buffy2 cvbınız için teşekkür ederim öncelikle.ailem benim arkamda çok durdu boşan gel kurtul dedi.ama ben hep geri döndüm.en sondada bu sefer boşan dediler 1 ay kadar ayrı kaldık sonra barıştık şimdi ailem son bikez daha affettiler onu ama bana bu sefer son bir daha senin arkanda durmayacağız diyolar.babam bi daha aynı olaylar olursa katil olacam artık bıktım diyor.onlara gitsem ayrı dert hergün laflrını dinliyorum evli kalsam içkili bi insanla uğrsşıyorum onu çekiyorum ortada kaldım başımı alıp uzaklara gitmek istiyorum kimseye haber vermiyim diyorum biraz param var hayatımı kurarım diyorum ama sonra vazgeçiyorum
merhaba arkadaşlar.bazen düşünüyorum ve isyanlarda buluyorum kendimi bazen düşünüyorum rabbime şükrediyorum daha kötü halde olmadığım için.gerçi yaşadıklarımdan daha kötüsü olurmu onuda bilemiyorum. size kısaca bahsedeyim ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var.ben 1 senelik evliyim eşim ilk evlendiğimiz günden itibaren alkol kullanıyor daha öncedende kullanıyormuş tabiki ben görücü usulüevlendim ve evlenmeme az bir zaman kala alkol ve sigara kullandığını öğrendim.evlendiğimiz ilk günden itibaren alkol şiddet gördüm eşimden buda yetmezmiş gibi ailemede saldırdı babama anneme hakaretler etti babamlar bikaç kez eşimi affetti çünkü ben ayrılmak istemiyordum neden diye soracaksınız çünkü ben çok duygusal bir insanım kendimi toparlayamamaktan korktum ayrılınca.her defasında söz verdi bi daha içmicem tiksiniyorum artık içkiden dedi ama sonra gene içti.en sonda yine içti ve bir olay daha yaptı bende boşanma davasıaçtım ailemde boşanmamı istiyordu artık.başvurduğumda adliyeye adlitatile bikaç gün vardı.mhkeme günümüz gelmeden barıştık tekrar özür diledi içmicem dedi ben inanmadım ama affettim çünkü bayrama az kalmıştı.barıştık sonra gene içmeye başladı hala içiyor ve hergn içiyor.ben şimdi ne yapayım?onu içkiden nasıl vazgeçirebilirim yada ne yapmalıyım ben bilmiyorum kafam çok karışık yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...
cvplarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.ben evliliğim süresince tam 7 kere baba evine döndüm eşimin alkolü şiddeti aşağılamaları yüzünden.1 sene içinde tam 7 kez baba evine dönmek çok kötü gerçekten.işin en acı tarafıda eşimin yaptıklarından dolayı pişman olmaması ve beni suçlaması onun dövmelerini şiddetini alkolünüçekmek zorundaymışım gibi davranıyor kısacası çok affedersiniz beni malı gibi görüyor.artık tükendim her defasında içip içip babamı arayıp küfürler ediyor ailemle kavga ediyor.hemde hiç bişey yokken durduk yere.beni evliliğimin ikinci günü öldüresiye dövdü.unutamıyorum yaptıklarını unutturmuyor.en sonunda kararımı verdim dün gelip babamlarla konuştum.bana güvenmediler tekrar dönersin dediler dönmeyeceksen gel dediler her zaman kapımı açık ama bizde bıktık artık dediler bende söz verdim onlara artık dönmeyeceğim zaten boşanma davasını önceden açmıştım ekimin son haftası dava var.umarım boşar hakim.ben kendimi yaşadıklarımdan sonra 40 yaşında hissediyorum ama daha 24 yaşındayım.bana yeni evliymişiz gibi deilde 40 yıllık evliymişim gibi davrandı beni hastalık sahibi etti bu genç yaşımda.allah hiç kimsenin başına böyle şeyler vermesin çok zor.
eger alkol aldigi zaman baska bir insana donusuyorda yapiyorsa butun bu hareketleri tedavi sartiyla evli kalacagini soyle..yok alkol almadigi zamanda siddet varsa ailene saldiri hakaret filan kisiligi bozuk..cocugunda yok sanirim ne bekliyoun daha..
kesinlikle tedavi sarti koy..yok tedavi gerekmez filan diyorsada inanma.eger bagimliysa kesinlikle tedavi sart..icki her kotulugun anasidir..hersey beklenir o adamdan..Allah sabir versin ama bagimli insanla hayat gecmez..olmaz olamaz malesef..beklemekle hicbisey cozemessin..senin yapacagin biseyde yok..sadece tedavi sarti koyup dua edebilirsin..baktin yanasmiyor.biey bekleme artik derim ben..
benim eşimde çok içerdi... ramazan ve kandiller hariç hemen hergün içen bir adamdı... ama dayak, şiddet. kötü söz yoktu.. aksine tatlı mı tatlı olurdu, ben eşimin rahatsızlığından dolayı içmesine çok karıştım, yeri geldi kavga, yeri geldi tatlı söz... fayda etmemişti hiçbiri.. en son karışmama kararı almıştım.. bir baktım.. eşim kendisi bıraktı alkolü.. ve yaklaşık 1 yıldır içmiyor... ben nasıl içmişim, sabahları kalkınca kafam kazan gibi oluyordu diyor.. şimdi yediği yemekten, uykusundan herşeyinden lezzet alıyormuş öyle söylüyor...
velhasıl, kendileri istemediği müddetçe bırakmıyorlar.. hakkınızda hayırlısı oldun inşallah...
canım seni tehdit ediyor öyle mi? hemen savcılığa başvur. darp raporun var mı önceden?
evet sen önlemini al. savcılığa git. onun harici de dikkatli davran bir süre.
şimdi o sana iyi davranacak. sözler vaatler ... uyduracak. baktın yumuşamıyorun. tehditler, abartıp evine gelmeler.. olabilir. baktı gene senden haber yok. bu sefer seni kızdırmaya o şekilde iletişim kurmaya çalışır. gene cevap verme. boşanma sürecinde de çirkefleşebilir. mal mülk kaçırmaya çalışabilir.
sen haklısın. 1yılı geçti mi evliliğiniz? bildiğim kadarıyla yanlışsam bilgi sahibi olanlar düzeltsinler 1yıldan evvel boşanmak için suçlu olduğunun ispatı, işte şahit... bilmem ne gerek. anlaşmalı boşanma olmuyor 1sene dolmamışsa. gerçi seninki anlaşmalı boşanmaya razı olur mu bilemedim.
sen delil topla ne olur ne olmaz. telefonu dinlettir. mesaj mail... atarsa sakla. darp için ailen yakınların şahit olabilir. normalde evi terkeden suçludur ama sana huzur vermemiş. bunlar için sakince akıllıca delil topla. eğer durumun var ise avukata danış muhakkak. yoksa da baro atar sanırım.
vicdanın rahat olsun. elinden gelein fazlasını yaptın sen çoğu o kadar da çekmezdi o adamı. insalar 50 yıllık kocalarında alkol şiddet görünce çekip gidiyo senin vazifen değil onu doğru yola sokmak ki girmez. olan sana olur yıpranırsın.
bir belaydı geldi geçmek üzere farzet.
daha iyi bir hayatın olacağından eminim.
içki içtiği zaman başka bir insana dönüşüyor o zaman olaylar çıkartıyor.normaldebiraz siniri var ama o dayanılır.sonuçta her evde sorunlar yaşanıyor.benim için o önemli değil.ama içki içmesi ve içtikten snra yaptıkları sorun ve hergün içiyor.bıktırdı artık.tedavi olmayı kabul etmiyor.şimdi ailemin yanındayım yanına gitmemi istiyor.dönmezsem tehdt ediyor.dönmemekte kararlıyım.zaten dönersem bukez ailemi kaybederim.
1 yıl 3 ay oldu evleneli.o boşanmakistemiyor.şuanyanıma gel diyor ağzıma içki koymıcam diyor amadönmem onada sölüyorum gel güzelliklehalledelim diyor yoksa inadına yenilirsen kötü olacak diyor.artık dönmem dönememde ailemi ezemem artık
kararlı ol canım ya;
bak ailenide üzüyorsun;
sana güvenmiyorlar ''gene dönersin''demiş baban..ne acı...
şimdi kendinden çok aileni düşün ve kararının arkasında dur...
dilerim çok kötü şeyler olmaz;
hemen uzaklaştırma kararı alman lazım ama onunda prosüdürü var sanırım ya...
inşallah ailenide rahatsız etmez;
bu adamın çekindiği kimse yok mu?
araya girip konuşsa;
rahatsız etmesin seni..
düzelmez o atıyor. saygısı da yok. babana bile saygısızlık etmiş.
dönme zaten.
kendini korumak için de akıllı olmalısın. o anlaşıldı ki peşini bırakmayacak. tehditlerini dikkate al ve muhakkak suç duyurusunda bulun. korkutmaya çalışıyor ama olsun sen dikkatli ol. sakın ne derse desin buluşmaya falan gitme sakın.
bu arada "ay ben bunu atamayacam hayatımdan" diye de korkma. bi süre sonra vazgeçip bırakacak peşini. geçmeyeni görmedim.
eşinin ailesi ne durumda? oğullarını mı aklamaya çalışıyolar? sana tutumlaır ne?
ailen ailesi ile görüşüp "güzellikle bitsin olmadı. niye birbirlerine zulum etsinler. sizin çocuğunuza da yazık. gelin siz de ikna edin çocuğunuzu..." gibi konuşabilir. ama kocanla konuşmasın. ailesi ile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?