Eşimi eve bağlayamıyorum

ben yeni evliyim evleneli 2 ay 5 gün filan oldu ama dün eşimle şiddetli bir kavga ettik o çok üzüldü tabiki bende acaba haksızlık mı ettim diye düşünüyorum olayı anlatıyorum lütfen yorumlarınızı esirgemeyin:(
biz yeni bir yerde yaşamaya başladık ikimiz içinde o geldikten sonra iş çevresinde kolayca arkadaş edindi ama benim iş ortamım pek müsait olmadığı için pek bi arkadaş bulamadım bütün gün çalışıyorum 8 saat gırtlağım patlayana kadar ders anlatıyorum akşam eve gidiyorum yemeğimi yapıyorum süsleniyorum hazırlanıyorum onu bekliyorum o ise 9da geliyor eve yani müsade etsem bütün gün takıldığı arkadaşlarıyla gceye kadar oturup oyun oynayacak yani daha yeni evliyiz insan eşinden sıkılır mı yaa hemde evliliğin daha başındayken o kadar çaresiz hissediyorumki kendimi dün çığırımdan çıktım bana söz verdi akşam yemeği ben yapacam dedi film izleyecektik bekledim gelmedi aradım arkadaşlarıyla olduğunu ve unuttuğunu söyledi bende evde bardak sürahi ne varsa önümde yere attım parça pinçik oldu içimden birşeyler kopup gitti ellerim kanadı geldikten sonra istersen ayrılalım dedim çok üzüldü bende çok üzüldüm hata mı ettim haksızlık mı ettimnasıl davranmam gerekiyo hiç bilmiyorum ne yapmalıyım sizce bende mi hata ben mi onu eve bağlayamıyorum hiç bir zaman güler yüzümü esirgemiyorum ne kadar yorgun olursam olayım onun için enerjim hep oluyor daha ne yapabilirimki bilmiyorum:(((((

eve gelmeyi mi unutuyor.?.bu demek yanii..:53:

günümüzde erkekler bööle maalesef .evleneyim yuvam olsun ama bana karışmasın ben free olayım o çalışsın didinsin hem evde hem işte ben gezeyim valla evlenmek istemiyorum çünkü bende evlenirsem böle olucak biliyorum bu kesin ve değişmez birşey .

ne diyeceğimi bilemedim :( eşin hala bekar gibi davrannıyor sende değil sorun onda evlendiğinin farkında değil:44:

Bir öğretmen arkadaşım da eşiyle aynı problemi yaşamıştı. Adam sürekli bırakıp dışarı çıkıyormuş eşini. Bir iki derken bi akşam bizim hanım da hazırlanmış eşinden önce çıkmış kapıya. Demiş ki artık evlendik sen nereye ben oraya. Adam anlamış tabii hatasını, bir daha da tekrar etmemiş.:9:

Hayir canim hata sende degil tabiki onda. Cok yenisiniz daha tabiki hep beraber olmak istersin. Ancak esin birakamamis eski aliskanliklarini sanirim.

Oncelikle hic bir zaman ayrilalim dememelisin. Hemen pes etme heleki boyle dis etkenli durumlarda. Adamin aklina sokmamalisin boyle seyleri.

Bence bagirip cagirma kendini uzme. Sende gec kal arasira. Arkadaslarin var gibi davran. Sende arkadaslarina esinden cok vakit ayiriyormus gibi yap arasira. Oda tatsin bakalim ikinci planda olmak neymis.

Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama eşiniz evlenmeden nasıldı ? Böyle arkadaş çevresi çok olan erkekler birden pat diye eski alışkanlıklarını bırakamıyor gibi evliliğin ciddiyetini anlayamıyorlar maalesef.

yeni evlisin eşinden ilgi beklemen çok doğal ama tepkin çok abartılı.hemen boşanma lafı etmen kırıp dökmen çok yanlış.daha sakin olmanı tavsiye ederim.ayrıca şunu da söylemeden edemeyeceğim maalesef erkeklerin büyük bölümü böyle odun işte:19:biz kadınlar gibi düşünmüyorlar seninki biraz erken başlamış ama çoğu böyle maalesef:23:

Ben hiç abartılı bulmadım. Daha ilk günlerde böyleyse ilerde neler yapar kimbilir?

En iyisini yapmışsın. Hiç taviz verme hatasını anlasın ki artık evli oldugunun farkına varsın. Çünkü yarın bir gün bir de çocuk olunca yine aynı şeyleri yapacak, nasıl olsa sen ugraşıyorsun diye ya da bir nevi sorumluluktan kaçma bahanesi olacak.

günümüzde erkekler bööle maalesef .evleneyim yuvam olsun ama bana karışmasın ben free olayım o çalışsın didinsin hem evde hem işte ben gezeyim valla evlenmek istemiyorum çünkü bende evlenirsem böle olucak biliyorum bu kesin ve değişmez birşey .

bu kadar on yargili olma tatlim:)) mesela benim kocam ev kusudur.ev de otursa pc ile ugrassa inan disari cikaramiorum adami.boylesi de cok kotu oluo.ortasi olsa iyiydi:))

edit: yok yok evde otursun yoksa aklim kalir o gezerken boyle iyi:p

Son düzenleme:
çok haklısın sinirlenmekte de eşimi nasıl eve bağlıyabilirim demişsin böyle oacağı kesin.böyle tepkiler karşısında erkekler eve bağlanacaklarına daha da kaçıyorlar.politik olmaya çalış.

naz niyaz usandırıo zaman sonra.tepki elbette göster ama fevri davranma.oda daha evliliğin farkında değil.biz kadınlar evlenmek için yaratılmış gibi hemen adapte olabiliyoruz.ama erkekler öyle değil.benim başıma bu şekilde değilde evlendikten 1 sene sonra bi arkadaş icat oldu başıma.üstesinden geldim.rahatına bıraktım.ama alttan alttan işledim.başka konular üzerinden yaptım konuşmalarımı.inatlaşma olmadan kendiliğinden bıraktı.fazla tepki sanki hayatını ele geçiriyormuşsunuz hissini veriyor.ayrıca yemek yapmayarak vsss.ona yaklaşamazsın.bu sefer etrafında dört dörtlük hatunlaarı görecek onlar nasıl yapıo olacak.bişey yapacaksanız çaktırmadan yapın derim.

öncelikle çok haklısın. ama evlilik öle bi satranç ki; onun hamlelerine akıllı,sabırlı,soğukkanlı hamleler yapmalısın. bu oyunun içinde eşini şekillendirmekte var, şekillenmekte var... bağırıp hiddet,şiddet göstermektense vücut dili çok önemli..........bikere mahzun üzülmüş kırılmış olduğunu belli etmek lazım ki vicdan azabı çeksin. ama sen bağırır evi başına yıkarsan vicdan azabı çekmez...bide bu evliliklerde en büyük sorun erkeklerin evliliğe geç adapte olmaları,,adam hala bekarım sanıyo,,sen yasakladıkçada,,annesinden izinsiz okuldan kaçıp arkadaşlarıyla buluşan çocuklar gibi,,dahada cazip geliyo..benim eşim hftada bir enfazla iki arkadaşlarıyla okeye falan gider. ama ben ondan daha çok istiyorum arkadaşlarıyla buluşmasını...çünkü okadar mutlu oluo ,,okadar deşarj olup geliyo ki o mutlu oluuo mutluluğu evimize,evliliğimize yansıyo..dışarı çıkmasıyla ilgili bi sorunum yoktu hatta ben çık diodum,,ama 12önce evde ol diodum..ilk zmanlarda 1e 2e kaçamak yapmak ona zevk veriyodu,,bırakıp gelemiyodu,kalkamıyodu masadan..bende o gece geldiğinde yatakta pısmış sıkılmış yalnız kalmış gariban haller takılıyodum. konuşmam,sitem etmem etkilemiyodu bende vücut dilini kullandım ondan sonra asla sesimi çıkarmadım.. şimdi ben ses çıkarmayıp umursamıyomuş gibi yapınca,,hatta arkadaşlarınla buluş hadi buluş hadi diince bu tutuştu tabi. ya sen beni istemiyosun,evden göndermeye mi çalışıyosun dedi korktu,,yasak kalkınca baktım gitmez oldu..erkekler çocuk gibi, hani çocuklar istemediğiniz bir hareketi siz kızdıkça yasakladıkça yaparlar,,umursamazsanız yapmayı bırakırlar ya onun gibi.....yasaklar herzman tatlıdır insan bişi var zanneder..
ama tabiki senin durumun biraz farklı hergün olması kötü ama biraz tatlı tatlı konuşarak, biraz çaktırmadan duygu sömürüsü yaparak, arkadaşlarıyla yapmak istediği şeyleri birlikte onunla yapark, maça gitmekse maça gtmek, okeyse arkadaşının eşiyle falan okeye giderek,,ama soğukkanlı durarak,,,en önemlisi kadınlığı kullanarak,, ipleri çaktırmadan ele almak lazım......ama asla boşanmakla tehdit etme,,ağzına alma o kelimeyi..o ilk başta deil,,son anda söylenecek bişi,,onu söylersin ve uygularsın öle bi kelime o.

Son düzenleme:
canım seni anlıorum sonuna kadar haklısın bazı arkadaşlar daha yeni zaman demş haklılar muhakkak ama kişilik meselesi biras da kimisi evcimendir kimi sosyal kimi asosyal değişmez yani eşini de en iyi sen bilrsin canım ..sabırlı ol inş zaman herşeyin yerli yerine oturmasını sağlar :)

verdi tabikide çok üzüldü benimle birlikte ağladı camları temizledi biraz önce öğle arasında da dün akşam söz verdiği yemeği yapmış galiba düzeliyor herşey:)

Aman aman maşallah :) sevindim cnm.

Aşağıdaki yorumada aynen katılıyorum ;)

Daha yolun çok başındasın.Eşinin bu alışkanlıkları kemikleşmeden,zekice manevralarla rotasını eve çevirmen lazım :)
Sakince ve açık açık konuşup,artık bir aile olduğunuzu,yuva kurduğunuzu ve evinizin bazı kuralları olması gerektiğini anlatmaya çalış.
Ben evdeyim-sen geziyorsun dersen,sıkıntıdan bana sardırıyor diye düşünebilir.

Madem eşinin,işten çıkınca gezecek enerjisi kalıyor,o enerjiyi sen değerlendir bence.
Gün içinde eşine mesaj atıp bir yerde randevu ver mesela.
Veya arayıp en tatlı halinle bugün canım hamburger çekti,akşam şurada buluşalım diyebilirsin.
Olmaz,arkadaşlara söz verdim derse,o zaman ben kendim giderim dersin:)

Eşinizi eve bağlamanın 15 yolu

Mehmet Paksu’nun okurlarına tavsiyeleri; eşim benimle evliliği paylaşmıyor. Farkında değil. Ne yapmalıyım tarzındaki soruları yanıtlarken hanımlara, eşlerini eve bağlama konusunda 15 yöntem öneriyor.

Çok sorulan bir soru olduğu için bu konuyu biraz geniş ele almak istiyorum. Eşiniz eve gelmeden önce onu eve bağlayıcı yöntemler geliştirin. Bunda öncelikle aklınızı kullanın, ardından eş olmanın verdiği gizemli özelliğinizi fark ettirin diyen Mehmet Paksu’nun öğütleri şöyle:

kocanızı eve nasıl bağlarsınız
1- Kadının erkeğe karşı en etkili hali tatlı dilidir, güler yüzüdür, tebessümüdür, gönül almasını bilmesidir, sıkıntısını paylaşmasıdır, eşi yüzüne bakınca içinin açılması, bir anda bütün yorgunluklarını atmasıdır.

2- Erkeği kadına bağlayan en güçlü sır, kadının müşfik halidir, annelik özelliği olan şefkatidir. Bu gücü iyi kullanın. Eşinizi sizinle vakit geçirmekten zevk alır hale getirin. “Seninle birlikte olunca kendimi dünyanın en mutlu insanı olarak hissediyorum” gibi sözleri yeri geldikçe dile getirin.

3- İmkânlarınız ölçüsünde sofrada çeşitleri arttırın. Erkeği eve bağlayan önemli vesilelerden biri de sevdiği yemeklerin sofrada olmasıdır. Yemek sonrası çay, kahve, kuru yemiş gibi şeyleri eksik etmeyin ki, karnı doyar doymaz gözü ayakkabısında olmasın.

4- Kitap okuma alışkanlığı edinmeye çalışın. Birkaç hikayeyi okuyun, aklınızda tutun, eve gelince çay içme esnasında anlatmaya çalışın. Hatta hikayenin başından biraz anlatın, gerisini kitaptan takip edin. Fakat bunu yaparken, eşinize ders verir vaziyete girmeyin. Hele dini konularda bir hoca gibi konuşmayı denemeyin. Yoksa hemen eşinizden “Başıma hoca kesildin” sözünü işitebilirsiniz.

5- Bazı radyo ve TV programlarının yayın akışını gözden geçirin. Seçtiğiniz programları birlikte dinlemeye, izlemeye çalışın. Arada sorular sorarak onun yorum yapmasını temin edin. Eşinizi programın içine çekin.

6- Zaman zaman evdeki eşyaları birlikte yer değiştirin. Oturduğunuz odaya, salona ve hatta yatak odanıza arada bir farklı ve değişik dizayn verin. Evde meşgul edin.

7- Evde yalnız kalınca canınızın sıkıldığını, daraldığınızı, huzursuz olduğunuzu, korktuğunuzu dile getirin. Birlikte olunca güven içinde mutlu ve huzurlu olduğunuzu söyleyin.

8- Arada bir komşu, akraba, eş dost ziyaretine gidin, onları davet edin, yakınlarınızla bir arada bulunmaya zaman ayırın. Özellikle eşinizin anne babası, kardeşleri gibi yakınlarına kapılarını açık tutun. Onları davet etmeyi teklif edin.

9- Bazı akşamlar gezmeye, alışverişe, dışarıda vakit geçirmeye, yemek yemeye çıkın, kısa metrajlı yürüyüşlerle birlikte olmaya çalışın.

10- Kendinizden, kendi sorunlarınızdan bahsetmeyin. Bir süreliğine eşinizin mutluluğuna kilitlenin. O mutlu olursa siz haliyle mutlu ve huzurlu olursunuz.

11- Şikâyetlerden uzak durun. Şikâyetçi bir görünüm sergilemeyin. Evdeki eksikleri, noksanlıkları, alınacakları, değiştirilmesi gereken eşyaları şimdilik gündeme getirmeyin. Özellikle erkekler masraf çıkarılmasından pek hoşlanmazlar.

12- Çocuklarınız varsa, çocukların eğitimi, yetiştirilmesi, sorunların çözümü, hayata hazırlanmaları gibi babaya düşen görevleri hatırlatarak sorumluluklar verin.

13- O gün akşama kadar nasıl vakit geçirdiğini, kimlerin gelip gittiğini sorun öğrenin. Türkiye’de ve dünyada dikkatinizi çeken bazı olayları gündeme getirin, konuşun.

14- Çevrenizdeki bazı arkadaşlarınızdan bilgi alın, deneyimlerinden istifade edin. Bu arada imkanınız ölçüsünde profesyonel yardım alın. Son zamanlarda yayınlanan aile içi eğitimle ilgili kitaplara ulaşın.

15- Önümüzde Ramazan ayı var. Başta oruç olmak üzere, birlikte ibadet etme, manevi ihtiyaçları giderme gibi kalbi ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışın. Yeter ki, bu konuda kafa yorun, yeni stratejiler üretin.

Gün geçtikçe kendi aile yapınız içinde daha farklı, daha çekici, eve bağlayıcı meşguliyetler bulabilirsiniz. Bütün mesele, eşinizin gecesini doldurmak, onu eve bağlamaya çalışmak, dışarı bağımlılığını azaltmak, hatta bitirmek olmalı.

bence acik acik konusmalisin,,icinde ne varsa dök,mesela onu cok merak ettigini, evde olmadigi zmn özlediyini, nebiliyim yumusatici seyler söyle...ozmn o yavas yavas baglanir...sayet ben benimkisini öyle bagladim....bu tip seyler söyledim....tabi geldiyinde iyi davrandim gzl sözler güler yüz....sonra baglandi...tabi cokda dua ediyordum...simdi evden cikaramiyorum disari.....cik bir hava al diorum...yok beyefendi evde kalmak istio...disariya pek cikmio ciksada illa benle cikicak..:D cok sükür allahima süper baglandii..:=))
evdeyken hic dir dir etmiyorum...beraber tv izliyoruz onla ilgileniyorum....böyle bagladim..cok sükürr.....

Sanırım erkeklerin yapısına göre değişiyor canım benim...
Benim babam bu 15 maddenin hiçbirini görememesine rağmen 37 senedir evine düzenli geldi arada iş yemekleri olmuştur ama yılda bir veya iki kere...
eşinin evde kafasını meşgul edecek birşey bulman işe yarayabilir...

birim benim eşimi anlatmış sankim benden gizli gizli görünce şaşırdım
ama şuna inan bizim durumumuzda çok bayan varmış ben kk,da bunun örneklerini çok gördüm yani yalnız değiliz

benim kide dibinden beri böyledir arkadaşları arkadaşları bıktım kendi haline bıraktım
ne yapayım ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin

Back
X