• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikle ilgili

meldaasa

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2024
16
-2
6
30
Ne yapmalıyım?
Merhaba herkese. Sekiz yıllık evliyim. Eşimi hep çok sevdim. Sadakatsizlik asla yapmadım. Ama eşim bi yere gitsem işte orda kim vardı neden o kadar çok kaldın diye darlıyo beni. Dışarı çok çıkabilen biri değilim iki yaşında ve yedi yaşında iki çocuğum var. Örneğin bugün kursa gittim bi daha gitmene gerek yok diyo ben yardımcı olurum sana diyo. Katılım çok şart değil ama gelirseniz iyi olur dendi kursta ben de gitmek istemiyorum ama gitmek gerekirse giderim dedim orda ne hoşuna gidiyo da tekrar gitmek isyosun vb cümleler kuruyo. Çocukları da arkadaşıma bırakarak gitmiştim kursa sonra arkadaşım hadi yemek yiyelim dedi çünkü eşim çalışıyor o saatte. Akşam yemeğini orda yedik kalktm bu kez de onun eşiyle ilgili saçma sapan yakıştırmalar yapıyo eşim. Of yazamadım doğru düzgün. Bu kıskançlık değil hastalık dedim ben de. Çünkü arkadaşımın eşiyle eşim çok eski arkadaş. Daraldım. Hep böyle çünkü.

Ben terapi alsam da eşim almadıkça sıkıntı zaten. Çok yoruldum yorgunum dünyanın derdi tasadı sanki sırtımda 😭 ona göre benim yaptığım, davranışlarım sıkıntılı.
ben hep şöyle bir şey duydum terapistlerden sosyal medyadan vesaire; tek siz terapi alsanız bile evliliğiniz, hayatınız, dünyanız değişirmiş. sizin değişiminiz eşinize yansırmış. eşinize nasıl davranıp yola getirmeniz gerektiğini öğrenirsiniz belki güçlenip ayrılık kararı verirsiniz. belki o saatten sonra eşiniz düzelir. bu seçeneği bir düşünün derim

ben hep şöyle bir şey duydum terapistlerden sosyal medyadan vesaire; tek siz terapi alsanız bile evliliğiniz, hayatınız, dünyanız değişirmiş. sizin değişiminiz eşinize yansırmış. eşinize nasıl davranıp yola getirmeniz gerektiğini öğrenirsiniz belki güçlenip ayrılık kararı verirsiniz. belki o saatten sonra eşiniz düzelir. bu seçeneği bir düşünün derim
Teşekkürler tavsiyeniz için. Gitmeye çalışacağım.

Ne yapmalıyım?
Merhaba herkese. Sekiz yıllık evliyim. Eşimi hep çok sevdim. Sadakatsizlik asla yapmadım. Ama eşim bi yere gitsem işte orda kim vardı neden o kadar çok kaldın diye darlıyo beni. Dışarı çok çıkabilen biri değilim iki yaşında ve yedi yaşında iki çocuğum var. Örneğin bugün kursa gittim bi daha gitmene gerek yok diyo ben yardımcı olurum sana diyo. Katılım çok şart değil ama gelirseniz iyi olur dendi kursta ben de gitmek istemiyorum ama gitmek gerekirse giderim dedim orda ne hoşuna gidiyo da tekrar gitmek isyosun vb cümleler kuruyo. Çocukları da arkadaşıma bırakarak gitmiştim kursa sonra arkadaşım hadi yemek yiyelim dedi çünkü eşim çalışıyor o saatte. Akşam yemeğini orda yedik kalktm bu kez de onun eşiyle ilgili saçma sapan yakıştırmalar yapıyo eşim. Of yazamadım doğru düzgün. Bu kıskançlık değil hastalık dedim ben de. Çünkü arkadaşımın eşiyle eşim çok eski arkadaş. Daraldım. Hep böyle çünkü.
Kişi kendinden bilirmiş işi. Ya geçmişinde çok ağır bir güvensizlik yaşadı yada kendisi böyle karşı cinse karşı sürekli içten içe ilgi duyuyor. Normal değil bu tavırlar.

Ne yapmalıyım?
İnsanın zikri neyse fikride o olur

Günaydın;
8 yıl nasıl dayanabildiniz? Böyle bir sevgilim vardı ilk başlarda anlamamıştım. Annemin terapistiyle yazışmamda gülücük kullandım diye o... damgası yiyince dedim ne oluyor sadece 2 ay dayanabildim bu son oldu ve o hasta ruhlu adamı hayatımdan çıkardım. Size de tavsiye ederim hele bir de kız çocuğunuz varsa lütfen o babayla büyümesin.

Evet ruhum yaralanıyor.

Arkadaşım ne ruhu ne yaralanması.

Böyle iğrenç lafları duyduktan sonra öfkeden ve nefretten başka duygu mu kalır?
Herhangi bir kelimelik bir söz bile fazla.

Gözlerini aç bir ruh hastasıyla birliktesin. Başına olmadık bir dert çıkarmadan hemen kurtul bu insan müsveddesinden.

bence bu sorun ya eşinizin güvenini sarsacak bişey oldu ,yaşandı yada eşinize göre fazla alımlı ve güzelsiniz kıskanıyor ve kafasında kuruyor ,yada çevremizdeki herkezden belli bir yaştan sonra erkeklerde adropoz durumları çevremde çok var buna benzer şeyler yaşayan hanımlar aynı sizinki gibi ama çok zor allah yardımcınız olsun

Artık ben de bilmiyorum ne doğru ne yanlış. Öyle lafla sözle yumuşayan bi insan değil. Eve arkadaşım gelse üst üste görüşmüş olsak ona dahi laf ediyor.
Fazla alttan alıp normallestirmissiniz bu ruh hastasını, iki de çocuk...

Bu saatten sonra çok zor kendinizi ifade etmeniz. Ne derseniz deyin manipülasyonun Allah'ını yapıp sizi yine sindirecek.
Ya bu durumu kabul ederek aynı şekilde devam edeceksiniz, ya da her saçma hareketinde karşı çıkıp kavgayı göze alacaksınız. Eninde sonunda anlar diyorsanız savaşın.

bence bu sorun ya eşinizin güvenini sarsacak bişey oldu ,yaşandı yada eşinize göre fazla alımlı ve güzelsiniz kıskanıyor ve kafasında kuruyor ,yada çevremizdeki herkezden belli bir yaştan sonra erkeklerde adropoz durumları çevremde çok var buna benzer şeyler yaşayan hanımlar aynı sizinki gibi ama çok zor allah yardımcınız olsun
Bahane bulamayın adam dümdüz dengesiz ve sorunlu bir karaktere sahip. Bazı insanlar özünde hasarlidir, çürüktür, bozuktur bu kadar basit.

Kusura bakmayın ama çocuktan önce bellidir. Bu manyaktan neden çocuk yaptınız?
İleride kafada kurar aldattın der her türlü şeyi de yapar bu. Böyle adama güvenip çocuk yapılır mı?
Çocuklarınız kızsa onlar büyüdüğünde onları da bunaltıp yalana yöneltecek. Çocuklara da dünyayı dar edecek.
Çocuklara da haksızlık böyle baba.
Terbiyesiz ahlaksız adam.
İnsan eşine böyle şeyler demeye utanır. Utanmaz

Boşa demiyorlar koca eğitilmez eğitimlisi alınır diye,
Böyleleri genelde evli bekar ayırt etmeden milletin karısına kızına ağzının sularını akıtarak asıldığı için eşlerini de öyle sanıyorlar,
kendilerine sorsak "sovon onson koskonor" derler ağızlarını yaya yaya ama bunun kıskançlıkla alakası yok, eşiniz gibi insanlar ya hasta ya da ağır sapık oluyorlar,
örneklerini çevremde çok gördüm, ya boşanmayla ya da kadınların bana göre dertten tasadan baskıdan genç yaşta hastalanmalarıyla falan sonuçlandı.
Hiç bir kadın bu muameleyi haketmiyor bence, öz saygınız varsa kendinize bir iyilik yapın ve boşanın.

Ne yapmalıyım?
8 sene artı iki çocuk olduğuna göre siz de çok şikayetçi değilsiniz bu yakıştırmalardan. Sözünden çıkmayın madem.

Back
X