Eşimi çok üzdüm......

Benim yakın arkadaşım buna benzer sebeplerden 3 ay önce boşandı ve 2.5 yaşında da çocuğu var. Eşi yakın çevresindekilere tepeden bakmasından ve sürekli somurtmasından bıkmış ve defalarca uyarmış arkadaşım ise nasılsa seviyor diye ciddiye almamış ve adam en sonunda boşadı.

Sevgiye güvenip birşeyleri çabuk tüketmemek gerekiyor. taraflardan biri bir laf söyelemeye başladı mı devamı gelir ve saygı biter. her iki taraf içinde geçerli haklıda olunsa bazen susmak gerekir.

Sizin küçük bir çocuğunuz var ve yeni evli sayılırsız. Evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız bence eşinize değiştiğinizi göstermelisiniz ama değiştim demekle olmaz gerçekten buna inandırmalısınız.

Bir evlilikte her zaman "kol kırılır yen içinde kalır" düsturu benimsenmeli.
Kanlı bıçaklı bile olunsa konu dört duvar arasında tartışılmalı, 3. şahıslara asla hissettirilmemeli.
Bu sorun o kadar yaygın ki, bu yüzden dağılan o kadar çok aile var ki.
Aslında bakılırsa kavgaların tamamının muhtemelen de boşanmayı akla bile getirmeyecek saçma sapan bir sebebi vardır.
Ama işte olay 3. şahısların gözünün önünde yaşanınca maalesef konu kavganın çıkış sebebinden bambaşka yönlere kayıyor... kırıcı ve affedilmez bir hal alıyor.
Dilerim toparlamayı başarırsınız ki bunu gerçekten istiyorsanız düzelmemesi için hiçbir neden yok.

Pekı deĞıŞtıĞımı nasıl bellı edeceĞım Şımdı yaptıĞım Şeyler ona tahmınımce olayın sıcaklıĞına bÖyle davranıyor dıye dÜŞÜndÜrÜr.bence nasıl gerÇekten dÜzelmek ıstedıĞımı deĞıŞtıĞımı fıkırlerımın farklılaŞtıĞını nasıl gÖstereeĞım arkadaŞlar

Yine arkadaşımdan örnek vermek istiyorum.Boşanmadan önce onada aynı tavsiyede bulunmuştuk. O yüzden eşinin istediği gibi davranıyordu ama arada bir yine yapacağını yapıyordu. Eşiniz sizin değişip değişmediğinizi sınamak için sabrınızı zorlayabilir.ıstikrarlı olmalısınız.Eğer bu zamana kadar kendinizi hatalı buluyorsanız. onun sabrınızı zorlamasına izin verip alttan almalısınız.Ayrıca eşinizle konuşarak da hatanızı anladığınızı bundan sonra herşeyin farklı olacağını çocuğunuzun da anne babasının birarada olduğu bir yuvada büyümesini istediğinizi ve ikinizinde fedakarlık yapması gerektiğini söyleyip olayı akışına bırakmalısınız bence.

ben boşanmak isteyen ve bunda kararlı bir koca göremiyorum..senin boşanmak istemediğini ve çabaya girdiğini görünce bunu kendi lehine kullanmaya başlamış bence..kısacası blöf yapıyor gibi geldi bana..
açılmış bir boşanma davası yok..bir erkek sevmiyorsa çok rahat bi şekilde boşandıktan sonrası için konuşur seninle..yani ben yine yanınızdayım çocuğumu seni muhtaç etmem kimseye sen nerde yaşıcaksın annene mi gidiceksin eşyaları napalım ozaman bi çaresine bakmaya başlayalım yada burda kal..gibilerinden nebiliyim..boşanmak dediğin böle olur...bişeyler ciddi ciddi konuşulur...
hani boşanma davası..niye hala aynı evde...üstelik niye hala aynı yatakta....
zaten boşanıyorsunuz öylemi niye hala tersliyor seni...
yok canım burnuma blöf kokuları geliyor...:olmaz:

Pekİ deĞİŞtİĞİmİ nasıl bellİ edeceĞİm Şİmdİ yaptıĞım Şeyler ona tahmİnİmce olayın sıcaklıĞına bÖyle davranıyor dİye dÜŞÜndÜrÜr.bence nasıl gerÇekten dÜzelmek İstedİĞİmİ deĞİŞtİĞİmİ fİkİrlerİmİn farklılaŞtıĞını nasıl gÖstereeĞİm arkadaŞlar

bide ben hatamı anladım özürdilerim filan muhabbetleri bikaç kere demişsin tamam yeter..kendini onun karşısında daha fazla küçültüp durma..hem tek taraflı değil hiçbişey...
ne yani hiçmi senin haklı tarafın yok....

senin değiştiğini nasıl anlar biliyormusun..onunla ilgilenme..ama olgun davranışlar sergile..ozaman anlar..hem yaptıklarından pişman olduğunu defalarca söylersen boşanmaktan korktuğunu hissettirirsen aa demekki bu boşanmaktan korktuğu için değişti numarası yapıyo ben barışayım yine eskisi gibi olur diye düşünür.ve güvenemez..o yüzden cesaretli ol.paspas olma..ve sakin ol sinirlerine dikkat et..

Benmde tahmınm bu yÖnde eŞım sadece benı denıyo denıyeceĞını zaten sÖylemıŞtı bılmıyorum hayırlısı olsun ben elımden gelenı yapıyorum

Canım son durum ne..eŞİnle konuŞtunmu hİÇ..

tabikide konuştuk ama son 1 haftadır hiç bu konuyu açmıyoruz zamana bıraktık.eşimle aramız iyi ama eski samimiyetimiz yok tabikide hala aynı yatakta beraber yatıyoruz ama eşim farklılaştı eskisi gibi sakin değil bana karşı soğuk bilemiyorum nasıl gider
eşime hatamı anladığımı söyledim o benim değişmeyeceğimi yine aynı şekilde olacağımızı düşünüyo sen değişmezsin diyo
bilemiyorum ben eşimi çok seviyorum ama bu soğukluk ne kadar devam edecek bilmiyorum eşimin ailesindede karışanlar var mesela eltim bana eşimle konuşmadığını söylüyo ama eşimle hergün telefonda görüşüyorlarmış öğrenince şok oldum tahminimce onlarda eşimi dolduruyo eşim telefonundaki mesajları son arayan noları falan silmeye başladı sözde bana destek oluyorlar ama eşimide fişekliyorlar eşiminde onu dinlemesi ağrıma gidiyor deniyoruz ümidim var ama ne kadar devam eder bilmiyorum sabrediyorum şu an için...guclubacismile

.canım sen neden suçlu olduğunu düşünüyosun.acaba o kendini suçlu hissediyomu eşime beklediği ,ilgiyi sevgiyi gösteremedim diye düşünüyomu.lütfen suçlu psikolojisinden bir an önce çık ve oğlun için doğru kararlar al

Son düzenleme:
.canım sen neden suçlu olduğunu düşünüyosun.acaba o kendini suçlu hissediyomu eşime beklediği ,ilgiyi sevgiyi gösteremedim diye düşünüyomu.lütfen suçlu psikolojisinden bir an önce çık ve oğlun için doğru kararlar al

ama ben eşimin üstüne çok fazla gittim onu rencide ettim bunu istem dışı yaptım kötü yaptığımı bildiğim halde kendime engel olamadım birden kötü davranıp rencide edip onu kırıyordum sonra pişman oluyordum yanlış yaptığımı anlıyordum ama iş işten geçmiş oluyordu bana kırıldığını belli etmedi içinde bu kadar tuttuğunu bilmiyordum.

ne kadar değiştiğini göstermeliisn ama yanı tavırları ufacık olsun sergielrsen eşin tabi güvenmez sana. birde sürekli değişecem yapmıyacam deyipte yapıyorsan güvenini yitirmiş olabilirsin. güven kolay kazanılmaz biliyorsun. eşinin sana tekrar güvenmesini ve sevmesini istiyorsan pes etmemelisin. bende geçenlerde eşimi kırdım ama ben haklıydım eşimde bunu kendisi itira etti oda beni çok kırdı beni anlamadığını düşündüm bağırdım olmadı. ama en sonunda dediklerim birbir ortaya çıktı ve benden özür diledi. herkes hata yapabilir ama bunu en güzel bir şekilde telafi etmek gerekir. vah eşim böyle dedi diye kös kös oturma eşinin güvenini ve sevgisini geri kazanmaya bak.

aynı sorunları bizde yaşıyoruz biz ikimiz beraberken birbirimizi kırıp artık hakarete varan sözle söyledik, biz eşya ve çocuklarla ilgili konuştuk ailemin evine döndüm pazar günü hftsonları çocuğu alırım dedi masraflarını öderim dedi yani biz boşama evresine girdik artık.

aynı sorunları bizde yaşıyoruz biz ikimiz beraberken birbirimizi kırıp artık hakarete varan sözle söyledik, biz eşya ve çocuklarla ilgili konuştuk ailemin evine döndüm pazar günü hftsonları çocuğu alırım dedi masraflarını öderim dedi yani biz boşama evresine girdik artık.
çok üzüldüm cnm biz bu tür konuşmaya hiç girmedik ama ayrılmayı düşünmesi bile yetti bana siz neden boşanma kararı aldınız acaba ne kadar birbirinizi kırsanız herşey düzelebilirdi birde çocuk varmış iyi düşündünüzmü?

sizin tamamen düzeldi mi cnm?? bizde sanırım saygı kalmadı artık ufak ufak şeyler birike birike çoğaldı artık dayanamayacak duruma geldim ama genede boşanalım diyen ben değildim kendisi daha önceleride sürekli tartışmalar yaşıyorduk son tartışmada bardak taştı artık herşeyin hayırlısı artık....

Tam olarak dÜzeldı sayılmaz ama dÜzelecek bızde sorun bendım aslında ıkımızde sorun yarattık o bana yeterınce ılgı ve sevgısı gÖstermedı bende Üzerıne gıttım artık sÜreklı tartıŞmaya baŞlamıŞtık genelde ben surat yapıyor oda benımle tartıŞıyordu sonunda ayrılmak ıstedıĞını sÖylemıŞ babasına ben kayınpederımden duydum kendı bıle sÖylemedı Şu devam etmeye ÇalıŞıyoruz benı sevmedıĞını ıstemedıĞını sÖyledı ama davranıŞları hıÇ Öyle deĞıl kafam karıŞık anlıyacan eŞımı Çok sevıyorum ama benı sevmedıĞını dÜŞÜnmek delı edıyor benı....

hey allahım ya sırf bu yüzden boşanılmaz oyuncakmı bu sanki senin eşin seni hiç üzmedimi seni kırmadımı sadece senmi kırdın kırıcı oldun bence bu yüzden ayrılmak olmaz bence başka nedenler var sana söleyemiyor ya bi kenara çekip konuşsaydı bana böle davranma deseydi sende yapmazdın bu yüzden sevgi bitmez nasıl bi sevgiki bu hemencik bitiyo yada bunu bahane olarak kullanıyo sen kendini suçlayıp yiyip bitirme onla konuşmayı dene yahu bunlar çözülebilen şeyler bidaha yapmazsın olur biter bu kadar uzatmanın hatta onuda bırak ayrılmak istemese bana çok saçma geliyo başka nedenlerde var bana göre eşini seven biri sırf bu yüzden sevmiyorum sevemicem demez bizimde başımızdan geçti eşimi ailme yanında bi kere çok sinirlendirdi beni rencide etmiştim ama sonra bidaha bana böle yapma dedi tamam dedim kapattık biraz kafa karıştırıcı bi durum

ya bence bu aşılmayacak bir sorun,boşanmak için bir sebep değil.eşin içinde büyüteceğine keşke seninle paylaşsaymış.hemen boşanmak istemesi acip..bence telafisi olan bir sorun.
eşinin ve senin sevdiğin biriyle konuş oda eşinle konuşsun neler düşünüyor bakalım
senin daha dikkatli olacağını söylesin ona

Eşini biraz kendinden soğutmuşsun bende bazen böyle hatalar yapıp pişman oluyorum hemen sonrasında
Düzeldiğini böyle şeyler yapmıcanı inandırmalısın biraz daha sakin davranırsan bence çözülür çözülmicek bi durum değil..
Mutluluklar..

Durumun açıkçası zor :1no2:
Bana göre sizin evliliğiniz çıkmaza girmiş.
Bence bir süre ayrı kalmayı deneyin kafanızı toplayın.
Bakalım birbirinizi özleyecek misiniz, isteyecek misiniz, ayrılık ne gibi şeyler değiştirecek? a.s
Eğer olmuyorsa birbirinizi daha çok yıpratmadan ayrılın derim, çünkü sevginin tükenmesinin ardından nefret başlar ki o durumdan korkmalı sonuçta sizin ortak bir geçmişiniz ve çocuğunuz var yazık etmeyin birbirinize derim.
a.s.

Back
X