• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimi ev degistirmeye ikna nasil ederim ?

Oha ya, plan neydi? Anne babayi 3 yil salonda yatirmakmi? Evet anliyorum.Türkiye koşullari fakat bu kadarda olamaz ya. Bebek yapmayin o zaman, yada en azindan mantikli bir koca bulun en azindan. Insanin vicdani sizlar be anne babayi aylar, yillarca salonda yatirmak icin.

Yani bakici var, ücretsiz izin var. Evet ekonomi, ama o zamanda bebek yapmayin. Anne babaya yazik gerçekten.
Bilmeden etmeden sert konuşuyorsunuz.
Bir bebek olduğunda evden çıkmak üzereydim istenmeyen durumlar gelişti .ölüm oldu ev tanışamadım.
Sözleşme gereği bir sene bekleniyor.
Ailem anlayışlı onlar ses etmiyor.
Ben bilmiyordum ücretsiz izne çıkmayı ya söz söylediniz öğrenmiş oldum
Pandemi de bakıcıya annem asla bırakmam diyor.
Başlangıçta onlar ayrı ev tutacağız dediler ama olmadı.
İnsanlar burda bulunduğu duruma çözüm arıyor ama siz gereksiz suçlayıcı konuşuyorsunuz.
İnsanlar çaresiz durum içinde olabilir. Olaylar istenmeyen şekilde gelişebilir. Dikkat edin siz aman hayatınız planladığıniz şekilde olmayabilir.
Ailem dert etmiyor.
Bahsettiğim dert başka şey.

iyi aileniz varmış benimkiler 1 gün kalmazdı.

insanlarada bu kadar yüklenilmezk i ayıp artık szinkisi. eziyet ediyosnuz resmen

evi bulun. taşınıyoruz diyin izinle iknayla mı uğraşacaksınız. biraz kararlı ve net olun sözünüz geçsin
Ailemle.bir sorunum yok onlar şikayetçi degil
Sorun taşınmak
İçin sıkıldı konu açtım dertleşmek için.

3 sene önce yeni evlendigimizde tayinler geç olduğu çin ev bulmakta zorlandık.Mecburen 2+1 kullaşsiz bir ev tuttuk.Ben malesef göremedim.Eski görev yerimde eşya toplamakla uğraşıyordum.
Ne istediğim gibi eşya alabildim ne çeyizi getirebildim.Simdi bebek de var o kadar darlaniyorum ki.Yatak odası ortasında koca beşik geçecek yer yok.Bebegin şifonyeri ve oyuncaklar koridorda .Ara oda da baza, masa ve dolap var.Egitimci oldugumu için kitabımız çok fazla.Ve bebek bakımı için 3 yaşına kadar annem babam bizimle kalıyor. Tek banyo var. Salonda yatıp kalkıp valizden eşya kullanıyorlar.Onlarin bu hali beni daha çok üzüyor.Cocugu uyutacak yer yok.Hamak salon da duruyor.Cocuk sürekli tv maruz ve 12 de yatıyor.Suan 15 aylik.
Ben uzun zamandır 3+1 geçmeyi o kadar istiyorum ki.Ama eşim ev taşımak konusunda o kadar zoruna gidiyor ki.Yok taşınma masrafı yok depozito yok emlakci. Tamam gerçekten masraflı bir süreç .Ben zaten gurbetteyim.Evde o kadar daralıyorum ki .Ev fiyatları çok arttı.Kiralar öyle. Elle tutulur evler en az 2500 başlıyor. 3 yıldır ağlıyorum hep bir sebep oldu.Gecen senelerde maddiyat, pandemi ,ölum vs olmuştu bekledim.Ama artik bir sebep yok.Iyice sinirlerim gerildi artık tasinmazsa söz vermediği için kendim ayrı eve çıkasım var. 3+1 çıkmak gibi bir basit isteğim var.Yani ikimizde çalışıyoruz.Ben sırf onun için bilmediğim bir şehirdeyim.Calisma yerime de uzak.Cok sinir oluyorum .Sakince nasil ikna olabilir bu erkekler?
Kendinizi net olarak anlatın ama onu da dinleyin. Söylediği herşeyi curutun

Tamam bebegi
Oha ya, plan neydi? Anne babayi 3 yil salonda yatirmakmi? Evet anliyorum.Türkiye koşullari fakat bu kadarda olamaz ya. Bebek yapmayin o zaman, yada en azindan mantikli bir koca bulun en azindan. Insanin vicdani sizlar be anne babayi aylar, yillarca salonda yatirmak icin.

Yani bakici var, ücretsiz izin var. Evet ekonomi, ama o zamanda bebek yapmayin. Anne babaya yazik gerçekten.
Tamam bebegi İptal edeyim kocayı da boşayim.

3 sene önce yeni evlendigimizde tayinler geç olduğu çin ev bulmakta zorlandık.Mecburen 2+1 kullaşsiz bir ev tuttuk.Ben malesef göremedim.Eski görev yerimde eşya toplamakla uğraşıyordum.
Ne istediğim gibi eşya alabildim ne çeyizi getirebildim.Simdi bebek de var o kadar darlaniyorum ki.Yatak odası ortasında koca beşik geçecek yer yok.Bebegin şifonyeri ve oyuncaklar koridorda .Ara oda da baza, masa ve dolap var.Egitimci oldugumu için kitabımız çok fazla.Ve bebek bakımı için 3 yaşına kadar annem babam bizimle kalıyor. Tek banyo var. Salonda yatıp kalkıp valizden eşya kullanıyorlar.Onlarin bu hali beni daha çok üzüyor.Cocugu uyutacak yer yok.Hamak salon da duruyor.Cocuk sürekli tv maruz ve 12 de yatıyor.Suan 15 aylik.
Ben uzun zamandır 3+1 geçmeyi o kadar istiyorum ki.Ama eşim ev taşımak konusunda o kadar zoruna gidiyor ki.Yok taşınma masrafı yok depozito yok emlakci. Tamam gerçekten masraflı bir süreç .Ben zaten gurbetteyim.Evde o kadar daralıyorum ki .Ev fiyatları çok arttı.Kiralar öyle. Elle tutulur evler en az 2500 başlıyor. 3 yıldır ağlıyorum hep bir sebep oldu.Gecen senelerde maddiyat, pandemi ,ölum vs olmuştu bekledim.Ama artik bir sebep yok.Iyice sinirlerim gerildi artık tasinmazsa söz vermediği için kendim ayrı eve çıkasım var. 3+1 çıkmak gibi bir basit isteğim var.Yani ikimizde çalışıyoruz.Ben sırf onun için bilmediğim bir şehirdeyim.Calisma yerime de uzak.Cok sinir oluyorum .Sakince nasil ikna olabilir bu erkekler?
Komşulara söyleyin ses yapsınlar diyeceğim de olmayacak. Yani nesini anlamıyor eşiniz, tekrar konuşsanız ve gerçekten çok zorlandığınızı söyleseniz.

Tamam bebegi

Tamam bebegi İptal edeyim kocayı da boşayim.
Neden insanlara yukleniyorsunuz ki haklılar.
Aileniz şikayet etmeyebilir ama bu durumdan hic ama hic memnun olmadiklarina eminim.
Ben başta işler istediğim gibi gitmezse yatak odasını onlara verir salona kendim geçerdim. Eşiniz 1 ay içinde nasıl kendisi harıl harıl ev aramaya başlardı bak. Rahatsız yerde yatıp üstüne özel alanı, hayatı kalmayınca.

Neden insanlara yukleniyorsunuz ki haklılar.
Aileniz şikayet etmeyebilir ama bu durumdan hic ama hic memnun olmadiklarina eminim.
Ben başta işler istediğim gibi gitmezse yatak odasını onlara verir salona kendim geçerdim. Eşiniz 1 ay içinde nasıl kendisi harıl harıl ev aramaya başlardı bak. Rahatsız yerde yatıp üstüne özel alanı, hayatı kalmayınca.
Ben mi yükledim.
Dediklerini bakar mısınız?
Ben bir anneyim zaten çok bunalmış.
Şuan başım ağrıyor bayılacak gibiyim.
Ben burda biraz rahatlamak çare bulmak istedim.
Çare bulanların soruma cevap verenlerden Allah Razi olsun.
Ama kimi zaman ne zaman kadınlar kulübüne girsem bir kesim insanı bunalıma sokuyor. Kendimi parcalayasim geliyor.
Yıllar önce girmemeye karar vermiştim.
Arada iyi insanlar hürmetine medet umuyorum ama bazıları insanı mahvediyor.
Burada bazı yazılanlar insanı intihara bile sürükler insanlar tanımadıkları hakkında bira daha dikkat etmeli ... insanlar dostane rahatlamak ıstiyor.Yargilanmak değil.
Yorum yapabileceğim bir şey olduğunda asla gaddar psikoloji bozucu şeyler yazmak aklımın ucundan geçmiyor.
İnsanlar zaten üzüntüsü sıkıntısı var farkında belli bir duruma gelmiş iyi yanından bakmaya çözüme ihtiyacı var.

Ben mi yükledim.
Ama kimi zaman ne zaman kadınlar kulübüne girsem bir kesim insanı bunalıma sokuyor. Kendimi parcalayasim geliyor.
Burada bazı yazılanlar insanı intihara bile sürükler insanlar tanımadıkları hakkında bira daha dikkat etmeli ... insanlar dostane rahatlamak ıstiyor.Yargilanmak değil.
Yorum yapabileceğim bir şey olduğunda asla gaddar psikoloji bozucu şeyler yazmak aklımın ucundan geçmiyor.
İnsanlar zaten üzüntüsü sıkıntısı var farkında belli bir duruma gelmiş iyi yanından bakmaya çözüme ihtiyacı var.
Ee zaten önce fikir verdi insanlar. Eşinizin ve annenizin isteğine göre yapmışsınız her şeyi sıkıntı yaşamanız olasiymis. Eşinizin rahatını bozmak lazım.

Aileniz sizinle kalıyoken kavga falan çıkarma arkadaşım.Sessizce ev ara itiraz edemeyeceği ,sebep gösteremeyeceği bir ev olsun.Eve cüzi bir kapora ver.Sonra al eşini bir kahveye çıkın biyere.Orda güzelce anlat evin enerjisinin seni boğduğunu,çocuğunun ayaklanınca oynayacak biyeri olmadığını,kendisiyle rahat rahat fingirdeşemediğini 😂 vesselam büyük ev gerektiği icin evi tuttuğunu anlat.Sonrada beraberce kesinleştirmeye gidin.Baktın yükseliyor sen bilirsin de evi tut kargocuyla anlaş ve taşın.
Dımdızlak boş eve gelsin arayınca konum atarsın tıpış tıpış gelir.

Ben mi yükledim.
Güzel arkadaşım, yazılan yorumlarda bunalıma sokacak birşey yok. İnsanlar sizin çektiğiniz sıkıntıya empati yapıp bu kadarı da olmaz diyor. Ayrıca çalışıp kendi parasını kazanan eğitimli bir kadının istemediği bir evde dört yetişkin bit bebek sıkışıp çözümü eşine bırakması karşısında insan haliyle tepki duyuyor. Bu kadar sorun odaklı olmayın. Ölüm pandemi vs yüzünden taşınamadık ne demek. Bulutsunuz bir ev valla ben taşınıyorum sen bilirsin dersiniz eşinize akşamları ikişer kutu toplar gene de en geç bir ayda taşınırsınız. Ben şoke oldum üç yıldır taşınmak isteyip kıpırdamamanıza. Ayrıca salonda ailenin yaşadığı yatak odasında bebeğin olduğu bir evlilik nasıl yürür nasıl o bağ korunur cidden anlayamadım

İkna ne demek yahu o ev sahibi siz hizmetkar mısınız? Çıkmak istiyorum ev bakalım diyeceksiniz bu kadar, ikna etmenize gerek yok çalışan bir kadınsınız böyle mıy mıy çocuk gibi lütuf beklerseniz daha çok böyle yaşarsınız
anne baba hem çocuk bakıp temizlik vs yapacaklar hem de bir çantanın içinde eşyalarla salonda sığıntı gibi yaşayacaklar.öyle kocayı ben olsam paralardım.hem bakıcıya para verme hem eve gelecek yardımcıya hem de evden tasarruf et.evlenmeseymiş bu maddi yükler fazla geldiyse

anne baba hem çocuk bakıp temizlik vs yapacaklar hem de bir çantanın içinde eşyalarla salonda sığıntı gibi yaşayacaklar.öyle kocayı ben olsam paralardım.hem bakıcıya para verme hem eve gelecek yardımcıya hem de evden tasarruf et.evlenmeseymiş bu maddi yükler fazla geldiyse
Evlilikten çocuktan hiç geri kalmıyolar canım boylarına poslarına bakmadan, sonra süründür aileni oh

Evlilikten çocuktan hiç geri kalmıyolar canım boylarına poslarına bakmadan, sonra süründür aileni oh
2 maaşlarmış öğretmenlermiş en az evlerine yeni zamlarla 13 14 bin giriyordur.birikim yapmasınlar fazlaca bebeğe ve onlara bakanlara doğru dürüst barınma imkanı sağlasınlar.hem karnım doysun hem pastam dursun deniyor bu konuda

2 maaşlarmış öğretmenlermiş en az evlerine yeni zamlarla 13 14 bin giriyordur.birikim yapmasınlar fazlaca bebeğe ve onlara bakanlara doğru dürüst barınma imkanı sağlasınlar.hem karnım doysun hem pastam dursun deniyor bu konuda
Bugün eşimle onu konuşuyorduk, maddi durumu bizden çok daha geride olan insanların birikmiş bir ton parası var ama kendilerini o kadar sıkıyorlar hayatları o kadar dar ki. Hayat kalitem o haldeyken istiyorsa milyonlarım olsun bankada ne anladım? Yıllarım gençliğim geçiyor.

Bugün eşimle onu konuşuyorduk, maddi durumu bizden çok daha geride olan insanların birikmiş bir ton parası var ama kendilerini o kadar sıkıyorlar hayatları o kadar dar ki. Hayat kalitem o haldeyken istiyorsa milyonlarım olsun bankada ne anladım? Yıllarım gençliğim geçiyor.
aynen öyle.dışarda yemek yemek lüks onlar için .hatta en acısı çocuklarına bile harcamıyorlar taş yığını almak için.öğretmenin istediği kitabı müzik aletini bile lüzümsuz para görüp bir de şikayet ediyorlar. :işsiz:

Esinize fena gicik oldum. Ne bencil adammis oyle. Bebegede yazik anne babanizada. Bir kuru inat ugruna 3 yil sıkıs tepis mi yasayacaksiniz. Yerinizde olsam resti cekerdim. Tasinma sureci zor evet ama yillarca boyle yasamak daha zor. Esiniz at gozluklerini cikarip bunu gorse iyi olur.

Konu maddiyata dayandığı için böyle konuşuyorum. Çalışan bir kadının bu kadar ezik olmasını aklım almıyor. Ne demek ikna olmak yahu, onun ne kadar söz hakkı varsa sizin de o kadar var. Öyle adamı ücretsiz izinle sınayın. Memursanız iki yıl doğum izni hakkınız var. Ve her memuru belli bir yılı doldurduktan sonra +1 sene ücretsiz izin hakkı var. Üç sene oluyor. Üç yaşına kadar çocuğa kendim bakacağım deyin, izin dilekçesini gösterin. Bakın nasıl ikna oluyor. Anne babanız da iyiymiş valla. Bizimkiler aynı evde üç yıl yaşamayı bile istemezler, değil ki tıklım tıkış evde yaşamak…

Yorumları okumaya geldim bendede ikna edememe derdi var 🙄

Bilmeden konuşuyorsunuz sorun maddiyat değil taşınmak işlemi zor ve evin zor bulunması
Valla millet kazanla para kazanıyor hep öğretmenlerin maaşları ortada ...Doktorları bile hesap edilmiyor bu kadar.
Millet yardımcı olmaktan çok ne kadar yargılamaya meraklı.

Back
X