• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi ev işi yapmaya ikna etmek..

karamel022

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
41
17
3
38
Slm arkadaşlar..ben calisiyorum. 1yasinda da oğlum var.esimle eve aynı saatte geliyoruz.hem ev işi hem iş hem çocuk çok yipraniyorum.esimden yardım istiyorum ama pek oralı olmuyor.yardım ediyor ama çok az.bazen çok bunaliyorum bağırıp çağırıyorum o yüzden.o zaman bikac gün özen gösteriyor sonra yine aynı.siz ne önerirsiniz..sizin esleriniz yardım ediyor mu.nasıl bi yol izlemeliyim

eşim hamile kalıp,düşük tehlikem olunca yardım etmeye başladı hatta bugün evi beraber topladık ben mutfaktaydım o da süpürge yaptı. ama hamile olmadan önce ne kadar söylersem söyleyeyim yardım etmiyordu.
Mesela hangi konuda yardım etmesini istiyorsunuz? Bazı erkeklerin yapıları gereği mi bilmiyorum yardım etme konusunda işlerine gelmiyor. Yardım için bayan tutsanız ikiniz de çalışıyorsunuz sonuçta :KK51:

Bunun adı yardım değil, insanlık. İkiniz de çalışıyorsanız, evde herkes yorgunluk açısından eşit demektir. Hani kadın çalışmıyorsa, çalışan taraf daha çok yorulduğu için kadının ev işlerinin çoğunu yapması bana göre normaldir, ama iki kişinin de çalıştığı durumlarda erkeğin de ev işi yapması yardım falan değil, insanlıktır, vicdan sahibi olmaktır. Zorla aşılanabileceğini sanmıyorum, yani kendiliğinden vicdanı sızlamıyorsa.

Ya ne bileyim.ben yemekleri sofraya koyarken o da ekmeği kesin mesela.herseyi beraber yapmak gibi.ben evi supurdiysem o da silsin.çok şey mi istiuorum:110:ben demeden bisey yapmiyor.soyleyince de cok yardim etmiyor zaten.herhalde bu icten gelen bisey.:KK43:

bir kaç gün lekeli yada ütüsüz yada son dk kendisinin ütülemek zorunda kaldığı gömleklerle işe gitmek zorunda kalırsa bence size yardımcı olucaktır.Bide öyle deneyin.Yani herşeye YETİŞMEYİN :)

2,5 yıldır eşimden istediğim tekşey dağıtmaması çünkü dağınıklığın tamamı ona ait. O gelene kadar ev kalıp gibi gelince 5 çocuk savaş çıkarmış gibi.

Kırlentler biyerde minderler biyerde sehpalar biyerde.

Kaç kere söyledim dağıttığını topla 1 toplasa 10 toplamadı şimdi ojemi sürüp söylüyorum ben yapamam ojem bozulur diye topluyo.

Türevlerini deneyebilirsin yada yardımcı tutmasını iste

Hepimizin hayali söylemeden iş yapan koca, ama kaçımız kavuştuk ki bu hayale? ( :

Söylemeden yapmıyorsa bıkmadan söyleyeceksiniz, başka yolu yok.
Ben artık eşime çocuğa verir gibi tek tek görev veriyorum, birini bitirince yanıma geliyor şimdi ne yapayım diye (( :

Annelerinin ogretmedigini hiz ogretemeyiz maalesef.. Bi gun esime annen sana temizlik yapmayi ogretmesi gerekiyordu dedim.. O da bana, o zaman annemede birinin ogretmesi gerekirdi dedi :D haha ya kv temizlikten pek haberdar degil bu yuzden ogluda pek farkli degil.. İs biz annelerde bitiyor.

Erkek ve kadin fitrati farkli ev isini erkekler kadinlar gibi algilayamaz ki. Kadin bir koltuga oturdugunda ustundeki tozu gorur ama erkek gormez sende belki araba modelleri arasindaki farki cok algiyamiyorsun ya da ne bileyim erkeklerin ilgilendigi konulari. O yuzden soyleyeceksin. Tek tek hatta kac kere demem gerekiyor demeyeceksin erkek dusunmez ona dirdir etme sadece yapacagi seyi soyle ne yapmasi gerektigini dusunmesini bekleme hayal kirikligina ugrarsin.

Canım benim eşim de böyle..
Buraya kaç defa konu açtım, sinir krizleri geçirdim, kavgalar ettim surat astım olmadı.
Kızlar bana şöyle bir akıl verdiler; " işleri yaparken ona da bir iş buyur."
Şimdi atıyorum mutfağı mı toplayacağım hemen diyorum ki "kuzum gel yardım et makineyi boşaltalım." Hop boşaltmaya başlıyor.
Çamaşır mı yıkandı, "canım 2 dk işim var şu çamaşırları kurutucuya atsana" veya asılacaksa "asar mısın?" diyorum.
Kirli çamaşırı ortada bıraktığında seslenip " bunu kirli sepetine atmazsan yıkanmaz, ortada durduğu zaman koku yapıyor" diye sürekli uyarıyorum.
İstersen sen de bir dene. Bizde işe yaradı gibi artık sağda solda pek döküntü bırakmıyor. Ben söylemeden kendi gelip yardım etmeye falan başladı. Umarım sen de de işe yarar.

Hepimizin hayali söylemeden iş yapan koca, ama kaçımız kavuştuk ki bu hayale? ( :

Söylemeden yapmıyorsa bıkmadan söyleyeceksiniz, başka yolu yok.
Ben artık eşime çocuğa verir gibi tek tek görev veriyorum, birini bitirince yanıma geliyor şimdi ne yapayım diye (( :
Ben bıkmadan usanmadan söylemeye devam ettim bu seferde sen soylemeseydin ben yapicaktim söylediğin için yapmıyorum dedi:KK57:

Böyle bencil erkeklere sinir oluyorum. Siz eğer eve maddi konuda yardım ediyorsanız( toplumun genel bakışı erkek para getirir kadın evi çekip çevirir ya) o da size evde yardım etmeli. Siz onun üstünden yükü alıp paylaşıyorsunuz ama o size yüklenmeye devam ediyor. Düzgünce konuşun yetişemiyorum diye. Yardım etmemekte ısrar ederse de yardımcı alacağınızı söyleyin. Belki işe yarar :))

Yaptığı en ufak iş için bile ellerine sağlık canım teşekkür ederim derim.
Çirkin yapsın yapmasın derim ama bunu.
Zamanla güzel yapar yeter ki o işi üzerine alsın, alışsın buna.

O yapmıyorsa eğer ben de bırakırım açıkçası.
Bencilliğe tahammül edemem.

İkimiz de çalışıyorsak eğer temiz tuvalete girmek isteyen, tertemiz yatakta uyumak isteyen,
karnı doysun isteyen adam işlerin ucundan tutacak.

Rahatsız oluncaya dek sabırla bırakırım işleri valla evi ne götürürse götürsün.

Haa pislik içinde yaşar hiç umrunda olmaz diyorsanız da bir yardımcı alın düzenli olarak gelsin.

Başka çözümü yok..

Bence ev işlerini eğlenceli hale getirmeye bakin artık nasıl olacaksa o :) ya da size yardım ettiği zamanlar iltifat edin gidin bi buse kondurun hem aranızdaki bağda kuvvetlenir olumlu pekiştirmeyle çaktırmadan alışrımaya çalışın.

bu konuda sansliyim eşim temizliği çok sever o makinaya verir ben silerim toz alır hatta balkon yikamisligi bile vardır :) yardım etmeyi sever soylememe bile gerek kalmaz.. guzellikle soyleseniz en azından siz temizlik yaparken çocukla ilgilense sizin için iyi olur..

Back
X