• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimi ev degistirmeye ikna nasil ederim ?

Bilmeden konuşuyorsunuz sorun maddiyat değil taşınmak işlemi zor ve evin zor bulunması
Valla millet kazanla para kazanıyor hep öğretmenlerin maaşları ortada ...Doktorları bile hesap edilmiyor bu kadar.
Millet yardımcı olmaktan çok ne kadar yargılamaya meraklı.
eleştiri kabul etmiyorsanız neden konu açtınız ki?tüm üyelere kızmışsınız.evet taşınmak zor ama ben tek başıma 5 oda eşyayı 1 yaşında bebekle taşıyabildiğime göre siz de 4 yetişkin haydi haydi yaparsınız.öğretmen çocuğuyum kendimd e öğretmenlik yaptım şartları da gayet iyi biliyorum.lüks araba ev almaya yetmez ama kirada oturmaya yeter hanımefendi.iyi akşamlar

Esinize fena gicik oldum. Ne bencil adammis oyle. Bebegede yazik anne babanizada. Bir kuru inat ugruna 3 yil sıkıs tepis mi yasayacaksiniz. Yerinizde olsam resti cekerdim. Tasinma sureci zor evet ama yillarca boyle yasamak daha zor. Esiniz at gozluklerini cikarip bunu gorse iyi olur.
İnat değil
1.yil hamileydim evi tanıyamadım.
2.yil ailem korona oldu ve ölüm oldu tüm yaz cenaze ile uğraştık.
Şuan 3.yila giriyoruz.
Kredi borcumuz vardı .Haziran ayında bitiyor.
Eylül ayı kontrat bitiyor.
Kiralar da zamandı nerdeyse maaş kartimiiz alacak ev sahipleri
Ya valla öylesine kafamdan geçen için konu açtım

Ailem olan bitene gayet anlayışlı Allah razı olsun..Gönüller geniş olsun. Ben dert ettim onları..
Laf olsun diye konu açtım herkes saldırıyor..

eleştiri kabul etmiyorsanız neden konu açtınız ki?tüm üyelere kızmışsınız.evet taşınmak zor ama ben tek başıma 5 oda eşyayı 1 yaşında bebekle taşıyabildiğime göre siz de 4 yetişkin haydi haydi yaparsınız.öğretmen çocuğuyum kendimd e öğretmenlik yaptım şartları da gayet iyi biliyorum.lüks araba ev almaya yetmez ama kirada oturmaya yeter hanımefendi.iyi akşamlar
Tüm üyelere kızmadım.
Gayet soru odaklı yaklaşanlar da var .
Ama bizim millet eleştiri odaklı.

Konu maddiyata dayandığı için böyle konuşuyorum. Çalışan bir kadının bu kadar ezik olmasını aklım almıyor. Ne demek ikna olmak yahu, onun ne kadar söz hakkı varsa sizin de o kadar var. Öyle adamı ücretsiz izinle sınayın. Memursanız iki yıl doğum izni hakkınız var. Ve her memuru belli bir yılı doldurduktan sonra +1 sene ücretsiz izin hakkı var. Üç sene oluyor. Üç yaşına kadar çocuğa kendim bakacağım deyin, izin dilekçesini gösterin. Bakın nasıl ikna oluyor. Anne babanız da iyiymiş valla. Bizimkiler aynı evde üç yıl yaşamayı bile istemezler, değil ki tıklım tıkış evde yaşamak…
Eziklik ne alakası var ya .
Bazı şeylerin yoluna girmesini bekledim
Eşime eşyaları oradan oraya taşımak zor geliyor.
Eşyalar yipranmasin kendi evimizi alırız dedi hep.
Ama malesef fırsatçı millet dört duvarına 600 binden asagi istemediği için bu durumu ertelemek zorunda kaldık.
Bende artık kiraya çıkalım darlandım dedim o da ev alma planı vardı.Kiraya boşuna en az 2500 vereceğiz. Ama kredi çekip ev almak da imkansız.
Yani daha önceki üyelerin de dediği gibi evi herseyi ayarlayıp hadi diyecrgim ister gel ister gelme yapacağım bu zaten

konu sahibi yorumlardan memnun değil.siz elbette başka eve çıkmayın eşyalarınız kesinlikle yıpranmasın.ev alın evler ucuzlayacak yakında o zaman çıkarsınız.eşiniz de mükemmel bir insan anne babanızı da aşırı düşünüyor.başka da yorumum yok :KK53:

B
anne baba hem çocuk bakıp temizlik vs yapacaklar hem de bir çantanın içinde eşyalarla salonda sığıntı gibi yaşayacaklar.öyle kocayı ben olsam paralardım.hem bakıcıya para verme hem eve gelecek yardımcıya hem de evden tasarruf et.evlenmeseymiş bu maddi yükler fazla geldiyse
Onlara
anne baba hem çocuk bakıp temizlik vs yapacaklar hem de bir çantanın içinde eşyalarla salonda sığıntı gibi yaşayacaklar.öyle kocayı ben olsam paralardım.hem bakıcıya para verme hem eve gelecek yardımcıya hem de evden tasarruf et.evlenmeseymiş bu maddi yükler fazla geldiyse
Ben onlara kocaman dolap açtım ama kendileri öyle tercih etti.Sehirler yakın olduğu iicn iki haftada bir gidiyorlar.inatlar napayim.
Ben bakici düşündüm ama annem ben torununu bakicya bırakmam dedi .Geçici olduğunu da biliyor.En kısa zamanda konfor sağlayacağım. 1 sene sonra kreşe vereceğim çocuğu da zaten.

konu sahibi yorumlardan memnun değil.siz elbette başka eve çıkmayın eşyalarınız kesinlikle yıpranmasın.ev alın evler ucuzlayacak yakında o zaman çıkarsınız.eşiniz de mükemmel bir insan anne babanızı da aşırı düşünüyor.başka da yorumum yok :KK53:
Aman ya sizde .

B

Onlara

Ben onlara kocaman dolap açtım ama kendileri öyle tercih etti.Sehirler yakın olduğu iicn iki haftada bir gidiyorlar.inatlar napayim.
Ben bakici düşündüm ama annem ben torununu bakicya bırakmam dedi .Geçici olduğunu da biliyor.En kısa zamanda konfor sağlayacağım. 1 sene sonra kreşe vereceğim çocuğu da zaten.
konunuzun en başında bavuldan alıp giyiyorlar yazan sizsiniz.ben de ona göre yorum yaptım.madem dolap vardı da neden kullanmıyorlardı?eleştiri alınca ortaya dolap çıktı aniden.ayrıca madem bu durumdan şikayetçi değilsiniz neden eşimi nasıl ikna ederim diye konu açtınız?mantıklı mı yaptığınız?

konunuzun en başında bavuldan alıp giyiyorlar yazan sizsiniz.ben de ona göre yorum yaptım.madem dolap vardı da neden kullanmıyorlardı?eleştiri alınca ortaya dolap çıktı aniden.ayrıca madem bu durumdan şikayetçi değilsiniz neden eşimi nasıl ikna ederim diye konu açtınız?mantıklı mı yaptığınız?
Ben ayrıntıları yazmadım.Konustukca açılıyor.
Ben sadece bu geçici olacak durumua sabrettim.
Vakti geliyor ama evler çok pahalaninca böyle oldu.
Kiraya mi çıksak boşuna yüklü para ev alsak mağara gibi evler 500 bin
Zaman hayat beni bu hale getirdi.
Iki maaş da olsa her şey çok pahalı
Bir sene sonra kreş var
En az 2000 olacak.
Malesef hayat şartları bizi bu hale getirdi
Endişeler işte

3 sene önce yeni evlendigimizde tayinler geç olduğu çin ev bulmakta zorlandık.Mecburen 2+1 kullaşsiz bir ev tuttuk.Ben malesef göremedim.Eski görev yerimde eşya toplamakla uğraşıyordum.
Ne istediğim gibi eşya alabildim ne çeyizi getirebildim.Simdi bebek de var o kadar darlaniyorum ki.Yatak odası ortasında koca beşik geçecek yer yok.Bebegin şifonyeri ve oyuncaklar koridorda .Ara oda da baza, masa ve dolap var.Egitimci oldugumu için kitabımız çok fazla.Ve bebek bakımı için 3 yaşına kadar annem babam bizimle kalıyor. Tek banyo var. Salonda yatıp kalkıp valizden eşya kullanıyorlar.Onlarin bu hali beni daha çok üzüyor.Cocugu uyutacak yer yok.Hamak salon da duruyor.Cocuk sürekli tv maruz ve 12 de yatıyor.Suan 15 aylik.
Ben uzun zamandır 3+1 geçmeyi o kadar istiyorum ki.Ama eşim ev taşımak konusunda o kadar zoruna gidiyor ki.Yok taşınma masrafı yok depozito yok emlakci. Tamam gerçekten masraflı bir süreç .Ben zaten gurbetteyim.Evde o kadar daralıyorum ki .Ev fiyatları çok arttı.Kiralar öyle. Elle tutulur evler en az 2500 başlıyor. 3 yıldır ağlıyorum hep bir sebep oldu.Gecen senelerde maddiyat, pandemi ,ölum vs olmuştu bekledim.Ama artik bir sebep yok.Iyice sinirlerim gerildi artık tasinmazsa söz vermediği için kendim ayrı eve çıkasım var. 3+1 çıkmak gibi bir basit isteğim var.Yani ikimizde çalışıyoruz.Ben sırf onun için bilmediğim bir şehirdeyim.Calisma yerime de uzak.Cok sinir oluyorum .Sakince nasil ikna olabilir bu erkekler?
İlk soylediginize gore esinizin tek derdi maddiyat; yoksa oyle esya yipranmasin falan degil yani bu 1.

Aileniz zor durumda bebek tv ye maruz kaliyor, gec uyuyor diye anlatmissiniz. Hali hazirda bunlar yasaniyorken baslarim ben oyle kocanin gonlunu yapmaya. Onun nazi niyazi benim huzurumdan, cocugumun duzeninden Ya da anne vabamin eahatindan daha onemli olamaz

Ben ayrıntıları yazmadım.Konustukca açılıyor.
Ben sadece bu geçici olacak durumua sabrettim.
Vakti geliyor ama evler çok pahalaninca böyle oldu.
Kiraya mi çıksak boşuna yüklü para ev alsak mağara gibi evler 500 bin
Zaman hayat beni bu hale getirdi.
Iki maaş da olsa her şey çok pahalı
Bir sene sonra kreş var
En az 2000 olacak.
Malesef hayat şartları bizi bu hale getirdi
Endişeler işte
tmm işte böyle yazarsanız ben de ve başka üyeler de ona göre cevap veririz.biz de asgari ücretin kat kat fazlasını kazanıyoruz ama evler 1.5 milyondan başladığından anca arsadan aldık o da henüz yapılmadı.kiradayım evde annem de yaşıyor.çocukla 4 kişiyiz ve 4+1 eve anca sığıyoruz.siz 4 yetişkin 1 bebek 2+1 de zaten yapamazdınız ki.yani demem şu ki ev sahibi olmayı beklerseniz o evde daha 2 3 sene oturmanız lazım en az.değer mi o sıkıntıya onu diyorum.bebeğin mutlaka kendi odası olmalı.anne babanız da salonda mutlu değildir.afedersiniz insan bazen evinde donla yatar sıcaktan.onlar nasıl rahat etsin?yani bu duruma kış şartları geçince bir çözüm bulmanız lazım acilen

Eziklik ne alakası var ya .
Bazı şeylerin yoluna girmesini bekledim
Eşime eşyaları oradan oraya taşımak zor geliyor.
Eşyalar yipranmasin kendi evimizi alırız dedi hep.
Ama malesef fırsatçı millet dört duvarına 600 binden asagi istemediği için bu durumu ertelemek zorunda kaldık.
Bende artık kiraya çıkalım darlandım dedim o da ev alma planı vardı.Kiraya boşuna en az 2500 vereceğiz. Ama kredi çekip ev almak da imkansız.
Yani daha önceki üyelerin de dediği gibi evi herseyi ayarlayıp hadi diyecrgim ister gel ister gelme yapacağım bu zaten
Sizin konumunuzda bir kadının üç senedir eşi ikna etmeye çalışması bana sadece bunu çağrıştırıyor kusura bakmayın. Emrivaki yapmazsanız on sene de geçse o adam yerinden kımıldamaz. Ya da dediğim gibi ücretsiz izin tehditi. 😐

3 sene önce yeni evlendigimizde tayinler geç olduğu çin ev bulmakta zorlandık.Mecburen 2+1 kullaşsiz bir ev tuttuk.Ben malesef göremedim.Eski görev yerimde eşya toplamakla uğraşıyordum.
Ne istediğim gibi eşya alabildim ne çeyizi getirebildim.Simdi bebek de var o kadar darlaniyorum ki.Yatak odası ortasında koca beşik geçecek yer yok.Bebegin şifonyeri ve oyuncaklar koridorda .Ara oda da baza, masa ve dolap var.Egitimci oldugumu için kitabımız çok fazla.Ve bebek bakımı için 3 yaşına kadar annem babam bizimle kalıyor. Tek banyo var. Salonda yatıp kalkıp valizden eşya kullanıyorlar.Onlarin bu hali beni daha çok üzüyor.Cocugu uyutacak yer yok.Hamak salon da duruyor.Cocuk sürekli tv maruz ve 12 de yatıyor.Suan 15 aylik.
Ben uzun zamandır 3+1 geçmeyi o kadar istiyorum ki.Ama eşim ev taşımak konusunda o kadar zoruna gidiyor ki.Yok taşınma masrafı yok depozito yok emlakci. Tamam gerçekten masraflı bir süreç .Ben zaten gurbetteyim.Evde o kadar daralıyorum ki .Ev fiyatları çok arttı.Kiralar öyle. Elle tutulur evler en az 2500 başlıyor. 3 yıldır ağlıyorum hep bir sebep oldu.Gecen senelerde maddiyat, pandemi ,ölum vs olmuştu bekledim.Ama artik bir sebep yok.Iyice sinirlerim gerildi artık tasinmazsa söz vermediği için kendim ayrı eve çıkasım var. 3+1 çıkmak gibi bir basit isteğim var.Yani ikimizde çalışıyoruz.Ben sırf onun için bilmediğim bir şehirdeyim.Calisma yerime de uzak.Cok sinir oluyorum .Sakince nasil ikna olabilir bu erkekler?
Bir an benim konummu dedim aynı kaderi yaşıyoruz bacım 😥

Eşinizi neden ikna etmeye çalışıyorsunuz?
Ne anne babanızı uzun süre kalacakları evde, eşyalarını bavulda tutup sığıntı gibi yaşatmaya hakkınız var ne de çocuğunuzun ekrana maruz, kalmasına,uyku düzenini saçma sapan bir hal almasına bir şekilde göz yummaya.

Eğitimci anne baba çocuğunun büyüğüdü ev ortamı harika, ikinizi de tebrik ederim. 👏

ilk evimiz geniş olmasına rağmen apartman yapısından vs rahatsızdım ama eşim taşınmayı o kadar abartıyordu ki, sanki dünyayı yerinden oynatacak. evi buldum, beyefendiye de gezdirdim, ha güzelmiş ama bi düşünelim bak taşınmak zor iş diye gevelerken ben ev sahibiyle anlaştım, evi temizlettim. paşa paşa nakliye buldu ve kolileri yaptık, taşındık. taşınmaya karar vermemizle taşınmamız toplam 8 gün sürdü. yeni evimize yerleştiğimiz gece ohh dünya varmış dedi, üşendiği için katlanmayı göze aldığını itiraf etti.

diyeceğim o ki, mantıklı bir sebebi yoksa -sizin konu da elle tutulur yanı yok valla- üşengeçlikten diretiyorsa biraz yolu açmak gerek :) emrivaki ya da evde eşimi işte ortağımı ezip geçmek tarzım değildir ama sizi ve bebeğinize bakmak için gelen ailenizi bu kadar zor da bırakan bir üşengeçlik dürtülmeyi hak ediyor valla.

İlk evlendiğim de çok çok farklı bi şehire gitmiştik evi görmemiştim hem çok eski hem yeri kötüydü yanlız kalmak zor oluyordu gece, bşata idare etmeye çalıştım ama psikolojim etkilenmeye başlamıştı değiştirelim falan diyordum ama hep ya değiştirsek mi gibiydi eşimde sürekli ev bulamayız yok masrafı şusu falan bişeyler diyordu en son net bi şekilde ev değiştirmek istiyorum ben çok mutsuzum dedim bulamayız dedi , ben buldum bütün işleri sözleşmeyi falan hallettim eşime tamam ben toplar ben taşırım dedim bi şekilde oldu sadece istek olarak değil net bi şekilde isteğinizi belli edip harekete kendiniz geçin

Back
X