biz siz söyleyin o zaman aferin boşver canım zaten erkekler yapıyordu bi kere de sen yap mı diyelim..inancını bilmiyorum,inançlı biriyse tövbe etsin rabbim af etsin,,hatalardan ders çıkarmak önemlidir..ama konu sahibi kendini ömür boyu eşine karşı suçlu hissedeceğinin sinyallerini veriyor yazık değil mi kendisine, o zaman yollarını ayırsın.. yani anlamıyorum afferim kız mı densin istiyorsunuz gariplik nerede

Gariplik şu: Bir insan birey olarak ne hata yapmış ne günah işlemiş olursa olsun insandır. Burada yazdığı şeyler tabi ki bir vicdan muhakemesi. Bana hakaret edin diyen kişiye hakaret etmek için sıraya girmek bir tek bana garip geliyorsa vurun beni. (Şimdi koşturup sıkmaya çalışacaklar olur ha amann diyim :) )

Aile belki çok dindar belki zorlayarak baskı kurarak yetiştirildi. Bilemeyiz ama ;
Bunu dine bağlamak doğru mu sizce ?
Yada aileye ?

Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, bence aile ve dinden öte karakter ya da bir anlık gaflet meselesi bu. Ama illa ki dine baglarsak icinde yaratıcı korkusu olan kisi yapamaz hayatını birlestirdigi insana ihanet edemez gibi geliyor. Bu da benim fikrim :KK14:

Gariplik şu: Bir insan birey olarak ne hata yapmış ne günah işlemiş olursa olsun insandır. Burada yazdığı şeyler tabi ki bir vicdan muhakemesi. Bana hakaret edin diyen kişiye hakaret etmek için sıraya girmek bir tek bana garip geliyorsa vurun beni. (Şimdi koşturup sıkmaya çalışacaklar olur ha amann diyim :) )
Bana da garip geliyor.
Hatasını kabul etmese söylenecek çok şey vardı da şu durumda herhangi bir şey söylemek anlamsız.
Hem kocam yaparsa bilmeyeyim, duymayayım boşanmaya korkarım diyen onca kadın varken adamın da böyle düşünmeyeceğini nereden biliyoruz? Keşke söylemeseydin diyecek belki...

Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, bence aile ve dinden öte karakter ya da bir anlık gaflet meselesi bu. Ama illa ki dine baglarsak icinde yaratıcı korkusu olan kisi yapamaz hayatını birlestirdigi insana ihanet edemez gibi geliyor. Bu da benim fikrim :KK14:
Bence birinden korkmaktan ziyade kişilik meselesi.
Kocasından korkmuş da ilişkiyi bitirmiş zaten. Korku pek de erdem gibi gelmiyor bana.
Sırf günah işlememek için aldatmıyorsam bende bir bozukluk vardır. Ve bunun adı kesinlikle erdem değildir.
Bildiğiniz cehennem korkusudur. Başka bir şey de diyorlar halk arasında ama yazamadım şimdi.

Gerçekten pişman ve tövbe etmiş birine bir şeyler söylemek doğru gelmiyor bana..
Hayatınızın geri kalanını düşünün artık...

Nasıl olsalardı bu durum yaşanmazdı ki?
herşeyi dine bağlamaktan ziyade ALLAH'IN bize uygun gördüğü şekilde yaşasak bu tarz büyük hataları yapmaktan çekiniriz diye düşünüyorum.duygularımız,isteklerimiz bizi yönetirse sonuç bu.yönetim de dinin bakış açısı yerleşmeli.bu kısımda ailenin dini yaşaması,örnek olması önemli.bu düşüncelerim dindar olan günah işlemez,mükemmel çocuklar yetiştirir anlamına gelmiyor.

hakaret etsem elime ne geçer ki ..
o adama yazık inşallah öğrenir :KK51:
niye böyle şeyler hep iyi insanların başına gelir ki
-beni insan yerine koyduğun için teşekkürler şimdi al bende seni aldatıyorum
bunu mu demek istiyosunuz :KK67:

Benim düşüncemde sizinle aynı yönde.
Konuyu direkt dine ve dini anlamda yetiştirilme sürecine bağlayan arkadaşın hangi amaçla sorduğunu merak ettiğim için bende böyle bir soru sordum

Kadıncağız gelmiş anlatıyor. Ne derseniz haklısınız diyor. Bunlar da başlıyor saydırmaya. Memleketin en garip noktası burası yahu.
Ama konu sahibi de bastan haklisiniz dememeliydi canim. Simdi bu insanlar hazir izin almisken susarlarsa kk bir ilk olmus olur, sasiririz bizde :KK53:
Kk üyelerine elini veren kolunu kaptirir:KK45::KK45:

Pişmansanız ki öyle gözüküyor cokca tövbe edın .....ve bundan sonra esınıze ıyı bır eş olmalısınız hataya yer kalmamıs

Back
X