- Emoji Skoru
- 9.444
- Puanlar
- 398
Okudum ben se onu demistim zaten. Bariz bahane iste.Tabii ki değiştiririz. Demek istediğim ortada düzen denecek bir şey yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Okudum ben se onu demistim zaten. Bariz bahane iste.Tabii ki değiştiririz. Demek istediğim ortada düzen denecek bir şey yok.
sahip çıkanın olmayışı ve maddiyat elbettePeki sizi bu evlilikte zorla tutan şey ne?
Gayet iyi biliyorum anne ve baba arasındaki farkı hanımefendi. Bu fark da zaten "kutsallık" diye diye erkeğin ebeveynlik görevlerinden uzaklaşmasından, kadının sırtına yük üstüne yük binmesinden kaynaklanıyor. Bayılıyorsunuz "ama baba, anne gibi olmaz ki" diye kendinizi tatmin etmeye. Ben ise çevremdeki sorumluluk sahibi erkeklerden, yeğenimle doğduğundan beri banyosundan yemeğine kadar ilgilenen, onu alıp seyahate çıkabilen abimden, çocuğunun ilaçlarından yiyeceği etin cinsine kadar bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan biliyorum. Baba sorumluluk sahibi biriyse, gayet de belli yaşın üzerindeki çocuğuna en az anne kadar bakabilir. Sorumluluk sahibi değilse, sorumluluk sahibi olmayan bir anne kadar bakamaz anca. Çok duyduk "11 yaşımdan beri kardeşime ben baktım, annem emzirmek dışında hiç ilgilenmezdi" diyen ablaları.Daha anne ve babanın arasındaki farkı anlayamayanlar da gelip duyar kasmasa keşke
Doğuştan gelen biyolojik yetilerle kişiye sonradan yüklenen toplumsal rolleri birbirinden ayıramıyorsanız bu da sizin ayıbınız. Aklınız çıkıyor annelik "kutsallığından" mahrum kalacaksınız diye.Niye kadınlar o kadar ay bebeği karnında taşıyor? Neden erkekler taşımıyor. Acilen bu değişmeli.
Neden biz emziriyoruz da erkekler emzirmiyor?
Şu konuya da bir el atıverin
Kesinlikle katılıyorum. Dediğim gibi konu sahibinin çocuklarının çok küçük olduğunu bilmiyordum. Bebekler annesinin kokusuyla bile sakinleşir. Fakat babasız da yaşandığına katılmıyorum sadece. Hatta çoğu zaman iskele babası gibi bir babanız varsa babalı bile yaşanmıyor. Hali hazırda pek çok sorunlu ergen var zaten, özellikle kız çocuklarında baba sorunlarından kaynaklı pek çok problem görmüyor muyuz? Anne ya da baba farketmeksizin, iki ebeveynin birinden yoksun kalan çocuk her zaman eksik kalıyor.Erkek de velayet alabilir elbette ama bu çocuklar henüz çok küçük 3 4 yaşlarındalar . Kanuni haklarını kullanmalı , evi kendisine tahsis ettirmeli, belediye kaymakamlık nereyi bulursa yardım talep etmeli o çocuklar bi 7 yaşına gelene dek en az. Anne sevgisi baba sevgisi ile karşılaştırılamaz. Baba aklı eren çocuğa ebeveynlik yapabilir anca tek başına. Babasız yaşanıyor ama minicik yaşlarda anne hayatdaysa bakmak zorunda. Öyle ben gidiyorum deme hakkı yok . Burada birsürü kadının evliliği kötü ya da boşandı. Aaa erkekle eşitiz deyip babaya bırakıp süt kuzularını gitselerdi, toplumda ağır sorunlu bir sürü ergen olurdu .
Evet çok haklısınız. Halbuki böyle bir durumda dediğiniz gibi farklı çözümler de bulunabilir. Bu çocuklar ilkokul çağında değil ki okul değiştirince dersleri etkilensin. Çok çabuk adapte olabilir yaştalar, anne düzenini kurunca annenin yakınındaki bir kreşe de gidebilirler mutlaka. Konu sahibinin eylemlerinden ziyade niyetinin yargılandığını yorumları okudukça farkettim.Tahmin etmistim cocuklarin yasini farketmediginizi. Cunku normalde haklisiniz, sadece anne yargilaniyor, sadece anne sorumlu tutuluyor her seyi sirtlanmasi bekleniyor ama babalar hayatlarina devam ediyorlar. Buradaki durum biraz daha farkli. Belki kotu niyetliyimdir ama burada cocuklari direkt birakmak var ve bunun icin cok kucukler. Mesela konu sahibi deseydi ki; su kadar sure icin babalariyla kalacaklar, ben de eve yerlesip ise baslayinca yanima alacagim veya haftada su kadar gun benimle yasayacaklar, o zaman bu kadar tepki cekmezdi ama kendisi “zaten bakici bakacak” diyip aradan cekildigi icin tepki cekiyor. Calisan annelerin cocuklarina da baskalari bakiyor ama o cocuk ihtiyac duydugunda annesini yaninda bulabiliyor. Annesiz yasamak icin su an cok kucukler.
Hmmm demek babalığı muhteşem abiniz ve arkadaşlarınızdan öğrendiniz. Evet gerçekten çok bilgi ve tecrübe sahibiniz bu konuda.Gayet iyi biliyorum anne ve baba arasındaki farkı hanımefendi. Bu fark da zaten "kutsallık" diye diye erkeğin ebeveynlik görevlerinden uzaklaşmasından, kadının sırtına yük üstüne yük binmesinden kaynaklanıyor. Bayılıyorsunuz "ama baba, anne gibi olmaz ki" diye kendinizi tatmin etmeye. Ben ise çevremdeki sorumluluk sahibi erkeklerden, yeğenimle doğduğundan beri banyosundan yemeğine kadar ilgilenen, onu alıp seyahate çıkabilen abimden, çocuğunun ilaçlarından yiyeceği etin cinsine kadar bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan biliyorum. Baba sorumluluk sahibi biriyse, gayet de belli yaşın üzerindeki çocuğuna en az anne kadar bakabilir. Sorumluluk sahibi değilse, sorumluluk sahibi olmayan bir anne kadar bakamaz anca. Çok duyduk "11 yaşımdan beri kardeşime ben baktım, annem emzirmek dışında hiç ilgilenmezdi" diyen ablaları.
Ne zamandan beri toplumun iki yüzlülügüne karsi cikmak duyar kasmak oldu? Bahsedilen cocuklarin ikisi de anneyi emme yasini gecmis ve iki ebeveyn tarafindan esit ilgilenilebilir. Sanki cocuk bir tek kadina aitmis algisi yaratip ardindan bakamayacagi cocugu kimse yapmasin demek cok sacma degil mi? Bosanan erkeklerin cok büyük cogunlugu cocugu anneye birakirken bunu erkeklere de söylüyor musunuz? Kadin iki kücük cocukla nasil calisip hayata tutunacak? Adam neden iyi maaslar kazanirken kadin babaevinde erkekten gelecek 3 kurus nafakanin yolunu gözleyecek? Sizin düsünceniz toplumsal esitsizligi de beraberinde getiriyor. Bu kadin hem ev kurup hem calisip hem de iki cocuga bakamayacagina göre otursun oturdugu yerde degil mi? Ya da bakamayacagi cocuklari neden babasinin evinden getirdi ki! Erkek tabii ki de hic evlenmemis ve cocuk sahibi olmamis gibi hatta kendi cirkin zihniyetlerine göre "kiz oglan kiz" bulur evlenir, meslegine devam etmesine hic bir engel de yok, hatta hukuk bile cocugu babaya haftasonu verir cünkü baba calisan bir bireyken kadin öyle mi?Çünkü çocuklar küçücük ve anne çocuğu, kaldı ki böyle pislik bir adama değil çocuk, bitki bile emanet edilmez. Allah aşkına duyar kasacağım diye bu kadar yumuşatmayın, bakamayacağı çocuğu yapmasın kimse, madem sevmiyorsun adamı peş peşe iki çocuk yapmazsın, adam zaten pisliğin teki.
Nereden öğrenecektim pardon babalığı öğrenmem için baba mı olmam gerekiyor? Ne kadar mantıksız şu söylediğiniz gerçekten.Hmmm demek babalığı muhteşem abiniz ve arkadaşlarınızdan öğrendiniz. Evet gerçekten çok bilgi ve tecrübe sahibiniz bu konuda.
Size şukadar söylim, doğdukları günden itibaren en az benim kadar, hata bazen benden daha çok, çocuklarımza bakan sorumluluk sahibi eşim var. Doğduklarında emzirebilseydi onuda yapardı eminim, büyüdükçe giyecekleri ilk ayakkabıdan, yicekleri ek gıdaların organik olması bakımımdam gidecekleri okula ve kurslara, yaşlarına göre görecekleri şehir ve ülkelerin planlamasını yapan kocamı bugünü boşuyor olsam çocuklarımı ona bırakmam. Ki benimkiler 17 ve 13 yaşındalar. Ki ben anneliği kutsal olarak görmem her firsatta en çok anne olmayı sevdim gibi saçma mesajlar vermem. Tam aksine rahatına ve kendi kariyerine çok düşkün bir anneyim, ona rağmen bırakmam çocuklarımı.
Kendiniz anne olmadığınız için sizin bu konuda yazdıklarınızı ciddiye almiyorum, kusura bakmayın.Nereden öğrenecektim pardon babalığı öğrenmem için baba mı olmam gerekiyor? Ne kadar mantıksız şu söylediğiniz gerçekten.
Siz öyle tercih ediyor olabilirsiniz. Farklı kadınlar da böyle tercih edebilir, etmeye de bilir. Mesele bu zaten. Kadınlara bu konuda tercih hakkı bırakabiliyor olmak ve sizin tamamen kendi öznel bakış açınıza sahip değil diye başka kadınları ayıplamayı kendine hak görmemek. Siz öyle yaparsınız diye tek doğru sizin yaptığınız mı oluyor mesela? Sanırım siz "anne" olduğunuz için sizin bilgi ve tecrübenize güvenerek bir bilir kişi kabul etmeliyiz sizi.
Ahahahahahah, peki.Kendiniz anne olmadığınız için sizin bu konuda yazdıklarınızı ciddiye almiyorum, kusura bakmayın.
O kadar uğraşıp yazmışsınız helal olsun ama bu çocuklar çok ufak ve kadının yazdıklarını iyi analiz etmeden sırf kadın diye yaptığını hoş görelim diyorsunuz. Bir kadın olarak tabi ki hemcinslerimizi koruyacağız ama burada sırf kadın diye iki küçük çocuğu başından savmaya çalışan birine hak vererek asıl ikiyüzlülüğü yapamam. Burada iki sorumsuz insan tarafından dünyaya getirilmiş, iki masum çocuk var sadece, şimdi istediğiniz gibi çarpıtarak kadın düşmanı ilan edebilirsiniz. İyi günler.Ne zamandan beri toplumun iki yüzlülügüne karsi cikmak duyar kasmak oldu? Bahsedilen cocuklarin ikisi de anneyi emme yasini gecmis ve iki ebeveyn tarafindan esit ilgilenilebilir. Sanki cocuk bir tek kadina aitmis algisi yaratip ardindan bakamayacagi cocugu kimse yapmasin demek cok sacma degil mi? Bosanan erkeklerin cok büyük cogunlugu cocugu anneye birakirken bunu erkeklere de söylüyor musunuz? Kadin iki kücük cocukla nasil calisip hayata tutunacak? Adam neden iyi maaslar kazanirken kadin babaevinde erkekten gelecek 3 kurus nafakanin yolunu gözleyecek? Sizin düsünceniz toplumsal esitsizligi de beraberinde getiriyor. Bu kadin hem ev kurup hem calisip hem de iki cocuga bakamayacagina göre otursun oturdugu yerde degil mi? Ya da bakamayacagi cocuklari neden babasinin evinden getirdi ki! Erkek tabii ki de hic evlenmemis ve cocuk sahibi olmamis gibi hatta kendi cirkin zihniyetlerine göre "kiz oglan kiz" bulur evlenir, meslegine devam etmesine hic bir engel de yok, hatta hukuk bile cocugu babaya haftasonu verir cünkü baba calisan bir bireyken kadin öyle mi?
Çok haklısınız ve akıllıca yorumlamışsınızNe zamandan beri toplumun iki yüzlülügüne karsi cikmak duyar kasmak oldu? Bahsedilen cocuklarin ikisi de anneyi emme yasini gecmis ve iki ebeveyn tarafindan esit ilgilenilebilir. Sanki cocuk bir tek kadina aitmis algisi yaratip ardindan bakamayacagi cocugu kimse yapmasin demek cok sacma degil mi? Bosanan erkeklerin cok büyük cogunlugu cocugu anneye birakirken bunu erkeklere de söylüyor musunuz? Kadin iki kücük cocukla nasil calisip hayata tutunacak? Adam neden iyi maaslar kazanirken kadin babaevinde erkekten gelecek 3 kurus nafakanin yolunu gözleyecek? Sizin düsünceniz toplumsal esitsizligi de beraberinde getiriyor. Bu kadin hem ev kurup hem calisip hem de iki cocuga bakamayacagina göre otursun oturdugu yerde degil mi? Ya da bakamayacagi cocuklari neden babasinin evinden getirdi ki! Erkek tabii ki de hic evlenmemis ve cocuk sahibi olmamis gibi hatta kendi cirkin zihniyetlerine göre "kiz oglan kiz" bulur evlenir, meslegine devam etmesine hic bir engel de yok, hatta hukuk bile cocugu babaya haftasonu verir cünkü baba calisan bir bireyken kadin öyle mi?
Ay duyar kasacağım diye ne uğraştınz ne hoşgörülüsünüz maşallah.Ne zamandan beri toplumun iki yüzlülügüne karsi cikmak duyar kasmak oldu? Bahsedilen cocuklarin ikisi de anneyi emme yasini gecmis ve iki ebeveyn tarafindan esit ilgilenilebilir. Sanki cocuk bir tek kadina aitmis algisi yaratip ardindan bakamayacagi cocugu kimse yapmasin demek cok sacma degil mi? Bosanan erkeklerin cok büyük cogunlugu cocugu anneye birakirken bunu erkeklere de söylüyor musunuz? Kadin iki kücük cocukla nasil calisip hayata tutunacak? Adam neden iyi maaslar kazanirken kadin babaevinde erkekten gelecek 3 kurus nafakanin yolunu gözleyecek? Sizin düsünceniz toplumsal esitsizligi de beraberinde getiriyor. Bu kadin hem ev kurup hem calisip hem de iki cocuga bakamayacagina göre otursun oturdugu yerde degil mi? Ya da bakamayacagi cocuklari neden babasinin evinden getirdi ki! Erkek tabii ki de hic evlenmemis ve cocuk sahibi olmamis gibi hatta kendi cirkin zihniyetlerine göre "kiz oglan kiz" bulur evlenir, meslegine devam etmesine hic bir engel de yok, hatta hukuk bile cocugu babaya haftasonu verir cünkü baba calisan bir bireyken kadin öyle mi?
konuyu uzatmadan kısaca özet geçeyim gerçi çok kısa kalırmı bilmiyorum , 6 yıl oldu evliyim 2 çocuğum var eşimle mantığa dayalı bir evlilik yaptım, mantıktan kast ettiğim aramızda 17 yaş var ve ekonomik durumunun iyi olması en etkin sebepti. Ben çok yokluk görmüş sevgisiz ailede baskılarla büyümüş, hata üstüne hata yapmaya mecbur bırakılmış bir çocukluk yaşadım. Bunlardan biride yaptığım bu evlilik, zorlamalı değil fakat küçük yaşta mantık olmadan yapılmış bir evlilik. Eşimin maddi gücü yerinde olduğu zamanlar zaten sen sevgi değil mantık evliliği yaptın diyerek kendime 4 yıl boyunca konusma fırsatı vermedim, bu arada 2 çocuk oldu şuan biri 4.5 biri 3 yaşında. Eşim iyi denilecek bir insan, iyi bir baba sorumluluklarını yerine getiren bir baba ama gerçek anlamda bir eş değil. Öyle seveyim şımartayım kıymetini bileyim kafasında değil geri kafalı at gözlüklü bir adam , Eşim kavga sırasında çok pisleşir, küfür yok ama çok yaralayıcı konusur. Şiddeti yok ama söylediği sözler bıçaktan daha keskindir. Birçok geçerli sebebim var aslında ama uzatmakta istemiyorum, yaklaşık 2 yıldır onunla cinsel beraberlik yaşarken tiskiniyorum,eşim benim cinsel isteğime önem vermez varsa yoksa kendisi,ufak bir örnek vereceğim mesela cinsel anlamda bana yaklaşmak istediğinde ona ben istemediğimi söylediğimde yorgun veya regl olduğumu söylediğimde sen dön ben hallederim, sen uyu ben hallederim, sen ağzını aç gerisi bende diyen karşındaki partnerinin ne hissettiğini umursamayan kendi uçkuruna düşkün bir insan kendisi lütfen kızmayın en açık bu şekilde anlatabilrdim. Unutmadığım içime yara açan birkaç cümlesi ve yaptığı birkaç şey var birtürlü onları aşamıyorum. Kendisine hiç sevgim yok bunuda kendisine 2 ay önce söyledim onunla birlikte olmak istemediğimi onu sevmediğimi ve her fırsatta beni evden kovmasını sktr çekmesinin beni yorduğunu ve evliliği bitirmek istediğimi açıkca söyledim. O da benden özür diledi fakat özrünü asla kabul etmiyorum. Beni Çok üzdüğü ve mutsuz ettiği zamanlarda benden özür dilememişti hatta aksine görmezden geliyordu, bu sebeple özrünü kabul etmek içimden gelmedi, nyse sonuca geliyim fazla uzattım:) kendisi çocuklar için sürdürelim dedi fakat ben bunu yapamayacağını söyledim, kendisi 1 yıldır ekonomik bir batak verdi, kısaca battı yani. Boşanma konusunda sen böyle istiyorsan öyle olsun ama sen beni bu durumda böyle bıraktın ben düştüm sen beni yarı yolda bıraktın senden nefret ediyorum diyerek dinen beni 3 kez boşadı, dinen boşanmış oldum resmi olarak hala boşanmadık aynı evde 3 aydır ayrı uyuyoruz ve dün bana ne zzman gideceğimi artık bu duruma tahamul edemediğini söyledi bende ev tutup en kısa zamanda gideceğimi söyledim oda bi zahmet dedi. Velayet ortak velayet olucak, çocuklar burda kreşe gidiyor daha 2 yılları var burda devam edicekler diye burda babaları ile kalıcaklar, ben gidince muhtemelen eşim bir bakıcı yani eve yardımcı tutar. Buna benzer bir durum yaşayan varmı? Beni neler bekliyor inanın bilmiyorum. Korkmuyorum kararlıyım ama bu durumda çocuklarım ne kadar etkilenir endişelerim var. Onlardan elimi eteğimi asla çekmem, ama mutsuz bir ailede büyütmekte onlara yapılacak büyük bir haksızlık olucak hem onlara hem kendime.
Gerçekten bende çıldırıyorumlazer epilasyon merkezinde iki tane lazer atan herkes güzellik uzmanıyım diyor. büyümüş artık hayatımı yaşayacağım kafasına çocukları perişan ediyorç
Eşim son yıllarda değişti yalanına gerçekten inanıyor musunuz ? Kendinizi ele alın siz yıllar içinde ne kadar değiştiniz? Bahsettiğim şey sevgi değil. Sevgi vardır yıllar içinde biter bosanirsiniz. Ama seks sırasında güzelim seni çok özledim sen de beni özledin mi diyen bir adam 6 sene içinde sen uyu ben hallederim demez. Cimri bir adam 6 sene sonra eli açık hale gelmez. O.c senin bir yerine söyle ederim diyen bir adam "bugün ne güzelsin karıcım demez" . Bir insanın bakışı değişmez yahu huyu tavrı değişsin. İnsanlar hep aynıdır sadece biz severiz katlanırız veya katlanmak için başka sebeplerimiz vardır maddi durum kimsemizin olmaması gibi gibi.O iş öyle kolay olmuyor maalesef kimse istemez bu duruma gelmeyi zaten herşeyi anlatmış kadın sadece kötü bir zamana denk gelmiş boşanmak istemesi. İnsanların neler yaşadığını kimse bilemez. Kendi ailesinin içinde yaşadıkları belli ki ona iyi gelmemiş oda böyle bir yol bulmuş ayrıca evlenirken mantıkta olsa karşıdaki insanın yıllar sonra da nasıl bir insan olacağını bilemezdi severek evlense de bilemezdi insanlar yaş aldıkça değişir her an yeni bir huy edinir. Kaldı ki eşinin yaptıkları da normal değil istemediği halde hele ki reglken ilişkiye girmesi hiç normal değil. Bence direk durumu kötü die boşanmak istiyor düşüncesine girmek yerine diğer anlattıklarına da dikkat mi etseniz. Bu kadar yargılı düsünmeyin kimin ne olacağı belli olmaz hayat bu.
Kısmende olsa sizde kendimi gördüm konu sahibi. Yaşınız daha genç ilk boşanacak olan siz değilsiniz sizin çocuklarınız da bu durumu yaşayacak ilk çocuklar değil. Sen ışık olursan çocuklarına ışık saçabilirsin ancak bunu bil. Umarım mutlu güzel bir hayatın olur.