Eşimi alkolden nasıl uzaklaştırabilirim?

ysmiin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2010
156
18
118
merhaba arkadaşlar.bazen düşünüyorum ve isyanlarda buluyorum kendimi bazen düşünüyorum rabbime şükrediyorum daha kötü halde olmadığım için.gerçi yaşadıklarımdan daha kötüsü olurmu onuda bilemiyorum. size kısaca bahsedeyim ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var.ben 1 senelik evliyim eşim ilk evlendiğimiz günden itibaren alkol kullanıyor daha öncedende kullanıyormuş tabiki ben görücü usulüevlendim ve evlenmeme az bir zaman kala alkol ve sigara kullandığını öğrendim.evlendiğimiz ilk günden itibaren alkol şiddet gördüm eşimden buda yetmezmiş gibi ailemede saldırdı babama anneme hakaretler etti babamlar bikaç kez eşimi affetti çünkü ben ayrılmak istemiyordum neden diye soracaksınız çünkü ben çok duygusal bir insanım kendimi toparlayamamaktan korktum ayrılınca.her defasında söz verdi bi daha içmicem tiksiniyorum artık içkiden dedi ama sonra gene içti.en sonda yine içti ve bir olay daha yaptı bende boşanma davasıaçtım ailemde boşanmamı istiyordu artık.başvurduğumda adliyeye adlitatile bikaç gün vardı.mhkeme günümüz gelmeden barıştık tekrar özür diledi içmicem dedi ben inanmadım ama affettim çünkü bayrama az kalmıştı.barıştık sonra gene içmeye başladı hala içiyor ve hergn içiyor.ben şimdi ne yapayım?onu içkiden nasıl vazgeçirebilirim yada ne yapmalıyım ben bilmiyorum kafam çok karışık yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Alkol bağımlılığı kişinin tek başına kaldırabileceği bir yük değildir.
Tedavi olması şart!

Allah sabır versin öncelikle size..

içki içen insanla uğraşmak zordur gerçektende. umarım kaba kuvvet uygulamıyordur eşiniz size.

genelde yaş kemale erince bırakırlar içkiyi ama sizi kaybedeceğini anlarsa belki de bırakır..

Alkol bağımlılığı kişinin tek başına kaldırabileceği bir yük değildir.
Tedavi olması şart!

çok söledim tedavi olmasını ama kabul etmior ben alkolik değilimki diyor.ne yapacağımı şaşırdım

saolun.ilk evlendiğimde şiddet gördüm zaten kendisi genelde şehir dışında çalışmakta.eve geri geldiği zamn içmiyor ama dışarda içiyor.boşanma davasını açtıpımda söledim boşanıcam dedşm korkmamış ki hala içiyor.

canım benim, ben kimseye boşan demem kolay kolay. ama senin durumunda boşanmazsan sen de yıpranacaksın. eskaza çocuğun olursa kendinden nefret edersin çocuğunun yaşayacakları için.

öncelikle görücü usulu gelen aile ya da aracı niye demiyor alkol kullandığını? senin vebalin onların boynuna.

evlilik ilk başlarda zaten çok zor. ne aldatma, ne şiddet, ne küfür, ne alkol yok benim kocam da gene de ayrılıktan döndük. çok zor iki insanın aynı evde birbirini idare etmeyi öğrenmesi.

sen bu zorluğun üstüne, alkolik ve şiddete başvuran bir kocayla birliktesin. Ahh neler çekiyorsundur. Alkolizm senin onun zoruyla düzelmez canım. kendi isteyip bırakacak. kaç kere boşanmadan dönmüşsün gene sözünde durmamış. yarın kkafası güzelken sana Allah korusun bir şey yapsa. elinde de kalabilirsin. Yazık değil mi anneciğine babacığına?

Sen onun eşi olarak ayrılmakla tehdit etmişsin. tamamdır senin vazifen. hayatını onun kurtulmasına adayacak halin yok. mahkemeye başvurmana rağmen bırakmıyorsa, daha ne gelecek ki elinden?

canım benim... kendini de düşünmelisin. yarın sana zarar verir. kafa iyi gider tövbe tövbe sölemek istemiyorum ama inan bi yakınımda duydum. karısına kızına canını veren adam madde etkisindeyken eve başka adam almış.

yarın seni zorla hamile bırakır. aldırsan dert, doğursan çocuğuna da zarar verir.... ah yavrum yazık sana ya. kurtar kendini. bak ailen de arkandaymış.

kimseye yuvanı yık demem ama canım sen ailene de danış ve boşan.

bugün sevdiğin adamdan yarın nefret edeceksin. Allah korusun istemedğin bişey yaşarsan da "ahh benim eşek kafam niye kurtulmadım elinden" diye dövünürsün.

çok söledim tedavi olmasını ama kabul etmior ben alkolik değilimki diyor.ne yapacağımı şaşırdım

Zaten alkolikler asla kabul etmezler bağımlı olduklarını.
Arkadaşım dost acı söyler; yol yakınken bitirin bu evliliği. İnanın çok yıpranırsınız yazık olur size de ailenize de.
Madem tedavi olmak istemiyor,boşanın,o doya doya içsin,sapıtsın,siz gençliğinizi yaşayın. Değmez inanın değmez!

madem alkol bağımlısı değilim diyor ve tedavi olmak istemiyor o zaman kendisi bıraksın .Yaş kemale erdikçe filan alkolü bırakmaz benim babamın yaşı ilerledikçe daha fazla içmeye başladı önleminizi almaya çalışın alamıyorsanız da ayrılın çocuk falan olmadan

buffy2 cvbınız için teşekkür ederim öncelikle.ailem benim arkamda çok durdu boşan gel kurtul dedi.ama ben hep geri döndüm.en sondada bu sefer boşan dediler 1 ay kadar ayrı kaldık sonra barıştık şimdi ailem son bikez daha affettiler onu ama bana bu sefer son bir daha senin arkanda durmayacağız diyolar.babam bi daha aynı olaylar olursa katil olacam artık bıktım diyor.onlara gitsem ayrı dert hergün laflrını dinliyorum evli kalsam içkili bi insanla uğrsşıyorum onu çekiyorum ortada kaldım başımı alıp uzaklara gitmek istiyorum kimseye haber vermiyim diyorum biraz param var hayatımı kurarım diyorum ama sonra vazgeçiyorum

boşndıktan sonra toparlanabilirmiyim diye dşünüyorum ruh halim nasıl olur beni ne bekler bunu düşünüyorum korkuyorum.yoksa sevgimden flan değil içimde sevgi yok çünkü evliliğimin 2.günü dayak yedim o günden sonra hayatımda çok şey değişti

yaşadıklarımı kimseye anlatmıyorum anlatamıyorum utanıyorum

yaşadıklarımı kimseye anlatmıyorum anlatamıyorum utanıyorum

İçimi yaktınız...
İnanın boşandıktan sonra şimdikinden daha kötü olmayacaksınız.
Aileniz arkanızdaymış,dayak yediğiniz alkolik bir adamı neden çekiyorsunuz, neden daha kötü olacağınızı düşünüyorsunuz?:44:

senin utancağın bişey yok canım. kocan utansın.
bence boşanmalısın. değişir diye bekleme. değişmicek.
ömrünü bu adamdan dayak yiyerekmi geçiriceksin?
bende eski erkek arkadaşımdan arada dayak yiyordum. büyük salaklıktı. ayrılırsam kaldırabilirmiyim diyordum.
ayrılınca çok ta iyi oldu. hayata döndüm. karşımada iyi biri çıktı şimdi nişanlıyım. mutluyum Allaha şükür.
cesaretli olmadığın sürece mutsuz olmaya mahkumsun. seni seven kişi emin ol sana el kaldırmaz.
ilerde Allah korusun daha kötü şeyler de olur. haberlerde görüyoruz eşini ailesini öldürüyorlar. Allah korusunn.
Korkma kararını ver ve arkasında dur.
kazanan sen olursun.

boşandıktan sonra duygusal anlamda çökmekten korkuyorum.her insan binbir hayalle evleniyor herkesin beklentisi var evlilikten ama benm yaşadıklarımı allah kimseye vermesin.hep düşünüyorum elalem ne der acaba yada boşandıktan sonra rahatda olamambaba evinde zoruma gider.o yüzden kotkuyorum bunalıma girmekten

çok güzel söylemişsiniz cesaretli olmadığın sürece mutsuz olmaya mahkumsun.aslında ben bir sene içerisinde kendimi çok iyi tanıdım.daha önceden kendimi tanımadığımı frkettim.cesaretsizim ben hemde çok bu cesareti nasıl kendimde bulucam bilmiyorum

canım benim Allah yardımcın olsun..hakkında en hayırlısını nasip etsin..biz ailece bu durumu yıllarca yaşadık babamdan dolayı...ne yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum..çok zor gerçekten..içki içenler alkolik olsalar bile asla ve asla kabul etmiyorlar bu durumu..ama tedavi olması şart..tek başına kurtulamaz bu illetten..

Evli kalıp o duygusal çöküntüyü hergün yaşamaktansa, boşandığında bir kaç ay hadi bir yıl yaşarsın, zaman herşeyin ilacı canım. bağımlı bir insanla yaşamak çok zor. Ailen seni bu adamı kahrını çek diye mi büyüttü. Elalem ne derse desin bana kalırsa daha fazla çekme derim. Hazır ailende arkandayken bırak gitsin kurtar kendini.

Anlıyorum...
Boşanma sonrası hemen işler yoluna girmiyor,zorluklar oluyor elbet.
Babaevinde rahat edemezsiniz tamam ama bu alkolik adamın dayağını çekmekten daha iyidir bence.

Bence cesaret isteyen şey baba evinde bir eli yağda bir eli balda oturmak değil şiddet uygulayan bir alkolikle aynı evde oturmak. Milletin ne diyeceği bu kadar önemliyse o zaman o millet dayak yesin bakalım o zaman ne diyorlar.

canım güçlü olmalısın. bak bu anlaşamadığın bir adamla evli olmak değil... alkolik ne yapacağı belli olmayan bir adamla evli olmak... sen o adamı düzeltemezsin. inan düzeltemezsin. kendi karar verir bırakacağım diye tövbe eder gider amafemden yardım alır... ancak öyle. bu kadar yeniyken alkol alıp karısını döven adam ileride sana neler eder...

yarın bi gün çocuğun olursa daha zor. o zaman ailen dikilir karşına "kendin ettin kendin buldun der" haklılar da. iç iç hastalanacak adam. bu sefer hasta adamı bırakmış gibi olursun. bu kafayla işinden gücünden olur 3 kuruşa muhtaç kalırsınız. zararın neresinden dönsen kardır.

bak benden sana tavsiye, git ailene sakince de ki "ben sözlerine güvendim barıştım kocamla. ama hala içiyor. yarın bir gün "dul kadınsın" diye burnumdan getirmezseniz döneyim yanınıza. bana akıl verin ne yapayım" de samimietle dök içini. Annen baban sana bizden daha yardımcı olur. "yok kızım çek kocanı" derlerse dediğin gibi gidersin bi yere sıfırdan hayat kurarsın. "gel kızım arkandayız" derlerse de çekeceğin maksimum 1 sene...

ama o adamla kaldığın sürece her günün daha zor olur. düzelmezz canım benim. yarın zorla hamile bırakır seni neler neler olabilir.

öyle bir adamla kalmak, boşanmaktan daha çok cesaret ister... sandığından cesursun. ben ve bir sürü kadın eve alkolli gelen kocadan korkar kaçardık. hele ki şiddet durumu olmuş zaten... senin yaşadıklarından basiretin mi bağlanmış ne? silkelen. toparlan. plan yap. yaşın gençken kurtul. yeni hayat kur... seni hakeden biriyle evlen. yuvan çocuğun olsun... önce o adamdan kurtul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…