- Konu Sahibi emvacilbihar
-
Aslında,genellikle ayrı kalmak iyi gelir ama sizde öyle olmamış.
İmkanınız varsa birlikte bir tatil yapsanız ?
Çocukları bırakabileceğiniz birisi varsa,bir haftasonu bile kaçabilirsiniz.
eşimle severek evlendik hala da seviyoruz birbirimizi. 5 yıllık evliyiz. öncesinde de bi 5 yıllık birlikteliğimiz var. ayrı kültürlerdeniz ama bunu pek sorun etmedik.
evliliğimizde çok güzel günler oldu çok sıkıntılı günlr de oldu. evlenmeden önce eşime evlilikler zamanla monotonlaşıyor bunu bizim evliliğimizde yaşamak istemiyorum dedim. o da yaşamayacağız dedi. tabi zamanla monotonlaştık. 2 çocuk ev borcu maddi sıkıntılar, ailelerin maddi beklentileri var.
buraya kadar olanların yanında beni şu anda sıkan mevzu aramızdaki monotonluk, durgunluk, bıkkınlık,, yorgunluk....
evliliğimizin geçen zaman içinde çok yıprandığını düşünüyorum. ama eşimle bu konuları konuşamıyorum ya anlamıyor ya sinirleniyor. ben de içime atmaya başladım. böyle bi kısır döngü. şim benim en yakın arkadaşımdı dostumdu ama artık başkalarına derdimi anlatabiliyorum ama eşime anlatamıyorum.
8 gündür ayrı şehirlerdeyiz ve gün içinde 1 defa anca konuşuyoruz ve o da heyecansız özlemsiz sevgisiz....
çok seviyoruz birbirimizi bundan eminim de anlayamadığım neden bu yaşantımıza yansımıyor. eşimi suçlamıyorum onda da bende de sıkıntı var bence. sürekli gel gitler yaşıyorum içimde. ondan bekliyorum ilk adımı. muhtemeln o da benden.
aile terapistine gidelim dedim daha önce kabul etmedi.
bizi bu noktaya getiren yıllar içinde yaşadığımız tartışmalar ve kırgınlıklar diye düşünüyorum. ben silip atamıyorum diye üzülürken fark ettim ki o da silmiyor içinde biriktiriyor.
sürekli kendi içimde bir mücadele yaşıyorum eşime yansıtmamaya çalışıyorum ama gittikçe uzaklaşıyoruz. konuşmayı defalarca denedik ama başarılı olamadık. ya da o an çözüm oluyor sonra yine aynıyız. kk yı didik didik ediyorum değişik şeyler deneyeyim hayatımızı renklendireyim diyorum içimden gelmiyor. içinden çıkamıyorum ruh hallerimizin.
bu basit bir dert belki ama arkadaşlar benim yaşam kalitemi çok düşürüyor. benden daha sıkıntılı olan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun diyorum. tüm okuyan ve cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Eşinle monotonluk varmış ama sanıyorum genel olarak hayatında bir monotonluk hissediyorsun.
İşe önce kendinden başlamaya ne dersin ? Sen mutlu olunca,haline tavrına yansır ve dolayısıyla eşine...
Farklı birşeyler yapmayı deneyebilirsin.Saçını boyat demeyeceğim :) Başka türlü değişiklikler...
Mesela hiç gitmediğin bir yere gidebilirsin.Uzun zamandır görmediğin bir arkadaşınla buluşup,onunla farklı birşey yapabilirsin.Mesela sergiye gitmek gibi...
Monotonluk zaman icinde her evlilikte az cok olan birseydir.
Ama siz yasam kalitenizi düsürecek kadar bundan etkileniyorsaniz, öncelikle ne istediginizi düsünün, sonra istediginiz seyi alabilmek icin harekete gecin.
Bu bir tatil olabilir, bir yemek olabilir, basbasa yürüyüs olabilir artik orasi sizin isteklerinize bagli.
cinsel hayata giriş yapmak istemedim ama siz benim haleti ruhiyemi özetlemişsiniz. eşim şu an fıtık ya da kist gibi bişeyden tedai görüyor. henüz ne olduğunu bilemiyoruz. doktorlar net değil. özel hayatımız monotonlaşınca benim günlük yaşantıma da etki ediyor. sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışıyorum sürekli ama uzaklaşıyoruz işte. eşim gittikçe daha isteksiz biri oldu ve bunu açık açık dile getiriyor. ben de kırılıyorum. birikiyor işte bazı şeyler.değişik şeyşer arıyorum ama içimden gelmiyor demişsinb sen muhtemelen arkadaşım sizin cinsel hayatınızda durgunluk avbr ondan kaynaklanıyor . çümnkü kaıdn ilk önce kadın gibi hisetmek ister sonra kocasına her türlü sevgiyi aşkı yemeği ışıl ışıl gözleri verir. Bİrazda gülmseme ister kadın buda yok sanırım biraz raatla sürekli bu kouyu düşüncede depresif bir ruh halıne girersin. biraz pozitif düşün lütfen nYapıcamde o didik didik edip buldugun taktıleri lütfen biraz hayata dön!
genel hayatım hiç monoton değildir. şu sıralar depresif bir ruh halim var. işten sonra çocuklarımla arkadaşlarımla gezerim. çeşitli faaliyetler organıze ederim. kahvaltılar yemekler geziler piknikler. bunlara ailemi arkadaşlarımı öğrencilerimi dahil ederim duruma ve ortama göre. bunlar eğlenceli faaliyetler. bu konuda sıkıntım yok. eve gelip de eşimle karşılaşınca eğlenceli bişeyler yapalım istiyorum ama bu noktada tıkanıyorum.Eşinle monotonluk varmış ama sanıyorum genel olarak hayatında bir monotonluk hissediyorsun.
İşe önce kendinden başlamaya ne dersin ? Sen mutlu olunca,haline tavrına yansır ve dolayısıyla eşine...
Farklı birşeyler yapmayı deneyebilirsin.Saçını boyat demeyeceğim :) Başka türlü değişiklikler...
Mesela hiç gitmediğin bir yere gidebilirsin.Uzun zamandır görmediğin bir arkadaşınla buluşup,onunla farklı birşey yapabilirsin.Mesela sergiye gitmek gibi...
çok haklısın ama bunu yapmak söylendiği kadar olmuyor. çok şükür içki kumar aldatma vb yok. sağlığımız yerinde elhamdulillah. karşılıklı olumsuz enerjimizi birbirimize aktarıyoruz.Bu arada çiftler birbirinin yansımasıdır siz mutsuzsanız o negatif enerjiyi karşı tarafa yüklersiniz bence kafanızda ki mutsuzluğu silin iki evladınız için şükredin bir eş de kumarı, karı kız hayatı olmadığı süre evlilikte çözülmeyecek sorun yok.
teşekkür ediyorum .... işte bu.... ben rolümü oynayayım oynayayım ama karşıdaki donuk bi şekilde duruyorsa film ilerlemiyor kopuyor:)Sahsen kadinin ne istedigini bilmesinin tek basina yeterli oldugunu düsünmüyorum.
Diyelim esinizle birlikte tatile gitmek istiyorsunuz, esiniz pasif bana hersey uyar seklinde
davranirsa, olaya dahil olmazsa heyecanlanmazsa ne anlami kalir
birlikte tatile gitmenin!
Evlilikteki tüm sorumluluk kadina yüklenmis sanki, sanki hersey kadinin
elindeki sihirli degnekte.
Oysa, bu film iki kisilik ....esas kiz esas oglan ile basrolde oynuyor ve esas kizin
rolunü iyi oynamasi filmi güzellestirmiyor. esas oglanda birseyler yapmali.
Şanslısınız bence Konuşup Tartışabilecek bir eşiniz var Açıkça iface ediyor size hissettiklerini ya Umursamaz olsa sizinle konuşmayı bile geçiştirse ...İşte en zor olan bu .teşekkür ediyorum .... işte bu.... ben rolümü oynayayım oynayayım ama karşıdaki donuk bi şekilde duruyorsa film ilerlemiyor kopuyor:)
bizim evliliğimizde de tüm sorumluluğu önce üzerime aldım. sonra çok zorlandığımı fark edince yavaş yavaş paylaştık ve sağolsun paylaşır. ev işinde yardım eder bazen yemek yapar. çocuklara birlikte bakarız.. ben büyüğü ile ilgileniyorsam o küçüğe bakar. ben küçükle vakit geçiriyorsam o büyükle vakit geçirir.
ben çok küçük şeylerle mutlu olan bir insanım ve eşim bunu çok iyi bilir ve hep şükrediyorum pahalı şeyler istemiyorsun der. şükrettiğini söyler ama o küçük şeyler de nedense yok hayatımızda.
özel hayatta sorun var bunu kabul ediyorum ve bu konuda eşime destek oluyorum ama bu alanda sıkıntılıysak bunu aşmak için ya da iletişimimizi kuvvetlendirmek için farlı şeyler yapabiliriz.
içim sıkılıyor işte arkadaşlar. ben derdimi az çok biliyorum da ilerleyemiyorum. eşim de ilerleyemiyor. kızıyorum üzülüyorum ağlıyorum. buraya( şehir dışındayım) gelmeden önceki akşam konuştuk tartıştık anlattık. içimden gelmiyor diyor. karşılıklı birbirimizi olumsuz etkiliyoruz işte.
Arkadasim 5 yilda iki cocuk , aileler , hayatin yuku tabiki bazi seyleri keskin bi sekilde degistirir. Cunku evlilikte ilk 5 yil evliligin oturmasi, bicimlenmesi , askin sevgiye ve yoldasliga donustugu bir donemdir. Siz ilk bes yilda kendinizden cok cocuktu dogumdu hayatti ailelerdi kendinize pek zaman ayiramamisinizdir. Belkide simdi bunu yeniden yapmaniz lazim. Basbasa oturup konusarak ic dunyanizi birbirinize acarak. Insallah toparlarsiniz. Eslerden biri mutsuzsa o evlilikte mutsuzdur bana gore.
cinsel hayata giriş yapmak istemedim ama siz benim haleti ruhiyemi özetlemişsiniz. eşim şu an fıtık ya da kist gibi bişeyden tedai görüyor. henüz ne olduğunu bilemiyoruz. doktorlar net değil. özel hayatımız monotonlaşınca benim günlük yaşantıma da etki ediyor. sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışıyorum sürekli ama uzaklaşıyoruz işte. eşim gittikçe daha isteksiz biri oldu ve bunu açık açık dile getiriyor. ben de kırılıyorum. birikiyor işte bazı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?