Eşimi eve bağlayamıyorum

valla arkadaşların verdiği taktikler güzelmiş bi dene derim ama ben taktik işini beceremediğim için olayı nişanlıyken çözdüm.
açık açık söyledim her şeyi, evlenince öyle her akşam her akşam dışarı çıkmak istersen şimdiden söyle evlenmeyelim dedim :7:
içki olayını komple bitireceksin ay bu gün özel gün, çoktandır içmiyoruz demiceksin dedim :29:
çünkü içki arkadaşlarla çok buluşmalarda sıklaşır sonra alışkanlık yapar ki sonra sorun çözülmez sizde bence açık açık dile getirin istediklerinizi kabul ederse ne ala yoksa üzülüp yıpranmanın alemi yok :36:

ben böyle kocayı evden atarım ne demek unuttum sende çık gez bakalım noluyo

Bende ona ilgi göstermezdim ama iyi yapmışsın orayı anasının evimi sanıyor bu erkeklere evlilik dersi aldırmak lazım

bende imzamı basıyorum yorum beni bitirdi süpersiniz ne diyim:))bir de böyle dene bakalım bazı erkekler güçlü koruyan olarak hissetmeyi sever belki seni hep güçlü gördüğü için böyledir...bir de ilk başlarda özellikle ilk beş sene oluyor böyle şeyler herkes benim dediğim olsun istiyor geçer sabret canım...

bence her kadın güçlü olmalıdır ama erkeklere fırsat tanımak lazım herşeyi sen sırtlanırsan herşeyi halledebildiğini gösterirsen adamlar elini taşın altına koymuyor..çünkü herşeyi halleden düzenleyen peşlerini toplayan onlara bir eşten çok anne gibi davranan eşleri olunca sorumluluk almaya gerek kalmıyor...

unutmayın siz kadınsınız güçlüsünüz herşeyin üstesinden gelebilirsiniz ama kocanıza bir superwoman olduğunuzu göstermek zorunda değilsiniz

benım bir teyzem var evi o geçindirir çocuklarının herşeyini o halleder evi siler süpürür yemekleri herşeyi tamdır..yani teyzem mükemmeliyetçi bir insan..peki kocası nasıl?

kocası 1 çocuğu hasta olduğunda çocuğunu hastaneye ilk kez geçen hafta götürdü teyzemdeki mod şu; ama bilmezki hastaneye götürmeyi..:53::52:

yahu be kadın bırak da öğrensin...

anneannemin bir lafı vardır bilmem diyenin beli ağrımazmış

yani kızlar ay ben bilemem aşkım nasıl olcak ay ben yapamam ay gücüm yetmez kocacım sen yapar mısın...adam 1 kavanoz kapağı açar ama kendini herkül zanneder siz de kendinizi yormamış olursunuz...:1:

Son düzenleme:
Bence cok gerkesiz yere büyütmüssünüz.Evet haklisiniz kirilmakta esiniz cok düsüncesizlik etmis ama bardak kirilararak sorunlar cözülmez.anladigim kadariyla ögretmensiniz sizde biliyorsunuz ki istemediginiz davranisi görmezden gelecek iyilerin üzerinde yogunlasacaksiniz.davranis degisikligi bir günde olmaz ki.

ne yapcaksın söyleyeyim asker gibi gelir gelmez yemek yapmayacaksın 1 gün yapacaksın 1 gün aaayy çok yorgunum bu gün birşey yapamadım aşkım diyceksin kendini kanepeye atacaksın katiyen oradan kalkmayacaksın eşinden dışardan yemek söylemesini isteyeceksin yada bi çorba yapsın ay çok kötüyüm ay tansiyonum mu çıktı acaba diye rol yapacaksın

adamı telaşlandıracaksın...yemekler geldi mi yine adam hazırlayacak önüne koyacak katiyen müdahale etmeyeceksin..

birşeyi eksik mi yaptı hemen sen koşup tamamlamayacaksın o yapacak...merak etme adam eksik yaparsa dünyanın sonu gelmiyor...

nazlı niyazlı olacaksın narin kırılgan hemen ay ben yapamam ki ben bilmem ki diyeceksin...

ne kadar yorgunsan bile onun için enerjin olmayacak kendini paralamayacaksın..

adam kendine muhtaç korunmaya ihtiyacı olan yavru güvercin modunda bir eşi olduğunu sanarsa( ki sen öylemisin? değilsin ama ona öyle sandıracaksın) seni bırakıp arkadaşlarıyla vakit geçirmek istemez

herşeyi pat pat söylemeyeceksin..önce düşüneceksin ne yaparsam istediğimi yapar adamın dayanamadığı zayıf bir noktası mutlaka vardır onu keşfetmelisin en çok neyi seviyorsa damardan girmelisin

bu taktıklerın hepsi tarafımdan denenmiştir işe yaramayanı çıkmadı henüz...

ayyyy süpersin sen kısssss anammm elalemde ne uyanıklar varrr vallaha helal olsun.kendi saflıgıma üzüldüm şincik:1: yorgunken eşim istersen daha fazla yorma kendini dısardan bişey söleyeyim derdi de yok yokk ben yaparım bişey olmaz der kalkar yapardım.taktiğini bundan sonra heppppppp uygulayacagımmmm:46::46::46:

Erkekler bayanlar kadar evlilige adapte olamıyorlar bekarlıklarındakı gıbı aman gec gitsem ne olur habermı verıcem vs gibi oluyor..biraz zaman tanı bence..senin içinde kolay degıl onun için farklı bır yere aılenden kopup gelıyorsun onun için evde ona güzel şeyler hazırlıyorsun .. ama inan bunları algılaması zaman alır...

ne yapcaksın söyleyeyim asker gibi gelir gelmez yemek yapmayacaksın 1 gün yapacaksın 1 gün aaayy çok yorgunum bu gün birşey yapamadım aşkım diyceksin kendini kanepeye atacaksın katiyen oradan kalkmayacaksın eşinden dışardan yemek söylemesini isteyeceksin yada bi çorba yapsın ay çok kötüyüm ay tansiyonum mu çıktı acaba diye rol yapacaksın

adamı telaşlandıracaksın...yemekler geldi mi yine adam hazırlayacak önüne koyacak katiyen müdahale etmeyeceksin..

birşeyi eksik mi yaptı hemen sen koşup tamamlamayacaksın o yapacak...merak etme adam eksik yaparsa dünyanın sonu gelmiyor...

nazlı niyazlı olacaksın narin kırılgan hemen ay ben yapamam ki ben bilmem ki diyeceksin...

ne kadar yorgunsan bile onun için enerjin olmayacak kendini paralamayacaksın..

adam kendine muhtaç korunmaya ihtiyacı olan yavru güvercin modunda bir eşi olduğunu sanarsa( ki sen öylemisin? değilsin ama ona öyle sandıracaksın) seni bırakıp arkadaşlarıyla vakit geçirmek istemez

herşeyi pat pat söylemeyeceksin..önce düşüneceksin ne yaparsam istediğimi yapar adamın dayanamadığı zayıf bir noktası mutlaka vardır onu keşfetmelisin en çok neyi seviyorsa damardan girmelisin

bu taktıklerın hepsi tarafımdan denenmiştir işe yaramayanı çıkmadı henüz...

bayıldım sana arkadaşım..)))) kesinlikle öyle doğru şeyler yazmışsın kii ..son olarak benim söyleyeceğim şeyse şu evliliğin ilk yıllarında böyle vakalar oluoyor bende hatırlıyorum evlendik bir kaç hafta geçti işten geldim üstünü çıkarmada yemekten sonraa annenlere bırakıyım seni dedi eşim neden dedim ben biraz arkadşlarla takılcam da dedi sende yalnız kalma beni annemlere bırakcak içi rahat olcak dolaşcak arkadaş...hemen koşa koşa değiştim kıyafetleri ayyy çok yorgunum sen çık ben evde kalırım die.) bir saat kaldı dışard sonra geldi geç olmadan geldim sen korkarsın diye dedi sende böyle de ayy köpek havladı dışardan çok korktum de mesela..ama güvenini sarsma tabi kapıya bi adam geldi dersende adam delirir.))

Bende çok kızarım evli bir erkeğin dışarıda arkadaş muhabbetlerine, evlendiyse geçecek artık arkadaşı falan...
Artık bekar değil, sana karşı sorumlulukları var, bende olsam aynı tepkiyi verirdim, ama ne olursa olsun ayrılmak lafını çok kullanma, çünkü sonralarda umrunda bile olmaz o lafı söylemen...

bence her kadın güçlü olmalıdır ama erkeklere fırsat tanımak lazım herşeyi sen sırtlanırsan herşeyi halledebildiğini gösterirsen adamlar elini taşın altına koymuyor..çünkü herşeyi halleden düzenleyen peşlerini toplayan onlara bir eşten çok anne gibi davranan eşleri olunca sorumluluk almaya gerek kalmıyor...

unutmayın siz kadınsınız güçlüsünüz herşeyin üstesinden gelebilirsiniz ama kocanıza bir superwoman olduğunuzu göstermek zorunda değilsiniz

benım bir teyzem var evi o geçindirir çocuklarının herşeyini o halleder evi siler süpürür yemekleri herşeyi tamdır..yani teyzem mükemmeliyetçi bir insan..peki kocası nasıl?

kocası 1 çocuğu hasta olduğunda çocuğunu hastaneye ilk kez geçen hafta götürdü teyzemdeki mod şu; ama bilmezki hastaneye götürmeyi..:53::52:

yahu be kadın bırak da öğrensin...

anneannemin bir lafı vardır bilmem diyenin beli ağrımazmış

yani kızlar ay ben bilemem aşkım nasıl olcak ay ben yapamam ay gücüm yetmez kocacım sen yapar mısın...adam 1 kavanoz kapağı açar ama kendini herkül zanneder siz de kendinizi yormamış olursunuz...:1:

bende hep ona sen süpersin sen olmayınca çok kötü oluyorum kendimi çok yalnız hissediyorum sen benim herşeyimsin falan derim bir gaza gelir ev süpürür toz alır çocuklara bakar hatta küçükken altlarını bile değiştirirdi bende ona allah senden razı olsun sen olmasan bitiremezdim işleri hem erkenden bitti hem de beraber vakit geçirmeye zamanımız kaldı derim çok sevinir halbuki bilmezki çoğu yaptığı işin üstünden geçerim sonuçta erkek herşeyi göremiyor yapamıyor böyle böyle alıştırdım ne zaman bir iş yapsam kendiliğinden kalkar artık bişiler yapmaya çalışır ya da çocukları alır götürür gezdirir ben de işimi rahatça yaparım:)))

Ben bu mevzuların birden ortaya çıkacağını düşünmüyorum.
Evlilik öncesi herkes karşısındakinden sinyaller alıyor bir şekilde.
Yani evlenmeden önce dibinizden ayrılmazken birden eve gelmemeye mi başladı ?
Madem böyle bir hayat arzuluyordu neden evlendi,onu geçtim o temizlik istikrarlı cinsellik sosyal baskı yüzünden evlendi diyelim siz neden evlendiniz?
Bazı erkekler evlilik hayatına uygun karakter barındırmayabiliyor yada geç büyüyorlar.
Hani 40 yaşından evlenmemesi gereken bir grup var mesela ancak olgunlaşıyorlar veya sakinleşiyorlar.
Belki onlardandır belki evde sizin tahmin etmediğimiz farketmediğiniz bir sorun vardır.
Aşk evliliği miydi?

ben yeni evliyim evleneli 2 ay 5 gün filan oldu ama dün eşimle şiddetli bir kavga ettik o çok üzüldü tabiki bende acaba haksızlık mı ettim diye düşünüyorum olayı anlatıyorum lütfen yorumlarınızı esirgemeyin:(
biz yeni bir yerde yaşamaya başladık ikimiz içinde o geldikten sonra iş çevresinde kolayca arkadaş edindi ama benim iş ortamım pek müsait olmadığı için pek bi arkadaş bulamadım bütün gün çalışıyorum 8 saat gırtlağım patlayana kadar ders anlatıyorum akşam eve gidiyorum yemeğimi yapıyorum süsleniyorum hazırlanıyorum onu bekliyorum o ise 9da geliyor eve yani müsade etsem bütün gün takıldığı arkadaşlarıyla gceye kadar oturup oyun oynayacak yani daha yeni evliyiz insan eşinden sıkılır mı yaa hemde evliliğin daha başındayken o kadar çaresiz hissediyorumki kendimi dün çığırımdan çıktım bana söz verdi akşam yemeği ben yapacam dedi film izleyecektik bekledim gelmedi aradım arkadaşlarıyla olduğunu ve unuttuğunu söyledi bende evde bardak sürahi ne varsa önümde yere attım parça pinçik oldu içimden birşeyler kopup gitti ellerim kanadı geldikten sonra istersen ayrılalım dedim çok üzüldü bende çok üzüldüm hata mı ettim haksızlık mı ettimnasıl davranmam gerekiyo hiç bilmiyorum ne yapmalıyım sizce bende mi hata ben mi onu eve bağlayamıyorum hiç bir zaman güler yüzümü esirgemiyorum ne kadar yorgun olursam olayım onun için enerjim hep oluyor daha ne yapabilirimki bilmiyorum:(((((
canım bızde ılk evlendıgımızde esım arkadları ıle cok sık bulusurdu o alısmıs bu hayat bende ne yaptım bende her zaman onula gıttım ınan tek bayan bendım hıc umurumdada olmadı hep onunla gıttım kıng fılan oynuyorlardı yanın oturdum yada o oyun oynarken ben bıraz magazalara baktım ama yanındaydım cunku yenı evlısınız erkekler bızım akdar evcımen degıl 2 ayda ne ayrılması oyle her seyde ayrılınırmı ayrıca o daha evlı oldugunu ıstırak edemememıs bence sende onla gıt ben vallah ben arkadslaırmla buluscam derdı bende ıyı bende akmasa yanına gelıryorum derdım sakın cekınme yavas yavas alısır..

ben yeni evliyim evleneli 2 ay 5 gün filan oldu ama dün eşimle şiddetli bir kavga ettik o çok üzüldü tabiki bende acaba haksızlık mı ettim diye düşünüyorum olayı anlatıyorum lütfen yorumlarınızı esirgemeyin:(
biz yeni bir yerde yaşamaya başladık ikimiz içinde o geldikten sonra iş çevresinde kolayca arkadaş edindi ama benim iş ortamım pek müsait olmadığı için pek bi arkadaş bulamadım bütün gün çalışıyorum 8 saat gırtlağım patlayana kadar ders anlatıyorum akşam eve gidiyorum yemeğimi yapıyorum süsleniyorum hazırlanıyorum onu bekliyorum o ise 9da geliyor eve yani müsade etsem bütün gün takıldığı arkadaşlarıyla gceye kadar oturup oyun oynayacak yani daha yeni evliyiz insan eşinden sıkılır mı yaa hemde evliliğin daha başındayken o kadar çaresiz hissediyorumki kendimi dün çığırımdan çıktım bana söz verdi akşam yemeği ben yapacam dedi film izleyecektik bekledim gelmedi aradım arkadaşlarıyla olduğunu ve unuttuğunu söyledi bende evde bardak sürahi ne varsa önümde yere attım parça pinçik oldu içimden birşeyler kopup gitti ellerim kanadı geldikten sonra istersen ayrılalım dedim çok üzüldü bende çok üzüldüm hata mı ettim haksızlık mı ettimnasıl davranmam gerekiyo hiç bilmiyorum ne yapmalıyım sizce bende mi hata ben mi onu eve bağlayamıyorum hiç bir zaman güler yüzümü esirgemiyorum ne kadar yorgun olursam olayım onun için enerjim hep oluyor daha ne yapabilirimki bilmiyorum:(((((

Canım öncelikle şunu söylim 13 yıllık evli bi bayan olarak konunda haklısın ama kendini ifade ediş şeklin çok yanlış olmuş yani istersen ayrılalım demen ve sürahi falan kırman biraz abartmışsın siz daha evliliğin çok başındasınız olur böyle şeyler ayrıca evlilik çocuk oyuncağı değil öyle en ufacık tartışmada ayrılalım demek olmaz...ha eşinde haklı demiyorum sizin daha cicim aylarınız öpüşüp koklaşmanız lazım insan bu ilk aylarda özellikle eve koşarak gelmesi lazım...tabi herkesin bi sosyal hayatı var kadınında erkeğinde evlilik demek esaret demek değil ama ne bilim hafta içi olmazda belki haftasonu akşam bi iki saat görüşür beraber olurlar bunlar konuşmayla olur sen önerebilirsin...bence fazla baskı yapma erkekler baskıdan hoşlanmazlar al karşına konuş güzelim...

Peki sonra noldu?
Ayrılalım dedin, eşin üzüldü.. Sonra yine berabermi uyudunuz? oturup konuştunuzmu? O yerdeki camları elinin kesildiğini kanadığını görünce tepki vermedimi?

verdi tabikide çok üzüldü benimle birlikte ağladı camları temizledi biraz önce öğle arasında da dün akşam söz verdiği yemeği yapmış galiba düzeliyor herşey:)

verdi tabikide çok üzüldü benimle birlikte ağladı camları temizledi biraz önce öğle arasında da dün akşam söz verdiği yemeği yapmış galiba düzeliyor herşey:)

çok sevindim, en azından hatasının farkında olması çok güzel ..
ama sen sen ol herşeyi konuş kurallarını sağlam koy bu sefer haftada 1 çıksın en fazla yoksa yine aynı konuyu buraya açmak ve dahası aynı şey yüzünden üzülmek zorunda kalırsın ..
umarım herşey gönlünce hayırlısıyla olur :7:

Son düzenleme:
çok sevindim, en azından hatasının farkında olması çok güzel ..
ama sen sen ol herşeyi konuş kurallarını sağlam koy bu sefer haftada 1 çıksın en fazla yoksa yine aynı konuyu buraya açmak ve dahası aynı şey yüzünden üzülmek zorunda kalırsın ..
umarım herşey gönlünce ahyırlısıyla olur :7:

teşekkür ederim :)kurallrımı belirleyeceğim inşallah böyle bir şey yaşamam birdaha zaten yaptıktan sonra bile kendimden o kadar çok utandım ki ama sonuçta insanız birde bazı şeyler öyle kitaptan filan okunmayla öğrenilmiyormuş kendim öğrencilerime karşı o kadar sakin bir öğretmenimki üstelikte çok kötü bir yerde çalışıyor oılmama rağmen ama demek ki konu kişinin kendi canı olunca acımasını engellemek için ne yapacağını bilemiyor göya eğitimliyiz işte ama olsun öğrenmiş oldum tecrübeler en iyi öğretmenlermiş demek yaa:)

15 yıllık evliyim başlarda benim eşimde seninki gibi arkadaşlarıyla oyundan çıkmıyordu sürekli arayıp neredesin gel artık demekten bıkmıştım evde yanlız oturmaktanda.. oyun tutkunuysa netten bir oyuna bulaştır onu o zaman evden çıkmıyor geerçi oda iyi değil bağımlı oluyor ama en azıdan yanında oluyor :9: bununda zor yanı var tabii işin olunca erkek sürekli evde olunca rahat edilemiyor kovsan gitmiyor özleyecek zamanda kalmıyor ama şundan emin ol zamanla bıkacak dışarıda oynamaktan yada arkadaşlarıyla oturmaktan sıkma canını umarım herşey gönlünce olur :54:

Erkeklerin mantığı çok farklı işte. Evlendik, seni seviom, eşimsin işte başka derdin ne be kadın :ssz:

Biz duygusal ve ilgi manyağı insanlarız. Çok dert etme be canım, aslında pek çok erkek bunu yapıyor farkında olmadna. Onlar onlar için deli olduğumuzun farkında değil. Empati kuramıyorlar ki :43:

Daha yolun çok başındasın.Eşinin bu alışkanlıkları kemikleşmeden,zekice manevralarla rotasını eve çevirmen lazım :)
Sakince ve açık açık konuşup,artık bir aile olduğunuzu,yuva kurduğunuzu ve evinizin bazı kuralları olması gerektiğini anlatmaya çalış.
Ben evdeyim-sen geziyorsun dersen,sıkıntıdan bana sardırıyor diye düşünebilir.

Madem eşinin,işten çıkınca gezecek enerjisi kalıyor,o enerjiyi sen değerlendir bence.
Gün içinde eşine mesaj atıp bir yerde randevu ver mesela.
Veya arayıp en tatlı halinle bugün canım hamburger çekti,akşam şurada buluşalım diyebilirsin.
Olmaz,arkadaşlara söz verdim derse,o zaman ben kendim giderim dersin:)

Canımtabiki sen haklısın ama bu fevri tavırlarınla haksız konuma düşürmüşsün kendini. Erkekler çocuk ginidir maalesef hırçınlıkla yola gelmezler. Evliliğin en zor zamanları hem de yeni bir çevrede yeni bir düzen çok zor ama seni yalnız bırakması çok ayıp. Ben de 4 aylık evliyuim ve biz 10. Yılımızda ervlendik yani alışkındık birbirimize, huylarımıza ama buna rağmen ilk 2 ay zordu ben bir türlü memnun olmuyordum daha hassas olsun istiyordumama kendiliğinden istediğin kıvama gelmşyorlar.
Dışarda vakit gecvirmesinin nedenleri olmalı. Eğer hergün romantik anlar mum ışıklı yemekler olsun istiyorsan adam sıkılıyor olabilir. Birlikte eğlenmenin yollarını bulmalısınız illaki vardır ortak yönleriniz nihsyetinde birbirinize aşık olup evlenmişsiniz. Oyun oynayın film izleyin tavla atın bunlar sadece örnekler birlikte gülün
Takıldığı arkafdaslarının da eş ya da sevgilisi olanlar vardır. Dışarda onlarla bir akşam tanışmak istrdiğinizi söyleyin. Maalesef yuvayı kotarmada bayanlara daha çok iş düşüyor. Bunlar seni sevmediği anlamına gelmez ama dışaıyı alışkanlık haline getirmesine izin verme canım. Biraz daha zamana ihtiyacınız var :16:

Back
X