• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi seviyorum ama evliliğimiz hiç iyi gitmiyor ne yapmalıyım

1 yıllık evliyim . Eşimle severek evlendik . Evlendiğimizden beri ailesi yüzünden huzurumuz kalmadı. Kiradayız . Ailesinin iki tane evi var , evlenmeden önce bir tanesi sizin demişlerdi ama nişandan sonra vermediler evi bize diğer çocuklarımında hakkı var dediler . Neyse evlendik şimdide 1 yıldır sürekli bizden para istiyorlar eşim düğünü kendi yaptı düğün borcu ödüyoruz hala babası emekli . Bi yandan da onlara para veriyoruz kardeşi çalışmıyor babası da . Sürekli kardeşi işe girecek diyorlar ama girmiyor . Ben artık çok bunaldım yüzüme iyiler ama annesi arkamdan eşime dedikodu yapıyor benimle ilgili işte ben onları aramıyormuşum istemiyor muşum kendimi dışlıyomuşum onlardan onlar ölünce hersey bize kalcakmış falan filan eşimi dolduruyor bana karşı. Eşim çok eliaçık bir insan çok iyi niyetli onu kullanıyorlar iyi niyetini . Eşim sırf onlara para göndermek için benden gizli iddaa oynamış kumar yani . Ben bunu öğrenince çöktüm eşimden soğudum . Neden oynadın dediğimde aileme para göndermek için dedi . Babası emekli kardeşi çalışmıyor .kendi evleri var ama biz kiradayız düğün borcu ödüyoruz bi yandan da onlara her ay para gönderiyoruz . Eşimden ayrılmayı düşünüyorum ama onu seviyorum . Ailem de eşimi seviyor onlara da sürekli dertlerimi anlatamıyorum onları üzmek istemiyorum . Ailesi başka şehirde biz başka şehirdeyiz ama her ay nerdeyse kalmalı geliyorlar . Misafirdir diyorum saygıda kusur etmiyorum hemde eşim üzülmesin istiyorum kötü davranmıyorum . Ama bu durumdan çok sıkıldım ne yapmalıyım bilmiyorum . Ev hanımıyım eşim istemiyor çalışmamı . Ama ben bekarken daha mutlu bi insandım . Eşim ailesi yüzünden sürekli bana yalan söylüyor . Evdeki tek kavgamız onlar yüzünden oluyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum
Calis

Benim eşim de ailesine para gönderir. Kardeşlerine gönderir. Eğitim paralarını gönderir. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi vs alır. Ben hiç takmıyorum al sin bence ihtiyaçları var diye bakıyorum ve eşimin merhametini seviyorum. Yalniz ven de çalışıyorum aksi bir durum olsa kendi paramı kazanır bakarım başımın çaresine diyorum. Arkadaşlarım şaşırıyor senin yerinde başkası olsa yıkardı ortalığı diye. Bildiğin yıkardı ama diyorlar. Ben takmıyorum haberim bile olmasın hatta... hele bem çalışmıyorsam hiç lafını edemem ya neyse.

Bu süreç hiç bitmeyecek, eşinizin huyu bu. Evlendikten sonra artık esas sorumlu olduğu ailesinin siz ve doğacak çocukları olduğunu anlayamayan bir adamla evlisiniz maalesef. Ve tabii bundan sonuna kadar yararlanan eş ailesi... Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.
Bana yazınızdaki kilit cümle "Evlenmeden önce daha mutluydum." geldi. Bu şekilde devam etmeye değip değmeyeceğine karar vermeniz lazım.

Çalışayım mı diye sormayın o zaman.

İkincisi kredi çekin ve araba borcuna sokun. Gelmek istediklerinde müsait değilim, virüs var, sınava hazırlanacağım gibi gibi sebepler sunabilirsiniz.

Ortada yalan varsa tepkiniz her zaman 'bundan sonra benim de sana yalan söylememe hazırlıklı ol' olsun. Şüphe veren, şüphede kalmalı.

Umarım eşiniz düzelir..

Diyorsunuz ki borcumuz var, ailesinin de 2 evi var ama biz para veriyoruz??

Evlerini kiraya verip kira geliri elde etsinler. Üstüne de maaşı koysunlar.

2 evi olan anne baba için kumara bulaşmak da değişik yani eşiniz çok çok akılsız.

Bunu böylece ele söyleyin. Anlamadı mı, açın kpyi evleri kiraya ver benim yakamdan düş sana sebep kocam kumara bulaştı, zaten borcumuz da var diyin olmazsa sayın sövün peşinizi belki bırakırlar

Bu süreç hiç bitmeyecek, eşinizin huyu bu. Evlendikten sonra artık esas sorumlu olduğu ailesinin siz ve doğacak çocukları olduğunu anlayamayan bir adamla evlisiniz maalesef. Ve tabii bundan sonuna kadar yararlanan eş ailesi... Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.
Bana yazınızdaki kilit cümle "Evlenmeden önce daha mutluydum." geldi. Bu şekilde devam etmeye değip değmeyeceğine karar vermeniz lazım.
Beni en anlayan kişi siz oldunuz sanırım diğer arkadaşlara da hak verdim . Düğündeki tüm takılarımı ne var ne yok hepsini eşime verdim borcumuz olmasın dedim ama ailesinin bu kadar ondan sürekli para aldıklarını bilmiyordum şuana kadar verdiğim takıların boşa gittiğini anladım . Eşim çok iyi bir insan beni seviyor ama bu şekilde yapmasını kaldıramıyorum geleceğimizi düşünmüyor.

Benim asıl dikkatimi çeken eşiniz sizin hakkınızda konuşturmaması gerekiyorken üstüne birde size bu söylenenleri anlatıp sizinle tartışıyor..
Kusura bakmayın da eşiniz sizi daha benimsemiş o yüzden yaşıyorsunuz bu sorunları.
Madem başkalarının düşündüğü söyledikleri şeyler üzerine hareket edecekti madem kendi kafası kendine yetmiyor ne diye evlenmiş anlayamadım.

Benim eşim de ailesine para gönderir. Kardeşlerine gönderir. Eğitim paralarını gönderir. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi vs alır. Ben hiç takmıyorum al sin bence ihtiyaçları var diye bakıyorum ve eşimin merhametini seviyorum. Yalniz ven de çalışıyorum aksi bir durum olsa kendi paramı kazanır bakarım başımın çaresine diyorum. Arkadaşlarım şaşırıyor senin yerinde başkası olsa yıkardı ortalığı diye. Bildiğin yıkardı ama diyorlar. Ben takmıyorum haberim bile olmasın hatta... hele bem çalışmıyorsam hiç lafını edemem ya neyse.
çalışmayan kadınların kişiliği söz hakkı yok yani size göreee.asla karışamazlar yanii eşlerinin kendisinden kısıp ailesine devamlı para göndermesine .valla bu k.k da daha neler okuyacağımmm

Çalışayım mı diye sormayın o zaman.

İkincisi kredi çekin ve araba borcuna sokun. Gelmek istediklerinde müsait değilim, virüs var, sınava hazırlanacağım gibi gibi sebepler sunabilirsiniz.

Ortada yalan varsa tepkiniz her zaman 'bundan sonra benim de sana yalan söylememe hazırlıklı ol' olsun. Şüphe veren, şüphede kalmalı.

Umarım eşiniz düzelir..
Eşime güvenmiyorum acaba Buda mı yalan dedirtiyor bana hep . Ben krediye karşıyım ama babası sürekli çekiyor kredi nasıl olsa oğlu her ay para yolluyor diye

Benim asıl dikkatimi çeken eşiniz sizin hakkınızda konuşturmaması gerekiyorken üstüne birde size bu söylenenleri anlatıp sizinle tartışıyor..
Kusura bakmayın da eşiniz sizi daha benimsemiş o yüzden yaşıyorsunuz bu sorunları.
Madem başkalarının düşündüğü söyledikleri şeyler üzerine hareket edecekti madem kendi kafası kendine yetmiyor ne diye evlenmiş anlayamadım.
Ben watsapta gördüm konuşmalarını annesiyle. Bu soruyu bende sordum ona neden evlendin dedim

çalışmayan kadınların kişiliği söz hakkı yok yani size göreee.asla karışamazlar yanii eşlerinin kendisinden kısıp ailesine devamlı para göndermesine .valla bu k.k da daha neler okuyacağımmm
Beni kıskanıuor ve ben üni mezunuyum atik bi insanım bunu biliyor ve işe girmemi istemiyor kesinlikle gözün açılır falan diyor 1 yıldır dört duvar arasında yaşıyorum üstüne bide ailesiyle uğraşıyorum

Eşi evinden çocuğundan bir şey esirgemiyorsa lafını etmesinler bir zahmet . Konu sahibine bir şey demeyeceğim çünkü eşinin ailesine para göndermek için kumara bulaşması inandırıcı gelmedi. Içinde vardır onun. Kısa yoldan zengin olmak için oynayan bir sürü insan var. Karısından çocuğundan esirgeyip yapıyorsa o ayrı ama diğer türlüsü hoş değil. Evlendi diye ailesini el gibi görsün diye düşünenler var. Ve evet her kadın çalışmalı ki sesi gur çıksın.

İyi madem kv senin hakkında böyle yorumlar yapıyor, saygıda kusur edebilirsin bana göre. Belli ki zaten yaranamayacaksın. Yavaş yavaş mesafe koymanı, eşine belli etmeden arayı açmanı öneririm. Misafirlikleri falan bir azalt. Bakmışlar oğlan zaten bizim, gelin de çok iyi istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Eşi evinden çocuğundan bir şey esirgemiyorsa lafını etmesinler bir zahmet . Konu sahibine bir şey demeyeceğim çünkü eşinin ailesine para göndermek için kumara bulaşması inandırıcı gelmedi. Içinde vardır onun. Kısa yoldan zengin olmak için oynayan bir sürü insan var. Karısından çocuğundan esirgeyip yapıyorsa o ayrı ama diğer türlüsü hoş değil. Evlendi diye ailesini el gibi görsün diye düşünenler var. Ve evet her kadın çalışmalı ki sesi gur çıksın.
Asla ailesini el gibi görsün demem ben ama çocuklarına evi varken ev vermeyene kiraya sokana aile denmez bence .

Eşim sırf onlara para göndermek için benden gizli iddaa oynamış kumar yani . Ben bunu öğrenince çöktüm eşimden soğudum . Neden oynadın dediğimde aileme para göndermek için dedi .
Buna sakın inanmayın!
Kazanacağı garantimiymiş kumar oynarken. Kumar pahalı bi zevktir-eğlencedir.
Eşinizin ailesinden çok bu kumar olayına odaklanın, kumar alışkanlığı başka alışkanlıklara benzemez. Ben ne aileler biliyorum kumar oynama bağımlılığı yüzünden ailesi dağılan.
Bu konunun önemini anlayın ona göre hareket edin.

İyi madem kv senin hakkında böyle yorumlar yapıyor, saygıda kusur edebilirsin bana göre. Belli ki zaten yaranamayacaksın. Yavaş yavaş mesafe koymanı, eşine belli etmeden arayı açmanı öneririm. Misafirlikleri falan bir azalt. Bakmışlar oğlan zaten bizim, gelin de çok iyi istedikleri gibi at koşturuyorlar.
Annesini hiç aramıyorum sürekli eşimi arayıp şikayet ediyordu aramıyor DİE öyle öyle kestim beni aramasını mesafeliyim sadece evime geldiklerinde iyi davranıyorum oda misafire kötü davranmak bana yakışmaz die

Back
X