eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kimseyi yargılamak istemem ama insanlar paranın nasıl kazanıldıgını bilmeden mal mülk sahibi olmaya çalısıyorlar cok ama cok enteresan.tekrar söylüyorum tek bir kişiye değil söylediğim böyle yapan herkese.

neden ne gibi bir sakıncası var insanların mal mülk sahibi olmak istemesinde.
ayrıca herkes ister mal mülk sahibi olmak .

belki eşi bu kanunu bilmiordur ve ona göre cevap vercektir ..çok merak ediorummmm :D

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... biz şuanda kirada oturuyoruz allaha şükür evimizi aldık daha yeni yapım aşamasında 3-4 aya kadar inş. bitecek ve taşınacağız.(allah'ım olmayan herkese versin inş.) benim derdim şu ben evin benim üzerime olmasını istiyorum.çalışmıyorum, bir mesleğim yok,eşimle aramda iyi çok şükür.ama böyle olursa kendimi dahada güvende hissedeceğim. eşime söylesem oda sorun çıkarmaz yapar biliyorum ama beni yanlış anlamasından korkuyorum.abileriyle iş konusunda ortaklar hatta abileriyle beraber 3 daire birden aldık 2sinde onlar birinde biz oturacağız.şimdi ben kendi dairemizi benim adıma istediğimi söylesem ailesi tarafından yanlış anlaşılırmıyım bilemedim.aslında aileside abileride beni çok severler onlarda ters düşünmezler ama aklım çok karıştı ben eşime nasıl söylemeliyim en azından yarısı benim üzerime olsada olur da bu konu yüzünden aramızın bozulmasını hiç istemem çünkü normalde ikimizde para konusunu hiç önemsemeyiz ve aramızdada hiç paradan konuşmayız yani bana bi akıl verin lütfen eşime konuyu nasıl açabilirim

ne önemi varki ha senin adına ha eşinin adına olmuş, değişen birşey yok
boşanırsanız şayet 2 ye eşit şekilde bölüşecektir.

Arkadaslar bosanma asamasinda malvarliklari yariya bölünüyor eslere evet ama,
erkekler bu konuda cok uyaniklik yapiyorlar,
bosanma asamasina geldimmi (ev mesela onlarin üstüneyse) annesinin yada babasinin üstüne yapiveriyorlar,
malvarligi yokmus gibi gösteriyorlar, sirf kadin yararlanamasin diye, cokda sahit oldum buna,,
yani demem o ki ne olursa olsun yariyariya yapin, yada üzerinize yaptirabiliyorsaniz yaptirin,
madur olan herzaman kadin oluyor cünkü

tamamda bunu eşinin imzası olmadan yapamazki

boşanmasanız bile, senden habersiz evi satar falan diye korkuyorsan, son duruma göre, senin yazılı iznin olmadan satış da yapamıyor bildiğim kadarıyla. onun için sıkıntı yok bence.. bi ağzını yoklayabilirsin ama böyle bişeyi gündeme getirip de yok yere sorun çıkarma.

hem çalısmıyorsunuz hem evi istiyorsunuz on dönüm bostan yan gel yat osman:)merak etmeyin yasalara göre güvendesiniz siz eşinize ne kadar güvenemesenizde....bosanırsanız o evin yarısı sizin:)

Pardon da, ev hanımları sizin gözünüzde "on dönüm bostan yan gel yat Osman' mı" ? Yani ev hanımı diye birşey talep etmeye hakkı yok öyle mi ? Sadece çalışan kadının mı böyle bir hakkı var ?

Gerçekten bazen öyle şeyler okuyorum ki bir yaşıma daha girdim dediğim, bu da beni yeni bir yaşa sokan bir mesaj :))

Pardon da, ev hanımları sizin gözünüzde "on dönüm bostan yan gel yat Osman' mı" ? Yani ev hanımı diye birşey talep etmeye hakkı yok öyle mi ? Sadece çalışan kadının mı böyle bir hakkı var ?

Gerçekten bazen öyle şeyler okuyorum ki bir yaşıma daha girdim dediğim, bu da beni yeni bir yaşa sokan bir mesaj :))

Neticede "hayat müşterek" demiyor muyuz? Kimisi bu müşterekliği hem dışarıda hem evde eşine yardımcı olarak sağlıyor, kimisi yalnızca evdeki işleri üstlenerek. Seçim meselesi, yargılamak kimseye düşmemeli.

Ben çok net bir şekilde söylemiştim. Kadın malını çocuğundan başkasına yedirmez. Ama erkeğin ne yapacağı belli olmaz demiştim. Evi üstüme yaptırmıştım. Ev onun üstüne olsa benden ve en oğlundan kaçırır mıydı bilemem. Ama sonuçta aldattı ve ayrıldık. Ev benim üstüme olduğu için o da herhangi bir ikilem yaşamadan ceketini alıp çıktı. Ev üzerindeki hakkından da feragat etti.

arkadaşlarında dedigi gibi Allah korusun bir boşanma anında evin yarısı sizin tapunun hepsi sizin de olsa boşanma anında yarısı eşinizin dir birde şu var eşiniz bu evi kredi ile mi aldı eger krediyi o çekmisse tapu eşinizin üzerine olur çünkü siz çalışmıyorsnuz size konut kredisi vermezler artık ev bile satılırken karı kocanın imzasını alıyorlar kredi bile vermiyorlar tapu senin üstüne olmazsa bile zaten ev ikinizin

Allah yaşatmasın da boşanma durumunda artık devlet daha çok koruyor kadını.. evlilikten sonra alınan mallar 1/2 oranda paylaştırılıyor. ama kadın psikolojik olarak kendini daha rahat hisseder kendi üstüne olursa. ayrıca eşin ortaklı iş yapıyorsa yarın işlerin bozulması durumunda senin dahi haberin olmadan evi satabilir. bunlar tabi sadece olasılıklar. ama eşine söylerken neden sıkılıyorsun ki yani çekinilecek bir durum değil. artı ailesine de açıklama yapmak durumunda değilsin sen. o açıklamayı eşin yapsın. şaka yoluyla bile bitirebilir açıklama işini..eşine hediye, en güzel anneye hediye aldım ne var vs vs.

Yanlış bilgilendirmeyelim.
Miras ile edinilen mal dışında eşin ortak mal üzerinde bireysel tasarrufu yok.
İpotek bile gösteremiyor eşin izni dışında.
İki kişinin emeğiyle alınmış olduğu varsayılıyor.

bır arkadasım yenı ev aldı bırkac gun oluyo revı alırken karısının haberı var mı dıyede karısından ımza almıslar galıba boyle bırsey yasayan var mı?

bosanma asamasina geldimmi (ev mesela onlarin üstüneyse) annesinin yada babasinin üstüne yapiveriyorlar,
malvarligi yokmus gibi gösteriyorlar, sirf kadin yararlanamasin diye, cokda sahit oldum buna,,
yani demem o ki ne olursa olsun yariyariya yapin, yada üzerinize yaptirabiliyorsaniz yaptirin,

Bildiğim kadarı ile evi anne veya babasına verdiğinde mahkeme tarafından bozuluyor.Eş mal kaçırmış oluyor. Ama yabancı birine satarsa olabilir belki.

Bildiğim kadarı ile evi anne veya babasına verdiğinde mahkeme tarafından bozuluyor.Eş mal kaçırmış oluyor. Ama yabancı birine satarsa olabilir belki.

bır arkadasım yenı ev aldı bırkac gun oluyo revı alırken karısının haberı var mı dıyede karısından ımza almıslar galıba boyle bırsey yasayan var mı?

Bizde kredi ile ev aldık babam çalıştıgı için konut kredisini o çekti kredi çekerken annemde imza verdi yoksa bankalar vermiyor krediyi kredili oldugu için tapu babamın üzerinde.

ben başlığı açan arkadaşta eşine güvensizlik duygusu olduğunu düşünüyorum inkar eder veya kabul eder kendi bileceği iş benim düşüncem bu.
ev hanımları konusuna gelince ev hanımı olmak sürekli birşeyler elime hazır konsundan ibaret değildir her kadın çalışmak zorunda da değildir kişisel tercihtir ama bir insan eşimin evi üstüme yapmasını istiyorum diyorsa bu işte gerçekten açıkça bir sorun var diye düşünüyorum.burası fikirlerin paylasıldıgı bir forum bu da benim fikrim.

Ben çok net bir şekilde söylemiştim. Kadın malını çocuğundan başkasına yedirmez. Ama erkeğin ne yapacağı belli olmaz demiştim. Evi üstüme yaptırmıştım. Ev onun üstüne olsa benden ve en oğlundan kaçırır mıydı bilemem. Ama sonuçta aldattı ve ayrıldık. Ev benim üstüme olduğu için o da herhangi bir ikilem yaşamadan ceketini alıp çıktı. Ev üzerindeki hakkından da feragat etti.

öyle yapacak olsa evin yarı hakkından da vazgeçmezdi.böyle onurlu olsa keşke tüm erkekler.konu sahibi bence sen özellikle iste böyle bir şeyi.belki kanundan aberi yoktur köpürür sen de anlarsın iç yüzünü.

mesala benim abimle yengem araba alacaklardı.yengem de arabanın yarıya yakınını kendi verdi yarsından biraz fazlasını abim.galeri de yengem tututurdu (yasadan haberi yok)araba benim üstüme olmalı diye,baya arıza çıkartıyordu ki oradaki yetkililer kanunu anlattılar ona.üstelik kaza yaparsa eşiniz sizin de başınız ağrır falan dediler de sakinleşip razı oldu.böyle insanlar da var.:34:

o yüzdennn kocasından boşanmayı düşünen bir kadın ne yapacak arkadaşlar üzerindeki tüm mala mülke dava açarken ihtiyati tedbir koyduracakki satamasın devredemesin kimseye:)

Arkadaslar bosanma durumundki guncel gelismeleti paylasmislar zaten. Allah korusun ama esinizi kaybederseniz sadece beste biri sizin geri kalan kardes ve annyle babanin olur. Cocugunuz yoksa tabi.cocugunuz varsa beste dordu onundur.anne baba kardes karisamaz.biraz kotu bir paylasim oldu.ama yazmak istedim.kusura bakmayin.

Back
X