Bir sürü yorumda yazılanın aksine size "Kesin vajinismussun." "Vay nasıl olur eşini istemezsin." "Eşini mutlu etmek için sevişmen lazım." "Vay nasıl başkalarına ilgi duyarsın." filan demeyeceğim. Cinsellik çok özel ve çok değişkenli bir konu. Birine aşık olup da onu isteyememeniz olmayacak iş değil. Bu sizin başkasını sevdiğinizi de vajinismus olduğunuzu da göstermez. Birini istemek de istememek de bizim aklımıza gelen gelmeyen pek çok nedene bağlı olabilir.
Bu noktada benim tahminim nişanlıyken yaşadığınız olumsuzlukların içinzde kalan izleri ve "tam taşlar oturmuyor ama iyi biri" derken kasdettiğiniz sizce eşinizdeki eksik yönler nedeniyle birlikte olmaya karşı direnç gösteriyorsunuz. Muhtemelen mükemmeliyetçi bir yapınız var. Herşey tam olmadan, bazı şeyler ilerlemiyor gibi...
Bu noktada bu konuda çabalamanız ve terapi almanız çok olumlu bence. Bu konuda sorunu çözmeye çalışmak eşinizin de desteği ile çok güzel.
Amaaaa...
Aşağıdaki mesajları görene kadardı bu düşüncelerim.
Eşinizin iyi bir insan olması, iyi bir koca olması, sizin rahat bir hayatınızın olması ona bu haksızlığı ömür boyu yapma hakkınız olduğu anlamına gelmez. "Eşim iyi bir koca, ben onu istemiyorum cinsel anlamda ama gelecekten korktuğum için boşanmıyorum da" demek büyük bencillik. Bir de onu düşünün. Onun size çok anlayışlı davranması sevdiği kadın tarafından istenmemenin onu derinden yaralamadığı, onun bilinçaltına büyük kırgınların yerleşmediği anlamına gelmez. Bu düşünce çok büyük haksızlık. Ya terapi ile bunu aşmaya çalışın ya da bırakın yoluna gitsin.