• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimi ev degistirmeye ikna nasil ederim ?

B

Onlara

Ben onlara kocaman dolap açtım ama kendileri öyle tercih etti.Sehirler yakın olduğu iicn iki haftada bir gidiyorlar.inatlar napayim.
Ben bakici düşündüm ama annem ben torununu bakicya bırakmam dedi .Geçici olduğunu da biliyor.En kısa zamanda konfor sağlayacağım. 1 sene sonra kreşe vereceğim çocuğu da zaten.

Hani 3 yil bakacakti anne baba? Vay bee koskoca dolap demekki. Nerde ki? Hani oyuncaklara bile yer yoktu? Adamlarin uyuyacak yerleri yok, sen dolap diyorsun.

Aksi şeyler olabilir fakat sürekli bahanenin arkasinda siğinmanin manasi yoktur. Anne sessiz diye, durumdan mutlu demek değildir. Hele bebek, onunda kendine ait yeri, düzeni yok.

Yani ister kiz, yorum beğenme ama bu iş bu şekilde yürümez. Önce düzen kurulur, bağimsiz olursun, ondan sonra bebek yaparsin.

"Annem bakiciya birakmak istemiyordu". Hayirdir, sen çocuğun annesi olarak hiç söz sahibi değilmisin? Bal gibi bakicidan yirtmak adina getirdiniz işte. Tamam ülke şartlari diyelim, bakiciya kreşe güven yok diyelim. Ama yani gerçekten hangi akillinin fikriydi, onlara oda açamadan onlari çağirmak? Annemin ister giki çiksin, ister çikmasin, anneme babama reva görecek bir düzen olmazdi benim için.

Yok bide koca ikna olacakmişta. Bunu burda en az aileci biri olarak diyorum, evet o kocayi boşardim. Ki bu düzende zaten olacak şey o olur. Ne düzen, ne özel hayat var o evde. Yazik, biraz para kurtarmak adina.

Hani 3 yil bakacakti anne baba? Vay bee koskoca dolap demekki. Nerde ki? Hani oyuncaklara bile yer yoktu? Adamlarin uyuyacak yerleri yok, sen dolap diyorsun.

Aksi şeyler olabilir fakat sürekli bahanenin arkasinda siğinmanin manasi yoktur. Anne sessiz diye, durumdan mutlu demek değildir. Hele bebek, onunda kendine ait yeri, düzeni yok.

Yani ister kiz, yorum beğenme ama bu iş bu şekilde yürümez. Önce düzen kurulur, bağimsiz olursun, ondan sonra bebek yaparsin.

"Annem bakiciya birakmak istemiyordu". Hayirdir, sen çocuğun annesi olarak hiç söz sahibi değilmisin? Bal gibi bakicidan yirtmak adina getirdiniz işte. Tamam ülke şartlari diyelim, bakiciya kreşe güven yok diyelim. Ama yani gerçekten hangi akillinin fikriydi, onlara oda açamadan onlari çağirmak? Annemin ister giki çiksin, ister çikmasin, anneme babama reva görecek bir düzen olmazdi benim için.

Yok bide koca ikna olacakmişta. Bunu burda en az aileci biri olarak diyorum, evet o kocayi boşardim. Ki bu düzende zaten olacak şey o olur. Ne düzen, ne özel hayat var o evde. Yazik, biraz para kurtarmak adina.
para biriktirmeyi ev sahibi olmayı hepimiz istiyoruz ama bunun için de anımızı zehir etmiyoruz.çocuk için iyi semte taşınsam evler 6000 bin civarı 4+1 ha küçük ev tutsam öderim ama bu seferde eve sığmam .evde yaşlım da var onu salonda kıyıda köşede mi yatırayım?insanın en çok vakit geçirdiği en huzurlu rahat olduğu yer evidir.gezmeden tatilden kuaförden kısılır ama temel ihtiyaç olan evin konforundan kısılmaz bence.ihtiyaç daha geniş evse o eve çıkılmalı acilen

Ooooo evet annemi babamı kullandım ben surukledim ya oooo bankamız dolar döviz altın dolu o yüzden böyleyiz. Ben sürekli ayrıntı vermek zorunda değilim.
Kadının kadına kurduğu baskı kadar başka bir şey yok.
Aman neyse ne olduğunu ben biliyorum .Sadece sohbet etmek istedim. Neyin ne olduğumu ben gayet biliyorum. Soru cevap odaklı olalım lütfen.
Ben suçlamak için yazmadım buraya o durumların hepsini farkındayım..
Hayat planladığın gibi olmuyor.
Kimse parasına hayatına güvenmesin.
O dediklerinizi bende düşünüyorum.
Ama şartlar böyle gelişiyor.
Bir derdim burası yargılanma yeri değil.
İnsan olan söyle yap böyle yap demiş.
Ben diğer konularda zaten üzüntümü sıkıntımı belli ettim.

para biriktirmeyi ev sahibi olmayı hepimiz istiyoruz ama bunun için de anımızı zehir etmiyoruz.çocuk için iyi semte taşınsam evler 6000 bin civarı 4+1 ha küçük ev tutsam öderim ama bu seferde eve sığmam .evde yaşlım da var onu salonda kıyıda köşede mi yatırayım?insanın en çok vakit geçirdiği en huzurlu rahat olduğu yer evidir.gezmeden tatilden kuaförden kısılır ama temel ihtiyaç olan evin konforundan kısılmaz bence.ihtiyaç daha geniş evse o eve çıkılmalı acilen
Aynen öyle durumları düzeltmek üzereyiz yazın halledeceğiz inşallah. Evler arasında uçurum var .Semt yere göre oda sayısına göre çok değişiyor. İnsan gelir gider de düşünüyor. Kreş olayı da başlayacak. Dengeyi iyi sağlamak lazım. Bulunduğum yerde aile olarak.kres ve çalıştığımız yere göre en az 3000 başlıyor kiralar .Bu durum beni bunalttı biraz.Artik lüks yok ki.Temel ihtiyaçlar almış başını gidiyor.Maaslar yükseldi ama fazlasıyla çıkıyor.Allah yardımcımız olsun.

Ben diğer konularda zaten üzüntümü sıkıntımı belli ettim.

bu cümle dürttü azıcık baktım eski konunuza.
ailenizin bebeğinize bakması gerçekten büyük şans, sanırım çalışıyorsunuz. fakat aynı evin içinde olmanız ve evin bu kadar küçük olması cinsel yaşamınızı olmsuz etkiliyordur. evi büyütmeye bu kadar direnmesinin bir sebebi de acaba bıkıp giderler umudu olabilir mi? ailenizle birlikte 3 yıl yaşama fikrinde çift olarak anlaştığınıza emin misiniz?

Doğru okuyun.
Bebek 15 aylik geriye 1.5 sene kaldı. Zaten tatillerde gidiyorlar.2 hafta da bir evlerine gidiyorlar.Benim.calisma günler esnek o yüzden onlar için sürekli evin içinde değiller....

Pandemi de bakiciyi tercih etmiyorum.. Ya ücretsiz izne çıkacaktım ya annem bakacakti.
Annem gurbete gelin verdiği için söz verdi kızım ben bakacağım sen doğur.Onun gibi fedakar ana nadirdir.
Ucretsiz izne çıkarmayacağıma farkındalar çünkü eşim.yetim ona destek olacak kimsesi yok.Kardesleriine destek olmuş para biriktirememiş. Kredi çekerek ev kurduk.
Haziran da borçlar yeni bitiyor.
He Hani diyorsunuz ya evlimisin bekarmiisn bilmem ama bebek olayı supriz de gelişiyor. Napayim kürtaj mi olaydım evim 2+1 vay vay.Ki bereketiyle tüm ihtiyaçları tam oldu.

Boşanmak ne kadar kolay .Az naz napayim geyik yapayım dedim hemen boşa.
Bulunduğum süreç geçici bir durum zaten bende geçici çözüm yolu buluyorum ama hayat pahalıdır vurdu.
Karnımızı doyurup çocuğun ihtiyaçları için çalışmaya devam ettim ki benim çalışma saatlerim oldukça esnek bebeğime fazlasıyla yettim
Ben sadece buraz daha konfor sağlamanın yollarını sormuştum.
Bilmiyorum ne sıkıntınız var ama ben tanımadığım için söylesin böylesin demek istemiyorum.

bu cümle dürttü azıcık baktım eski konunuza.
ailenizin bebeğinize bakması gerçekten büyük şans, sanırım çalışıyorsunuz. fakat aynı evin içinde olmanız ve evin bu kadar küçük olması cinsel yaşamınızı olmsuz etkiliyordur. evi büyütmeye bu kadar direnmesinin bir sebebi de acaba bıkıp giderler umudu olabilir mi? ailenizle birlikte 3 yıl yaşama fikrinde çift olarak anlaştığınıza emin misiniz?
Olur mu hiç ben onlara konfor sağlamak istiyorum.Dedim ara odaya çift kişilik baza alayım.Kabul etmediler. Biz şurada 1.5 senemiz kaldı gerek yok kızım dedi. Gurbette olduğumuz ve yaşadığımız yer turistik olduğu için millet evini sonra otel gibi kullanır bosver dedi 😁Annemin her adımı düşünce.
Onlar varken cinsellik yok ama 2haftada bir ara tatil ve ya tatili gidiyorlar gitse de o durumda sıkıntı oluyordu onlarla alakası yok.Ara ara düzeldi zaten.
Eşim çok saygılıdır bizimkileri de çok seviyor valla .Çok şükür sıkıntımız yok.
Ben çocuğa oda yapıp oraya yatak koyacağım. Az zaman kalsa da biraz herkes adına rahat olsun.
Ailem öncelikle bizimde rahatlığımizi çok istiyorlar.Torun ellerine büyüdü çok seviyorlar.
15 aylik bebek zaten 36 ay da kreşe göndereceğim. Kısa geçici süre böyleyiz.

İkna etmiyoruz 😅 emrivaki yapıyoruz, en son kurutma makinesi aldık eşime göre hala gereksiz, o kadar parayı verdik çamaşırları da katlasin diye laf sokuyor hala 😉😉
Madem gereksiz kendisi makineden çıkarıp asıp kuruyunca toplasın, muhtemelen 1 hafta sonunda kurutma makinesiyle mum ışığında yemek yer. Size yardımcı olacak aletler için erkeklerin laf söyleme hakkı yok.

Madem gereksiz kendisi makineden çıkarıp asıp kuruyunca toplasın, muhtemelen 1 hafta sonunda kurutma makinesiyle mum ışığında yemek yer. Size yardımcı olacak aletler için erkeklerin laf söyleme hakkı yok.
Aynen bende umursamıyorum zaten.
Yapıyor yapmasına da her adımını söylemem lazım, çamaşırları as, çamaşırları topla, onu yap, bunu yap, şimdi kafam rahat.

ben de aynı konudan sıkıntıdayım .Şu an 3+1 deyiz .2019 dan sonra 5 kişilik ailemiz 2 kişiye düştü .2+1 e geçmek istiyorum.burası kendi evimiz ama 22 yıldır artık yeter diyorum.Ev almak için çok baktım gezdim ama eşimi ikna edemedim.Hani bir balon var dı patlayacak olan (emlak balonu) şimdi 1milyonluk evler oldu 2 milyon inşallah siz de biz de hayırlı bir yer buluruz (24 dikkatimi çekti Erzincan)

Ana babaniz 3 yasina kadar sizde kalacaksa daha 2 yil var demektir. Salonda yatirmak valizden esya ile idare etmek büyük haksizlik. Onlara oda vermelisiniz yayaklari dolaplari olmali. Bu bile yeterli bir sebep

bu konuyu eşinizle konuşup bir karara bağlayamıyorsanız önemli sebepler olmalı geçim sıkıntısı var mı mesela varsa bu zor ama geçim sıkıntısı yok ise sizde anladığım kadarı ile çalışan bir kadınsınız şimdi çocuktan dolayı çalışmıyorsanız bile ilerid çalışacaksınız yani ortak kararlar almanız lazım eşiniz size saygı göstermiyorsa o da sizin probleminiz oluyor bu konuları okuyunca olup bitenleri anlamıyorum aslında birde eşinizin buraya nedenlerini yazması lazım :D

3 sene önce yeni evlendigimizde tayinler geç olduğu çin ev bulmakta zorlandık.Mecburen 2+1 kullaşsiz bir ev tuttuk.Ben malesef göremedim.Eski görev yerimde eşya toplamakla uğraşıyordum.
Ne istediğim gibi eşya alabildim ne çeyizi getirebildim.Simdi bebek de var o kadar darlaniyorum ki.Yatak odası ortasında koca beşik geçecek yer yok.Bebegin şifonyeri ve oyuncaklar koridorda .Ara oda da baza, masa ve dolap var.Egitimci oldugumu için kitabımız çok fazla.Ve bebek bakımı için 3 yaşına kadar annem babam bizimle kalıyor. Tek banyo var. Salonda yatıp kalkıp valizden eşya kullanıyorlar.Onlarin bu hali beni daha çok üzüyor.Cocugu uyutacak yer yok.Hamak salon da duruyor.Cocuk sürekli tv maruz ve 12 de yatıyor.Suan 15 aylik.
Ben uzun zamandır 3+1 geçmeyi o kadar istiyorum ki.Ama eşim ev taşımak konusunda o kadar zoruna gidiyor ki.Yok taşınma masrafı yok depozito yok emlakci. Tamam gerçekten masraflı bir süreç .Ben zaten gurbetteyim.Evde o kadar daralıyorum ki .Ev fiyatları çok arttı.Kiralar öyle. Elle tutulur evler en az 2500 başlıyor. 3 yıldır ağlıyorum hep bir sebep oldu.Gecen senelerde maddiyat, pandemi ,ölum vs olmuştu bekledim.Ama artik bir sebep yok.Iyice sinirlerim gerildi artık tasinmazsa söz vermediği için kendim ayrı eve çıkasım var. 3+1 çıkmak gibi bir basit isteğim var.Yani ikimizde çalışıyoruz.Ben sırf onun için bilmediğim bir şehirdeyim.Calisma yerime de uzak.Cok sinir oluyorum .Sakince nasil ikna olabilir bu erkekler?
Senin işi emri vaki çözer. Bence çıkmışken 4+1 eve çık bir oda da annenler için olur gidip geldikçe rahatça kalırlar hem de okuluna yakın ev bul

Back
X