• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi bu konuda nasıl ikna edeceğim?

erkekler kadınlardan daha dedıkoducu,çalışan kadınlar bol bol dedıkodu mu yapıyor bumudur yanı çalışan emekcı kısılere bakış açınız,erkekler çalısıyorda kadınlar neden calısamaz? bu kadar dar görüşlü olmayın,üstelık çalışan her anne çocugunu sokağamı atıyor??

'''Bebeginizin uykusu, mamasi, banyosu, evin temizligi, utusu, yemegi''' bunlarla uğraş demişsiniz haklısınız ben dunyaya köle gıbı yaşamaya evden dışarı cıkmaya hakkı olmayan bırıyım,size sadece guluyorum,kadınlar sızın gıbı örumcek beyınler yuzunden ilerleyemıyor,kadın demek hersey demektır ,her anne bebeğini sahiplenme icgüdüsüne sahıptır,üstelık çalışan bayanlar daha programlı ve duzenlı oluyor onları hor görmeyın lütfen...

Insan yuzu gormek degil, aile onceliklidir bana gore.

Ayrica 15 sene turkiyenin en guclu holdingine bagli bir sirkette calistim. 2 sene de kendi isimi yaptim. Tecrubeme dayanarak yaziyorum. Evlenince biraktim is dunyasini. O hayati cok cok iyi biliyorum merak etmeyin.

Bir bebekle dukkan acmak mantik disi. Yazik.

Bebekler büyüdükçe zorlaşıyor herşey..Eğer yapabilseydim ben de dükkanıma gitmeye devam ederdim..Hele ki 3 aylık bir bebeğin bakımı ile 7 aylık,1 yaşında bebeğin bakımı gittikçe zorlaşıyor..Hele ayaklandıkları zamanlar..Bebeğinizle mi ilgileneceksiniz,gelen gidenle mi..3 aylık bebekle şu an en iyi günleriniz..Ama bu hep böyle devam etmiyor malesef...Neyse imkanınız olursa dükkan işini deneyin ve görün derim...Biz buradan ne kadar yazsak bize kızacak ve sanki çalışmanızı istemiyormuşuz şeklinde düşüneceksiniz....Hayırlısı olsun hakkınızda....

Son düzenleyen: Moderatör:
esnaflık zor iş
normal bir işyerinde çalışmaktan daha zor kendi işin çünki sorumluluğun çok fazla olucak
biraz sabredip bebeğin 3 yaşına filan geldiğinde kreşe verip yapabilirsin yada sana yardımcı birini bulup en azından bebeğinle ilgilenicek birileri olması şart
yoksa gerçekten hayal kırıklığı yaşarsın
özellikle kadına yönelik bir işse yaptığın daha zor
bakkal değilki sonuçta müşteri gelsin alıcağını alsın parasını ödesin çıksın
toptancısı muhasebecisi ayrı dert
insanlarla uğraşmak ayrı dert tabi yine senin kararın ama
ben bir esnaf kızı ve tezgahtarlık yapmış biri olarak seni uyarmak istedim

erkekler kadınlardan daha dedıkoducu,çalışan kadınlar bol bol dedıkodu mu yapıyor bumudur yanı çalışan emekcı kısılere bakış açınız,erkekler çalısıyorda kadınlar neden calısamaz? bu kadar dar görüşlü olmayın,üstelık çalışan her anne çocugunu sokağamı atıyor??

'''Bebeginizin uykusu, mamasi, banyosu, evin temizligi, utusu, yemegi''' bunlarla uğraş demişsiniz haklısınız ben dunyaya köle gıbı yaşamaya evden dışarı cıkmaya hakkı olmayan bırıyım,size sadece guluyorum,kadınlar sızın gıbı örumcek beyınler yuzunden ilerleyemıyor,kadın demek hersey demektır ,her anne bebeğini sahiplenme icgüdüsüne sahıptır,üstelık çalışan bayanlar daha programlı ve duzenlı oluyor onları hor görmeyın lütfen...

sevgili örümcek beyinli olmayan arkadasım gecen gün bi komsuma gittim bi bebek bakıyodo .... annesi çalışıyormuş .. kadın yanında posur posur sigare içiyo ve 7 yaşındaki kadının kızı yediriyor ve içiriyordu bebek henüz daha 3 aylıktı ......çok üzüldüm ...
2 tane dünya tatlısı çocuğum var biri bir diğeri 2 yasında ve hasta olmasınlar die inan aylardır dışarı çıkmadım ...onların sağlığı sıhati benim en büyük mutluluğumdur ...bebeklerim olmadan önce sürekli çalıştım iş hayatım sürekli aktif gecti günümün 12 satti dışarıda geciyordu ama onlar doğduktan sonra sayılı dışarı çıktım .... çok bunaldığım sıkıldığım anlarım oldu halada oluyor ama çocuklarım için değerdi annelik fedakarlık ister .. bende çogu anne gibi çocuklarımı en güzel ve en rahat ortamda yetiştirmek istediğim için katlandım halada katlanıyorum ... yıllar çok çabuk geçiyor ... yeterki sabretmesini bil .. daha dün gibi ilk oğlumu doğurduğum gün ama bak suan 2,5 yasında .....allah onlara sağlık sıhat versin .... kreş zamanı gelince bende iş hayatına tekrar döncem nasip olursa .....

sevgili örümcek beyinli olmayan arkadasım gecen gün bi komsuma gittim bi bebek bakıyodo .... annesi çalışıyormuş .. kadın yanında posur posur sigare içiyo ve 7 yaşındaki kadının kızı yediriyor ve içiriyordu bebek henüz daha 3 aylıktı ......çok üzüldüm ...
2 tane dünya tatlısı çocuğum var biri bir diğeri 2 yasında ve hasta olmasınlar die inan aylardır dışarı çıkmadım ...onların sağlığı sıhati benim en büyük mutluluğumdur ...bebeklerim olmadan önce sürekli çalıştım iş hayatım sürekli aktif gecti günümün 12 satti dışarıda geciyordu ama onlar doğduktan sonra sayılı dışarı çıktım .... çok bunaldığım sıkıldığım anlarım oldu halada oluyor ama çocuklarım için değerdi annelik fedakarlık ister .. bende çogu anne gibi çocuklarımı en güzel ve en rahat ortamda yetiştirmek istediğim için katlandım halada katlanıyorum ... yıllar çok çabuk geçiyor ... yeterki sabretmesini bil .. daha dün gibi ilk oğlumu doğurduğum gün ama bak suan 2,5 yasında .....allah onlara sağlık sıhat versin .... kreş zamanı gelince bende iş hayatına tekrar döncem nasip olursa .....

ay inanmıyorum ya yazık çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca
en çok karşıyım mecburiyet dışında bu kadar ufak çocukların bırakılıp çalışılmasına
bende çalıştım çok zor öyle zorki allahtan benim annem bakıyordu allah razı olsun yoksa ben ne yapardım

Insan yuzu gormek degil, aile onceliklidir bana gore.

Ayrica 15 sene turkiyenin en guclu holdingine bagli bir sirkette calistim. 2 sene de kendi isimi yaptim. Tecrubeme dayanarak yaziyorum. Evlenince biraktim is dunyasini. O hayati cok cok iyi biliyorum merak etmeyin.

Bir bebekle dukkan acmak mantik disi. Yazik.

kusura bakmayin "asiri objektif" oldugunuzu savunuyorsunuz fakat

konu sahibini bu kadar suclu duruma dusurmek icin ugrasmaniz normal gelmedi bana

objektifseniz konu sahibesinin penceresindende analiz etmeniz gerek olayi

cocuk herseyden once gelir sonrasinda aile butunlugu gelir bunlari kabul ediyorum

ama su aile butunlugu saygi cercevesinde korunsa daha iyi olmazmi?

hayat arkadasi esinin calismasini istemiyorsa en azindan baska bir alternatif sunmali

yapayalniz sosyal hayati olmayan bir kadin bunalmazmi?

ev isi, utu, camasir, bulasiklari nasil hal ediyor calisan kadinlar?

dukkan acma imkani varsa acsin derim
gunde bir kac insanla selamlasmak ticaret yapmak
sevdigi bir konuda ugrasmak onu bunalimdan yalnizliktan
monotonluktan kurtaracaktir zaten

ustelik kocasi sirf kendi bencilliginden kiskandigi icin kabul etmiyor
/...................................................

edasum bence esine hayatin boyle gecmeyecegini kayinvalidenin bile yalnizligindan oturu sana acidigini
seninde bir birey oldugunu sadece keyfi bir is yapacagini ve erkeklerle icli disli bir is olmadigini
savunman gerek

kusura bakmayin "asiri objektif" oldugunuzu savunuyorsunuz fakat

konu sahibini bu kadar suclu duruma dusurmek icin ugrasmaniz normal gelmedi bana

objektifseniz konu sahibesinin penceresindende analiz etmeniz gerek olayi

cocuk herseyden once gelir sonrasinda aile butunlugu gelir bunlari kabul ediyorum

ama su aile butunlugu saygi cercevesinde korunsa daha iyi olmazmi?

hayat arkadasi esinin calismasini istemiyorsa en azindan baska bir alternatif sunmali

yapayalniz sosyal hayati olmayan bir kadin bunalmazmi?

ev isi, utu, camasir, bulasiklari nasil hal ediyor calisan kadinlar?

dukkan acma imkani varsa acsin derim
gunde bir kac insanla selamlasmak ticaret yapmak
sevdigi bir konuda ugrasmak onu bunalimdan yalnizliktan
monotonluktan kurtaracaktir zaten

ustelik kocasi sirf kendi bencilliginden kiskandigi icin kabul etmiyor
/...................................................

edasum bence esine hayatin boyle gecmeyecegini kayinvalidenin bile yalnizligindan oturu sana acidigini
seninde bir birey oldugunu sadece keyfi bir is yapacagini ve erkeklerle icli disli bir is olmadigini
savunman gerek

Evet asiri objektifim. Is hayatim son derece kaliteli bilgi birikimi yapmami sagladi. En kaliteli ve en profesyonel insanlarla dolu bir 15 sene gecirdim. Bahsettigim gibi 2 sene de kendi isimi yaptim. 39 yasindayim. Hayat tecrubem ve ben son derece donanimliyiz.
Bir insanin bebegi varken, gunluk ev isleri varken hala neyin yalnizligini yasiyor? Bebegi ve esi onun dunyasidir. Israr ediyorum evlilige hazir degilken bebegi olmus. Eger insana, is hayatina, muhabbetlere doyamamisa, bebegi ve esi yeterli gelmiyorsa ben baska birsey dusunmem kusura bakma.
Dukkan ortaminda bebek BUYUMEZ veya perisan olur cocuk. Bence burada bencil olan esi degil. Kendi egosundan once bebegini dusunmesi gereken konu sahibi. Denesin gorsun beni ilgilendiren birsey yok. Ben sadece deneyimlerimden yola cikarak cevap yaziyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet asiri objektifim. Is hayatim son derece kaliteli bilgi birikimi yapmami sagladi. En kaliteli ve en profesyonel insanlarla dolu bir 15 sene gecirdim. Bahsettigim gibi 2 sene de kendi isimi yaptim. 39 yasindayim. Hayat tecrubem ve ben son derece donanimliyiz.
Bir insanin bebegi varken, gunluk ev isleri varken hala neyin yalnizligini yasiyor? Bebegi ve esi onun dunyasidir. Israr ediyorum evlilige hazir degilken bebegi olmus. Eger insana, is hayatina, muhabbetlere doyamamisa, bebegi ve esi yeterli gelmiyorsa ben baska birsey dusunmem kusura bakma.
Dukkan ortaminda bebek BUYUMEZ veya perisan olur cocuk. Bence burada bencil olan esi degil. Kendi egosundan once bebegini dusunmesi gereken konu sahibi. Denesin gorsun beni ilgilendiren birsey yok. Ben sadece deneyimlerimden yola cikarak cevap yaziyorum.

en azindan cocugunuz varmi cocugunuza ragmen basarimi elde ettiniz
yoksa yapayalniz evlilikmi surdurup cocuk baktiniz ve bunun guzelliginimi savunuyorsunuz
bu konuda yazsaydiniz suclamak yerine daha faydali olurdu

15 sene basarili bir is hayati gecirdiginizi yazma gereginizi anlamadim dogrusu

cocuk ve koca olunca sosyal olmak yada calismak gereksizse
calisanlar egolarini tatmin ediyorsa tum calisan kadinlar bencil ve aile degerinden uzak o zaman..

bakin avrupada yasiyorum issizlik sigortam var her ay maas aliyorum
benimde cevrem yok ve asiri derecede yalnizim
esim ve 9 aylik kizim haric kimsem yok!
devlet bana cocugum 3 ayini doldurduktan sonra calismami sart kosmustu
evet uc aylik bir bebegi krese birakip ya herhangi bir kursa yada bir iste calismam gerek
cocugum ve esim bana yetiyor tabiiki
ama esim her gun calisinca
hafta sonunun bir bolumunu bize bir bolumunu arkadaslarina ayirinca
icten ice hosuma gitmiyor benden cok daha rahat ve sosyal cunku
kendisine "benim yerimde olmak istermiydin (ev isi, cocuk bakimi)" sordugumda
kesinlikle hayir der
fakat sehir disindaki arkadaslarimi gormem konusunda kolayliklar saglar
kursa yada bir ise baslamam konusunda motive eder
konu sahibinin eside kendi bencilligini birakip yalnizliktan bunalmis karisina destek olmasi gerek
bende bunu savunuyorum!

en azindan cocugunuz varmi cocugunuza ragmen basarimi elde ettiniz
yoksa yapayalniz evlilikmi surdurup cocuk baktiniz ve bunun guzelliginimi savunuyorsunuz
bu konuda yazsaydiniz suclamak yerine daha faydali olurdu

15 sene basarili bir is hayati gecirdiginizi yazma gereginizi anlamadim dogrusu

cocuk ve koca olunca sosyal olmak yada calismak gereksizse
calisanlar egolarini tatmin ediyorsa tum calisan kadinlar bencil ve aile degerinden uzak o zaman..

bakin avrupada yasiyorum issizlik sigortam var her ay maas aliyorum
benimde cevrem yok ve asiri derecede yalnizim
esim ve 9 aylik kizim haric kimsem yok!
devlet bana cocugum 3 ayini doldurduktan sonra calismami sart kosmustu
evet uc aylik bir bebegi krese birakip ya herhangi bir kursa yada bir iste calismam gerek
cocugum ve esim bana yetiyor tabiiki
ama esim her gun calisinca
hafta sonunun bir bolumunu bize bir bolumunu arkadaslarina ayirinca
icten ice hosuma gitmiyor benden cok daha rahat ve sosyal cunku
kendisine "benim yerimde olmak istermiydin (ev isi, cocuk bakimi)" sordugumda
kesinlikle hayir der
fakat sehir disindaki arkadaslarimi gormem konusunda kolayliklar saglar
kursa yada bir ise baslamam konusunda motive eder
konu sahibinin eside kendi bencilligini birakip yalnizliktan bunalmis karisina destek olmasi gerek
bende bunu savunuyorum!

Israrla anlayamadiginiz birsey var.

Dukkan ortaminda cocuk bakilamaz. Size sorduklarinizla alakali cevap da yazamiyorum cunku cok farkli degerlerden bahsediyoruz.

Uzatmak istemiyorum. Takibi de birakiyorum. Istediginiz yazmaya devam edebilirsiniz.

valla bende calıstım cok buyuk bır sırkette ama cocugumu olsem oyle dukkanlarda buyutmem hele bakıcıyla asla benım arkadasımn restoran sahıbı aslında kocası ısletıyor kız aklını bozmus dukkanla o couk sefıll hastalıktan kurtulamıyor bıde erkek yaramaz orda burda bıde bıktım senden dıyor ya cocuga dogum yapmıs elınde tel mal geldımı dıyor yuh artık dedım sunun surası o cocuga 3 yasına kadar bakıcan guzelım belkıde esın cocuk yuzunden calısmanı ıstemıyor ve sen daha lohusalıktan cıkamamıssın sonra calısırsın benım esım bıle cocuk kucukken asla calısmanı ıstemem dıyor

Bebekler büyüdükçe zorlaşıyor herşey..Eğer yapabilseydim ben de dükkanıma gitmeye devam ederdim..Hele ki 3 aylık bir bebeğin bakımı ile 7 aylık,1 yaşında bebeğin bakımı gittikçe zorlaşıyor..Hele ayaklandıkları zamanlar..Bebeğinizle mi ilgileneceksiniz,gelen gidenle mi..3 aylık bebekle şu an en iyi günleriniz..Ama bu hep böyle devam etmiyor malesef...Neyse imkanınız olursa dükkan işini deneyin ve görün derim...Biz buradan ne kadar yazsak bize kızacak ve sanki çalışmanızı istemiyormuşuz şeklinde düşüneceksiniz....Hayırlısı olsun hakkınızda....

narmik sen hiç konusma yaptıklarınla söyledıklerın zerre uymuyor,muhalefet olmak ıcın atlama her lafa,sen ikiz bebeklerine bakıcı arıyorsun,maddı durumunuzda ıyıymıs neden calısmak ıstıyorsun,daha bebeklerın cok kücük,bakıcı arıyorum dıye konu acmışsın...

arkadaşlar lütfen konumun içeriğini değiştirmeyin,ben size soru sordum nasıl ikna edebılırım eşimi diye,farklı cevaplar vermeyın,bana katılmıyorsanız hıc yazmayın daha ıyı...

arkadaşlar lütfen konumun içeriğini değiştirmeyin,ben size soru sordum nasıl ikna edebılırım eşimi diye,farklı cevaplar vermeyın,bana katılmıyorsanız hıc yazmayın daha ıyı...[/QUO

siz bizi bile ikna edememişken kocanızı nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz ki... sözün özü buradaski sana msj yazan yüzde 99 u bebek dükkanda büyümez uygun deil demiş ......biz burada konuyu okuyoruz ve empati yaparak cvp veriyoruz .. her birimiz sizin görüşünüze karşı olmamıza ragmen hala ne gibi bi çıkış yorum yada çözüm verin die soruyorsunuz ki .... sözlerimizi kaale alıp almaman senn kararın tabi....

Son düzenleme:
hata bizdeki fikir veriyoruz işte ne diyelim biz şimdi sana yani sık boğazını adamın belki ikna olur ozaman

Son düzenleme:

Sen bu mesajı yazan kadın olarak gücünü de cesaretini de dik duruşunu da ortaya koyuyorsun zaten. Böyle bir kadının başaramayacağı şey yoktur. Eşinden izin alma konusuna gelince. Anladığım kadarıyla aslında sen de bu konuda eşinden izin almak gibi bir zorunluluğun olmadığını biliyorsun. :)) Ama bir şekilde bu konuda farklı bakış açılarınız olduğunu. Onu ikna etmeyi kolaylaştırmak için sana önerim şu olacak. Eşine "Ben işyeri açacağım." deme de "Annemlerden borç alıp bir dükkan açalım, ben başında durayım, para kazanacağımızdan eminim. Kazandığımızla önce borcumuzu öderiz, bir işyeri sahibi olmuş oluruz." de. İşyerini de ortak şirket şeklinde yapın. Ya da eşinin kendi işi müsait ise direk onun üstüne yap. Bu bebeğin için oda hazırlama fikrini filan da mutlaka anlat. :))) Halledersin sen, güçlü kadınsın.

bende boyle dusunuyorum benım ıs yerımde bı bayanın eltısı var aynı bu arkadasın acmak ıstedıgı tarzda bı dukkanları var kocası calısmıyor 4ncu cocukları oldu kadın 40 ı cıkmadan dukkana döndü bebeğe kayınvaldesı baktı sımdı bebek yasını gectı burdakı kız bahsedıyro gece de orda kalıyormus bu nası annelık yaa dogurup atmak bu olsa gerek :20:

dah dun kayınvaldem de bahsettı esımın kuzenı oglumla onun kızı yasıt kendısı hemsıre onun kızınada kayınvaldesı bakıyor ve su an kayınvalıde cocugu almıs gezmelere gıtmıs dogunun bır ılınden ıst a 15-20 gundur anneden ayrı yanı zaten babaanneyı anne olarak bılmıs dedım ben dayanamam bende oglum 3 aylıkken ıse baslamak zorunda kaldım 1.5 yasına kadar ablam baktı sonra kres evermek durumunda kaldım ablam bakarkende hıcbı gun bırakmadım kalmaya hergun götürüp getırdık hala oyle kayınvaldeme de bırakmadım hıc yatılı dedım oglumda zaten bı aksam bı de haftasonlarımız var onu da calmaya hakkım yok :19:

bunlar yasanan örnekelr sadece konu sahıbı ona gore düşünsün diye:34:

Canım seni çok iyi anlıyorum elbetteki insan çalışıp kendi parasını kazanmak isteyebiliyor. Ancak şu yönden düşün derim.
Bebeğin 3 aylık henüz emekleme ve yürüme faslına geçmemiş yani şu an bakımı en kolay döneminde.
3-4 ay sonra emekleme ardından yürüme derken hep peşinde olman gerekecek. Ek gıdaya geçince yeme-içme sorununuz başlayacak.
Eğer ki şimdi o dükkanı açarsanız sen çocuğun dolayısıyla tam verimli çalışamayabilirsin ve akabinde eşin de ben sana demiştim çocukla bu iş olmaz diyebilir.
Çocuk hastalandığında bak dükkanda üşüdü diyerek seni suçlu görebilir. En önemlisi de bir çocuk için en uygun ortam evidir. Bence kendine ve bebeğine biraz zaman ver en azından kreş yaşına gelsin. Bu zamanlarının tadını bol bol çıkarın.

Şartlar oluşunca da eşini daha kolay ikna edebilirsin en azından çocuğu sebep olarak sana sunmaz. Ailen maddi olarak karşılayacak kendi işin olacak kabul etmemesi sadece kıskançlıksa ciddi bir şekilde konuş derim.

Sen bu mesajı yazan kadın olarak gücünü de cesaretini de dik duruşunu da ortaya koyuyorsun zaten. Böyle bir kadının başaramayacağı şey yoktur. Eşinden izin alma konusuna gelince. Anladığım kadarıyla aslında sen de bu konuda eşinden izin almak gibi bir zorunluluğun olmadığını biliyorsun. :)) Ama bir şekilde bu konuda farklı bakış açılarınız olduğunu. Onu ikna etmeyi kolaylaştırmak için sana önerim şu olacak. Eşine "Ben işyeri açacağım." deme de "Annemlerden borç alıp bir dükkan açalım, ben başında durayım, para kazanacağımızdan eminim. Kazandığımızla önce borcumuzu öderiz, bir işyeri sahibi olmuş oluruz." de. İşyerini de ortak şirket şeklinde yapın. Ya da eşinin kendi işi müsait ise direk onun üstüne yap. Bu bebeğin için oda hazırlama fikrini filan da mutlaka anlat. :))) Halledersin sen, güçlü kadınsın.

teşekkur ederım canım,eskıden berı kadınlara buyuk haksızlıklar yapılıyor,bırde kadının kadını hor gormesı daha kötu,destek olunması gerekırken yapamazsın edemezsın basaramazsınlarla hevesı kırılıyor,kadınlar erkeklerden daha üstün ve yeteneklı,cocugu olupta calısan bayanlar yok mu,Allah kısmet ederse bende yazın dukkanımı acacagım ,esımde bırsekılde ıkna olacak...eskıden kadınlarımız bağda bahcede tarlada calısmıs hem evının isi hemde kac cocuga bırden bakmıs,ben bır cocukla sartlar bukadar kolayken hem dukkan işi hemde evımın ısı gayet guzel yürütürüm,abartılacak bırsey yok...

çalışan kadına kimsenin itirazı yok..

bebeğe annane babanne veya bakıcı bakar tamam,
dükkan ortamında bebekle olmaz diyoruz...
bu bebeğin çorbası olacak,meyve püresi olacak bunların hepsi hijyenik ev ortamında ve taze olması gereken şeyler..
emekleme dönemi geldiğinde, akşamdan akşama mı emekliyecek bebiş..
en basit örnekleri verdim..

bebeğim doğduğunda doğum iznim bitti,istifamı verdim bebeğimi büyüttüm..
6 yıldır çalışmıyorum,şimdiye kadar çalışsam prim günlerimi doldurmuş oluyordum,
ama hayırlısı olsun..sağlık olsun çalışırız..
şimdi de çocuğum anasınıfında ,seneye 1.sınıf diye işe başlamıyorum..

çalışmayı seven biriyim,ev hayatı bana göre olmasada şikayetçi değilim..
artıları eksileri düşündüm ben böyle karar verdim..

tabi senin kararın sana ait

Back
X